Author Topic: Спаси Метрото - Да подкрепим МД3 да бъде класическо метро  (Read 77310 times)

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура"
    • Email
Обсъждането там мина и беше основно представяне на вариантите, които ги има на сайта на НАГ (sofia-agk). После имаше въпроси, крясъци и подвиквания, но имаше поне 200 човека. В Хиподрума бяха 10, а в Подуяне - 20. Браво на жителите на Овча Купел!
храна за мозък - http://www.banitza.net/

Offline tonyyyy

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
Обсъждането там мина и беше основно представяне на вариантите, които ги има на сайта на НАГ (sofia-agk). После имаше въпроси, крясъци и подвиквания, но имаше поне 200 човека. В Хиподрума бяха 10, а в Подуяне - 20. Браво на жителите на Овча Купел!

Мерси, знам че беше преди няколко дни но беше странно, че нямаше отзиви.

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Хаджи Димитър е олепен!  :fan: Облепил съм около 350 входа на всичките стари и на няколко нови блокове! Сложих и на някои от спирките на тролеите и рейсовете в квартала. Само че вече на някои места шопското говедо ги е откъснало! Имах проблем само на един вход, където един смотан дядка само като ме видя застана на "Ф" пред вратата и от устата му почна да излиза пяна... Дори с увещание, че съм от общината и че съобщението е на кметицата не успях да го размекна... :taz:

Offline maniak

• Нямам спирка
  • Оптимист
    • ICQ Messenger - 278834436
    • View Profile
    • http://www.flickr.com/photos/47270324@N08/
    • Email
Аз да изложа впечатленията ми от срещата с двамата чехи от Метропроект, които днес бяха в Аулата на УАСГ. За съжаление не успях да присъствам на същинското обсъждане, но пък с брат ми (fizik) си поговорихме с тях на 8 очи след срещата. Та, двамата бяха като две мишлета, които не успяха да скрият истината (без да я назовават), че Метропроект е реално параван да бъдат изразходвани едни пари и реално идеите на Братоев да бъдат назовани от чужд "консултант". Двамата чехи са посетили някои места в Овча Купел, но сами съзнават, че по техните проекти строителството на метрото в квартала е абсурдно. Запознати са също така с разпределението на населението по райони, но, цитирам, "имахме задание, като беше стриктно следено за спазването му и нямахме възможност да излизаме извън обхвата му".
Съответно, т.к. досега не си спомням да съм изразявал лично мнение във форума относно проектите за диаметъра - всичко е опропастено, с цел лична облага на някой в Метрополитен и СО, без да се мисли за хората в града, а парите, които ще се налеят, са с цел да се качи едно гето на метрото! Хората по бул. България и околовръстен път (където не спират да се строят офиси и жилищни сгради) ще бъдат орязани за бърз достъп до центъра на града, което пък ще води до наливане на огромни средства в строителство на естакади, допълнителни ленти за авто-движение и по-бавно и опасно придвижване из града, като естествено - някой ще намаже от това.

Offline fizik

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Мога само да добавя, че не скриха учудването си от спирката на жп-линията, която по тяхни думи "се намира в едни храсталаци на сред нищото"
Може и да живея в Берлинско предградие, но ми пука за Софийския транспорт. Т.е. съм точно обратното на Фъндъчката - може и да живее в София, ама хич не и пука за Софийския транспорт

Offline tonyyyy

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
Че от какво се изненадвате то има ли нещо от което да не са се нагушили. Спомням си че няма и 2 години преди да започнат да разкопават Ломско за метро му направиха "основен ремонт" и "подмениха" целия релсов път. Ама нали предстояха избори и трябваше мая.....а сега иди докажи какво са подменили и ремонтирали. Над 2 месеца беше затворено почти изцяло, цирк.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Ако си бил тогава там ще си спомняш, че абсолютно нищо не беше сменено, камо ли релсите. Имаше някакви кръпки, най-много да са извадили тук-там самите релси от панелите...

Offline LG_

• Строител
  • Moderator
  • Нямам спирка
  • for a better infrastructure
    • ICQ Messenger - 354966774
    • View Profile
    • Email
Вероятно впечатлението за този ремонт е останало от силно отразеното медиите тогава намерение за това от страна на Мафиянски, но в действителност нищо не е пипано
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.(Марк Твен)

Quote from: geogregor
Underground trains already resemble more of the cattle transports than transportation system for humans.
Actually cattle could never be transported in such awful conditions due to animal welfare regulations. But no one gives a damn about how Londoners travel!

Offline tonyyyy

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
Е точно това казвам и аз  "основен ремонт" и "подмениха" само че го симулирана над 2 месеца, а сега иди докажи че не са. Нещо бъркате и времето мисля че вече Бойко Разбойко отдавна беше сменил Мафиански.

Намерих и нещо по въпроса 2007 и 2008 на 2 етапа е било точно за по около 2 месеца. Дали вече не са знаели къде ще почнат строежа на метрото след има няма 2г. Май въпроса е риторичен. :D

Ремонтират втора част от бул. "Ломско шосе" в София
През 2008 г. Общината предвижда реконструкцията на бул. "Пенчо Славейков" и ул. "Житница"

Дни преди приключване на ремонта на участък от бул. "Ломско шосе" в обхвата от спирка "Триъгълника" до ул. "Христо Силянов" Столична община обяви тръжна процедура по Закона за обществените поръчки за избор на изпълнител на основен ремонт на втора част от булеварда. Ще се ремонтира пътно платно и релсов път от ул. "Христо Силянов" до криви на ул. "Бели Дунав". Това показва електронното издание на Агенцията за обществени поръчки. Предвижда се изпълнението на обекта да стане до 1 ноември. Средствата за финансиране на строително-монтажните работи са планирани в бюджета на Столична община, като техният размер е приблизително колкото за първия участък - 1.5 млн. лева, каза зам.-кметът на София, чийто ресор е "Транспорт" инж. Велизар Стоилов.
Проектът е на общинското предприятие "София проект" и предвижда основен ремонт на пътното платно, на релсовия път и контактно-кабелната мрежа. Всички участъци от трамвайните релси, които са в много тежко състояние, трябва да бъдат подменени с нови. Трамвайните панели да се стабилизират и ремонтират. На пътните платна ще се подновява повърхностният асфалтов слой.
От участниците в тръжната процедура общината като възложител изисква да внесат гаранция в размер на 10 хил. лева, гаранция за изпълнение - 5% от стойността на договора. Важно е участникът да е бил изпълнител на обекти в областта на пътното строителство на стойност не по-малко от 1 млн. лева за последните 3 години (2004, 2005 и 2006 г.). В документацията си кандидатите трябва да приложат  финансов резултат за последните три години, валидна застраховка "професионална отговорност", списък с изпълнени подобни обекти през последните пет години, заедно със стойността на строителните работи. Участниците трябва да имат необходимото техническо оборудване, да притежават опит в извършване на подобен вид строително-монтажни работи при интензивно движение, в градски условия. Когато кандидатът за главен изпълнител предвижда участие и на подизпълнители на обекта, всеки от тях трябва да представи не по-малко от 3 препоръки за добро строителство.
Документи могат да бъдат получени до 27 септември. В същия ден предложенията трябва да се предадат на възложителя. Отварянето им ще стане на 28 септември.
Ремонтът на първата част от бул. "Ломско шосе" от спирка "Триъгълника" до ул. "Христо Силянов" бе извършен в продължение на месец и половина и приключи на 15 септември. Участъкът е с дължина 2800 мет­ра. Извършен е монтаж на нови 770 м трамвайни панели, укрепени са активните панели по цялата дължина на трасето, бетонира се и се възстанови горното покритие от плътен асфалтобетон. Частично се замениха и най-износените участъци на трамвайните релси. Напълно обновени са релсите на кръстовището на бул. "Ломско шосе" с ул. "Христо Силянов". Главен изпълнител на пътните работи бе "Пътностроителна техника". Релсовия път реконструира "Столичен електротранспорт" ЕАД. Отговорна за контрола по строителство е "Софияинвест".

Така и след 2 години изринаха всичко.
« Last Edit: 28.09.2011, 00:31:25 by tonyyyy »

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
http://www.facebook.com/event.php?eid=208729479198801

ЕкспертнияТ съвет ще е този петък.
« Last Edit: 26.10.2011, 00:14:00 by difian »

Offline KRUPA

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
"Експертен съвет за избиране на следата на Трети метродиаметър" - ама че термин  :rolleyes:
Я мислех, като да си умрем от старост, а оно така стана, като да си умрем от смех, хе-хе-хе...

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
"Експертен съвет за избиране на следата на Трети метродиаметър" - ама че термин  :rolleyes:
трасе -> trace=следа.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Някой ще ходи ли утре да гледа Експертния съвет? Аз по друг повод имам среща с Диков, относно конкурса за пешеходна "Витоша", не официалния, а любителския... Към 9 и 30 ще съм в ДАГ.

Offline slap86

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
Някой ще ходи ли утре да гледа Експертния съвет? Аз по друг повод имам среща с Диков, относно конкурса за пешеходна "Витоша", не официалния, а любителския... Към 9 и 30 ще съм в ДАГ.
Бъди така добър да го попиташ тоя Диков за ССТ и околовръстното

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
По принцип всеки простосмъртен има правото да се срещне в работно време с Диков, стига да има за какво.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Че за тях какво има да се пита? Тези дни последно излезе ново обявление за проектиране... ОВОС-ът на изменението на ССТ не знам дали беше одобрено, сътветно и на какъв етап са с проектите за този път. Но тази информация си я има общодостъпна. Да го питам ББ кога ще си докара шкембето да реже с ножици е безмислено...

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Когато коментирахме трасето, предложено от нас, Братоев каза, че нямало място. Да, ама се оказа, че има предостатъчно място. Скалъпих тая схема, която мисля да изпратя на Диков, за да я види. Сега остава само да се направи профила... Ако някой може да начертае такава (Виктор има данните за профила), ще се радвам да ми изпрати контура на релефа в мащаб, за да можем да контрираме твърденията им с конкретни данни от техните собствени ПУП-ове.

Offline AROS

• Наистина съм луд
    • View Profile
добре трасето ще минава ли под жилищни сгради

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
добре трасето ще минава ли под жилищни сгради

Не: сградите под които минава на тази схема не съществуват и, съдейки по предназначението им в регулацията, са на общински терени.

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Качвам по-общата схема на профила на релефа и снимка от гугъл ърт.
« Last Edit: 14.03.2012, 18:55:14 by viktorlc »