Знаете ли какво не ми харесва в цялата работа, че имаме твърде много внос, вместо сами да си произвеждаме, както едно време, да има заводи, работа за хората, оттам потребление. Логично е, че като се увеличат доходите на хората и потреблението ще се увеличи и малкият бизнес ще потръгне.
За това и Европа се срива, ми то цялото производство се изнесе в Азия, нормално хората като няма какво да произвеждат и работят да дойде тази криза, даром да си дадеш хляба на други хора. Просто цялата политика е сгрешена. А безработния човек се лишава, спира да потребява и така се завлича цялата икономика.
Отделно и че хората не се разпростират според чергата си. Не може всеки да кара кола, да иска почивки по 4 звездни хотели, по чужбина и да се оплаква че е затънал в заеми и няма пари. Сами дядовци и баби да живеят в апартаменти от по 100 квадрата, при положение че има такива по 25 квадрата, и да се оплакват, че не могат да им плятат сметките.
Аз как мога да почивам в хижи, където нощувката е 9 лева, и в някои даже ток няма, а други да дават по 50 лева за нощувка, заради някакви глезотии като спи, масажи, ток и тн. и да се оплакват че после нямат и трябва да връщат пари. Почивката е заради природата, не заради хотела. Еми като се харчи така нормално. 400 лева заплата може да взима, ама ще вземе задължително заем за кола и всеки ден ще я кара, ако ще и само филии да маже после. Имам познати, които апартамент нямат, ама купуват чисто нова кола, която струва колкото един стар апартамент. Ей тия работи не ги разбирам.