Author Topic: ПОЛИТИКА=?  (Read 968344 times)

Offline Chezare

• Наистина съм луд
    • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #7980 on: 07.05.2023, 16:40:14 »
Аз пак си чакам отговора на моя въпрос със само две опции- да и не. Явно този въпрос е толкова сложен, че и Айнщайн не може да го разбере...

Зелената секта пречи на нормалния живот на хората. Това е факт. Ама и вие не сте по-назад- блокирали сте трамваите, пълни с нормални хора, които искат да стигнат до работа...

Offline xr1st0

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #7981 on: 07.05.2023, 17:12:44 »
Ето направих видео от двете демонстрации, Магдебург отначало, а след това Любек. В Магдебург бях дори на трибуната саамо като подробност...
Някоя велика "обективна и неутрална" мейнстрийм медия да съобщи нещо поне за огромната демонстрация в Магдебург? Разбира се, че не, те френските не отразяват, че какво остава да отразят германските...
Абсолютен фашизъм, диктатура, тоталитаризъм и информационно затъмнение по темите, които не са удобни на разбойническата върхушка.
Напълно нормални мислещи хора в кадрите и нито едно украинско знаме що така? Хората нещо май вече не могат да бъдат излъгани. И да предимно възрастни са участниците и това не е случайно, те помнят ГДР и виждат ПРИЛИКИТЕ ;)
Това са хора с емпатия и морални ценности. Къде е съчувствието, извинението и минутата мълчание у ляво-зелените морализаторстващи полицити за увредените и жертвите от ваксите?

Много ми е рядко да видя някой мислещ човек дето да каже и малко истина покрай тоновете плява, която се лее из медиите.
То нормалните и мислещи хора оценят западното лицемерие в този конфликт, но няма шанс да стигне до медиите тия протести, щото нали има шанс някой да се замисли дали западняшката проамериканска пропаганда е на себе си.

Откъде се взеха руски деца през 2014-2015та година да бъдат убити от Украйна. Не ми е известно Украйна да е нападала Русия?
В Бахмут и другите Донбаски земи с оръдията не убивате ли деца? Питах те преди как ревеш само за децата пт 2014-2015ъа година, а за тези от 2022ра-2023та не?
Май си нацист щом гледаш националност на жертвите!

Ами руски са децата щом има доста голяма маса от хора в Донбас дето се идентифицират като руснаци. Точно както в Македония има хора дето се идентифицират като българи. И не е въпроса, за националността на децата, а че много "демократичния" и "свободния" и хубавия режим на зеления също избива хора и също прави репресии.
И я да попитам според теб българското влизане в Македония през втората световна - освобождение ли е, българска агресия ли е, присъединяване ли е, зверства ли е?

Offline mlk

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 110536592
    • View Profile
    • Email
« Reply #7982 on: 07.05.2023, 17:39:25 »
Ами руски са децата щом има доста голяма маса от хора в Донбас дето се идентифицират като руснаци. Точно както в Македония има хора дето се идентифицират като българи. И не е въпроса, за националността на децата, а че много "демократичния" и "свободния" и хубавия режим на зеления също избива хора и също прави репресии.
И я да попитам според теб българското влизане в Македония през втората световна - освобождение ли е, българска агресия ли е, присъединяване ли е, зверства ли е?
Някой май страда от раздвоение на личността... как така подкрепяш онези, които преди 78 години създадоха македонската нация, а сега се оплакваш от това?

Offline Chezare

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #7983 on: 07.05.2023, 17:52:47 »
И не е въпроса, за националността на децата, а че много "демократичния" и "свободния" и хубавия режим на зеления също избива хора и също прави репресии.
Ако беше чел поне малко, щеше да знаеш, че зеления идва на власт 2019, а повечето проблеми в Донбас са 2014-2017, когато на власт е Порошенко.

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #7984 on: 07.05.2023, 19:12:44 »
И не е въпроса, за националността на децата, а че много "демократичния" и "свободния" и хубавия режим на зеления също избива хора и също прави репресии.
Ако беше чел поне малко, щеше да знаеш, че зеления идва на власт 2019, а повечето проблеми в Донбас са 2014-2017, когато на власт е Порошенко.

Проблемите в Донбас са от 1999 г., когато идва на власт товарищ Путин, не от 2014 г. Това, че първо реши да нападне Чечня и Грузия и после да се прехвърли на по-големия залък Украйна не променя фактите, че по дестабилизацията на Украйна се работи още оттогава. Обаче този път залакът може и да му преседне.

Извинявай ама не знаех че децата имат вече възможността сами да определят русначета ли са или украинчета. Щото родителите им, дето си говорят чист руски се определят в мнозинството си като украинци, това важи за абсолютно всички територии на Украйна в границите и от 1991 година с изключение на Крим, а и на Крим руснаците не са абсолютно мнозинство:

Хайде сега да се върнем назад във времето и да видим когато България влиза в Македония през ВСВ там колко процента от хората са се писали "македонци"?
« Last Edit: 07.05.2023, 19:24:16 by fafan »

Offline xr1st0

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #7985 on: 07.05.2023, 21:30:05 »
Някой май страда от раздвоение на личността... как така подкрепяш онези, които преди 78 години създадоха македонската нация, а сега се оплакваш от това?
Не твърдя, че им се радвам, но смятам, че е достойно да защитиш хора, които се определят като част от твоя народ, а са зад граница по геополитически причини. Защото ние какво правим за - българите зад граница - жалваме се като луди, че никой не признава малцинствените ни групи и до там. А да не коментирам, че заради кадърната ни политика групата българи зад граница расте все повече.
Относно македония - тя е откъсната далеч преди раждането на руския изрод Югославия - още от берлинския договор - ама пък вие много активно водите прозападна политика - ако ще си говорим за минали неща - точно големите западни сили решават да направят услуга на Турция като разпокъсват земите ни, ама сега сме готови да им олижем задните части
А руско-украинските отношения май са обтегнати още от годините на втората световна, влошават се след разпада на СССР и са пред пълен разпад след прозападната политика на Украйна когато Русия подема напъните си вземе източната половина на държавата - не твърдя че руснаците са прави. Просто твърдя, че запада също не е невинен в този конфликт.
Аз имам усещане че е поредното мерене на членове между Русия и САЩ(респективно НАТО) само че на територията на Украйна.

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #7986 on: 07.05.2023, 22:15:21 »
Не твърдя, че им се радвам, но смятам, че е достойно да защитиш хора, които се определят като част от твоя народ, а са зад граница по геополитически причини.

Как точно ги защитава Русия тези хора? Като ги убие с балистични ракети, разруши им къщите с артилерия и после им прати целия състав на тежкокриминални зекове от руските каторги да ги изнасили и ограби?

А руско-украинските отношения май са обтегнати още от годините на втората световна, влошават се след разпада на СССР и са пред пълен разпад след прозападната политика на Украйна когато Русия подема напъните си вземе източната половина на държавата

Руско-украинските отношения са обтегнати още от времето на създаването на Киевската Рус, кажи-речи когато ние сме имали обтегнати отношения с Византия и "македонците" още не са имали представа че ще съществуват. За да ти станат ясни тези взаимоотношения обаче трябва да прочетеш малко исторически книги, които не са писани и цензурирани от болшевиките и разни псевдоисторици като другаря Путин и да се откъснеш от представата че светът почва и свършва със СССР и изкривената и представа за света, която ни набиваха в главите над 70 години.
« Last Edit: 07.05.2023, 22:24:39 by fafan »

Offline xr1st0

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #7987 on: 07.05.2023, 23:09:41 »
Руско-украинските отношения са обтегнати още от времето на създаването на Киевската Рус, кажи-речи когато ние сме имали обтегнати отношения с Византия и "македонците" още не са имали представа че ще съществуват. За да ти станат ясни тези взаимоотношения обаче трябва да прочетеш малко исторически книги, които не са писани и цензурирани от болшевиките и разни псевдоисторици като другаря Путин и да се откъснеш от представата че светът почва и свършва със СССР и изкривената и представа за света, която ни набиваха в главите над 70 години.

Че света не почва и свършва с СССР е ясно. Между другото точно въпроса с взаимоотношенията Киевска и Московска рус ме е вълнувал много сериозно. Ясно ми е че враждата на тези две народности е доста стара - долу горе като нашата с византия, по-късно наименовала се Гърция (у гръцки документи пише Демократиа Елиники). Но досега не съм попадал на някакви по-сериозни исторически текстове по въпроса с Киевска и Московска рус. Единствено съм чел за разни войни и превземания на едното от другото около епохата на Светослав и Владимир княз. Което като съпоставя с нашата история съответства на епохата на нашия цар Симеон и наследниците му.

А за помагането на Донбас - ми се струва, че никой май не може да им помогне, щото там си е гражданска война вътрешна. А руснаците май трябваше да си останат с външна помощ а не да "помагат" с войска, защото стана мазало. И доколкото знам в Донецкия край май ракетите де падат са украински, а руските валят по ония другите западни части на страната. Абе война ли е - има много смърт и страшни неща и колкото по-рано се укротят нещата, по-добре за хората

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #7988 on: 07.05.2023, 23:26:12 »
Византия няма нищо общо с гърците. Тя си е била един сбирщайн от гърци, българи, арнаути или албанци, власи, арменци, римляни, евреи и т.н. Даже Василий българоубиец е бил наполовина....българин. Дори древна Елада не е имало - имало е градове-държаеи, най-известни от които са Атина и Спарта. А руснаците са също пълна сбирщина, много по-близка до монголските орди на Чингис Хан, отколкото до европейския манталитет. И от всичкото на тези територии с най-високо развитие са волжските българи, които Джугашвили прекръства на татари. Реално Русия е само т.нар. Велико московско княжество...
По рейс и по жена не се тича!

Offline xr1st0

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #7989 on: 07.05.2023, 23:40:06 »
Византия няма нищо общо с гърците. Тя си е била един сбирщайн от гърци, българи, арнаути или албанци, власи, арменци, римляни, евреи и т.н. Даже Василий българоубиец е бил наполовина....българин. Дори древна Елада не е имало - имало е градове-държаеи, най-известни от които са Атина и Спарта. А руснаците са също пълна сбирщина, много по-близка до монголските орди на Чингис Хан, отколкото до европейския манталитет. И от всичкото на тези територии с най-високо развитие са волжските българи, които Джугашвили прекръства на татари. Реално Русия е само т.нар. Велико московско княжество...
Много си прав, но реално повечето народи сме сбирщини от някакви неща. Не че нещо, но ако гледаш някои историци се опитват да ни изкарат тракийци, не че имаме общо с тях. А руснаците - техни историци казват, че не знаят какви са - сметни колко е трагично положението

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #7990 on: 07.05.2023, 23:46:54 »
Но досега не съм попадал на някакви по-сериозни исторически текстове по въпроса с Киевска и Московска рус. Единствено съм чел за разни войни и превземания на едното от другото около епохата на Светослав и Владимир княз.

Ами да го кажем съвсем опростено така - и двата народа - малорусите и русите - произхождат от едно котило, а царете им са били нормани от династията на Рурикидите. Нещата са им вървели много добре докато волжките българи са им вършели алъш-вериша с Византия и са натрупали бая състояние, може да се види от тогавашния вид на Киев и Новгород. После нещата са се поразвалили и докато едните са имали късмета да ги превземат поляци и литовци и 2 века да ги цивилизоват, другите над 2 века са били под монголско робство и още им личи сериозно, даже на сегашния им президент.  Така че злобния чичко преди една година като застана в телевизора и почна да тропа по масата и да твърди че Украйна била измислена държава и нямала основание да съществува - еми не мога да се съглася с него. Ако гледаме даже само последните 30 години определено Украйна има повече основание да продължи да съществува от Русия, развива се напред и нагоре а не назад и надолу, че имат дълъг път да извървят спор няма, но поне са в правилната посока тръгнали.

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #7991 on: 08.05.2023, 10:11:22 »
Ако Ердоган защити турците в Германия като Путлер? Сърбите в Югославия точно се заеха с такова защитаване и избиха сума народ! Китай явно най-много ще има да защитава наляво-надясно по света!
Ако Индия нападне България за да защити циганите от расистките проникновен на путинофилите и други?!
Португалците и испанците в Латинска Америка също бая има да защитават!
Изобщо Монголия ако вземе да защитава и тя в Русия!
Германия в Калининград!

Сигурна рецепта за стотици хиляди и милиони жертви са защитите на някой от някой с оръжия.p. S

P. S. Младия Путлер няма моннголоидни черти. Сппрес спекулации в Интернет, които съм гледал още 2017та истинския Путлер бил умрял още 2008ма и това е двойник намерен от ФСБ от забравих кок затънтен азиатски край на Русия. Така у обясняват развода с бившата му жена. Че тя не приема, че това е мъжа й и обратно.
Според други е виновен пластичния хирург.
« Last Edit: 08.05.2023, 10:33:10 by ooleg »
Украйна, победа!

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #7992 on: 08.05.2023, 11:37:38 »
Ако Ердоган защити турците в Германия като Путлер?

Това изобщо не е нужно, 90% от немските турци са фенове на Ердоган. Защо е така си е загатка за мен лично  :neznam:

Германия в Калининград!

В Кьонигсберг няма останал и един германец. За разлика от България Русия прилага тактиката на изселването и прогонването на коренното население за да може после да твърди че дадена територия е нейна. Такава тактика са прилагали и нашите съседи спрямо нас след войните. Ние за разлика от тях сме оставили малцинствата да си живеят където са родени и не сме прилагали тактиката на държавно организирано изселване с едно изключение може би. Украйна също не е гонила рускоезичното население в нито един момент, това са лъжи на кремълската пропаганда, които много обичат нашите тролове да преразказват.

P. S. Младия Путлер няма моннголоидни черти. Сппрес спекулации в Интернет, които съм гледал още 2017та истинския Путлер бил умрял още 2008ма...
Според други е виновен пластичния хирург.

Най-вероятно са виновни медикаментите които му дават, те предизвикват натрупване на течности. Това че страда от някакво онкологично заболяване е най-вероятната теза.
« Last Edit: 08.05.2023, 11:39:36 by fafan »

Offline georgi64

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #7993 on: 08.05.2023, 11:39:34 »
Този Борис Бонев писал ли е тук във форума бре ?  :neznam:

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #7994 on: 08.05.2023, 11:41:04 »
Този Борис Бонев писал ли е тук във форума бре ?  :neznam:

Да. -> https://forum.gtsofia.info/index.php?action=profile;area=showposts;u=71

Offline georgi64

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #7995 on: 08.05.2023, 11:44:37 »
Този ли е никнейма му JloKyM

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #7996 on: 08.05.2023, 11:47:56 »
Този ли е никнейма му JloKyM

Да.

Offline mlk

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 110536592
    • View Profile
    • Email
« Reply #7997 on: 08.05.2023, 12:33:41 »
Не твърдя, че им се радвам, но смятам, че е достойно да защитиш хора, които се определят като част от твоя народ, а са зад граница по геополитически причини. Защото ние какво правим за - българите зад граница - жалваме се като луди, че никой не признава малцинствените ни групи и до там. А да не коментирам, че заради кадърната ни политика групата българи зад граница расте все повече.
Относно македония - тя е откъсната далеч преди раждането на руския изрод Югославия - още от берлинския договор - ама пък вие много активно водите прозападна политика - ако ще си говорим за минали неща - точно големите западни сили решават да направят услуга на Турция като разпокъсват земите ни, ама сега сме готови да им олижем задните части
Прочети малко историята за онези години - за националния предател Георги Димитров, за плановете с Тито и Сталин да вкарат Пиринска Македония в Югославия и всичкия тормоз, на който са били подложени българите там. Само развалянето на отношенията между Тито и Сталин спасяват поне тази част от България. А 1878г. пак руснаците имат основната вина. Да не забравяме, че те тогава са окупатори, а не освободители.

Offline xr1st0

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #7998 on: 08.05.2023, 13:27:27 »
Прочети малко историята за онези години - за националния предател Георги Димитров, за плановете с Тито и Сталин да вкарат Пиринска Македония в Югославия и всичкия тормоз, на който са били подложени българите там. Само развалянето на отношенията между Тито и Сталин спасяват поне тази част от България. А 1878г. пак руснаците имат основната вина. Да не забравяме, че те тогава са окупатори, а не освободители.
За Югославия и болната панславистка идея съм чел и знам че ни се е разминало много на малко. От една страна Димитров и тая му позиция е адски жалка и предателска, от друга страна все пак акта че на българска армия се позволява да участва с руснаците в продължението на втората световна срещу германия и изядените малко по-малко шамари при репарациите все пак са факт.
Както е факт че щатите са пратили над наша София бомбандировачи и са падали американски, а не руски бомби у нас. Както е факт и онази изключително демократична постъпка с масата жертви и онези гърмящи играчки. Както пак американска беше бомбата на българска територия докато американците носиха "демокрацията" на сърбите.
Опитвам се да кажа, че Русия си води империалистична политика, но американците не са по-хубави - едните се пишат освободители, другите се наричат - демократи - ама края е все разрушения. Нещо подобно на германците обединители през втората световна.
А за войната 1878 - там нещата май са твърде многопластови - руския интерес е ясен - да разкара Турция от тук, да вземе Босфора и да си направи Черно море вътрешно. Сега не мога да се съглася че тогава са били окупатори за нас - все пак съвременници говорят за русия освободителка, отделно опълчението ни е било под тяхно командване. Сега да не забравяме че турската армия тогава е с английско командване - така че английската "любов" към нас е огромна

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #7999 on: 08.05.2023, 13:59:22 »
Както е факт че щатите са пратили над наша София бомбандировачи и са падали американски, а не руски бомби у нас. 

И руски бомби са падали у нас, ама за това десетилетия не трябваше да се пише и говори.