Author Topic: Автобусни дискусии  (Read 666175 times)

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
Re: Автобусни дискусии
« Reply #1320 on: 30.12.2016, 13:35:29 »
Е не може ли да се ползват конекто г за България. Предлогам, че ще се ремонтира трамвайното трасе по Графа и заместващите автобуси е по-добре според да се вземат от Малашевци.
Аз съм извел общата бройка свободни автобуси за МАН-овете и Мерцедес-ите. Ако я разделим остават 7-те свободни 0 345 CONECTO G, което е крайно недостатъчно, а в случай, че се бракуват всички 0 305 G/Heuliez остава и един МАН, което пак не е съществена промяна. Що се отнася до „Малашевци“ по най-пресни изчисления те имат 117 съчленени автобуса за 86 като им остават 31, което е много и вероятно могат да се мобилизират за редовно обслужване на заместващи линии, въпреки, че гаражът е толкова отдалечен.
« Last Edit: 30.12.2016, 13:48:19 by AGENT 006 »

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Offline ivan_1990

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #1321 on: 30.12.2016, 13:41:07 »
Ако няма достатъчно единични автобуси за 108, то трябва да се пускат Conecto G след бракуването на O305G/Heuliez абсолютно неоправдано е да се хабят Lion City. При предстояща доставка на още единични автобуси може линията да се обслужва от такива. :rolleyes:
Е да се движат гробниците Хюлиези и 305ци ли? По-добре е 108 да се обслужва от манове

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
« Reply #1322 on: 30.12.2016, 14:37:21 »
108 въобще не е за съчленени автобуси. Пътникопотокът там е изключително нисък и разпокъсан. 108 има известна, макар и не особено голяма поради големите интервали, довозваща функция в „Люлин“, но на „Орион“ автобусите са почти празни и в двете посоки. От другата страна в „Надежда“ ситуацията пак е подобна, но просто няма пътникопоток за съчленени автобуси и в момента 0 305 G/Heuliez са там, защото това е единствената линия, по която могат да се избият последните най-големи баракуди, защото е слаба и няма голяма транспортна задача.

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1323 on: 30.12.2016, 18:18:04 »
В Надежда и промишлената зона на север 108 има голям дублаж с редовния 83 и поради тази причина неизбежно е полупразен до почти празен, няма пътникопоток за две редовни автобусни линии минаващи встрани от центъра. :rolleyes:

Offline bigblondewolf

• Маниак
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 55310178
    • View Profile
« Reply #1324 on: 31.12.2016, 18:22:14 »
Още ли не се чува с какво ще возят МТК освен онова ивеко и бмц-то?

изпратено с tapatalk

Семейният скандал е като рок концерт. Винаги започва с новия материал и завършва със старите хитове

Offline wiNt

• Наистина съм луд
  • 9060
    • View Profile
« Reply #1325 on: 31.12.2016, 18:33:36 »
Аз не съм видял някъде да се знае месеца на поемане на линиите, вие автобуси искате...  :D

Offline cyberdude

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #1326 on: 31.12.2016, 19:04:38 »
Аз не съм видял някъде да се знае месеца на поемане на линиите, вие автобуси искате...  :D

По договор е ДО април

Offline otvorkototok

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #1327 on: 31.12.2016, 20:30:12 »
1-ви май 2017г.

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 359945577
    • MSN Messenger - dilly-m@hotmail.com
    • AOL Instant Messenger - dillyan96
    • View Profile
    • Рекламни концепции на бургаски Солариси
    • Email
« Reply #1328 on: 08.01.2017, 17:19:54 »
От "Подвижен състав", понеже там дискусията взе да излиза встрани от темата:

Още малко и по наряд не щеш ли да ги пишат? Бил е резерва....
То е ясно, но не виждам  защо се пускат гробниците? Ако няма достатъчно зелени мерцедеси, може по наряд да се пускат зелени и конекто
Кой нормален човек ще пусне 13-годишни автобуси по наряд по една от най-циганските линии в София, при положение, че са известни няколко случая на строшени или направо изкъртени стопове и странични габарити, както и на чупени прозорци, всичко това, случващо се в махалата? Че там и каруца не заслужават, при това положение, камо ли Конекто или зелен МБ!

Offline Kingpin

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #1329 on: 08.01.2017, 18:56:21 »
Така е. Да се радват, че изобщо някакъв транспорт стига до тях. Ако бях аз, щях да резна Христо Ботев и да пусна 79 до станция Гео Милев. Припомням и как се движиха Икарусите през циганската махала - с решетки на стоповете и мигачите, за да не ги чупят.

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 359945577
    • MSN Messenger - dilly-m@hotmail.com
    • AOL Instant Messenger - dillyan96
    • View Profile
    • Рекламни концепции на бургаски Солариси
    • Email
« Reply #1330 on: 08.01.2017, 19:08:17 »
Така е. Да се радват, че изобщо някакъв транспорт стига до тях. Ако бях аз, щях да резна Христо Ботев и да пусна 79 до станция Гео Милев. Припомням и как се движиха Икарусите през циганската махала - с решетки на стоповете и мигачите, за да не ги чупят.
Гео Милев или Изток? Иначе трябва да почнат да слагат решетки и на О305Г-тата, защото в момента в Малашевци само 2526 има такива на страничните габарити.

Offline kom6ito

• Маниак
  • Citaro
    • View Profile
« Reply #1331 on: 09.01.2017, 15:15:27 »
Днес 314 и 69 се засякоха на пречиствателната станция, като мога да  кажа, че нагоре из баира 9114 направо издуха 3700. Общо 9 човека пристигнахме в Бистрица с него, а от 69 имаше слезли около 13-14човека. Това към 13:10. Нека да отбележа, че вероятно тези 9 човека  ако бяхме в 69 може би щеше да бъде доволна тъпканицата. Очаквам резултатите на 314 да се подобрят, след като тръгнат учениците.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1332 on: 10.01.2017, 15:43:05 »
От "Подвижен състав", понеже там дискусията взе да излиза встрани от темата:

Още малко и по наряд не щеш ли да ги пишат? Бил е резерва....
То е ясно, но не виждам  защо се пускат гробниците? Ако няма достатъчно зелени мерцедеси, може по наряд да се пускат зелени и конекто
Кой нормален човек ще пусне 13-годишни автобуси по наряд по една от най-циганските линии в София, при положение, че са известни няколко случая на строшени или направо изкъртени стопове и странични габарити, както и на чупени прозорци, всичко това, случващо се в махалата? Че там и каруца не заслужават, при това положение, камо ли Конекто или зелен МБ!

По същата логика защо пък тогава да пускат нови автобуси в Бояна като и там имаше случаи на счупени стъкла на новите китайски рейсове? А в Дианабад защо да пускат нови, като итам пък имаше случаи на счупени стъкла на МАН? Ама как не се сетих, имаше и извандалицирани Песи в Борово и там не трябва да пускат нови превозни средства. Значи остават само линиите до някои села, където не е имало проблеми.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline wiNt

• Наистина съм луд
  • 9060
    • View Profile
« Reply #1333 on: 10.01.2017, 15:50:21 »
Още ли се вихри тази глупава дискусия? На хората, които яростно защитават по 79 и сие да се пуснат MAN Lion's city и Yutong им предлагам да попитат в СО дали не може да стоят като охрана в тези рейсове за срок от една седмица, да видим после дали пак ще го искат. Айде стига сме ги глезили тъмнокожите братя, че от дискриминация към тях, отдавна вече стана дискриминация към българите в БЪЛГАРИЯ!

Offline RADOCVET

• Moderator
  • Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #1334 on: 10.01.2017, 15:52:13 »
Да, ама в 79 не се возят само "тъмнокожи". Освен това съм виждал и от тях да си дупчат билети, така че имат права, точно колкото и ти!
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline pepi1997

• Нямам спирка
  • 9060
    • View Profile
    • Email
« Reply #1335 on: 10.01.2017, 15:57:12 »
Да, ама в 79 не се возят само "тъмнокожи". Освен това съм виждал и от тях да си дупчат билети, така че имат права, точно колкото и ти!
И аз имам права, точно колкото и те!
Смяташ ли, че някой там плаща данъци, ток, вода? Предполагам, че има и незаконно пребиваващи, ама като им бутнат незаконните бараки се вдига шум до небесата и веднага се спира с бутането.

Я си направи една барака зад блока и пробвай със същия успех да я запазиш. Тогава може да ми говориш колко сме равни!!!

Всяко трето дете е мангалче, вече не се раждат българчета, защото циганите получават по куп помощи САМО ЗАЩОТО СА ЦИГАНИ!

Offline wiNt

• Наистина съм луд
  • 9060
    • View Profile
« Reply #1336 on: 10.01.2017, 16:24:48 »
Аргументът, че се возят и други е напълно валиден. Че не е честно - не е, но по-добър вариант няма. То има де, но според СО - няма. А това, че се вижда понякога "човек да си дупчи билетче" не е събитие, че да ги боготворим, защото разбирате ли най-накрая някой от тях е решил да спази законите и наредбите.

Offline жоао

• Писател
  • **
    • View Profile
    • Email
« Reply #1337 on: 10.01.2017, 16:36:06 »

По същата логика защо пък тогава да пускат нови автобуси в Бояна като и там имаше случаи на счупени стъкла на новите китайски рейсове? А в Дианабад защо да пускат нови, като итам пък имаше случаи на счупени стъкла на МАН? Ама как не се сетих, имаше и извандалицирани Песи в Борово и там не трябва да пускат нови превозни средства. Значи остават само линиите до някои села, където не е имало проблеми.
Едва ли има квартал, където не се случват такива вандалщини отвреме-навреме, но със сигурност линиите 79 и 56 са най-засегнати от такива прояви. Не е особено разумно точно там да се пускат нови автобуси, особено като се има предвид, и че в тези линии процентът на редовните пътници е един от най-малките.

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1338 on: 10.01.2017, 16:41:09 »
По 79 може да се пуснат MAN SL232 със служител на Общинска Полиция с палка до шофьора и качване само от първа врата - линията не се нуждае от съчленени автобуси особено при този вариант.  :rolleyes: Аналогично по 56 може да се пуснат O345/Conecto също със служител на Общинска Полиция с палка до шофьора и качване само от първа врата.  :rolleyes: Ангажирането на 9 служители пик, и 6 извън пик и празник не би трябвало да е проблем, петата следобедна кола на 79 предпразник може спокойно да отпадне. :rolleyes:
« Last Edit: 10.01.2017, 16:45:55 by V.Peichev »

Offline vaz2106

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #1339 on: 10.01.2017, 17:52:33 »
Точно така,където се руши не трябва да се пускат нови возила,а и нали уш презумцията е Мановете да работят по задръстени линии,та да пазят въздуха чист.