Poll

Желаете ли ЕК и ОЛАФ да направят ревизия на търга за доставка на метровлакове?

Да, защото конкурсът е опорочен!
42 (43.3%)
Да, защото не искам Русичи
13 (13.4%)
Да, защото Русичите не пасват на станциите
3 (3.1%)
Не, конкурсът е проведен честно
4 (4.1%)
Не, защото ще загубим еврофинансирането
9 (9.3%)
Не, защото ще се забави пуска на МД2
21 (21.6%)
Нямам мнение!
5 (5.2%)

Total Members Voted: 97

Author Topic: Търгът за доставка на Метровлакове за МД2  (Read 136001 times)

Offline Kraxx

• Маниак
    • View Profile
А ако поръчат такива на коя точно станция ще успеят да се поберат???
To those who don't believe no explanation is possible, to those who do believe no explanation is necessary

Offline agerginov

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
хмм сега интересното е че новите станции са по 104метра а номерните са по 19м дълги така че 5х20=100 има по два метра на перон така че може да доставят още номерни, стига с русича или направо нови влакове като в прага например, те са доста красиви и добри като конструкция

Offline Thorn

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
Не знам дали не греша, но предишния търг не беше ли за 18 + 10 влака, ако се наложи? Поне доколкото ми е известно влаковете са договорени с руснаците. И какъвто и да е търг оттук нататък да се прави, то той ще бъде спечелен от Метровагонмаш.

Offline NiGhtPiSH

• Защо пиша толкова много?
  • Sofia Hardcore
    • View Profile
Договорът със сигурност е бил без опция. А и не знам дали е позволено да има опции при договори с финансиране от оперативните програми на ЕС.
"Бирата е най-великото изобретение. Колелото също не е зле, но не върви с пържени картофки."

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Не знам дали не греша, но предишния търг не беше ли за 18 + 10 влака, ако се наложи? Поне доколкото ми е известно влаковете са договорени с руснаците. И какъвто и да е търг оттук нататък да се прави, то той ще бъде спечелен от Метровагонмаш.
Предишният договор беше такъв и по него доставиха първите климатизирани... ;)

Offline bonbon

• Наистина съм луд
    • View Profile
Репортер:Отвъд цифрите, какво е постигнато благодарение на средствата по ОП "Транспорт"?

Ивайло Московски: А извън тези цифри бихме могли в реални измерения да посочим и проектите – над 13 км метролинии са пуснати, всъщност 13 метростанции нови. Успяхме през оперативната програма да закупим 18 метровлака, още 4 ще бъдат доставени допълнително, 22 ще бъдат общо.

Някой да има повече информация? :)