Author Topic: Предстоящо издаване на книгата: Вагоните на БДЖ "Пътнически вагони" - 1887-2015  (Read 26489 times)

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
За съжаление, тия педали от БНТ нищо не казаха за книгата, само показаха награждаването на тяхната журналистка :/

"Тия педали" излъчиха обстоен репортаж за книгата днес в централната емисия.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Днес и аз се видях с Гроздан и си получих книгата.

Впечатлен съм, луксозно издание, има много информация, чертежи, снимки, изданието си е направо уникално. Поздрави за Гроздан и за Стефан Стоичков, браво за ентусиазма.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
За съжаление, тия педали от БНТ нищо не казаха за книгата, само показаха награждаването на тяхната журналистка :/

"Тия педали" излъчиха обстоен репортаж за книгата днес в централната емисия.
Супер, макар и с малко закъснение :) В такъв случай си вземам думите назад, и се извинявам, че бях толкова рязък, но се подразних снощи, като дадоха репортаж за награждаването на Весела Смилец и нито дума за книгата, която държеше в ръка. В гугъл също се виждаше, че е имало такъв репортаж, но беше изтрит и качен едва днес.

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Най-сетне и аз успях да разгледам книгата. Наистина е уникална! Нещо повече, знаете, че имам цяла транспортна библиотека и мога най-отговорно да кажа, че подобно нещо няма в цяла Европа! Всичко, купувано от Германия, Австрия, Франция, САЩ, Чехия, Унгария, Русия и т.н. в продължение на близо 20 години направо бледнее. Дългото чакане наистина си заслужаваше. Има информация дори за вагоните, които са били предвидени за доставяне по стандартизационната програма на БДЖ от края на 30-те, но в крайна сметка не са доставени. Единствената ми забележка е, че можеше да има някоя и друга цветна снимка. Но във втория том, както обеща Гроздан днес докато си говорехме, със сигурност ще има много такива. Той ще излезе най-вероятно напролет.
По рейс и по жена не се тича!

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
Понеже на скоро успешно прочетох прекрасната първа част, искам да попитам, дали има някакво развитие по 2 част на книгата? :) И ако има как върви напредъка по нея?  :)

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Засега се очаква да излезе до Нова година, в най-лошия случай в началото на 2016-та.....И на мен ми се иска по-бърже, не е приятно от началото до края на проекта да минат почти пет години, но по обективни причини, няма как да стане по-скоро.....Техническа литература се пише изключително трудно, издаването е още по трудно.....

Много хубаво, че си успял да я прочетеш цялата, на мен, поради липса на време, за съжаление още не ми се отдава.....
« Last Edit: 17.05.2015, 11:40:32 by IKAR »

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Моите снимки
...
Повече като стане втория том на книгата на дядо ви Стефан.

И поради липса на време и аз не съм писал скоро тук, но пък това не значи че нямам интерес. Напротив, дали има развитие някакво по книгата? Че мина доста доста време, а не искам да изпускам 2-рото издание.

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Има, технически вторият том е готов за печат, ще излезе, но не е ясно кога. Сега проблемът е, че нямат достатъчно пари за отпечатването, търсят се начини за неговото финансиране...Венелин Василев е тотално отсвирен от всички като пълен шмекер и тарикат, още повече, че е свил 40 бройки от първия том, чието отпечатване се оказа, че Гроздан Грозев го е финансирал ОТ ДЖОБА СИ. По-конкретно проблемът е с печатниците - абсолютно никоя не се съгласява да отпечати малък тираж, или както се опитаха да предложат във времето печат на малки партиди срещу договор. Искат директно минимум 500 бройки, а за това към момента са нужни около 20 бона. Въпросните 20 бона пък никой няма желание да ги даде и да си ги освобождава в последствие чрез пласирането на книгите. Отделно дядо ви Стефан се мъчи сам да си намери средства, още повече, че има в материал във вид на пишеща машина и снимки за още няколко книги.....Отделно когато книгата започна да се подготвя, 20 бона бяха напълно достатъчни за издаването и на двата тома...Реално погледнато и парите не са кой знае какви, но както винаги в нашата татковина има за всичко, но не и за това, което трябва. Има много изказвания от сорта: "Хората няма какво да ядат, за болни деца няма пари да се лекуват в чужбина, вие книги ще ми издавате и рейсове ще ми реставрирате....я си е**** м******". А много повече от 20 бона за поредния чалга-"концерт"-излагация на n-тата подред новоизлюпена Цицорина пари има.....

Иначе все още има налични бройки от първия том, на цена от 98 лева (в Сиела го продават също, но много по скъпо - за 150.....). Следващо преиздаване НИКОГА ПОВЕЧЕ няма да има......
« Last Edit: 06.08.2019, 20:02:58 by IKAR »

Offline Dimitar155

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Ако ви устройва, може да я продавате в Amazon като електронна книга, но не съм сигурен дали взимат някаква комисионна, но и да взимат надали е много.

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Предложих да се направи в електронен формат и да се продава по подобен начин - като PDF още през 2005-та година, точно във връзка с големите масрафи по издаването и отпечатването, но авторът не се съгласи - човекът хич не обича компютри и т.н. освен това надделя мнението, че продава ли се така, никога няма да се издаде на хартия....

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Моите снимки
Много благодаря за отговора. Предполагам че въпросния Васил е свързан с отпечатването в старата печатница и за това нещата са аут от там. Ами пробвали ли са да се свържат с някое университетско издание? Нямам идея как стоят нещата, но знам че там могат да печатат в по-малък тираж и дори това не е проблем за тях.
Иначе дано да се реализира и 2 том, защото е грехота такъв труд и толкова години работа да няма кой да ги издаде в тази страна! И дано да се случи по-скоро, ще продължавам и аз да следя темата. Дано скоро имаме развитие и то позитивно!

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Не е свързан, свързан е със сдружение жп. моделисти, което в момента съществува само на хартия.....и точно той, адвокатът Венелин, в началото се изхвърли с абсолютно нереални срокове за издаването....Но Гроздан въобще не се е отказал и със сигурност проектът ще бъде финализиран. Говорено е с университетските издателства - абсолютно никой, включително и това в Софийския, не се нае да издава луксозно издание....нямат нужното оборудване. Новият ректор на ПЖИ-то пък излезе пълно леке, абсолютно незаинтересовано нито от книгата, нито от библиотеката, нито от вече тотално съсипаните неща на тавана в мащаб единица......

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Моите снимки
След 2 години отново да попитам, дали има някакви новини около втората книга? Около датата на коресподенцията тук (Август 2019г.) бях пуснал мейл до Гроздан и така и не получих отговор.

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Ако имаш фейсбук, потърси Венцислав Гласков - той е най - в течение по въпроса. Отдавна не пише в моделисткия форум, както и много други, аз включително, то въпросния форум пропадна тотално, няколко човека все още са активни, основно с кавги, за съжаление. Мислех, че му имам и-мейла и телефона, но съм ги загубил явно.....

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Моите снимки
Окей ще пробвам, а някаква надежда дали има въобще за издаването на втората книга? Или всичко е заминало?

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Питай директно Венци, той ще знае. От други подобни проекти знам, че през последните години печатниците страшно много надуха цените, в пъти в сравнение с преди това.....И не искат да се занимават с малки, бутикови тиражи...
« Last Edit: 25.03.2021, 16:19:51 by IKAR »

Offline Vlado

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
Здравейте! За съжаление авторът на книгата - Стефан Стоичков почина преди няколко месеца, което неминуемо по един или друг начин ще се отрази на издаването на втората й част. Но по нея се работи и все някой ден ще излезе. Това е сигурно!
« Last Edit: 03.05.2022, 16:09:14 by Vlado »

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
За съжаление, навръх на Коледа, на 24ти декември, след кратко боледуване, Гроздан Грозев е починал. Негова е заслугата да имаме първата част на книгата, плътно до края работи и по втората. Това не променя нещата, че все някога и втората част ще излезе.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Лека му пръст! Дано има кой да продължи да се занимава с книгата.