Здравейте, благодаря на създателите на този форум, че го направиха.
Това, предполагам, ще бъде едно от много малкото ми мнения тук, тъй като в сферата на градския транспорт имам съвсем лаишки познания, но не можах да се въздържа да привлека вниманието ви върху тази новина. Друг е въпросът, че се триумих дали темата е за новини, тролеи или тук, но... всъщност сами ще видите.
Български (!) тролей Ден ОудстенСлед като си прибрах ченето от пода, пуснах сърч в гугъл за каква фирма става въпрос. Е, именно това ме накара да постна темата в Забавно. И така, фирмата РТК дори си има (изключително съдържателен)
сайт, но от него, както и от всички други данни става ясно, че те досега са се занимавали само и единствено със сметосъбиране и извозване. При това - не особено успешно, с нормалните за този отрасъл обвинения в мошеничества и престъпления. И изведнъж тази фирма ни се обявява като доставчик на тролейбуси - ако разбирам правилно без да имат начален клиент.
Освен това самия вид на натрупаните шасита на открито не ми вдъхва много доверие. Нито дума не се споменава и за индустриалната база, с която разполагат в.... ъъъъ, Елин Пелин. Е, какво пък, да им пожелаем успех, сигурно техният тролейбус ще е по-технически сполучлив от многострадалния 2525 (просто щото от него трудно може да се намери по-голяма бракма), ама... нещо не ми се вижда много светло бъдещето на най-новия тролейбусен производител в света, поне за няколко дни.
Благодаря ви за вниманието.
PS: Абе, много е възможно от ракурса да не се виждат, ама не ви ли се струва, че покривът на тролейбуса е твърде гладък, поне прътовете не трябваше ли да се виждат?