Poll

Доволни ли сте от кметицата Фандъкова?

Твърдо да.
50 (29.8%)
Категорично не.
42 (25%)
Не мога да преценя.
5 (3%)
Прави се нещо, но не достатъчно
71 (42.3%)

Total Members Voted: 168

Author Topic: Доволни ли сте от Фандъкова?  (Read 30728 times)

Offline dan

 • Наистина съм луд
 • *******
 • Posts: 1409
  • View Profile
Re: Доволни ли сте от Фандъкова?
« Reply #160 on: 11.10.2016, 14:52:13 »
Една от най-големите градоустройствени грешки на София е и набутването на 10 мола в центъра - така изгубихме завинаги шанса си да имаме едно нормално шопинг сити, което можеше да се построи на изхода за Калотина, и каквото има всеки голям европейски град на подобна възлова точка.
А защо е нужно това? Така или иначе винаги може да се направи нещо такова.

Sent from mTalk for Windows 10

Offline stankos

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3097
  • View Profile
Re: Доволни ли сте от Фандъкова?
« Reply #161 on: 11.10.2016, 18:21:42 »
София се развива и това е безспорно ! Развива се въпреки управлението , а не благодарение на него !Не визирам Фандъкова само. Сигурен съм , че чиновниците ,ако не пречат то това ще се случва много по-бързо ! За колко ключови обекти се говори от петилетка най-малко !

Offline road

 • Начинаещ
 • *
 • Posts: 3
 • Най-ми е добре с бира и мезе :)
  • View Profile
  • Пътна помощ-София
Re: Доволни ли сте от Фандъкова?
« Reply #162 on: 21.12.2016, 15:27:02 »
Фандъкова до момента според мен е най-добрия кмет на София от както тя е на власт оправиха всички Софийски паркове и градинки, правят се ремонти на училищата и детските градини. Единствения проблем е със инфраструктурата градът се увеличава от към население, а инфраструктурата буксува! Не харесвам Герб но Фандъкова да! Относно бездомните кучетата трябва много спешно да се вземат супер сериозни и крупни мерки. Не да се източват пари уж са кастрирани, а те да не са... а да има строг контрол над кастрацията и здравното състояние има ли болест ефтаназия на момента! Малко контрол и спазване на законите и България ще тръгне на горе.
Обожавам разходките и чистия въздух в планината работата ми е свързана с това да пътувам много и я обичам!

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3294
  • View Profile
Re: Доволни ли сте от Фандъкова?
« Reply #163 on: 24.12.2016, 23:02:55 »
Според мен не е лош кмет, но не е и добър! Тя все пак зад гърба си има еврофондове, предишен опит на други пред нея, стабилна обстановка в България и в повечето време правителство благоразположено към нея! В този ред на мисли - въпреки, че не съм живял в София, но ми се струва, че първите години на Софиянски като кмет, а и по времето на Иван Костов като Министър председател - тези години могат да се дадат като пример за голям скок на София спрямо предните години. И въпреки, че годините след това показаха, че нещата не са супер розиви - то все пак в относителен смисъл на думата - смятам, че са онези години!
Да не забравяме, че метрото е пуснато януари 98-а (ако не се лъжа). Това е по-малко от 1 година, след като СОфиянски се връща кат кмет на София (от служебен премиер) и по-малко от 1 година, от месеците на хипер инфлация и пенсии от порядъка на 10 сегашни лева и заплати от по 20-30 лв.
И се пуска метро, колкото и условно влияние да е оказвало в транспортния живот на София в супер гадни и трудни години, при положение, че 10 години преди това, комунистическата тоталитарни държава не успява да го пусне при целия гигантски апарат (вкл. и репресивен) който тя успява да командва! Можем да сложим и предодоляването на Янчулевата водна криза...
За сега какво да кажа - улиците, които виждам в Симеоново не са виждали грижа или от времето на Софиянски или от преди това. Прекарваха газ покрай нас онзи ден - ами не пречи да улицата разкопаването, защото и неразкопаната част изглежда като разкопаната! Доколкото разбрах канализация има само по Симеоновско шосе....плочките по тротоарите са гола вода, гумите на някои автобуси по 67 също будят стрес у нормални хора...

Offline btr95

 • Защо пиша толкова много?
 • ********
 • Posts: 2678
  • View Profile
  • Email
Re: Доволни ли сте от Фандъкова?
« Reply #164 on: 25.12.2016, 18:02:40 »
Не знам, пътували ли сте по Подбалканския път, но преди Сопот е с. Анево. При влизане в село Анево, се забелязва една много хубава градинка, в центъра на която е поставен каменен надпис АНЕВО, всичко това е хубаво. Но всички улички встрани от главния път са заливани толкова пъти от вода и кал, че не е останал никакъв асфалт или не личи да има такъв, главния път е в ужасно състояние, изкърпен, но неравностите са толкова дълбоки, че все едно си има дупки. Не пиша всичко това, за да споделям с вас впечатления от моите пътувания, а защото моделът на управление на Анево и София е един и същ. Правим лъскави неща и убиваме най-важното за един град- инфраструктурата. Иначе казано, това е моделът "Гъза си с рози да окичи, че насраното да не личи"
« Last Edit: 25.12.2016, 23:02:10 by btr95 »
Тм депо:Банишора
Тм мотриса: 713
Тм линия: 4

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3294
  • View Profile
Re: Доволни ли сте от Фандъкова?
« Reply #165 on: 27.12.2016, 12:26:44 »
Разбира се може и по-зле отколкото е в момента в София! Спор няма, че българската действителност е способна да предложи множество алтернативи на по-лоши модели на управление!
Въпросът е дали не може по-добро от сегашното!
Например за всички квартали на София в полите на Витоша прави впечатление липсата на инфраструктура съчетана с богаташки къщи заградени с дебели и високи зидове, които са оградили на някой богаташ (незнаен или знаен) личното райско кътче извоювано със стотици хилядни и милиони левове. Ама добре де - ама все пак железобетонни стълбове по улиците, които са от бебешката ми възраст през 70-те години и асфалт от ученическите ми години най-доброто ли е, което  може да се постигне?! Може и да е най-доброто, ако приемем, че е редно да текат по стръмните улици води, които зимата да заледяват и да пеавят усещането за планина осезаемо, обаче още колко десетилетия, трябва да минат за да се впише този район в някакъв по-столичен контекст. И ако е ясно, че метрото и трамваите няма да тръгнат през планините, не се ли предвижда някакъв по-стойностен и по-редовен транспорт?! На мен не ми е ясно при ясни метростанции - примерно МС "Витоша", някой не предвижда ли тролейбусен трнаспорт, който да я свързва със Симеоново, Драгалевци...Бояна! Това ще подобри и тъмницата, която е до толкова характерна, че да ти се иска да загасят и сегашното осветление, че поне да не замърсява светлинно хубавото звездно небе!
Метрото има и едно друго предимство - дава на наземния трнаспорт една по-ясна и по-постоянна във времето задача, като го прави максимално оптимален и предвидим във времето. Ясно е, че няма кой да хване автобус от районо с изградено метро и да пътува чак до другия край на града с някакви изключения. Така като е ясно например,че линия 98 няма да пътува от Семинарията до с. Железница, а от Зоопарка - то има ли смисъл тази линия да е чисто автобусна. Не е ли нужно трнаспорта до софийските квартали да се електрифицира и уплътни във времето, а този примерно до села като Бистрица и Железница да е по-второстепенен и основно автобусен.