Author Topic: ПОЛИТИКА=?  (Read 968345 times)

Offline Chato

• Приятел на ГТ
    • View Profile
ПОЛИТИКА=?
« on: 18.02.2011, 19:09:30 »
Не намерих подобна тема, затова реших да пусна нова под фолмата на анкета.
Въпреки, че от сравнително скоро е кмет, доволни ли сте от г-жа Йорданка Фандъкова? Лично аз съм с много смесени чувства. Добрите неща са, че няма да подновяват договорите за маршрутките и това, че се ремонтират детски градини. Но не знам до колко това зависи лично от нея. По-късно ще пиша от какво не съм доволен.

Offline Stahlgewitter

• Наистина съм луд
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #1 on: 18.02.2011, 19:17:10 »
Аз лично не съм доволен от управлението на града. Не специално и само от Фандъкова,защото тук трябва да поставим и общинския съвет.
Подлезите са в окаяно състояние навсякъде.Особено дразнещо е на централни места като НДК и гарата.Те са не само занемарени,а бих казал и опасни. градският транспорт е също с все така окаяните си превозни средства. Нов съчленен автобус автото не е виждало от 2003,ако не се лъжа. . Уличното осветление е в лошо състояние,много неосветени места. Чистотата-така и не става нищо със завода за боклук.
Личното ми мнение е,че мандата на Софиянски беше най-успешен.

Offline Chato

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #2 on: 18.02.2011, 19:34:22 »
Като заговори за подлези се сетих как поне единият подлез в близост до Гара Подуене беше осветен и се охраняваше някога, а от няколко години (мисля, че малко след като Бойко стана кмет) е напълно запуснат и неохраняем. Таванните плоскости бяха потрошени от вандали. Става въпрос за подлеза преди завоя на 20 към Ситняково. Иначе си прав, че голяма част от хората в общинския съвет не са за там.

Offline CKD

• --=БМ-РК=--
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #3 on: 18.02.2011, 20:02:29 »
От 2001 г. насам София върви само назад. Как да съм доволен при това положение.
Най-ценният ресурс на капитализма са тъпанарите

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
« Reply #4 on: 18.02.2011, 20:11:42 »
Твърдо не!

Към по-горните неща ще добавя, че уличната маркировка никога не е била толкова изтрита, колкото сега. На практика на половината булеварди не знаеш 2 ленти ли са, 3 ли са, не знаеш къде са стоп линиите, къде са пешеходните пътеки и тн.

Проблемът с бездомните кучета си остава все така нерешен, заводът за боклука си остана май на хартия. Няма един разширен булевард, инфраструктурата не е мръднала от сума време и на милиметър.

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура"
    • Email
« Reply #5 on: 18.02.2011, 20:22:11 »
Естествено, че не съм доволен!
Фандъкова е най-обикновена другарка по руски език, бивша директорка на 73-то училище. Тя разбира от социални дейности и образование. Според мен, това са проблеми, които не са свръх сложни за решаване и следователно, ако стане гаф, грешка или издънка - по-лесно би се излязло от положението. Не съм гласувал за нея. Предполагам, че от постовете ми ще разберете за кой съм :rolleyes:.  Плашещо е, че по тежките проблеми на града няма ясна стратегия и синхронизация в мненията. Например при метрото и мд 3 - това не може да го построиш, да видиш че е неефективно и да го сринеш или да му смениш предназначението или да го продадеш. То ще се ползва в следващите 100 години!!! Положението с бездомните кучета е също скандално! Проблемът може да се реши еднократно - от раз, но тогава няма да има далаверка. В Румъния положението се реши преди влизането в ЕС, като се процедираше по следният начин - кучетата се изловяват и ако до една седмица не се потърсят, се обявяват за осиновяване и ако до месец не се осиновят - евтаназия. При уличното осветление - също. Защо да се купуват немски крушки с гаранция от мин. 10 години, като могат да се купят от същата марка, но произведени в Китай и да се декларират като немски, без гаранция, и да се прибере разликата? Да се купят глобуси и осветители от старееща пластмаса, които лесно да се чупят, за да има повече работа...
Лошото е, че някои имат желание, но не проявяват ни най-малко активност в консултирането си с експерти. Поне малко да четяха този форум... :(
« Last Edit: 18.02.2011, 20:23:47 by viktorlc »
храна за мозък - http://www.banitza.net/

Offline Sofia

• Нямам спирка
  • R.I.P. 1511 (1985-2015)
    • View Profile
« Reply #6 on: 18.02.2011, 20:34:29 »
Естествено, че не съм доволен! Не съм доволен от който и да е герберски кретен!!! Само като се сетя оная, дето беше министър на здравеопазването, Анна-Мария /пихтия, пумия, ч***я.../ Борисова, и направо ми пада шапката!!!

Offline Stahlgewitter

• Наистина съм луд
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #7 on: 18.02.2011, 20:43:19 »
За кучетата не съм съгласен,категорично! Евтаназията на здраво животно е престъпление.
Животът на бездомно куче по принцип не е дълъг и това което се прави за мен е правилното решение.Кастрация. Тук е важна ролята на гражданите-да не си изоставяш животното.
От всички изброени проблеми,този с кучетата не е в най-тежко положение в сравнение с миналото.В моя квартал осезаемо намаля броя на бездомните кучета,свидетелство за което е и появата на бездомни котки. А котките от своя страна са в известен смисъл дори полезни защото ловят мишките в мазетата.

Offline prof66

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #8 on: 18.02.2011, 21:26:59 »
когато кучета нахапят някое от децата ти и започнеш да търсиш къде и как в родната софия да му бият тетанус и разбереш каква е процедурата за да му бият бяс друга песен ще запееш....

да не говорим, че пет години оттогава още има неприятни последствия по нахапания крак...

а и въобще не ми говори, как в болница, собственост на софийска община и поддържана с данъци, плащани от мен, ме накараха да купя ампулата тетанус, която трябваше да му бият....

миналата година пак имаше такъв случай около семейството, нещата са се влошили още повече (въпреки че преди години не можех да си представя това)....

ако не беше толкова гнусно щеше да е смешно...

За кучетата не съм съгласен,категорично! Евтаназията на здраво животно е престъпление.
« Last Edit: 18.02.2011, 21:36:25 by prof66 »

Offline 701

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #9 on: 18.02.2011, 21:38:52 »
Животът на бездомно куче по принцип не е дълъг и това което се прави за мен е правилното решение.Кастрация.
Аз от 5 клас чакам едни два помияра в квартала да умрат, но така и не се случва това. Така че, както по-горе беше описана процедурата в Румъния, съм абсолютно ЗА. Пък тези от Екоравновесие и тн като са толкова хуманно настроени да си ги вземат в къщи. Това е доста наболял проблем, за който все още няма решение. До скоро в работата имахме 3 кучета, от които само едното беше с буен нрав и скъса якето на една случайна минувачка както и взе страха на пощальонката. От една седмица вече трите четириноги не пребивават при нас, а и съдбата им ми е неизвестна. Та мисълта ми е, че не трябва заради липсата на отговорност на някои (стопани, ГЕРБери и тн) да страдат нашите деца, родители, баби, дядовци и други.
lo chupen todos a los que no les guste 701

Offline Sofia

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #10 on: 18.02.2011, 21:39:56 »
От евтаназия се нуждаят май май управляващите, а не кучетата. Ако имаше адекватно управление, нямаше да има бездомни кучета.

Offline CKD

• --=БМ-РК=--
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #11 on: 18.02.2011, 21:53:51 »
Към по-горните неща ще добавя, че уличната маркировка никога не е била толкова изтрита, колкото сега. На практика на половината булеварди не знаеш 2 ленти ли са, 3 ли са, не знаеш къде са стоп линиите, къде са пешеходните пътеки и тн.
Истината е че по Бойково време маркировката проникна навсякъде и се подържаше най-добре. Преди това по главните булеварди липсваше напълно (можеби освен правителствените трасета). В момента е изтъркана, но се надявам че напролет ще бъде подновена.
Най-ценният ресурс на капитализма са тъпанарите

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура"
    • Email
« Reply #12 on: 18.02.2011, 21:55:31 »
Румънците направиха това, въпреки че не е хуманно именно преди ЕС, защото тогава няма как ЕС да стартира наказателна процедура срещу страната. Сега има как, защото еколозите ще се разпискат веднага. За съжаление приютът им е в Сеславци и  в района на Х Димитър, в който живея се напълни с помияри, защото камионите на Екоравновесие ги изсипват тук. Пестят нафта да ги возят до Южните квартали, откъдето са ги взели. Незнайно как, кучетата са откъртили една решетка от близкия трафопост и направо си живеят в него като в бърлога. Само да не се лепнат на някоя фаза, че ще имаме печено куче по виетнамски, но и изгоряли електроуреди вкъщи! Ще им пиша на ЧЕЗ, а в понеделник и ще им се обадя, пък да видим...
храна за мозък - http://www.banitza.net/

Offline Chato

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #13 on: 18.02.2011, 22:50:29 »
Май се оказва, че ГЕРБ все големи ги вадят обещанията, а накрая се провалят. И аз мисля, че при Софиянски София беше доста по-добре от сега (въпреки неговите далавери). Друго което не ми харесва е, че Фандъкова всъщност е протеже на Бойко. Имам чувството, че пак той ни е кмет.
« Last Edit: 18.02.2011, 22:59:42 by Chato »

Offline maniak

• Нямам спирка
  • Оптимист
    • ICQ Messenger - 278834436
    • View Profile
    • http://www.flickr.com/photos/47270324@N08/
    • Email
« Reply #14 on: 18.02.2011, 22:59:21 »
Животът на бездомно куче по принцип не е дълъг и това което се прави за мен е правилното решение.Кастрация. Тук е важна ролята на гражданите-да не си изоставяш животното.
От всички изброени проблеми,този с кучетата не е в най-тежко положение в сравнение с миналото.В моя квартал осезаемо намаля броя на бездомните кучета,свидетелство за което е и появата на бездомни котки. А котките от своя страна са в известен смисъл дори полезни защото ловят мишките в мазетата.

Кучетата напротив са един от най-големите проблеми! Разнасят болести като ровят по боклучищата, нападат хора, предпоставка са за ПТП, а и нощно време не ти дават да спиш... Аз съм категорично за безмилостно премахване на тези животни от улицата - дали в приюти или... не ме интересува. Но важното е, да не са по улиците, в градинките и парковете! Никъде по света няма такова нещо!

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
« Reply #15 on: 18.02.2011, 23:10:31 »
Истината е че по Бойково време маркировката проникна навсякъде и се подържаше най-добре. Преди това по главните булеварди липсваше напълно (можеби освен правителствените трасета). В момента е изтъркана, но се надявам че напролет ще бъде подновена.

Да, при Борисов това най-много ми харесваше, че маркировката през 3-4 месеца се подновяваше. Сега не е полагана от много време и само ако си знаеш колко са лентите се оправяш.

Offline prof66

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #16 on: 19.02.2011, 10:48:33 »
не знам, но си мисля, че не е редно да се ползват бои, които се отмиват от дъжда толкова бързо.
има бои със гаранции 3-5 години, а се ползват... ай да не казваме какви

за глупостите по жълтите павета пък да не говорим...

Да, при Борисов това най-много ми харесваше, че маркировката през 3-4 месеца се подновяваше.

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
« Reply #17 on: 19.02.2011, 11:01:10 »
Ами като направиха пътната маркировка на Терминал-2 , дебелината на боята беше 2 мм. , и още си стои, а по улиците на София е с дебелина-2 микрона, което води до икономия на боя, която икономия влиза в джоба на собственика на фирмата изпълнител, понеже общината няма стандарт за дебелината и трайността на маркировката . Трайността зависи и от това, дали боята е добре ЗАТОПЛЕНАпреди и по време на полагането !
Спрете си просташките мнения !

Offline emm_1968

• Trams Doctor
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #18 on: 19.02.2011, 19:12:51 »
Лошо ...! Все млади хора и все недоволни ... винаги недоволни. Пет лева да им дадеш - пак недоволни.

Вие, недоволните, направихте ли нещо на работното си място за да бъдат доволни от него поне няколко ваши съграждани (секса не влиза в сметката), там където живеете нещо да сте направили ...?
   Да, Кмета и Съвета трябва да служат на жителите, които са ги избрали, но на някои просто не може да им се угоди ...
Символите на нашия град са Витоша, кестените и трамваите.

С такива любители на МГТ врагове не му трябват.

Offline Sofia

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #19 on: 19.02.2011, 19:19:56 »
Ами, добре! Хайде обясни ми какво толкова направиха Бойко и Фандъкова за това време?!?! Само не казвай метрото и дупките, че ще падна!! Дошло ми е до козирката от тоя боклук, който само обяснава какво ТОЙ бил направил!!!!!!

За жълтите павета съм съгласен. Според мен, това трябва да е пешеходна зона!