Author Topic: Производство на тролеи в България?  (Read 82889 times)

a102

• Guest
Здравейте, благодаря на създателите на този форум, че го направиха.

Това, предполагам, ще бъде едно от много малкото ми мнения тук, тъй като в сферата на градския транспорт имам съвсем лаишки познания, но не можах да се въздържа да привлека вниманието ви върху тази новина. Друг е въпросът, че се триумих дали темата е за новини, тролеи или тук, но... всъщност сами ще видите.  

Български (!) тролей Ден Оудстен

След като си прибрах ченето от пода, пуснах сърч в гугъл за каква фирма става въпрос. Е, именно това ме накара да постна темата в Забавно. И така, фирмата РТК дори си има (изключително съдържателен) сайт, но от него, както и от всички други данни става ясно, че те досега са се занимавали само и единствено със сметосъбиране и извозване. При това - не особено успешно, с нормалните за този отрасъл обвинения в мошеничества и престъпления. И изведнъж тази фирма ни се обявява като доставчик на тролейбуси - ако разбирам правилно без да имат начален клиент.

Освен това самия вид на натрупаните шасита на открито не ми вдъхва много доверие. Нито дума не се споменава и за индустриалната база, с която разполагат в.... ъъъъ, Елин Пелин. Е, какво пък, да им пожелаем успех, сигурно техният тролейбус ще е по-технически сполучлив от многострадалния 2525 (просто щото от него трудно може да се намери по-голяма бракма), ама... нещо не ми се вижда много светло бъдещето на най-новия тролейбусен производител в света, поне за няколко дни.

Благодаря ви за вниманието.

PS: Абе, много е възможно от ракурса да не се виждат, ама не ви ли се струва, че покривът на тролейбуса е твърде гладък, поне прътовете не трябваше ли да се виждат?

Offline conecto

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 303555835
    • View Profile
    • Email
Е това верно е за "Забавно", ама току виж спечелили някой конкурс за доставчик на тролеи (може и да е уредено в общината вече   )

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
според мен на снимките е заснет автобус на който табелите му са преведени на кирилица. От никъде не виждам тролеи. А иначе може да се окажат сполучливи, никой не може да каже, а предполагам и след като има такава промяна на дейността на фирмата сигурно вече си е подсигурила клиенти за продукцията, остава само да видим кой е той и да го преценим

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Интересното е, че имат договор за сметоизвозване със СО  
Иначе интересно защо чак след 4 години "безплодни усилия" решиха да представят своя "прототип" :lol: Да, може да излезе нещо сполучливо, но едва ли ще е по-сполучливо от продукцията на злите гении от Трамкар :P

Offline gecasux

• Напредващ
    • View Profile
    • http://www.data.bg/i.php?fid=14666091
Лично на мен ми харесва!!изглежда много по-добре от всякакви трамкарски кобри и чавдари!!
3 7 7 4 T H E B E S T BUS http://www.data.bg/i.php?fid=14666091]

Offline maniak

• Нямам спирка
  • Оптимист
    • ICQ Messenger - 278834436
    • View Profile
    • http://www.flickr.com/photos/47270324@N08/
    • Email
Да ви кажа на мен ми изглежда съвсем реално. Първо, всички снимки са правени в България (вижда се по "производствената база" и т.нар. гаражи, където са паркирани шаситата на останалите бройки. Така че  не виждам причина, която да ме накара да мисля, че това не е в България.. Честито. Дано пробият
PS Според мен темата трябва да се премисти в новини и да благодарим на новия участник, че ни просвети в тази новина!

Offline tiristor

• Нямам спирка
  • За пускане на БГ-1300 по линии 4 и 11!
    • View Profile
    • Email
Изглежда добре на пръв поглед, стократно по-добър от 200х, но толкова. Движение може да има само ако от СО обявят търг за закупуването на поне 2.
Дай Боже да случим на нови тролеи...

Offline borosport

• Нямам спирка
  • Hate users!!!
    • ICQ Messenger - 304771719
    • View Profile
    • Email
Какво значи безплодни усилия от 2002година.Съвсем естествено е да не почнат вседнага.Разбира се, че трябват проекти, които не се реализират веднага, а трябват години за реализация, изпитания и още много работи.Все пак в статията пише, че има инжинери от ТУ с какви ли не специалности.
 А колкото до закупуване ако СО има интерес просто взима определена бройка за тестове и няма нужда да ги купува.След това ако стават си поръчва бройки и ги купува.
Най-дългите градски автобусни линии са:
- А111 - 50320 м двупосочно
- А83 - 37000 м двупосочно
- А11 - 32005 м двупосочно
Най-дългите крайградски автобусни линии са:
- А28 - 64540 м двупосочно
- А70 - 56645 м двупосочно
- А3 - 55870 м двупосочно
Тройната коалиция от А до Я

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Аз докато не им видя на живо прототипа, не мога да повярвам, че тая фирма точно ще прави тролеи  Може да се замъкнем до Елин Пелин някой път...

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
работата не ми изглежда перспективна, ама ще поживеем, ще видим

Offline CKD

• --=БМ-РК=--
  • Нямам спирка
    • View Profile
Поне можем да сме сигурни че няма да е по-лошо от ДАК-Чавдарите.
Най-ценният ресурс на капитализма са тъпанарите

Offline maniak

• Нямам спирка
  • Оптимист
    • ICQ Messenger - 278834436
    • View Profile
    • http://www.flickr.com/photos/47270324@N08/
    • Email
Quote from: CKD
Поне можем да сме сигурни че няма да е по-лошо от ДАК-Чавдарите.
на външен вид - да    B)

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Изглежда много добре,много прилича на новият 5031,каросерията е почти същата.
Само имам 2 забележки,че за разлика от оригиналните Ден Оудстени,този няма климатик а е с отваряеми стъкла и вместо готините луксозни седалки са сложили такива като във ВМС-тата.Е дано наистина пуснат такива тролейбуси,например в момента в София от съвременните автобуси най-добри са Ден Оудстените,дано и при тролейбусите да стане така.Интересно дали българския или холандския вариант на Ден Оудстен ще е излезе по-добър.Може пък този път нашия да излезе по-добър. А не може ли например Ден Оудстен да се произвеждат в Омуртаг?
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Quote from: Ivo
Интересно дали българския или холандския вариант на Ден Оудстен ще е излезе по-добър.Може пък този път нашия да излезе по-добър.
Даа бе, понеже ние сме с много големи традиции в тролейбусопроизводството, затова нашият ще е номер 1 :lol:  :lol:  :lol:  :lol: Ти чуваш ли се?
Да не говорим, че това на снимката е рейс, а не тролей! Да видим педставянето на прототипа през декември и тогава ще видим що за тролей е т`ва B)

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Quote from: ozzy
Интересното е, че имат договор за сметоизвозване със СО  
Не знам, дали имат договор със СО, но в Созопол сметоизвозват от няколко години.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Quote from: blagun
Не знам, дали имат договор със СО, но в Созопол сметоизвозват от няколко години.
И как се справят в Созопол според теб, имаш ли наблюдения?
Иначе за договора им със СО за сметоизвозване пише на техния "сайт"

Offline tiristor

• Нямам спирка
  • За пускане на БГ-1300 по линии 4 и 11!
    • View Profile
    • Email
Quote from: Ivo
А не може ли например Ден Оудстен да се произвеждат в Омуртаг?
Ден Оутстен от Омуртаг, о йеееее  Представяш ли си, "made in Omourtag, Bulgaria" да цепи по холандските пътища, с електроника от Трамкар-Чавдар 2525... Лалетата ще научат много за ултрамодерното тролейбусопроизводство на България :P

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
И как се справят в Созопол според теб, имаш ли наблюдения?
Ами смениха кофите с пластмасови. Чистят ги редовно. Ако през лятото не могат да минат от паркирали коли, викат паяка, ако и той е безпомощен - става интересно!
За снегопочистването нямат проблеми, защото в Созопол рядко вали сняг и бързо се топи.

Сега се надявам да построят тролейно трасе в Созопол (от стария град до новиоте територии след Райския залив та чак до Каваците), та да могат да тестват продукицята си  
« Last Edit: 20.11.2006, 18:57:30 by blagun »

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Quote from: blagun
Сега се надявам да построят тролейно трасе в Созопол (от стария град до новиоте територии след Райския залив та чак до Каваците), та да могат да тестват продукицята си  
Хахаа, мечтай си  :lol:  :lol:  :lol:  :lol: Тролей в Созопол?Това е все едно трамвай в Русе :lol:  

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
Хахаа, мечтай си  :lol:  :lol:  :lol:  :lol: Тролей в Созопол?Това е все едно трамвай в Русе :lol:  
Значи шансът е голям