Author Topic: Околовръстен път София: участък Симеоновско шосе-Младост 4  (Read 128047 times)

Offline rebelheartous

• Запален по ГТ
    • ICQ Messenger - 161516830
    • View Profile
Пуснато ли е? Не е пуснато. Това ми беше и мисълта - дали ще върви в комплект с новата обещана отсечка за строеж от март?! Защото и надлезите на Бизнес парка се дострояват от известно време, но никой тук не е споменавал или линквал с инфо за тях. А иначе редовно си минавам оттам, но сам няма как да се досетя ;)

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
Пуснато ли е? Не е пуснато. Това ми беше и мисълта - дали ще върви в комплект с новата обещана отсечка за строеж от март?! Защото и надлезите на Бизнес парка се дострояват от известно време, но никой тук не е споменавал или линквал с инфо за тях. А иначе редовно си минавам оттам, но сам няма как да се досетя ;)
Единият мост при БПС е завършен и за него няма какво да се пише, за другия, изоставения съм писал на 18.12.08г. че активно се работи по него и най-вече  изливат фундаменти в двата му края. А иначе обещаната от Сергей отсечка според мен се има предвид да е до сегашното уширение, като пуска и на южното платно при Хюндай/Резиденшъл парк София го бавят по заради недовършеността на пътния възел като цяло и светофара при Технополис

Offline JloKyM

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • http://skyscrapercity.com

Offline LG_

• Строител
  • Moderator
  • Нямам спирка
  • for a better infrastructure
    • ICQ Messenger - 354966774
    • View Profile
    • Email
за другия, изоставения съм писал на 18.12.08г. че активно се работи по него и най-вече  изливат фундаменти в двата му края.

Е изливат устоите, ама са все още доникъде, върви доста бавно, но все пак сравнено с последните 15 години по този мост в момента правят чудеса.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.(Марк Твен)

Quote from: geogregor
Underground trains already resemble more of the cattle transports than transportation system for humans.
Actually cattle could never be transported in such awful conditions due to animal welfare regulations. But no one gives a damn about how Londoners travel!

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Днес мостът от бай Тошово време при Младост 4 беше асфалтиран  :fan:

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Днес мостът от бай Тошово време при Младост 4 беше асфалтиран  :fan:
Супер :) Дано да довършат скоро и връзката на другия мост при сградата на Хюндай.

Offline rebelheartous

• Запален по ГТ
    • View Profile
Дано не чакаме довършването на отсечката Младост 1 - Симеоново, за да влезе в експлоатация моста. Колкото до другия пред Хюндай, не съм забелязал изобщо да се работи по него от няколко месеца насам.

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Дано не чакаме довършването на отсечката Младост 1 - Симеоново, за да влезе в експлоатация моста. Колкото до другия пред Хюндай, не съм забелязал изобщо да се работи по него от няколко месеца насам.
Той самия мост си е готов, подхода откъм Камбаните не е готов

Offline Jorr

• Маниак
    • View Profile
Някой знае ли къде мога да видя снимки от някакъв по-далечен план на свършеното по Симеоново, Младост и въобще по Околовръстното? (на детелината на България беше затворено някога, но не знам дали са правили нещо там)

Снимките в тази тема са хубави, но нещо не добивам цялоста представа как изглеждат нещата

Offline carrie

• Напредващ
    • View Profile
Ремонтират още 2 км от Оловръстното на София
06 април 2009 /
Пътната агенция и общината се готвят до месец да довършат реконструкцията на южната дъга от столичното околовръстно шосе, съобщи шефът на дирекцията по контрол в пътното ведомство Дончо Атанасов.
Става дума за около 2 км между Симеоново и Камбаните при Младост, съобщава в. "24 часа". В края на миналата година премиерът Сергей Станишев и кметът Бойко Борисов прерязаха лентата на реконструираното и почти наново изградено трасе от 4,5 км от Бояна до Симеоново. При този пътен възел обаче в момента се образува тапа, защото от няколко ленти движението се събира в две платна.
"Затова искаме да довършим шосето, така че да е ефективно. Ще трябват около 30 млн. лв. С общината обсъдихме възможността да искаме недостигащите около 10 млн. лв. от правителството", допълни Атанасов.
Ако до месец започне строителството, до зимата или най-късно до края на годината шосето ще е готово, сочат разчетите на пътните и общински експерти. Имало е вариант околовръстното в тази част поне да се асфалтира, ако не може да се разшири. Шосето там е в окаяно състояние, а целият транзитен трафик от тежкотоварни автомобили минава оттам. Но специалистите преценили, че не си струва да се изхарчат тези пари и се ориентирали към изпълнение на проекта с реконструкцията.
Трябва да бъде изграден и пътният възел при Драгалевци, което беше отложено заради забавяне на процедурите по отчуждаване и обезщетяване.
Отсечката от 4,5 км направи софийското околовръстно най-скъпото шосе в държавата. Премиерът обяви, че километър от нея струва над 16 млн. лв. Проектът обаче се оскъпи грандиозно заради това, че кварталите под Витоша нямат никаква канализация и всички мръсни и дъждовни води се стичаха при шосето. Така строителното сдружение изпълнител с лидер "Главболгарстрой-София" се наложи да изгражда цялостна ВиК мрежа, включително и главни колектори. Имаше изместване на електропроводи и газопроводи.
В момента се извършват ремонти и по северната дъга. Преди дни започна изкърпване на асфалта и полагане на нова маркировка при пътния възел на Ботевградско шосе и околовръстното. Продължава пълненето на дупките по трасето на север, каза шефът на областното пътно управление на София Живко Недев

Източник http://sofia.dir.bg/2009/04/06/news4254179.html

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Пътната агенция и общината се готвят до месец да довършат реконструкцията на южната дъга от столичното околовръстно шосе, съобщи шефът на дирекцията по контрол в пътното ведомство Дончо Атанасов.
Става дума за около 2 км между Симеоново и Камбаните при Младост, съобщава в. "24 часа". В края на миналата година премиерът Сергей Станишев и кметът Бойко Борисов прерязаха лентата на реконструираното и почти наново изградено трасе от 4,5 км от Бояна до Симеоново. При този пътен възел обаче в момента се образува тапа, защото от няколко ленти движението се събира в две платна.
"Затова искаме да довършим шосето, така че да е ефективно. Ще трябват около 30 млн. лв. С общината обсъдихме възможността да искаме недостигащите около 10 млн. лв. от правителството", допълни Атанасов.
След като 2 години правиха 4.5 км с един пътен възел, как да им повярваме, че ще направят за 9 месеца 2 км с два пътни възела? Кога ще се обяви търг, кога ще се отчуждават имотите около кръстовището с Бистришко шосе?

А кръстовището на Драгалевско се закучи славно, складът с дървениите хич и хабер няма да се изнесе. И тъй като НАПИ не дава пари за ремонт и преасфалтиране на нещо, което ще става магистрала, зоната около пътния възел е в безобразно състояние.

Offline carrie

• Напредващ
    • View Profile
А някой да има информация какво става с моста при Младост 4? До скоро имаше работници, направиха парапети, но тези дни не се вижда никаква активност. :(

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
А някой да има информация какво става с моста при Младост 4? До скоро имаше работници, направиха парапети, но тези дни не се вижда никаква активност. :(
Интересното на тоя мост е, че ще има 2 входа към него, освен ясния и заплануван от години за идващите от Люлин, възможност за включване към Младост ще имат и идващите от Бункера чрез долепена връзка към стария мост

Offline rebelheartous

• Запален по ГТ
    • View Profile
Това ще е локалното, като под локално имам предвид от типа магистрални, както е в новата отсечка до Симеоновско. Срещу Бизнес парка обаче се взели предвид характера на местността и са го качили високо горе. След моста продължава и се слива с готовото локално пред Хюндай център и оттам слиза надолу. На предпоследната ти снимка си личи, че няма как да е долу при пътя, тъй като той ще си е трилентов.

Мерси за снимките :fan:

Offline carrie

• Напредващ
    • View Profile
Много благодаря за снимките!

Offline LG_

• Строител
  • Moderator
  • Нямам спирка
  • for a better infrastructure
    • ICQ Messenger - 354966774
    • View Profile
    • Email
Агенцията за обществени поръчки се усъмни в пет процедури за пътища

от 21.05.2009, Автор: Строителство.инфо

Агенцията за обществените поръчки се е усъмнила, че пет от процедурите, обявени от Националната агенция "Пътна инфраструктура" от началото на годината, са незаконни, показва справка в регистъра на ведомството.

НАПИ е избрала за тези поръчки да отправи персонални покани до строители и консултанти с обяснението, че дейностите са допълнителни, след като вече е проведен основен конкурс.

---------------------

Сред обявените поръчки е и допълнителното строителство на южната дъга на околовръстното шосе на София, поканата е изпратена до "Обединение Юг" с водещ партньор "Главболгарстрой", което се очаква да струва около 18 млн. лв.

---------------------

На мен така ли ми се струва или наистина се опитват да дадат на ГБС отсечката от Симеоново до Младост без конкурс?

При всичките скандали и гафове които се допуснаха последните години с какви ли не проекти просто не разбирам защо продължават в същия порочен дух

Или това е за пътен възел Драгалевци, но той не беше ли включен в старата поръчка
« Last Edit: 21.05.2009, 09:53:59 by LG_ »
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.(Марк Твен)

Quote from: geogregor
Underground trains already resemble more of the cattle transports than transportation system for humans.
Actually cattle could never be transported in such awful conditions due to animal welfare regulations. But no one gives a damn about how Londoners travel!

Offline Vladislav

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
Това мълчание по темата вече ме нервира.
Някой знае ли дали се прави нещо за строителството от Симеоновско към Бистришко шосе? Нали Бойко беше казал, че ще почват още от февруари. Имаме ли информация дали са правени процедури по възлагане - нали такава огромна обществена поръчка не може да се възложи туку така на тъмно? Информация!...  :(

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Някой знае ли дали се прави нещо за строителството от Симеоновско към Бистришко шосе? Нали Бойко беше казал, че ще почват още от февруари. Имаме ли информация дали са правени процедури по възлагане - нали такава огромна обществена поръчка не може да се възложи туку така на тъмно? Информация!...  :(
Днес полагаха износващия слой асфалт по северното платно на естакадата над Симеоновско. Също са продължили и широките платна с още 50-ина метра посока Бистришко шосе. При Черни връх продължава да е пълна мизерия, чак ми става неприятно като мианавам оттам

Offline conecto

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 303555835
    • View Profile
    • Email
Днес полагаха износващия слой асфалт по северното платно на естакадата над Симеоновско.
Това около шахтите в края на платното ли? И защо бяха затворили северното платно, което слиза към светофара?

Offline monte carlo

• Наистина съм луд
    • View Profile
Днес полагаха износващия слой асфалт по северното платно на естакадата над Симеоновско.
Това около шахтите в края на платното ли? И защо бяха затворили северното платно, което слиза към светофара?

то не е от днес, а около шахтите беше дооправяно и след износващия пласт, което не е хубаво
Ние знаем, че те лъжат.
Те си знаят, че лъжат.
Те знаят, че ние знаем, че лъжат.
Ние знаем, че те знаят, че ние знаем, че те лъжат.
И все пак те продължават да лъжат.