Poll

Желаете ли ЕК и ОЛАФ да направят ревизия на търга за доставка на метровлакове?

Да, защото конкурсът е опорочен!
42 (43.3%)
Да, защото не искам Русичи
13 (13.4%)
Да, защото Русичите не пасват на станциите
3 (3.1%)
Не, конкурсът е проведен честно
4 (4.1%)
Не, защото ще загубим еврофинансирането
9 (9.3%)
Не, защото ще се забави пуска на МД2
21 (21.6%)
Нямам мнение!
5 (5.2%)

Total Members Voted: 97

Author Topic: Търгът за доставка на Метровлакове за МД2  (Read 136031 times)

Offline Tergo

• Наистина съм луд
    • View Profile
Понеже този път пък Vartal в другия форум изпротестира, че не съм изкопирал името на автора на снимката, а само източника: ето страницата, където са снимките и чий е поста:
http://forum.nashtransport.ru/index.php?showtopic=8029&st=1240
В бързината нощеска да покажа снимките съм пропуснал да дам страницата, а само сайта.
Така става подобно на този пост:
http://forum.nashtransport.ru/index.php?showtopic=2578&view=findpost&p=522650

Трябваше да оставя писането за тази сутрин, а не да пиша, когато ми се спи... :/
Трети метродиаметър - подземен, с параметри на кл. метро !   Не на фалшивия "полуметротрамвай" !
                                                     Не на LRT : системата - убиец  !

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Аз вече изпсувах в другия форрум, как ми качваш снимките и източникът е  imageshack.us, на други случайно споменаваш този форум, добре че съм се написал по самите нимки... ;) При положение, че можеш да копираш URL-а за всяка оттук, да дадеш линк към конкретен пост и да ми споменеш именцето или линк към профила. (ако си Кронос в другите два форума ;) !)

« Last Edit: 11.03.2012, 20:04:11 by difian »

Offline Tergo

• Наистина съм луд
    • View Profile
Ами, когато са прикачени файлове от твоя компютър (дадени тук) няма как да се визуализират там - затова ги качвам в в сайт. (Или поне не знам как)
Но пък ти си най-лесен за цитиране - снимките ти винаги са подписани, достатъчно е да спомена, че са оттук (или ако са много, да дам линка към страницата)
За линк към името не съм се сетил (признавам си), а и повече време отделям за превода и как по-обобщено да им поднеса информацията.
Хипертекстовете ми отнемат много време и признавам си, често им не обръщам много внимание.

(А това, че източника се изписва като imageshack.us го оставям без да го махам, защото иначе снимките след време изчезват) Отдолу давам текст за източник форума. Е, понякога се оплитам в кой от двата форума си ги постнал, но ти и на двете места си с един и същи ник.

Но, прав си - просто трябва да престана да информирам, използвайки чужди информации, особено когато правя обобщения. А аз там най-често така правя: обобщавам инфото за целия период от време (и съответно избирам снимките от моя си компютър, без да ровя от коя тема са вадени)
В техния форум вече се появи още един нашенец, който ме спасява от честото писане - време е вече да престана въобще да пиша и да си помагам с изображения.

Във всеки случай: извинявай!
Трети метродиаметър - подземен, с параметри на кл. метро !   Не на фалшивия "полуметротрамвай" !

Offline Tergo

• Наистина съм луд
    • View Profile
И все пак: има нова информация за разцветката на влаковете ни (този път от yauzaforum.ru)
Статия за използване на бои, отговарящи на евростандартите - за първи път на нашите влакове.
И... изненадата: влаковете ще бъдат в 3 разцветки: 6 - със зелена ливрея (която вече видяхме), 6 - цвят бордо и 6 - сребристо-кафяв (??)
Самата статия: http://yauzaforum.ru/download/file.php?id=3832&mode=view

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
 :neznam: И вратите още не съм ги видял как да ги направя, тези най-много ми допаднаха, а имаше такова прекъсване на линията при кабината на първите две снимки, които се появиха...  ;)

РЕДАКЦИЯ: И нека всички варианти да са на едно място!
« Last Edit: 24.03.2012, 06:34:14 by difian »

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Вече съвсем се обърках: защо пак три различни цвята? Каква е целта?
Ако има общо движение по МД-1 и МД-2, както Братоев каза, то тогава се предполага, че и по двете линии ще се движат общо 10 различни цвята състава (8 Скифа и двете разцветки на старите)?

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Ако има общо движение по МД-1 и МД-2, както Братоев каза, то тогава се предполага, че и по двете линии ще се движат общо 10 различни цвята състава (8 Скифа и двете разцветки на старите)?
Объркан си, защото си се вкарал в някакъв стереотип и явно не можеш да се освободиш от него! ;) Явно ще имаме разноцветен състав, мислехме си го, но явно няма да има влакове със съответния цвят за всяка линия. В Прага има две разцветки за двата типа влакове, макар че тези дни гледах и някакви експерименти с попроменена ливрея ала нашите изцепки.

От друга страна пък с трамваите в Реймс се случва следното: Цък! ;)

Така че дишай спокойно и ти желая лек ден, да стигнеш до офиса си, немай къде, за 20 минути!  :P :D

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Така че дишай спокойно...

Не си мисли, че преживявам лична драма, заради шаренията със съставите. Просто мислех, че идеята е за общо четирите направления на МД-1 и МД-2 ще се създаде цветова схема за съставите.

Offline mita6ki

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
OFF
Мене пък ако питате, тези трамвай имат страхотни цветове.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
трамваИ... И къде видя трамваИ?

Offline maniak

• Нямам спирка
  • Оптимист
    • ICQ Messenger - 278834436
    • View Profile
    • http://www.flickr.com/photos/47270324@N08/
    • Email

Аз не съм объркан в момента, но ще ми е интересно колко ли ще се (о)бъркат за бои от Метрополитен, когато дойде време за поддръжка... Братоев съвсем ми падна в очите...

Offline Fantomas

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Няма да се учудя, ако реши да "намаже" и Скиф-овете в сребристо-сиво като номерните състави и така да се реши проблема. :rolleyes:

Offline Blago84

• Маниак
    • View Profile
Аз абсолютно не мога да разбера логиката на тази шарения.
UPP@UIC

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Аз абсолютно не мога да разбера логиката на тази шарения.

Добре дошъл в клуба.

Offline Tergo

• Наистина съм луд
    • View Profile
В Наш транспорт са отговорили на въпроса на нашия maniak и съобщават, че един влак за нашето метро е почти готов и скоро започва заводските тестове.
Това означава, че до пуска на двете станции ще успеят да докарат (и пуснат) само един влак.

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
В Наш транспорт са отговорили на въпроса на нашия maniak и съобщават, че един влак за нашето метро е почти готов и скоро започва заводските тестове.
Това означава, че до пуска на двете станции ще успеят да докарат (и пуснат) само един влак.

И очевидно ще трябва да се лишат от едната топла резерва.

Offline yordan_milkov

• Писател
  • **
    • View Profile
Има ли някаква нова информация от руснаците, ще имаме ли нов влак скоро? :)
« Last Edit: 23.04.2012, 18:40:12 by yordan_milkov »

Offline martin4o

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
http://www.yauzaforum.ru/download/file.php?id=3802&t=1

Линкът е от руския форум и е постнат в skuscrapercity. Този състав изглежда готов и вероятно след някой друг ден ще поеме към България.

Offline Tergo

• Наистина съм луд
    • View Profile
Този състав изглежда готов и вероятно след някой друг ден ще поеме към България.
"Изглежда готов" е ключово словосъчетание. :rolleyes:
Все още се сглобява, макар и на финалната права. Следват тестове, около седмица подготовка на документацията за митницата... с една дума: преди 1 май едва ли ще тръгне.
После още 15-20 дена пътуване до България и тукашни тестове.
Ако успеят до края на май да го пуснат в експлоатация - ще са герои.

На Наш транспорт.ru бяха пуснали информация , че е започнат влака с розовата ливрея, но впоследствие постът изчезна...
А беше любопитен пост, съобщаващ, че: "Започва производството на седмия (???) влак за София."

Е, ще чакаме  някакво потвърждение ако не за седми влак, то поне за втория. :/

Offline aliaska

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Този състав изглежда готов и вероятно след някой друг ден ще поеме към България.
"Изглежда готов" е ключово словосъчетание. :rolleyes:
Все още се сглобява, макар и на финалната права. Следват тестове, около седмица подготовка на документацията за митницата... с една дума: преди 1 май едва ли ще тръгне.
После още 15-20 дена пътуване до България и тукашни тестове.
Ако успеят до края на май да го пуснат в експлоатация - ще са герои.

На Наш транспорт.ru бяха пуснали информация , че е започнат влака с розовата ливрея, но впоследствие постът изчезна...
А беше любопитен пост, съобщаващ, че: "Започва производството на седмия (???) влак за София."

Е, ще чакаме  някакво потвърждение ако не за седми влак, то поне за втория. :/

Розова ливерия?