Poll

Любимо радио

Хоризонт
8 (3%)
Христо Ботев
1 (0.4%)
Дарик
8 (3%)
Радио 1
24 (8.9%)
Радио 1 Рок
18 (6.6%)
Алфа
3 (1.1%)
БГ Радио
9 (3.3%)
Вероника
10 (3.7%)
Веселина
17 (6.3%)
Витоша
14 (5.2%)
NRJ
37 (13.7%)
NJOY
9 (3.3%)
ZRock
10 (3.7%)
StarFM
10 (3.7%)
City
16 (5.9%)
FM+
3 (1.1%)
Фокус
0 (0%)
Фреш
21 (7.7%)
Сигнал Плюс
5 (1.8%)
Романтика
2 (0.7%)
Мелъди
8 (3%)
Нова
8 (3%)
Джаз ФМ
1 (0.4%)
Про ФМ
4 (1.5%)
Катра ФМ
0 (0%)
The voice
14 (5.2%)
Magic FM
11 (4.1%)

Total Members Voted: 131

Author Topic: Любимо радио  (Read 49633 times)

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
Re: Любимо радио
« Reply #20 on: 12.01.2011, 13:53:00 »
Опа, най-накрая и такава тема :)

От 2 г. и половина слушам само Енерджи. Пускат най-любимите ми стилове - Евроденс и Поп от края на 90-те год. Освен това  не е радио от CHR формат и респ. най-често минаващите песни са по 3-5 пъти на ден, а песните им се сменят, така че да не се пускат 3 месеца едни и същи. Предаванията са им много добри, особено рекуестът, който няма аналог сред по-големите радиа.

Доста време слушах Фреш, но тогава 2004-2007 г. и музиката, която се правеше ми харесваше, а и беше ултрамодерно всички радиа да са от CHR формат - т.е. да имат ограничен брой песни - 30-40, които съставляват 80% от плейлистата им.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline niki88z

• Наистина съм луд
  • Извън релси!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 387296800
    • View Profile
    • Email
« Reply #21 on: 12.01.2011, 14:26:13 »
По тази тема съм малко пристрастен и мога да говоря /пиша/ доста.
Не е тайна, че бях част от екипа на Алфа радио, но радиото се промени ужасно много от създаването си до момента и започна да върви в посока, която на мен не ми допада. Поради това напуснах по собствено желание. Когато стартира ми беше любимо и не спирах да го слушам, но до втората година. Сега вече не мога да го наредя в любимите си! А даже и рядко го пускам.

Според мен, радиата в анкетата трябваше да са групирани по стилове музика, които пускат и да се изброят повече станции.
Забелязвам липсата на две често слушани от мен станции The Voice Dancefloor Radio и Magic FM.

Витоша слушам от десетина години. През цялото това време има доста дълги моменти, в които ми е било любимо.
По едно време около 2003-та година имаха доста технически проблеми, което ме накара да мина на най-близкото като формат (тогава) - Fresh! Слушах го точно 30 минути и избягах завинаги от тази честота! Водещия ме подразни ужасно много, както и дебилните им филъри в рекламния блок. До ден днешен няма нещо, което да ме накара да си пусна Fresh! по собствено желание.

Често слушам Energy, което е и неправилно изписано в анкетата като NRG. Съкращението на пълното име на станцията е NRJ. Харесват ми водещите, а и музиката е тази, с която съм израстнал. Напомня ми за първото ми любимо радио - покойното радио Viva.

Не обичам да слушам радио през интернет и до създаването на Tvoeto radio изобщо не си пусках такова.
Твоето радио ме грабна с разнообразието от музика и това, че пуска само денс хитове.
Днес спокойно мога да кажа, че то ми е най-любимото от всички, но има един недостатък - не се излъчва ефирно.

ПП: В анкетата гласувах за Витоша и Енерджи.
« Last Edit: 12.01.2011, 14:28:12 by niki88z »

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #22 on: 12.01.2011, 14:35:31 »
П.С. все пак т.к. радиото като институция ми е хоби, заедно с градския транспорт, от любопитство слушам други радиа, но не по мое желание - например тук в коридорите се слушаше Витоша, а от месец насам Фреш. В едно кафене, където сядам сменят Енерджи, The Voice, Сити. така, че имам поглед и върху други радиа.

А кое наложи тоталната промяна на The Voice и от рнб радио стана преди всичко денс радио? Досещам се, че това е бил ниския рейтинг, което за мен е необяснимо.

А Алфа не съм слушал никога.

Offline niki88z

• Наистина съм луд
  • Извън релси!
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #23 on: 12.01.2011, 14:46:54 »
П.С. все пак т.к. радиото като институция ми е хоби...
А кое наложи тоталната промяна на The Voice...
Браво за първото! За последното - не съжалявай! ;)
При The Voice в никакъв случай промяната не е била продиктувана от ниския рейтинг. В тази медийна група е голяма каша с шефовете, изредиха се няколко, които бяха виновни за НОВОТО в радио Витоша, за промяната на The Voice от R&B в Dance, както и за смяната на името на Атлантик. Там държат да има чести промени по програмите (размяна на водещи, смяна на музика и т.н.) за да не омръзват на хората, а и работещите да не се сработват така, че да работят срещу медията.

Във момента (нещо от кухнята) The Voice e № 1 в Пловдив според официалните проучвания в групата 15-24, в тази група Energy е на второ място. В София резултатите са подобни.
С този си формат радиото прилича повече на телевизията, а най-много на румънското Kiss FM, което е част от медийната група.

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #24 on: 12.01.2011, 15:02:31 »
Мерси. Явно е за промените, въпреки че смяната на името на Атлантик според мен беше голяма грешка.
А ако имашп някакви официални рейтинги, ще се радвам да ми ги опуснаш на ЛС, че не ми се търсят в нета.

Offline pepi1997

• Нямам спирка
  • 9060
    • View Profile
    • Email
« Reply #25 on: 12.01.2011, 16:25:21 »
Защо на ЛС?Взе да ми става интересно.Пусни ги тук в темата, ако може.
П.С.: Намерих нещо интересно: http://www.slusham.com/zashto-z-rock-e-mazhko-radio-nomer-1-vizh-palniya-r.html; http://www.slusham.com/alfa-fresh-i-radio-1-rok-top-3-radia-v-momenta-top-10.html
« Last Edit: 12.01.2011, 16:44:48 by pepi1997 »

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #26 on: 12.01.2011, 16:28:58 »
Споко, то се оказа, че няма нищо, идеята ми беше да не се пълни темата, ама то може ли аз да вляза в някоя тема и тя да не се раздуе...

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
« Reply #27 on: 12.01.2011, 18:07:27 »
Преди имаше на сайта на алфа рисърч, но там смятам, че нещада са доста манипулирани и не са верни. Единствения начин да прецениш кое е най-слушано е да обърнеш внимание какво звучи в заведенията и от колите на хората. Не знам какво казват анкетите, но според мен NRJ е безспорен номер 1 в София. Ще видим какво ще покаже и нашата анкета като гласуват повече хора. Гледам, че вече са добавени и липсващите радиа.
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline tiristor

• Нямам спирка
  • За пускане на БГ-1300 по линии 4 и 11!
    • View Profile
    • Email
« Reply #28 on: 12.01.2011, 18:57:28 »
Аз също слушам доста Енерджи, предимно сутрешното Енерджи рикуест, когато зрители се обаждат и поръчват песни. Но като цяло половината песни по това радио са далеч от "енергозареждащи". Не че имам нещо против баладите, но ако искам балади, ще си пусна друга голяма радиостанция - Мелъди.

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #29 on: 12.01.2011, 20:05:21 »
Повечето ми приятели слушат Алфа, ако сме в училище, мога да ги накарам да сменим на някое друго, но ако сме в кола  - никакъв шанс. Но аз просто не мога да издържа да слушам това радио повече от 2-3 часа без прекъсване. Не е за мен тази музика. Добре, че у нас не мога да го уловя  :D

Offline niki88z

• Наистина съм луд
  • Извън релси!
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #30 on: 12.01.2011, 20:12:10 »
... слушам доста Енерджи... когато зрители се обаждат...
Хаха :) зрители се обаждат по радиото :)

Вие хубаво сте добавили станциите, но тези които вече са гласували не могат да си поправят вота!
Класацията ви пак няма да излезе правилна!

Offline LG_

• Строител
  • Модератор
  • Нямам спирка
  • for a better infrastructure
    • ICQ Messenger - 354966774
    • View Profile
    • Email
!
« Reply #31 on: 12.01.2011, 20:29:13 »
Вие хубаво сте добавили станциите, но тези които вече са гласували не могат да си поправят вота!
...

Aз за това изчаках да добавят моите! 8) Но като гледам май съм единствен за сега с Дарик и the voice
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.(Марк Твен)

Quote from: geogregor
Underground trains already resemble more of the cattle transports than transportation system for humans.
Actually cattle could never be transported in such awful conditions due to animal welfare regulations. But no one gives a damn about how Londoners travel!

Offline 701

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #32 on: 12.01.2011, 21:39:23 »
Аз гласувах за City. The Voice също ми харесва. Като цяло рядко слушам радио, повече музикални ТВ (гореизброените). Иначе от чалга радиата слушах Вероника по едно време, още в самото си появяване, но много взе да избива на цигания и ме изгуби като слушател. Веселина и Сигнал + ни мъ кефът ич и така.
lo chupen todos a los que no les guste 701

Offline Fantomas

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #33 on: 12.01.2011, 21:42:22 »
NRJ! Пускат най-много от любимата ми музика, не въртят едни и същи 10-ина песни по цял ден и рекламите като цяло са малко. :)

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #34 on: 12.01.2011, 21:51:57 »
ХАЙДЕ, НУЛИРАХ ВИ АНКЕТАТА,  ГЛАСУВАЙТЕ ВСИЧКИ НА НОВО, НО ТОВА Е ЗА ПОСЛЕДНО!!!!

Offline Marti

• Наистина съм луд
  • RADIO ENERGY The Best Of 90s Music
    • View Profile
    • www.dinita.net
    • Email
« Reply #35 on: 13.01.2011, 23:26:30 »

NRJ

Offline konduktor_747

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
« Reply #36 on: 14.01.2011, 15:37:53 »
Основното нещо да харесам радио, е това каква музика се пуска и да няма много приказки от водещи (да не е като Веселина например). Аз харесвам Вероника и  NRJ. От NRJ единствената рубрика, която харесвам е рикуеста, сутринта, но и другите са прилични. Вероника- много музика, много добре направени новини (за жалост 4-5 пъти в денонощието сред които 00:00 и 04:00). Това е от малките радиа, които не изневеряват на стила музика, който пускат и подържат ниво на актуалност откакто е създадено.

Offline pepi1997

• Нямам спирка
  • 9060
    • View Profile
    • Email
« Reply #37 on: 14.01.2011, 18:36:56 »
Основното нещо да харесам радио, е това каква музика се пуска и да няма много приказки от водещи (да не е като Веселина например). Аз харесвам Вероника и  NRJ. От NRJ единствената рубрика, която харесвам е рикуеста, сутринта, но и другите са прилични. Вероника- много музика, много добре направени новини (за жалост 4-5 пъти в денонощието сред които 00:00 и 04:00). Това е от малките радиа, които не изневеряват на стила музика, който пускат и подържат ниво на актуалност откакто е създадено.
По Вероника пускат едно и също.
По Веселина има новини, по-разнообразна музика, предавания... по-разчупено е някак си.

Offline konduktor_747

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
« Reply #38 on: 14.01.2011, 20:29:08 »
Това за еднообразието бих го споделил за Веселина, че от година повтарят едни и същи песни и много късно и малко разширяват репоертоара. Докато Вероника е само музика, понякога еднотипна, но повече ми харесва. Предаванията по Веселина бяха интересни в началото, когато правеха турнета. Сега е пълна боза. Новините на Вероника са цитати от агенции и интернет, освен годишните. Те са оценка на събитията по много хубав начин :)

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #39 on: 14.01.2011, 20:49:44 »
Масово, дори и по телевизии, репортажите са мотамо със статии, които съм ги прочел преди това в нета...

Отделно, на музикалните станции не знам, за какви новини говорим, като са кратки и обикновенно, основните са:"след 10 годишни изследвания, учени остановили, че бежовият цвят е най-любим на гасейницата на еди-коя-си пеперуда", или "на Бритни и се появил нов цирей, споделила в Туитър, колко е депресирана"... Така че по-добре и без тях. Само трафик информацията си струва отделеното време.