ЖК. Христо Смирненски някакси така и не се наложи като име за този квартал. А Редута или Слатински редут си е име на местност, официално се води кв. Подуене.
кв Подуяне няма - има район Подуяне - ама това включва и Сухата река, Хаджи димитър.
Значи Редута = Слатински редут = района от ПГТ Макгахан - надолу - ама май и самото училище влиза в него защото оная улица дето е продължение на улицата дето върви 72 край парка май е границата.
А Слатина - не знам каквъв е точно статуса на тоя район - защото всички говорят за слатина, а такава няма.
И сега крайно Гео Милев квартала къде се прелива в Слатина и къде точно в Редута - на парка или? И всъщност гео милев от парка надолу ли е и онези улици зад стадиона срещу парка какво се водят
Редута се съмнявам да е местност. А Подуяне е и район и квартал според мен. В района на бул.Ситняково има табели за Подуяне. В метрото на станция Хаджи имитър си пише кв Подуяне.
Район Подуяне е за кварталите: Подуяне, Суха река, Хаджи Димитър и Васил Левски (квартала на север от кв. Христо Ботев, на изток от сухата река и на югозапад от Ж.К. Левски В)
То Подуяне ако не се лъжа е това малко нещо на запад от Сухата Река. Като източната му граница е ул. Черковна, северната бул. Владимир Вазов а южната е жп релсите.
Уточнявам и че Ж.К.Слатина фактически НЕ СЪЩЕСТВУВА. Просто това е разговорно име.
Направи си ти обща сметка на района според кварталите:
Редута и Гео Милев са луксозните квартали
Слатина е средната работа
А Христо Ботев е пропадналата
И то като сигурно 80 процента от Гео Милев са стари сгради.
Истинската Дървеница е на юг от Мусагеница.
Като стана дума за такива случаи се сетих за Княжево и Карпузица ама някой го беше споменал по-долу.
Мисля че за Връбница и Надежда е подобен случаят като няколко човека бяхме писали във форума за това