Author Topic: ПОЛИТИКА=?  (Read 968452 times)

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #760 on: 21.01.2013, 12:14:20 »
................ добре че там не извади нещо и не ме нападна! 
Като добиеш, ранга, интелекта, величието на Доган, може и да си го помислиш наистина. До тогава е смешно да си го помисляш. Ха ха ха.
Добре е поне че е от тяхната си "вяра",- в противен случай нещата щяха да придобият друг характер.
Странен начин да се извиси това момче, все пак ще влезне в новините и историята.
« Last Edit: 21.01.2013, 23:09:47 by я л т а »
Спрете си просташките мнения !

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #761 on: 21.01.2013, 12:20:45 »
Като добиеш, ранга, интелекта, величието на Доган, може и да си го помислиш наистина. До тогава е смешно да си го помисляш.
...
Нима не го казах на шега?!? Ясно е, че в интернет нюансите на казаното по трудно се разбират, но пък и не си се явил на една среща, че да опознаеш на живо събеседниците си. Така че не коментирай думите ми, без да можеш еднозначно да си ги разтълкуваш! ;)

И момчето е етнически турчин и български гражданин, не е етнически българин! ;)

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #762 on: 21.01.2013, 12:42:18 »
Това, което ме чуди мен, е защо, аджеба, си го снимал ?!  :D

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #763 on: 21.01.2013, 12:44:38 »
Това, което ме чуди мен, е защо, аджеба, си го снимал ?!  :D
Не съм го снимал аз, както казах, бях водещ на мероприятието. Снимани са всички изказвали се участници... Има го и на аудиозапис... :D

Кръгла маса "Бъдеще за Урбанизма", 16.11.2012 г.

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #764 on: 22.01.2013, 09:58:39 »
В събота се случи нещо много важно в българската политика и това не е фарса с псевдо атентата към Доган ! Това е оттеглянето му от лидерския пост в ДПС . Накратко . ДПС се готви за властта , а ДПС с Доган е нежелан партньор , както от ляво така и от дясно . На изборите тази година няма да има победител , който да може да състави кабинет самостоятелно . Следователно ДПС става ключов играч при сформирането на мнозинство за избор на нов кабинет . От евентуалните резултати е много вероятно да имаме кабинет от БСП+ДПС или ГЕРБ + ДПС възможни са множество вариации като водещи ще са изборните резултати в проценти ( смятай брой мандати ) и броя политически сили преминали 4 % изборна бариера за влизане в парламента . Очаквам ожесточена предизборна битка . За съжаление личните ми предвиждания са по-скоро за негативно развитие на държавата ни през следващия период . Малка утеха е завършването на някои важни инфраструктурни проекти преди изборите като довършването на АМ Тракия и пускането в експлоатация на Дунав мост 2.

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
« Reply #765 on: 22.01.2013, 10:59:16 »
Мен ми е интересно дали ще отворят отново, както преди 5-6 години, достатъчно секции за гласуване в чужбина, специално за Германия ме интересува. На последните Президентски избори, под предлог, че нямало подадени молби, имаше в цяла Германия само 3 изборни секции, като една от най-големите в миналото - тази в Хамбург, изобщо не е била открита. Е, интересно ми е дали и сега ще е така.

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #766 on: 22.01.2013, 11:01:56 »
Ами ако има достатъчен брой хора, желаещи да гласуват, ще има

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
« Reply #767 on: 22.01.2013, 11:13:31 »
На предишните избори бях в Дармщадт, таман бяха отворили новото почетно консулство на България там. В началото изобщо нямаше информация за молби, сайт нямаше, а охраната не ни пускаше вътре дори по консулски въпроси, понеже било затворено. И няколко дни преди изборите изведнъж сайтът се отваря, със съобщението, че понеже няма достатъчно подадени молби, няма да има секция за гласуване.......Аз това имах предвид, че може и сега да стане. Просто гласовете от чужбина не са потребни на ГЕРБ  :)

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #768 on: 22.01.2013, 16:25:59 »
Просто гласовете от чужбина не са потребни на ГЕРБ  :)
Като говорим за гласове от чужбина - гласовете от "белите" държави: ЕС+САЩ+Канада са предимно за десните сили - ГЕРБ, Синя коалиция, сигурно и Меглена Кунева ще има претенции, макар еч - каква дясна е тя? Но докато тези гласове са попилени географски, то гласовете от Турция са компактни и е ясно, за кого са. Така че ако ГЕРБ губи 10000 гласа, то ДПС губи 500000 гласа. Да съм управляващ, бил дал нареждане в предизборните и в изборния ден проверките на Капитан Андреево да са по-детайлни и подробни. А може и софтуера да сменят примерно, това ще генерира опашки до оттатък Одрин  :D

Решението е въвеждане на Интернет гласуване. Това би привлякло по-високоинтелигетни български граждани в чужбина. Разбира се, няма в България да открием топлата вода, но кой знае защо ни липсва административен ресурс за такава стъпка - проспа я и СДС през 2001, и НДСВ - през 2005. А при конвенционално гласуване - колкото и секции в чужбина да разкрият, надали са много хората, които биха пропътували повече от 50 км, за да гласуват. Това за Германия, Испания, Франция, Англия означава поне 20 секции, а за САЩ и Канада - сигурно 100 секции.
« Last Edit: 22.01.2013, 16:30:33 by blagun »

Offline Jorr

• Маниак
    • View Profile
« Reply #769 on: 26.01.2013, 14:45:17 »
Отличен коментар за развитието на предприемачеството в България и държавните политики по въпроса:

http://bnr.bg/sites/horizont/Shows/Thematic/Deconstruction/Pages/2601kalina.aspx

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура"
    • Email
« Reply #770 on: 28.01.2013, 00:23:21 »
Да Ви дам малко данни от изборите в моята секция, на която бях председател в 42-ро ОУ:

Брой гласоподаватели - 803 д.;
Брой гласували - 192 д. или 23,91 %;
Гласували с отговор "ДА" - 95 д. или 50,26 %;
Гласували с отговор "НЕ" - 94 д. или 49,74 %;
Невалидни - 3 бр. (една със зачертани с хикс и двете опции, една с подчертана с хоризонтална линия опция "ДА" и една, на която беше написано - "Аз съм много готин").
храна за мозък - http://www.banitza.net/

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #771 on: 29.01.2013, 11:26:32 »

:police: :rofl:

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #772 on: 18.02.2013, 20:07:45 »

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
Спрете си просташките мнения !

Offline Stahlgewitter

• Наистина съм луд
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #774 on: 19.02.2013, 21:39:43 »
Полезно четиво за колегата Jorr, според когото комунисти няма и политическите пристрастия, убеждения и обвързаност са нещо несъществено.  А да- животът преди '89 година е приказен, базирайки се на фотоси от пощенски картички и пропагандни материали  :laugh:  :laugh:  :laugh:

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
« Reply #775 on: 20.02.2013, 11:19:04 »
Честито. ББ подаде оставка. Как ще го отпразнуваме?
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline Stahlgewitter

• Наистина съм луд
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #776 on: 20.02.2013, 11:46:16 »
На заплата в петък отивам да се запасявам с консерви,варива и свещи. Събота- правене на сухари. Преживяхме Луканов, Виденов, имаме шансове и за сега.

Offline KRAKOMOBILA

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #777 on: 20.02.2013, 11:56:58 »
Нали това искаха протестиращите. Сега ще ядеме дървото.  :)
НЕ НА КИЧА ПО ПРЕВОЗНИТЕ СРЕДСТВА В ГТ!!!

Offline The Freshmaker

• Нямам спирка
  • TM 303
    • View Profile
« Reply #778 on: 20.02.2013, 12:00:43 »
Нали това искаха протестиращите. Сега ще ядеме дървото.  :)

Абсолютно съм съгласен! Човек е длъжен да знае какво иска и да внимава какво си пожелава.
А всъщност София можеше да бъде един прекрасен град, ако имаше друго управление и ако 70 процента от населението му беше друго...

Online Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #779 on: 20.02.2013, 12:11:05 »
Никога не съм се интересувал от политика, не съм нито против, нито за, просто не разбирам. Не ме интересува, дали ще управляват комунисти или герб, ами да съм добре.

Факт е, че по време на сегашното управление качеството на живот на много хора се влоши с пъти, съотношенията доходи/разходи май никога не са били толкова зле, БДЖ-то никога не е било толкова зле, напрактика почти всичко е внос и много малко наше производство остана, линиите на ГТ са по-разредени от всякога, хората живеят без отопление, цели градове и села загиват, по-бързо отколокто дори ако има война и тн...

Но, аз виждам и метро, околовръстно, паркове, градинки, спортни зали, нови кръстовища на 2 нива, нови автобуси в Бургас, реновирани ж.п. гари, някак навсякъде изглежда много по-европейско от преди. Все пак трябва да се има впредвид, че през 97-ма кризата си беше само у нас, докато сега кризата е хванала цяла южна Европа, по-различно е.

« Last Edit: 20.02.2013, 12:13:25 by Ivo »
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР