Author Topic: Кварталите на София  (Read 205693 times)

Offline monte carlo

• Наистина съм луд
    • View Profile
Re: Кварталите на София
« Reply #600 on: 14.06.2019, 21:09:27 »

... Явно навремето не е имало толкова добри измервателни уреди и за това са така накриво...

Не е до уредите. Имаше си достатъчно добри инструменти. На такива се учихме през 90-те между другото и с достатъчно внимание и умения са си съвсем подходящи за тая цел.
Ние знаем, че те лъжат.
Те си знаят, че лъжат.
Те знаят, че ние знаем, че лъжат.
Ние знаем, че те знаят, че ние знаем, че те лъжат.
И все пак те продължават да лъжат.

Offline New_Passenger

• Защо пиша толкова много?
  • Lyulin 4ever
    • View Profile
« Reply #601 on: 17.06.2019, 10:13:45 »
Първият квартал от който може да се започне е Илиянци.
Доколкото знам вече се работи по проекта за нов квартал на мястото на НПЗ Хладилника. Проектното име е "White District", зад шоурума на БМВ и сградата на Овъргаз. Този път обещават инфраструктура, места за релакс и т.н.
Софийско метро, колекция карти - https://drive.google.com/drive/folders/1v90JEwozXaRGVBWcwSNO0GnU_3pTYZbQ?usp=sharing

Offline davidcho10

• Наистина съм луд
  • 2914 (1987-2021) ♥
    • View Profile
« Reply #602 on: 17.06.2019, 10:43:11 »
Само дето с техния тъп квартал преди 4 години като направиха булеварда надолу към болницата, премахнаха автостанцията и затова сега в момента на Зоопарка е ужас.
Никога няма да се измисли по - добро превозно средство от Ikarus 280.92T Ganz. Място за спор няма!

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #603 on: 17.06.2019, 11:07:21 »
Само дето с техния тъп квартал преди 4 години като направиха булеварда надолу към болницата, премахнаха автостанцията и затова сега в момента на Зоопарка е ужас.
Пробивът Дуков-Величкова е повече от полезен. Това, че не предвидиха място за обръщало и че десните завои са куци, са дефекти на проекта, а не че не трябваше да има нищо там.

Offline madbatt

• Запален по ГТ
  • antiMASKer
    • View Profile
    • Email
« Reply #604 on: 17.06.2019, 14:17:10 »
 :P
« Last Edit: 20.10.2020, 19:40:27 by madbatt »
Dream on @Радоц%ет, ама не си в час

Offline New_Passenger

• Lyulin 4ever
    • View Profile
« Reply #605 on: 18.06.2019, 09:02:30 »
Ами, гл.арх. Здравков щял да бъде координатор на целия проект. Идеята е да не се допускат диспропорции като в района на Полигона.
Не мисля че пробивът Дуков-Величкова има пряка връзка с новия квартал. Все пак е проектиран доста преди него. И за мен е загадка защо не са предвидили място за автостанция. Все пак метростанция Витоша е кръстена с мисълта за излетните линии. Сега обаче, излетните линии са твърде малко, общо взето А63 и А122 (дори се съмнявам дали тази линия е все още валидна). Останалите трудно можем да ги наречем излетни. Ако можеше да се направи по такъв начин че да въртят около Парадайса, нямаше да има нужда да ходят чак до Зоопарка.
Ако до Кутев се направи нов рационално замислен квартал, ще съм много доволен. Вместо остарелите индустриални сгради и неизолзваеми далекопроводи. Между другото, далекопроводите по Козяк вече са свалени.
Софийско метро, колекция карти - https://drive.google.com/drive/folders/1v90JEwozXaRGVBWcwSNO0GnU_3pTYZbQ?usp=sharing

Offline mihailo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #606 on: 18.06.2019, 09:10:17 »
Вместо остарелите индустриални сгради и неизолзваеми далекопроводи. Между другото, далекопроводите по Козяк вече са свалени.
Клонът "Драгалевци" е изведен от експлоатация и демонтиран... но пък с чисто нови кабелни глави... :help:

Offline davidcho10

• Наистина съм луд
  • 2914 (1987-2021) ♥
    • View Profile
« Reply #607 on: 18.06.2019, 09:17:50 »
Ами, гл.арх. Здравков щял да бъде координатор на целия проект. Идеята е да не се допускат диспропорции като в района на Полигона.
Не мисля че пробивът Дуков-Величкова има пряка връзка с новия квартал. Все пак е проектиран доста преди него. И за мен е загадка защо не са предвидили място за автостанция. Все пак метростанция Витоша е кръстена с мисълта за излетните линии. Сега обаче, излетните линии са твърде малко, общо взето А63 и А122 (дори се съмнявам дали тази линия е все още валидна). Останалите трудно можем да ги наречем излетни. Ако можеше да се направи по такъв начин че да въртят около Парадайса, нямаше да има нужда да ходят чак до Зоопарка.
Ако до Кутев се направи нов рационално замислен квартал, ще съм много доволен. Вместо остарелите индустриални сгради и неизолзваеми далекопроводи. Между другото, далекопроводите по Козяк вече са свалени.
122 е най - малко излетна линия.
Истиснките са 63, 66 и 93. За жалост само толкова.
Никога няма да се измисли по - добро превозно средство от Ikarus 280.92T Ganz. Място за спор няма!

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #608 on: 18.06.2019, 09:51:43 »
Отчасти 98 и 67.

Изпратено от моят DRA-L21 с помощта на Tapatalk

Украйна, победа!

Offline New_Passenger

• Lyulin 4ever
    • View Profile
« Reply #609 on: 18.06.2019, 10:29:48 »
А63 тръгва от друго място. Останалите два можеше да въртят на Парадайса. Не знам дали има желаещи да комбинират планина с зоопарк.

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #610 on: 20.06.2019, 12:55:19 »
Истиснките са 63, 66 и 93. За жалост само толкова.
И 103.

Offline fgm

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #611 on: 20.06.2019, 17:56:04 »
@New_Passenger нещо се обърка, електропроводите са си доста използваеми, захранват както и близката п/ст "Пионер" така и други промишлени, примерно пожарната, и битови потребители.
@mihailo нещо и ти се обърка. ВЕЛ 110 kV "Драгалевци" в последствие ставащ КЕЛ 110 kV "Драгалевци" захранва основен диагонал 110 kV на гр. София. Та как си представяш да бъде изведен от експлоатация? Да бъде кабелирана въздушната част, да ама ако се намери кой да инвестира, щото на ЕСО му дреме на.... А и струва доста пари това ти ми кабелиране. Плюс това въпросния "Драгалевци" е и второ захранване на п/ст "Пионер".
Така, че по тая тема, нещо и двамата сте в грешка.

Offline mihailo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #612 on: 20.06.2019, 18:07:17 »
Ми... онзи ден гледах съборените стълбове, а до преди това отрязаните проводници, та не знам... :rolleyes:
Възможно е да го реконструират и да го претрасират като кабелен, но е факт, че миналата година подмениха кабелните глави на Козяк, а сега стълбовете на въздушната част са съборени.
« Last Edit: 20.06.2019, 18:13:00 by mihailo »

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #613 on: 20.06.2019, 18:39:13 »
63 не е съвсем излетна линия - обслужва Бояна и вилните зони, в близко бъдеще ще е довозваща до МД3. :rolleyes: 122 при сегашното разписание няма практически никакво значение за обслужването на Сребърна, Черни Връх и Околовръстното и на практика е въздуховоз, не знам доколко може да се приеме за излетна линия. :rolleyes:

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #614 on: 21.06.2019, 00:00:33 »
Има ли толкова голямо значение, кои линии са излетни,  та ръсите оффтопик на килограм. Аз съм ходил на излети с А 3, 6, 5, 70, 59...

Offline Mihail

• Напредващ
    • View Profile
« Reply #615 on: 26.07.2019, 23:29:17 »
Като цяло ми допадат повече източните квартали - Изток, Изгрев, Лозенец, Яворов, Гео Милев, Слатина, Левски Г, Герман, Желява, Казичене, части на Хаджи Димитър и Сухата река, Подуяне, Ситняково, Черковна, Оборище. Лозенец е по-скоро южен, но ако се тегли една черта през центъра и НДК по-голямата му част се пада отдясно, т.е. югоизток. Харесвам и някои части на Младост 1 и 2. 3 и 4 - не!

Не харесвам Дружба, Ботев, Враждебна, Ботунец, Горни и Долни Богров, Бусманци, Бенковски, Люлин, Илиянци, Надежда, Обеля, Красно село, Красна поляна и всички около тях, Левски В и кв. Левски с къщите. Но като цяло не харесвам нищо на запад от въображаемата линия Лъвов мост, Македония и НДК. За по-северните части на центъра даже бих я “преместил” още по на изток защото не харесвам Сливница и Сточна гара. Но пък ми допада районът около СМГ. Работя близо до пазара Димитър Петков и е доста неприятен района и като цяло Зоните. От Люлин ми харесват само частите на юг край поляните. Като цяло западна София не ми допада, въпреки че едни от най-прехвалените райони като Павлово и Красно село са там. Търся си работа в Гео Милев, Яворов, Слатина или Изток, че да ми е хем близо, хем в любим район. За съжаление повечето офиси са я чак в Бизнес парка (час с метро!), я в Дружба (пак почти час) или по Тодор Александров, където е 30-35 мин, но е като гето района. Тук там нещо в центъра. Дай боже да отварят повече офиси и в Изток, Изгрев, Гео Милев, Слатина, Яворов.
« Last Edit: 16.08.2019, 20:54:08 by Mihail »

Offline davidcho10

• Наистина съм луд
  • 2914 (1987-2021) ♥
    • View Profile
« Reply #616 on: 26.07.2019, 23:48:04 »
За първи път чувам някой да харесва Левски Г, а също и за първи път чувам, че Павлово е прехвален, което значи, че трябва да е хубав ли? Не ми се струва, че е от най - хубавите.
А на Красно село не разбрах какво му е, това че е разкопан и прилича на площадка за проба на бомби, не значи нищо. Изчакай да пуснат метрото и да оправят ул Житница.
« Last Edit: 26.07.2019, 23:49:49 by davidcho10 »

Offline TheBulgarianRail

• Наистина съм луд
  • 👍👍👍
    • View Profile
    • Email
« Reply #617 on: 27.07.2019, 10:03:31 »
Левски Г е много хубав и спокоен квартал. Сега построиха там някакви блокчета около спирката при блок 10, но навътре не е презастроен. Има си градинки, магазинчета, тишина и не се сещам какво повече трябва.
Sa6o babeka
YouTube канал:
https://www.youtube.com/c/TheBulgarianRail

Offline tauri

• Превозвач
    • View Profile
« Reply #618 on: 27.07.2019, 10:35:04 »
Левски Г наистина не е лош квартал. Много по-добър, подреден и чист от която и да е Младост и Люлин. Къщите около Ботевградско също носят романтика. Проблем е махалата в Христо Ботев, надявам се с новият булевард да изчезне.
The Grand Tour

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
« Reply #619 on: 27.07.2019, 10:38:44 »
На „Левски“ Г чарът му е в откритите пространства. За първи път бях там на 30-ти април 2013 г. и това беше първото, което ми направи впечатление и което ще си остане основното ми впечатление оттам. Приятно място е.

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!