Author Topic: ПОЛИТИКА=?  (Read 968411 times)

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #800 on: 20.02.2013, 15:17:06 »

Иначе съм шашнат направо от изказването на Емо, че иска БСП и ДПС....

Ще ти се мотивирам. Имаше един телевизионен водещ Георги Жеков, който всеки път казваше, че всички, които ни управляват са комунисти. Аз изключвам някои от тях - СДС, ДСБ. Но - ГЕРБ е комунистическо-мутренски проект, кунева - чисто комунистическо-кариеристки проект. Те ли ще ни управляват? Ако ще са те, то по-добре да са БСП, поне да знаем, че ни управлява бившата БКП, а не други комунисти под различни имена.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
« Reply #801 on: 20.02.2013, 15:26:31 »
Голямото залитане в погрешната посока беше еуфорията с Царя, който изобщо не беше в час, а зад него се налепиха безброй паразити. Същото се повтори и с ГЕРБ, най-вече, защото СДС и производни вече се бяха изпокарали и разчастили, съответно изгубили повечето си избиратели.

Offline xЗm

• Наистина съм луд
  • www.spirka.org
    • View Profile
    • spirka.org
    • Email
« Reply #802 on: 20.02.2013, 15:28:20 »
Парламентът все още не е излъчил последния член на Конституционния съд. След неуспешния опит на Венета Марковска да се закълне и на Галя Гугушева изобщо да бъде избрана, този най-висш орган в държавата на практика не работи. Сега България отива към избори, чийто резултат не може да бъде оспорван, защото по закон това се прави пред Конституционния съд. Отново много отговорно!

Offline Stahlgewitter

• Наистина съм луд
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #803 on: 20.02.2013, 16:04:47 »
Нищо не пречи на парламента да избере члена конституционния съд. Подало е оставка правителството, не народното събрание. и изборите няма да са утре, а най-рано след 3 месеца...

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #804 on: 20.02.2013, 16:15:46 »
Ако се стигне до служебно правителство, парламентът се разпуска.

Offline Stahlgewitter

• Наистина съм луд
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #805 on: 20.02.2013, 16:49:51 »
Ако се стигне до служебно правителство, парламентът се разпуска.
Е да де, но нови избори може да има най-рано след 3 месеца. Преди да се стигне до служебно правителство, трябва да се даде проучвателен мандат на първите три политически сили. Тоест, при добро желание, мисля че има време и  може да се свърши тази работа. Идеята ми е, че няма чак такъв казус с конституционният съд. Има достатъчно ходове в ситуацията.
« Last Edit: 20.02.2013, 16:53:19 by Stahlgewitter »

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #806 on: 20.02.2013, 16:57:06 »
Гласуването за член на КС ще е в Петък, няма как до тогава да се разпусне парламентът, така че няма казус, освен ако отхвърлят кандидатурата.
А при служебно правителство, изборите са най-късно след 2 месеца.

Offline Stahlgewitter

• Наистина съм луд
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #807 on: 20.02.2013, 17:56:41 »
Да,ама за да се стигне до служебно правителство трябва да се дадът до 3 проучвателни мандата, всеки от които е от по седмица  ;)

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #808 on: 20.02.2013, 18:06:34 »
Ако мандатът бъде отказан, не се чака цяла седмица.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #809 on: 20.02.2013, 19:57:59 »
Ще ти се мотивирам. Имаше един телевизионен водещ Георги Жеков, който всеки път казваше, че всички, които ни управляват са комунисти. Аз изключвам някои от тях - СДС, ДСБ. Но - ГЕРБ е комунистическо-мутренски проект, кунева - чисто комунистическо-кариеристки проект. Те ли ще ни управляват? Ако ще са те, то по-добре да са БСП, поне да знаем, че ни управлява бившата БКП, а не други комунисти под различни имена.
Аз затова пък казвам, че не трябва да се гласува за никоя от досегашните партии. Костов, Надежда, Софиянски - всички са бивши комунисти. Истинските седесари и дисиденти се оттеглиха още през 1992г.

Костов стабилизира държавата, но в последните 1-2 години на мандата си действаше доста авторитарно, налагаше цензура върху медиите, неговото правителство сключи доста неизгодни приватизационни сделки и концесии (Нефтохим, Кремиковци, БГА Балкан, ОББ, Булбанк, ТЕЦ Марица, Асарел Медет и много други). Не бих гласувал пак за него.

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #810 on: 21.02.2013, 11:06:12 »
А при служебно правителство, изборите са най-късно след 2 месеца.

Мисля , че 2 месеца е минималния срок за предизборна кампания ! Срока мисля е 70 дни .

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #811 on: 21.02.2013, 11:30:22 »
2 месеца е максималният срок за организиране на избори след разпускане на Народното събрание, което се случва, ако всички откажат или не успеят да съставят ново правителство.
« Last Edit: 21.02.2013, 11:33:23 by bdz43r »

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #812 on: 21.02.2013, 12:15:09 »
Знаете ли какво не ми харесва в цялата работа, че имаме твърде много внос, вместо сами да си произвеждаме, както едно време, да има заводи, работа за хората, оттам потребление. Логично е, че като се увеличат доходите на хората и потреблението ще се увеличи и малкият бизнес ще потръгне.

За това и Европа се срива, ми то цялото производство се изнесе в Азия, нормално хората като няма какво да произвеждат и работят да дойде тази криза, даром да си дадеш хляба на други хора. Просто цялата политика е сгрешена. А безработния човек се лишава, спира да потребява и така се завлича цялата икономика.

Отделно и че хората не се разпростират според чергата си. Не може всеки да кара кола, да иска почивки по 4 звездни хотели, по чужбина и да се оплаква че е затънал в заеми и няма пари. Сами дядовци и баби да живеят в апартаменти от по 100 квадрата, при положение че има такива по 25 квадрата, и да се оплакват, че не могат да им плятат сметките.

Аз как мога да почивам в хижи, където нощувката е 9 лева, и в някои даже ток няма, а други да дават по 50 лева за нощувка, заради някакви глезотии като спи, масажи, ток и тн. и да се оплакват че после нямат и трябва да връщат пари. Почивката е заради природата, не заради хотела. Еми като се харчи така нормално. 400 лева заплата може да взима, ама ще вземе задължително заем за кола и всеки ден ще я кара, ако ще и само филии да маже после.  Имам познати, които апартамент нямат, ама купуват чисто нова кола, която струва колкото един стар апартамент. Ей тия работи не ги разбирам.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
« Reply #813 on: 21.02.2013, 12:35:44 »
Знаете ли какво не ми харесва в цялата работа, че имаме твърде много внос, вместо сами да си произвеждаме, както едно време, да има заводи, работа за хората, оттам потребление.
Сложно е, много сложно. Какво да произвеждаме, след като Китай залива света с евтини-конкурентни стоки и продукти без аналог ? Та ние дори домати не можем да произведем с ниска себестойност, ами ни внасят отвън.
Дъщеря ми почива 70 дни на къмпинг "Каваци", е пълно беше с най модерни и нови луксозни автомобили на почиващи хора- състоятелни,- и те вече усещат смисъла на "дивотията", и я предпочитат пред лъскавите хотели. Ще ги наснимам тази година да се види, а това за лукса е за комплексари. Тегли заем 3000 лв., за да отиде на хотел-лукс на море, а после яде боб цяла година.
Единствения смисъл е да се инвестира в учение, и после в чужбина,- защото при неработещата ни икономика е естествено да няма в България реализация. Половината Европа е минала през такива етапи, пък не се е заличила.
Спрете си просташките мнения !

Offline flow

• Напредващ
    • View Profile
« Reply #814 on: 21.02.2013, 15:12:36 »
"Който ме обича, да си върви вкъщи, заръча Борисов на протестиращите в негова подкрепа пред НС." - ех, пуста еротична реторика...

« Last Edit: 21.02.2013, 16:09:28 by flow »

Offline Stahlgewitter

• Наистина съм луд
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #815 on: 21.02.2013, 18:11:03 »
Знаете ли какво не ми харесва в цялата работа, че имаме твърде много внос, вместо сами да си произвеждаме, както едно време, да има заводи, работа за хората, оттам потребление. Логично е, че като се увеличат доходите на хората и потреблението ще се увеличи и малкият бизнес ще потръгне.
[...]

Производството не вдига жизнения стандарт. В най-богатите държави едва 30% от работещите са заети в сектора на производството. Обратно- силно промишлените държави имат по-нисък стандарт на живот. може да ти се струва парадоксално, но в момента БВП на глава от населението е в пъти по-голям от преди '89 година. Тоест в момента ние изработваме по-голяма абсолютна стойност без огромна част от тогаващите предприятия.  И пак сме бедни. Средно богата европейска страна няма да станем, дори и най-страхотното управление да имаме, поради факта, че имаме застаряващо население и работещите трябва да хранят пенсионерите. Единствения ни шанс е да открием несметни количества нефт и газ.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #816 on: 21.02.2013, 18:34:44 »
Едно време, по времето на комунизма е имало производство, но в голямата си част е било некачествено и е било изнасяно за братски страни. Друга част от продуктите ни са били купувани само заради суровината - дядо ми разправя, че през 60-те кибритената фабрика в Костенец е изнасяла големи количества кибрит за арабските държави. Кибритът е бил опакован в сандъци от дърво, дебели по 20 см. Когато нашият представител се е поинтересувал дали как е, доволни ли са от стоката, арабите са признали, че кибрита го хвърлят, защото за тях ценно е било дървото, от което са правили мебели. По същия начин и с електрокарите - наште са слагали оловна тежест, чехите са ги купували само заради метала. Когато са почнали да слагат тежести от бетон, веднага са спряли да ги поръчват. Производството е било доста неефективно и енергоемко. Може да са имали работа повечето хора, но тя не е била с голямо КПД. Имало е и много партийци, които само на хартия са се водили към някой завод и са идвали само за заплатата...

Просот ако искаме да произвеждаме нещо качествено, трябва да е в сектори, в които имаме потенциал - за мен това са селското стопанство, туризма, леката промишленост.

Offline freepigeon

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
« Reply #817 on: 21.02.2013, 20:03:16 »
Аз това не мога да разбера - старите хора и хората живели в социализма само за прословутото производство говорят. Какво производство като нито имаме суровина за него,нито имаме конкурентноспособност,нито имаме достатъчно пари за мащабни начални инвестиции за масова индустриализация. То производство има и сега но не е като през живково време защото това е реалния ни капацитет.

Ние трябва да развиваме услугите и туризма си ако искаме някаква силна икономика. Неслучайно в София не средните заплати в производството са най-високи а именно в услугите и това показва колко добър климат имаме за това. В туризма няма да коментирам - огромен потенциал от който и половината не сме развили.

Offline flow

• Напредващ
    • View Profile
« Reply #818 on: 21.02.2013, 21:02:22 »
Туризъм...
Винаги почивам на любимото си място - Балчик, Двореца. Един път ме изгониха: "Тука някакво мероприятие ще има, целия комплекс са заели...". Питам: "Какво ще има?" "Ами де да знам."
Пристигам обратно в София - афиши навсякъде: "Световен музикално-поетичен фестивал в Двореца". бях с приятели от чужбина, изумиха се, доядя ги. Искаха да гледах джазовите музиканти в Двореца...
Плюсът е, че нямат реклама и цените са им ниски - вила с обзавеждане а-ла Царица Мария е 100 лева на вечер. За който знае, че тя се предлага.:)

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #819 on: 21.02.2013, 21:28:20 »
Това какво общо има с политиката ?