Author Topic: ПОЛИТИКА=?  (Read 968472 times)

Online я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #900 on: 29.04.2013, 21:30:57 »
Учудвам се какво тъпо племе сме българите !
Много отдавна съм го разбрал, за съжаление. А се и работи по въпроса изключително от страна на........................
Спрете си просташките мнения !

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
« Reply #901 on: 29.04.2013, 21:47:40 »
Пак исторически миш маш. Дучето идва на власт 1922 година и не знам за каква 39-45 година говориш, след като ние живеем под репресии между 44 и 89. Въобще не става въпрос за последните 4 години. Назначенията по традиция в България са политически.

Говоря за нацисткото време и ВСС между 39 и 45. РЕпресиите в БЪлгария са друга тема, макар и много подобни.

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #902 on: 30.04.2013, 09:25:59 »
Точно пък в последните години се наблюдава една срастване на партията с държавата, един от признаците на фашизма при Дучето през 1933г. Ако недай Боже пак се повтори, ще се наблюдава една чисто еднопартийна диктатура. Но понеже сме в ЕС, това няма да става открито. Съвременните диктатори отдавна не следват старите модели на репресии при 39-45г.
Е, хайде сега - фантазии! Ако става дума - в Щатите винаги има еднопартийно управление и партията на дошлия на власт президент си назначава изцяло своя администрация. Границата не е толкова примитивна, колкото философсват червените шамани по селските кръчми.
Работата е там, ЕДНАТА партия на власт да не се самозабрави (както наблюдаваме у нас и не амо у нас). Именно защото няма фашизъм, самозабравянето избива отнякъде. Трагедията е, когато самозабравилата се властваща партия няма убедителна опозиция.

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #903 on: 30.04.2013, 10:10:10 »
Проблемът е , че като вземат властта и започват да се държат сякаш са хванали Господ за топките и забравят обещанията , с които са излъгали хората да гласуват за тях ! За следващия мандат се сещат една година преди изборите .
Написано е доволно отдавна...

http://www.slovo.bg/old/smirnenski/story.htm

Online я л т а

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #904 on: 01.05.2013, 11:33:26 »

Offline plastikat

• Маниак
  • www.forum.gtburgas.eu
    • View Profile
    • Email
« Reply #905 on: 01.05.2013, 22:28:43 »
По-изпразнена от съдържание и смисъл снимка не бях виждал скоро ! Може да се конкурира само с някоя от плачевните първоначални фотографски напъни на "Агента"
www.forum.gtburgas.eu
Най-добрия транспортен форум.

Offline NULL

• Маниак
  • Keep Walking
    • View Profile
    • Email
« Reply #906 on: 11.05.2013, 19:21:35 »
Принципно не се интересувам от политика, но ще ми бъде интересно, ако някой направи коментар на случващото се днес...  :devil:
If you change nothing, nothing will change.

Полезно: Почивни дни 2019 | Обменни бюра София | Фиксинг на БНБ

Offline vesko76

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #907 on: 11.05.2013, 19:26:56 »
Какво да се коментира - политиката е много мръсна работа. Който може, да бяга далеч от нея.

Online viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура"
    • Email
« Reply #908 on: 11.05.2013, 19:29:18 »
Принципно не се интересувам от политика, но ще ми бъде интересно, ако някой направи коментар на случващото се днес...  :devil:
Кое? Че в домът на Костов е нахлул въоръжен мъж?  :(
Онова другото - то е ясно...
храна за мозък - http://www.banitza.net/

Offline NULL

• Маниак
  • Keep Walking
    • View Profile
    • Email
« Reply #909 on: 11.05.2013, 19:33:56 »
Какво да се коментира - политиката е много мръсна работа. Който може, да бяга далеч от нея.

То това ясно, ама след днешния ден вече не знам за коя партия да гласувам...  :crazy:

Offline Stahlgewitter

• Наистина съм луд
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #910 on: 11.05.2013, 19:35:56 »
Аз нещо съм пропуснал. Какво се е случило? :eek:

Offline vesko76

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #911 on: 11.05.2013, 19:36:10 »
А се замисли дали има значение за кого  :) важното е кой брои бюлетините и, както е сега модерно, какви бюлетини има в чувалите

Offline NULL

• Маниак
  • Keep Walking
    • View Profile
    • Email
« Reply #912 on: 11.05.2013, 19:40:48 »
Аз нещо съм пропуснал. Какво се е случило? :eek:

Пусни на ТВ7, има предавания на живо.
http://www.blitz.bg/news/article/198902
http://www.blitz.bg/news/article/198885

А се замисли дали има значение за кого  :) важното е кой брои бюлетините и, както е сега модерно, какви бюлетини има в чувалите
Да, знам.
Много съжалявам, че всичката ни работа е такава.  :/
« Last Edit: 11.05.2013, 19:44:33 by NULL »

Online я л т а

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #913 on: 11.05.2013, 20:03:51 »
Политиката е "изкуството на висшата лъжа", и тазгодишните избори го доказват на 100 %.

Offline maxpower

• Напредващ
    • View Profile
« Reply #914 on: 11.05.2013, 20:08:19 »
Аз наистина вече не знам за кого да гласувам. Тези, при които според мен България вървеше най-добре са Костов и Царя, но те нямат шанс за достатъчно вотове, НДСВ дори нямат шанс да влязат. 1998-2005 имаше силен подем във всички области и това ми е любимия период от родната история. Ако един ден емигрирам, на децата си ще говоря само за онази България от онзи период, не за сегашната. Не тая добри чувства към България от периода 2005-2013. Още по-малко пък по времето преди 89-та, така лелеяно от старите хора. Добре тогава са били само някои, за повечето е било по-зле в сравнение с масовия жител на Югославия например. Разбирам на сърбите да им липсва социализма, но на на българин да му липсва не разбирам. И не знам защо Костов и Царя са най-мразените, като при тях масовия българин беше по-добре от колкото при Станишев и Борисов? Тези избори са пълна пародия. Поне се разбра, че Бареков е нагаждач, как обслужваше ББ, а сега го плюе.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #915 on: 11.05.2013, 20:08:50 »
То е ясно, че няма да се мине без скандали. Затова се абстрахирайте от всякакви прогнози на продажни социологически агенции и гласувайте утре по съвест!

Offline vesko76

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #916 on: 11.05.2013, 20:36:27 »
Аз наистина вече не знам за кого да гласувам. Тези, при които според мен България вървеше най-добре са Костов и Царя, но те нямат шанс за достатъчно вотове, НДСВ дори нямат шанс да влязат. 1998-2005 имаше силен подем във всички области и това ми е любимия период от родната история. Ако един ден емигрирам, на децата си ще говоря само за онази България от онзи период, не за сегашната. Не тая добри чувства към България от периода 2005-2013. Още по-малко пък по времето преди 89-та, така лелеяно от старите хора. Добре тогава са били само някои, за повечето е било по-зле в сравнение с масовия жител на Югославия например. Разбирам на сърбите да им липсва социализма, но на на българин да му липсва не разбирам. И не знам защо Костов и Царя са най-мразените, като при тях масовия българин беше по-добре от колкото при Станишев и Борисов? Тези избори са пълна пародия. Поне се разбра, че Бареков е нагаждач, как обслужваше ББ, а сега го плюе.

Е как да не им липсва - това си е бил рай за търтеите. Няма да навлизаме отново в полемика преди срещу след 89-та, но просто тогава работиш, не работиш, ще си получиш парите.

Online я л т а

• Нямам спирка
    • View Profile

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #918 on: 11.05.2013, 22:31:01 »
И това ако е точен анализ... Падна ми доста в очите Едвин. Това да се гласува за по-малкото зло, е изключително погрешна тактика. И продажните социолози имат много голям принос да няма промяна на статуквото. Лично аз смятам, че трябва да се изметат всички политически сили, управлявали досега, които са доказани мошеници и крадци. Трябва да се даде шанс на по-малките партии, които имат доста добри идеи, но са неравнопоставени в изборната битка. Зад тях няма обръчи от фирми и услужливи медии, а обикновени хора, които искат промяна.

Offline NULL

• Маниак
  • Keep Walking
    • View Profile
    • Email
« Reply #919 on: 11.05.2013, 22:53:50 »
И това ако е точен анализ... Падна ми доста в очите Едвин. Това да се гласува за по-малкото зло, е изключително погрешна тактика. И продажните социолози имат много голям принос да няма промяна на статуквото. Лично аз смятам, че трябва да се изметат всички политически сили, управлявали досега, които са доказани мошеници и крадци. Трябва да се даде шанс на по-малките партии, които имат доста добри идеи, но са неравнопоставени в изборната битка. Зад тях няма обръчи от фирми и услужливи медии, а обикновени хора, които искат промяна.

Напълно съм съгласен, но коя е тази "по-малка" партия? Реално малките почти никой не ги гледа/коментира.  :neznam:
Би ми било интересно да чуя чуждо мнение, но на ЛС. Нали днес уж е ден за размисъл...
« Last Edit: 11.05.2013, 22:57:49 by NULL »