Цитат от темата "Метродиаметър 2" на г-н Иван Кръстев:
"начало на километъра е първата станция „Обеля“ на първи метродиаметър"
Значи дотук добре. Хайде обаче да ми отговорите на няколко въпроса, защото аз така и не намерих разумен отговор.
1. Откъм северния изход на метростанцията (към Обеля 2), линията става една в края на перона, т.е. двата коловоза се сливат. Ще го преконструират, нали? А можеше и да го направят още при строежа.....
2. Как ще се процедира с автогара Обеля, продължението на бул. Панчо Владигеров и ул.2 +трамвайните релси, когато строят метродиаметъра? Защото не ми се вярва тунела да влиза в земята под 45 и повече градуси!?
3. Ако скъсят ТМ1 до Надежда 6, с намерение да затрият релсовия път, какво ще довозва пътниците от Обеля 2? Това са 15 минути пеша от последната спирка на трамвая до метростанцията.
4. Къде ще преместят Автогара Обеля и защо въобще я построиха, като ще трябва да я унищожават?
Ще задам тези въпроси и във виртуалното деловодство към СО, щом проектът е готов.
1. Сливат се за използване в случай на авария
2. Те и на Сливница автогарата я посториха и я ползваха 3-4 и години и сега бараките седят да събират клошари. А пътя може да го прекарат в подлез, както направиха с влакова линия по същия булевард.
3. Автобус, най вероятно. До Надежда 6 няма как да я скъсят, защото няма трамвайно трасе там. Вероятно за Надежда 5, или както е по-правилно Връбница 1
4. 50 Метра настрани, както направиха със Сливница. В България сме, всичко е "временно". Най-лошото на нашето "временно" е, че никога не знаеш колко всъщност е временно - понякога е, понякога е постоянно....