iukwim, нарочно ги спестих тези неща, че поводът на поста ми беше по адрес на агента. Може би трябваше да се изразя по-конкретно от рода на "не е толкова важно в конкретния повод на писанието ми"
Иначе да, защо точно го направиха си е изцяло отделна и важна тема на дискусии с много версии и най-вероятно всички са оказали поне по малко влияние за крайния буламач.
Агенте, личи си, че не си следил протеси преди. Аз ги следя '97-ма насам. На това дередже сме, точно защото повечето протестиращи преди разсъждаваха по същия начин. Не искам да те обидя, да не помислиш това. Но просто паралелът е твърде очевиден, за да го пропусна. Излъчи ли се "говорител", той бива моментално подлаган на интереси. Какво се случи с многото говорители на февруарските протести? Яхнаха ги определени интереси и сега всички се разграничават от тези същите хора.
В кръвта на българина е личният интерес за сметка над общото благо. Това си е така още от турско робство, та до днес. Повечето простести винаги се яхваха от дадена партия, група или организация, която ги изцеждаше за личен интерес. В такива моменти обикновените хора, които протестират по конкретния казус, просто си тръгваха и в рамките на 2-3 дни протестите ставаха ялови.
Всички тези номера обаче вече се изчерпаха. Не останаха партии с доверие, които да яхват простестите и те си го знаят, че ще постигнат обратен ефект. Вече не минава и номерът с платените провокатори. Остана последният жокер, който правят всичко възможно да сработи, а аз се надявам да не стане номерът. А именно провокации от страна на една конкретна партия (и най-вече на нейния лидер) за открита конфронтация с протестиращите. Искрено се надявам хората да не му се вържат, защото подобен сблъсък ще доведе до крах на протестите.
Как да не е ясно за какво се протестира? Срещу наглостта Пеевски да оглави ДАНС, може би? Може би срещу поредицата гафове на управлението, което за 2 седмици тотално си срина и малкото доверие, което изгради на базата на големи приказки? Може би, че бързо-бързо си показаха, че не са никаква алтернатива на когото и да е?
Вероятно пропускам нещо, ама работа ме чака и се разсейвам
Експерти и да дойдат, нищо няма да направят. Експерът е само това - експерт. Той е по мисленето. Изпълнението се върши от неговия екип. А когато въпросният екип е част от същата тази система, от която сме недоволни, за експерта остава или да се махне или да се предаде и да стане част от нея. Обикновено става второто, защото е по-сладко.
Sofia, така е, изборите са скъпи, алтернативите никакви. Но това не означава, че трябва да се оставят наличните предложения да си царуват както им е кеф, защото те точно това искат. Да ни откажат от всички и всичко, да не гласуваме и те да си редят нещата по свое усмотрение. Само, че претоплиха манджата твърде много тоя път...
Когато у вас е мръсно почистваш, нали? Защо да се мориш като знаеш, че пак ще се изцапа за нула време? Ама почистваш...