Author Topic: Северна скоростна тангента  (Read 86185 times)

Offline btr95

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
Re: Северна скоростна тангента
« Reply #160 on: 07.05.2016, 23:30:53 »
Трасето на ССТ е ясно от 2012 г.
Смея да твърдя, че трасето на ССТ е ясно от около 2001-2002 година (Или поне трасето между Чепинско шосе и Ботевградско шосе). За съжаление картата, която беше някакъв вид ОУП или ПУП като че ли, изчезна от вкъщи.
Тм депо:Банишора
Тм мотриса: 713
Тм линия: 4

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #161 on: 08.05.2016, 15:38:47 »
Трасето бе променяно и около Враждебна.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline Sixkiller

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #162 on: 10.05.2016, 21:05:02 »
Имам въпрос (може и да е банален), обаче как е осъществена връзката на ул. Околовръстен път (на идване от Люлин) със северната тангента? Има ли изграден пътен възел или се минава както на клипа: светофара на кръстовището с Ломско шосе, после разклона за с. Мрамор и от там вече на новия участък?

В България си е най-хубаво и супер и всичко ни е страхотно. Единственото по-хубаво е България едно време, ама и сега си е най! ;)

Парно в салона само с печат в пътния лист.

Offline vasko

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #163 on: 10.05.2016, 21:13:05 »
Точно като на клипа е.  ;)

След края на вече завършената Западна дъга 1 на Околовръстния път, движението се извършва двупосочно (по една лента в посока) по новия надлез над ж.п. линиите, отиващи към ж.п. гара Волуяк. След това, продължава по бъдещото западно платно на Околовръстен път, Западана дъга 2. След това достига до кръстовището с пътя за Костинброд (бул. "Ломско шосе"), което е леко изместено от старото му положение, но все още е регулирано със светофар и прави големи опашки в пиковите часове. Кръстовището с пътя за с. Мрамор (ул. "Васил Левски) в момента е едно голямо кръгово, чрез което се обикаля около строяща се мостова конструкция. След него се продължава по едно от бъдещите платна (източното) на Околовръстен път, Западана дъга 2 и така се достига до бъдещия пътен възел между Околовръстен път и Северна Скоростна Тангента, който е далеч от завършване и за това се обикаля по начин, по който се вижда на клипа.

Движението около въпросния пътен възел е организирано по следния начин:

С изключение на трасетата, които съм отбелязал с червено, всичко останало по пътния възел се строи в момента.

(Извинявам се за вида на изображението, но графичната обработка не ми е от силните страни!)
« Last Edit: 10.06.2016, 22:12:29 by vasko »
vasko - оригиналът! :)

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #164 on: 08.06.2016, 11:30:13 »
Хвала на хората че защитиха интересите си, СРАМ за СО

Премиерът Бойко Борисов: Отпускаме 1,5 млн. лв. на Столична община за ремонт и изграждане на довеждащата улична мрежа около Северна скоростна тангента

Quote from: Агенция "Фокус"
„Старият архитект не си е направил проектите. Единственият шанс да ви помогнем бързо, днес го имаме като точка в Министерски съвет – 1.5 милиона. Лиляна Павлова ми каза, че ако се направят двете локали, ще може да се реши проблемът. Има още 2-3 седмици по стария договор на Тангентата, може да започнете да го правите веднага. По-бързо от това не може да се реагира в тази ситуация“, заяви Борисов.

Offline maniak

• Нямам спирка
  • Оптимист
    • ICQ Messenger - 278834436
    • View Profile
    • http://www.flickr.com/photos/47270324@N08/
    • Email
« Reply #165 on: 08.06.2016, 12:14:43 »
Който е одобрил сегашния проект - той да извади 1.5 млн. лева. Аз не съм съгласен от моите данъци да плащам чужди грешки. Странно как им излизат cost-benefit анализите на тези проекти, след като после се налива още и още и още...

Offline UMSofia

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #166 on: 08.06.2016, 12:49:07 »
Утре в 18:30 часа в читалището на кв. Курило ще се проведе среща във връзка с проблемите произхождащи от ССТ  и най-вече безумният път между Требич и Илиянци. Който е от района и се чувства засегнат, да заповяда!

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура"
    • Email
« Reply #167 on: 08.06.2016, 18:40:32 »
Проект не е имало. Изведнъж като се усещат, че пътя ще се прекъсне от тангентата, а новият бул. Рожен няма да е готов, прокарват временно трасе през тоя тунел за крави. СО е декларирало пред АПИ, че до началото на 2017 г. нов бул. Рожен щяло да бъде изграден. Естествено, СО не си спазва задължението, забавят проектирането като в последствие се забавя и отчуждаването.
Сега кравешкият тунел ще стане еднопосочен към София. Към околоврестното ще се минава с примка източно - през пътен възел Рожен. Парите са за асфалтиране на двата локала от кравешкия тунел до пътния възел и обратно.
храна за мозък - http://www.banitza.net/

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #168 on: 08.06.2016, 19:03:04 »
Сериозно ли ще дадат 1.5 млн за асфалтиране на локалите? Нали има готов ПУП за Рожен-нов. Нещо търгове, това-онова? Като и без друго няма да ремонтират Прага, Дондуков и други лунни пътеки, поне това да бяха направили. Също така детелината на бул. Илиянци да я свържат с Лазар Михайлов и ИТ с Ботевградско.

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #169 on: 09.06.2016, 08:20:18 »
Сериозно ли ще дадат 1,5 милиона? Без проблем ще дадат и 15 милиона за същата отсечка!
Ето една снимка с по-голям проблем- в другия край на ССТ:

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #170 on: 09.06.2016, 16:48:14 »
Колко пари реално бяха спестени от отпадналото директно трасе между ССТ и ОП при Ботевградско?!? Не че не съм се нагледал на наглост и кражби във всякакви мащаби, но случващото е поредната простотия и наглост. Никакви качества, както на политическо, така и на "експертно" ниво!  :help:

Offline abs111

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #171 on: 10.06.2016, 12:19:22 »
Един въпрос относно тази тангента,ако идвам от Варна и искам да стигна до Божурище този път ще ме отведе ли на бившата караулка за Калотина?

Offline bigblondewolf

• Маниак
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 55310178
    • View Profile
« Reply #172 on: 10.06.2016, 12:30:46 »
Този път ще те отведе на околовръстното, два светофара преди караулката на кръстовището със Сливница.

карта - Ще те изведе където околовръстното прави странна чупка в северозападната си част преди Ломско шосе.

Точно в момента не ти препоръчвам да ползваш този район, защото въпросните два светофара и кръстовища са в процес на изграждане на кръгови, а след тях има строеж на мост и 3-4км ще ги пътуваш поне 30 минути, ако не и час - зависи на какъв трафик попаднеш. Зависи по кое време на деня пътуваш, може маршрут Ботевградско - Подуене - Сточна Гара - Сливница да ти е по-бърз - следобед в тази посока се минава за 40-50 минути, през останалото време доста по-бързо.
« Last Edit: 10.06.2016, 12:33:12 by bigblondewolf »
Семейният скандал е като рок концерт. Винаги започва с новия материал и завършва със старите хитове

Offline vasko

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #173 on: 10.06.2016, 22:22:00 »
Един въпрос относно тази тангента,ако идвам от Варна и искам да стигна до Божурище този път ще ме отведе ли на бившата караулка за Калотина?
Да, ще Ви отведе.

Цялата Северна Скоростна Тангента е напълно готова (с изключение на последния пътен възел с Околовръстен път, Западна дъга) и е много приятно и бързо да се кара по нея. Организацията при строежа на въпросния пътен възел изглежда така:

С изключение на трасетата, които съм отбелязал с червено, всичко останало по пътния възел се строи в момента.

Задръствания може да очаквате в този район:

където се строи Околовръстен път, Западна дъга 2 и пътния възел със Северната Скоростна Тангента.

Въпреки задръстванията, аз очаквам, че през Северната Скоростна Тангента ще е по-бързо. Все пак, в час пик, в града също става задръствания.
« Last Edit: 10.06.2016, 22:25:20 by vasko »

Offline UMSofia

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #174 on: 11.06.2016, 11:14:12 »
Много е приятно движението по нея. Направихме магистрала Хасан да види Ханс (транзитния трафик от и за Турция), а че местните хора нямат достъп до нея и че между Илиянци и Бенковски разстоянието е 2 км, но за да стигне човек трябва да мине 10 км. е отделен въпрос.
П.С. Васко, не се заяждам с теб, просто, като чуя за тая тангента и лошо ми става. Имайте предвид, че това е един от най-престъпно реализираните големи транспортни проекти в държавата с множество строителни дефекти и недомислици. Това го твърдят пътни инженери, не го твърдя аз.

Offline vasko

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #175 on: 14.06.2016, 00:15:47 »
Имайте предвид, че това е един от най-престъпно реализираните големи транспортни проекти в държавата с множество строителни дефекти и недомислици. Това го твърдят пътни инженери, не го твърдя аз.
Може и да има нещо вярно в това, но аз говорих от гледна точна на шофьор. Наистина шофирането и возенето по тангентата е много приятно!

Веднъж я преминах двупосочно, за да я разгледам, а веднъж се возих в автомобила на приятел, който също искаше да я разгледа и да го ориентирам откъде се минава. Бих казал, че и като шофьор и като пътник в колата, е много приятно преминаването по цялото трасе. Видими недостатъци не видях.

Съгласен съм, че има проблеми относно това, че пътните възли не са свързани с града, но се надявам, когато това стане, всички да са доволни.  ;)

Направихме магистрала Хасан да види Ханс (транзитния трафик от и за Турция),
Дори и да така, от това нещо пак печели София и софиянци, защото въпросните вече няма да тормозят града като натоварват трафика и замърсяват въздуха.  ;)

Относно отпуснатите спешни 1 500 000 лева - аз съм крайно несъгласен да се използва такава колосална сума от парите на данъкоплатците за временно решение! :angry:

Според мен, просто трябваше да забранят движението на МПС над 3,5 тона само през тунела под тангентата. Разбира се, с изключение на автобусите на градския транспорт.  ;)

Offline tm0

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #176 on: 14.06.2016, 00:32:32 »
Не може да се забрани, защото в района работят петролни станции и няма друг достъп. Проблемът е тесният тунел, непозволяващ двупосочно движение на каквито и да било превозни средства. Тези и още десетки аргументи са представени от жителите на засегнатите райони многократно. Това е просто авариен тунел.
------------------------

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура"
    • Email
« Reply #177 on: 14.06.2016, 08:55:08 »
За да разберете по-точно простотията, която са сътворили това, което имаме като управляващи и проектанти, ще ви кажа, че не са съобразили, че отрязват достъпа до обект с национално стратегическо значение, каквато е базата за складиране на горива на Лукойл там. С това временно решение ще решат и този проблем. Но и според мен, сега е редно да се поеме отговорност както от Столична община, така и от държавата, тъй като взаимно се поставиха в тази ситуация.
храна за мозък - http://www.banitza.net/

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #178 on: 14.06.2016, 10:10:39 »
Ами лявата ръка не знае, какво прави дясната. За АПИ ССТ е път през пустинята, като е отговорна единствено за новите пътни възли, а старите - кучета ги яли, както и свързването на тези възли. За СО до 2016 не е съществувала никаква ССТ, т.е. свързването на пътните възли със София и селищата северно от ССТ не е отлежавало години наред по проектантските бюра подобно на сума други проекти. Странна е пасивността на Лукойл предвид сериозните връзки на Валентин Златев с изпълнителната власт.

Offline monte carlo

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #179 on: 14.06.2016, 10:55:34 »
Дреме им на разните "големци" откъде и как ще се мъчат шофьорите им.
Ние знаем, че те лъжат.
Те си знаят, че лъжат.
Те знаят, че ние знаем, че лъжат.
Ние знаем, че те знаят, че ние знаем, че те лъжат.
И все пак те продължават да лъжат.