Аз редовно съм ползвал в ненатовврен период маршрута от Симеоново до Женския пазар при спирката на Тм20 '22.
И го взимам за час с ходене 10 минути пеш до спирката в Симеоново. Разбира се си проверявам да тръгна като начало в нужното време така, че да не видя 15-20 минути за автобуса
Общо взето 10 минути пеш, 5 минути чакам, 20 минути с 67 до ГМ Димитров, 8 минути да сляза и да взема влак, 10 минути возене, 10 минути пеш = час и 5 минути без да бързам в ходенето. Ако се разбързам. Ако го броим от автобуса и качването 45-50 минути.
С такси ще иде 30 минути, ама може да чакаш таксито 10-15 минути да дойде, ако го вземе от околовръстното и не е в квартала.
Ама едното става за 1.60 - успявам да се вместя в 30 минути прекачване, другото става 25 лв. Къде е кирията от таксито?
На обратно е по-зле по простатата причина, че 67 е на 15 минути, не на 3-4. Т.е. прекачването е към по-разреден график.
През Драгалевци ставаше и по-бързо преди да го разкопаят.
Разбира се от Парадайс метрото е на 8 минути не на 4 шото е една линия и може да тръгне под носа ти и да го чакаш.
Ако го сравняввме с 80те години - 67 доколкото знам е ходил доректно по Симеоновско и гара Пионер на Семинарията. Да го сложим оптимистично 25 минути. И после с трамвай през Графа колко? 30 минути? Ама може и повече да е било от 30 шото всички са ползвали само трамвая. В общи линии сега с ходенето пеш е колкото тогава чистото пътуване с превозни средства.
Аз 2016 хванах 67 на 20 минути - сега е на 10-15 минути интервал. Казва ли са ми, че 98 е бил веднъж на час. Сега 68-98 уж правят 15 минути интервал ама на практика съм хващал 20 минути дупка и после през 10 минути, че и 5 да са двата.
Отделно не слагам, че препълнен Чавдар едвам отлепя на тръгване. И докато на спирката слиза половината автобус и се качва обратно - отива много бавене.
Всъщност по мое мнение задръствания правят проблемите с градския транспорт. И то най-вече като го хванат и в двете посоки всичко отива а графика по дяволите.
През 80те задръствания не е имало, но пък вдичко се е бутало и тъпкало по автобуси и трамваи. Пък и това има значение - дали ще идеш с климатик накъде или смязан от навслица при 50 градуса вътре.