Author Topic: ПОЛИТИКА=?  (Read 968336 times)

Offline T1000

• Защо пиша толкова много?
  • Ferrari S.p.A.
    • View Profile
    • www.diecast-utopia.com
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #1140 on: 18.06.2013, 11:42:10 »
iukwim, нарочно ги спестих тези неща, че поводът на поста ми беше по адрес на агента. Може би трябваше да се изразя по-конкретно от рода на "не е толкова важно в конкретния повод на писанието ми" :) Иначе да, защо точно го направиха си е изцяло отделна и важна тема на дискусии с много версии и най-вероятно всички са оказали поне по малко влияние за крайния буламач.

Агенте, личи си, че не си следил протеси преди. Аз ги следя '97-ма насам. На това дередже сме, точно защото повечето протестиращи преди разсъждаваха по същия начин. Не искам да те обидя, да не помислиш това. Но просто паралелът е твърде очевиден, за да го пропусна. Излъчи ли се "говорител", той бива моментално подлаган на интереси. Какво се случи с многото говорители на февруарските протести? Яхнаха ги определени интереси и сега всички се разграничават от тези същите хора.

В кръвта на българина е личният интерес за сметка над общото благо. Това си е така още от турско робство, та до днес. Повечето простести винаги се яхваха от дадена партия, група или организация, която ги изцеждаше за личен интерес. В такива моменти обикновените хора, които протестират по конкретния казус, просто си тръгваха и в рамките на 2-3 дни протестите ставаха ялови.

Всички тези номера обаче вече се изчерпаха. Не останаха партии с доверие, които да яхват простестите и те си го знаят, че ще постигнат обратен ефект. Вече не минава и номерът с платените провокатори. Остана последният жокер, който правят всичко възможно да сработи, а аз се надявам да не стане номерът. А именно провокации от страна на една конкретна партия (и най-вече на нейния лидер) за открита конфронтация с протестиращите. Искрено се надявам хората да не му се вържат, защото подобен сблъсък ще доведе до крах на протестите.

Как да не е ясно за какво се протестира? Срещу наглостта Пеевски да оглави ДАНС, може би? Може би срещу поредицата гафове на управлението, което за 2 седмици тотално си срина и малкото доверие, което изгради на базата на големи приказки? Може би, че бързо-бързо си показаха, че не са никаква алтернатива на когото и да е?

Вероятно пропускам нещо, ама работа ме чака и се разсейвам :D

Експерти и да дойдат, нищо няма да направят. Експерът е само това - експерт. Той е по мисленето. Изпълнението се върши от неговия екип. А когато въпросният екип е част от същата тази система, от която сме недоволни, за експерта остава или да се махне или да се предаде и да стане част от нея. Обикновено става второто, защото е по-сладко.

Sofia, така е, изборите са скъпи, алтернативите никакви. Но това не означава, че трябва да се оставят наличните предложения да си царуват както им е кеф, защото те точно това искат. Да ни откажат от всички и всичко, да не гласуваме и те да си редят нещата по свое усмотрение. Само, че претоплиха манджата твърде много тоя път...

Когато у вас е мръсно почистваш, нали? Защо да се мориш като знаеш, че пак ще се изцапа за нула време? Ама почистваш... 
I'll be back®

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
« Reply #1141 on: 18.06.2013, 11:51:17 »
категорично съм против начина, по който се провеждат протестите. Блокирането на кръстовища мисля, че направо е незаконно. Оттук насетне аз не мога да имам нищо общо и няма как да подкрепям протестиращите. Смешно е да се правят протести с искане за оставка на правителство, което е на 20 дни.
Личното ми мениее - имам десни убеждения, но в момента единственото дясно е герб. Така, че по-добре да се оставим на това правителство. Мечтата ми е ББ да бъде ликвидиран от политиката - най-добре да замине в чужбина, тогава герб ще се разпадне и ще се оформи дясна коалиция начело с интелигентни и образовани хора от ДСБ и СДС.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1142 on: 18.06.2013, 13:12:18 »
Не разбирам въобще твоята логика, то излиза, че изобщо не трябва да се протестира, понеже се блокира някоя улица или булевард?!? Ти по какъв начин смяташ, че трябва хората да изразят недоволството си? Ти видял ли си въобще какви хора ходят на протеста? И въобще смяташ ли за нормално да ни управляват доказани мутри и мошеници? Ако сега не реагираме и няма положителна промяна в близко време, младите хора си тръгваме от България :/

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1143 on: 18.06.2013, 13:17:48 »
Смешно е да се правят протести с искане за оставка на правителство, което е на 20 дни.
Това правителство направи такъв летящ фалстарт, та обезсмисли неписаните правила да им се дадат 100 дни за адаптация. Седемте точки ги писах на предната страница, те не са само толкова. Въпреки изгърмелия бушон Пеевски продължават безумните назначения - "дюнологът" Калин Тихолов, след злополучния опит за министерстване е назначен за съветник на премиера ... по екологията! http://www.1kam1.com/news/otstranata/10272 - така че посипването на главите с пепел, че се учат от грешките си просто е само за консумация от "независимите медии" като ТВ7 например.
Да, тъпо е да има ново служебно правителство, точно когато трябва да се направи писта до Брюскел за разпределение на финансирането за периода 2014-2020. Но все повече става хипотетичен вариантът правителството на Орешарски да се прояви като експертно, какъвто етикет му беше лепнат за парлама. В момента би трябвало да има неконфротационно правителство от типа на това на Димитър Попов и догодина - успоредно с евроизборите - нови парламентарни. Икономиката не може да работи в състояние на конфронтация. А за разследване на грабилите от всички цветове си има съдебна власт, това не е работа нито на правителството, нито на парламента.

Колкото до десния ГЕРБ: Малко странно, как една дясна партия действа с импулсни популистични ходове, а не с ясна финансова рамка. Още по-странно е как се отмята от основния принцип на консерватизма, че всичко се плаща, а най-големият платец - държавата, a.k.a. министър Дянков, не го правеше, помпейки епидемия на задлъжнялост. И още по-странно, антиподбора на експерти във всички области ("калинки"). Но все едно - десните са на ход, да се надяваме - нови десни. Просто трябва да благодарим на поколението от 90-те - Иван Костов, Петър Стоянов, Софиянски, Любен Дилов, Надежда Михайлова и т.н., като им се напомни, че велики десни като Маргарет Тачър и Хелмут Кол успяха да се отдръпнат навреме.

« Last Edit: 18.06.2013, 13:19:41 by blagun »

Offline emm_1968

• Trams Doctor
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1144 on: 18.06.2013, 16:11:20 »
Предвиждането на този един милиард, не е политическа, а чисто административна процедура. Така, че не е проблем да се придвижи въпроса и от служебно правителство.
Символите на нашия град са Витоша, кестените и трамваите.

С такива любители на МГТ врагове не му трябват.

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура"
    • Email
« Reply #1145 on: 19.06.2013, 22:46:49 »
храна за мозък - http://www.banitza.net/

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
« Reply #1146 on: 20.06.2013, 13:37:51 »

:fan: :fan: :fan:
Спрете си просташките мнения !

Offline iukwim

• Напредващ
    • View Profile
« Reply #1147 on: 20.06.2013, 15:27:22 »
Понеже очевидно тук има доста интернет лумпени:

http://www.segabg.com/article.php?id=653771

Offline я л т а

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1148 on: 20.06.2013, 15:58:35 »
Да, а един не-интернет л*****, е шеф на Градския.............роднина му е......

Offline T1000

• Ferrari S.p.A.
    • View Profile
    • www.diecast-utopia.com
« Reply #1149 on: 20.06.2013, 16:07:20 »
Както написа един приятел в... интернет: "Лумпенче да се наричам, първа радост е за мене"  :angel:
I'll be back®

Offline emm_1968

• Trams Doctor
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1150 on: 21.06.2013, 07:52:16 »
Да, а един не-интернет л*****, е шеф на Градския.............роднина му е......

Какво нецензурно или обидно има в думата "лумпен", та си я изписал със звездички ...?
И защо Шефа на Градския трябва да се срамува от своите роднини ...? Той сигурно е шеф благодарение на своите качества, а не на своите роднини.

В България цензурата не е проблем ... проблем е автоцензурата.
Символите на нашия град са Витоша, кестените и трамваите.

С такива любители на МГТ врагове не му трябват.

Offline я л т а

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1151 on: 21.06.2013, 10:37:07 »
Той сигурно е шеф благодарение на своите качества, а не на своите роднини.
Ами от много описани на мен ситуации, заключавам че няма никакви качества за тази работа, но това не е мой проблем.
А психолога Христов, дали има качества, след като не е успял да научи на психология, покойният си син,-/лека му пръст/ Андрей, убит през 2007 год.- като участник в лумпенска тайфа?
И много се чудя, семейството е основна клетка на обществото, създава се между 20 и 40 год. възраст. Но една купчина "гении" въобще не узрели за обществото, но пък заобичали парите, се катапултират във властта, не за друго, а защото са управляеми, кукли на конци. А избирателите нека да си мечтаят че има млади хора с различно мислене,- ами никакво мислене нямат, мисленето им е само за к***и, ако не са от гей-обществото,- зависими са.
И така се правят политици, смях.
« Last Edit: 21.06.2013, 10:38:38 by я л т а »

Offline abs111

• View Profile
« Reply #1152 on: 21.06.2013, 19:09:47 »
 :D

Offline pepi1997

• Нямам спирка
  • 9060
    • View Profile
    • Email

Offline happy

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #1154 on: 26.06.2013, 03:02:40 »
Фиаското на Атака се очакваше, като се имаше предвид кой е лидерът й, както и от къде се пръкна - от налудничаво предаване по смотана кабеларка. И направи от една сричаща Калинка депутатка. Да не споменавам, че от както има Атака ДПС са с по-силни позиции и по-твърд електорат. Атака няма място в парламента. Другите които са вътре също нямат. Смятам, че народът най-хубаво ще покаже, че не иска ГЕРБ, БСП, Атака и ДПС като започне да гласува за малките партии с по-неизвестни лица и повече обикновени хора. Аз така смятам да направя. Все повече започвам да си мисля, че най-добрите управления бяха на Костов и Царя. И при двамата проблемите бяха главно от съветниците им и тези около тях, а не толкова заради тях самите, докато Станишев и Борисов са си виновни и самите те. За партията на Кунева не бих гласувал, защото тя е една от не толкова добрите хора, свързани с НДСВ, наред с Милен Велчев и прехваленият Даниел Вълчев. Въпреки техните простотии обаче жълтите управляваха по-добре от ГЕРБ и Тройната коалиция.

Относно протестите - смятам, че такива определения като интернет еди-какви си са грешни в основата си. Не само това, но и едни от най-дейните и отдадени на протестите хора са далеч от социалните мрежи и са отишли на площада защото някой приятел им е казал, пратил СМС/email или пък са прочели в пресата за протеста. Стига реклама и антиреклама на Фейсбук и подобни сайтове. Не всеки протестиращ виси по такива. Твърде сериозно започна да се гледа на социални мрежи и форуми, че и политиците започнаха да ги критикуват. С тях или без тях протести ще има.

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1155 on: 26.06.2013, 10:46:13 »
И направи от една сричаща Калинка депутатка.
Калина Крумова е една от малкото свестни личности, минали през Атака. Сричането и не се дължеше на неграмотност, а на удивителната дилетантщина на кабеларката СКАТ, която поддържаше сутрешен блок наживо с 2-3 камери от по 300 евро.
А иначе изявите на Волен не са от вчера. Дано сега и най-слепите разберат, че Атака-ДПС са скачени съдове - единият винаги тегли другия. Защото най-големият абсурд на последните избори е неимоверното количество гласове за Атака, събрала повече от ДСБ+СДС+РЗС+Меглена Кунева взети заедно.

Offline я л т а

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1156 on: 26.06.2013, 10:58:45 »
Еми кредото на Атака е омразата, а както знаем Българите сме пословични с омразата си, насаждана още от учебниците ни по история.
И никой не се замисля че омразата ражда омраза, а любовта е тази която създава положителни действия.

Offline happy

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #1157 on: 26.06.2013, 13:33:48 »
Не знам, аз все повече се убеждавам, че трябва да се гласува за малките партии. За съжаление едва ли народът ни би направил така, че БСП, ГЕРБ, Атака и ДПС да не влезат в парламента. Иначе би било направо върховно да видим лицата, особено на тези от Позитано ако това стане.  :D Тези партии обаче си имат твърд електорат, а и изборната система ги облагодетества. Иначе искрено се надявам на следващите избори Атака да не прескочат бариерата. :)

Другите малки партии като тази на Кунева и РЗС разочароваха заради лидерите си. Аз като дясно-центрист с умерена носталгия към времето на НДСВ не гласувах за Кунева, защото за мен тя с нищо не допринасяше тогава. Нещо повече - тя правеше много магарии, и заради нея и още 2-3 такива хората намразиха НДСВ. Иначе именно при тях продължи икономическия бум (започнал при Костов), с който Станишев се хвали.

Свестните хора бих търсил сред по-малко известните лица, пълнежите на партиите. Но имам чувството, че който и да дойде, щом усети власт и ще го завземе звездоманията. И Волен и Слави Трифонов бяха някога просто хора от народа, пък в какво се превърнаха.

Само Царят се добрлижаваше до европейските политици по възпитание и премереност и затова твърдо ще си гласувам за НДСВ, макар, че той вече не е част от тази партия. Все пак освен на Костов и на него дължим втория златен "век" на България /1999-2004/.
« Last Edit: 06.07.2013, 00:06:54 by happy »

Offline Stahlgewitter

• Наистина съм луд
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
« Reply #1159 on: 09.07.2013, 00:16:18 »
Някой може ли да обясни как се очаква да се развият нещата след като евентуално исканията на протестиращите бъдат изпълнени? Понеже оставката на правителството сама по себе си не може да е смислено искане, а предизвиква една камара последващи събития с доста непредсказуем резултат. Такова искане нормално е свързано с някаква алтернатива, каквато към момента не виждам... освен второ правителство на ГЕРБ, защото те първи ще получат мандат за такова. В тази връзка не е чудно, че има съмнения за партийно присъствие зад протестите. 10 000 са много, но съвсем не е трудно да бъдат изкарани на улицата при достатъчна организация с помощта на няколкостотин души.
От друга страна ми се струва, че ГЕРБ хич не искат да управляват отново, но тогава положението съвсем отива в задънена улица.
А социологическите проучвания показват още по-смущаващи неща.
« Last Edit: 09.07.2013, 00:21:32 by bdz43r »