Колкото и да ми харесва едно село или сателитен град НЕ бих се забил там да живея. Вярно е, че децата там растат по-добре от градските, но имат много лошо ГТ обслужване, много се чака, а и често линиите са отникъде за никъде. Специално
Герман няма директна линия за
Младост и Бизнес парк, където са най-близките офиси. А8 преминава през Горубляне за да отиде до Дружбите и Мордор (гара Искър
) и стига до Кривина през Казичене, а метро мога да хвана чак от Цариградско, където да отида с А6 и после да се връщам пак в южна посока с метро. Т.е. с кола по Околовръстното до Бизнес парка е много по-бързо и удобно. Е, ако работиш на Цариградско може и с А6. Аз лично не обичам да карам, но и не обичам метро. Обичам наземния ГТ, но предпочитам по-кратките пътувания (до 5-6 спирки), а най-много обичам да ходя пеша. Именно затова макар, че ми допадат някои села и по-далечни квартали като Младост и Левски Г бих предпочел да НЕ живея там, за да не ми се налага
1. да се влача много дълго до работа и обратно с ГТ или 2. да карам или 3. да ползвам метро. Все някое от тези 3-те ще е задължително при тях...Каквото и да си говорим от
Желява - едно от по-приятните в този район села до автостанция Изток с ГТ е почти час и най-малко половин час докато стигнеш до зоните с офиси (освен ако не работиш край Ботевградско), да не говорим, че по пътя събира циганите от Богровите, Яна, Ботунец... В Младост бих живял само ако работя в него. В Герман или Горубляне само ако работя в Бизнес парка, но бих си купил кола. Повечето други села и крайни квартали са доста далече от районите с офиси/бизнеси, за молове и супери да не говорим. Едва ли не си
зависим от колата си и не може да мръднеш никъде.
От Хаджията да работя в Изток ми допадаше, но ако трябваше от Левски Г или Враждебна всеки ден да ходя до същото място (парк хотел Москва) щях да се замисля дали да не се преместя в Хаджи Димитър, Оборище, Подуяне, Яворов, Изток, Изгрев или Дианабад.