ама даже и аз не вярвах че ще стане
И каква точно пешеходна зона ще стане? Какво ще дирят там пешеходците? ЦУМ си има колони, Министерския съвет ли ще разглеждат? А за да стигнат до другата пешеходна зона - Св.Неделя-Съборна, пак ще трябва да се провират в подлезите. Пък и като почнат да вървят правителствените Мерцедеси през пешеходната зона, като почнат да я заграждат при всякакви делегации, митинги, стачки...
Ако толкова искат да правят нещо, да пуснат Дондуков-Т.Александров подземно, успоредно на тунелите на МД1. Тогава наистина пешеходните зони от двете страни на Дондуков ще се слеят - от ул. Екзарх Йосиф до Алабин и през фонтана пред Президентството - чак до градината пред театъра. При това с връзка с метростанция Сердика по двата диаметъра.
Друг вариант - ако открият археологически ценности отдолу - да разширят подлеза пред ЦУМ до другия подлез пред бившия Партиен дом, като по средата е отворен (т.е. градинката на НАТО слезе надолу). Тогава пак ще стане единна пешеходна зона с едно ниво надолу. Руините могат да бъдат подходящо осветени и експонирани.
Някъде бях гледал подобно филмче някъде в чужбина с опит някой да си мине така с колата и мисля че после съжаляваше за разбитата си кола.
То за минаване може и да се мине, но трябва да си голям идиот, за да чакаш трамавя за подобна операция. После пък друг трамвай, за да се измъкнеш.