Каквото и да си говорим, в София в момента навсякъде е безумие, но....На брат ми жена му имаше два наследствени апартамента - един в Свобода и един в Зона Б5, до 30то даскало и Мола, във високите блокове. Първо продадоха този в Свобода и купиха "ново строителство" на последната спирка на седмицата, на улица Илчо Димитров - същият калпав и противен Виденов министър на образовонието. Бях в апартамента - добре "напудрен", но като качество - пълен, ама пълен боклук - течове в банята, бутафорни стени, мухъл, простотии....Криво - ляво го приведоха в някакъв вид и го оставиха на дъщерята на жената от първия брак. Бяха решили сетне да продават и в Зона-та и да си купят отделно в същия район, понеже там им харесва. Но точно като видяха за какви боклуци става въпрос, решиха да ремонтират в Зона-та и да остават там да живеят засега.
Аз ако бях, бих изчакал малко да тресне криза като през 2009та, въпрос на време е да се случи рано или късно, да изпосъкратят персонала навсякъде, доходите като цяло да се нормализират, банките да вдигнат лихвите, да сложат огромни данъци за второ, трето и т.н. жилище, съответно и цените да си дойдат на мястото. Тогава е момента да купиш, ако имаш възможност. Сегашното е пълен въздух, свързан с ниската финансова култура на тези с лесните и крадени пари, които следва да се преперат някак си, а това става най-лесно и просто с "инвестиране" в имоти. Чакайте бе, това да не е Маями...То в Канада, като махнем балоните Торонто и Ванкувър, са по - евтини реално - плащаш реална квадратура и няма замазки и шпакловки - влизаш и живееш, има дори кухня и уреди.
Чичо ми и той така - като децата му отидоха, първо единия, сетне и другия, да учат в Благоевград, реши да тегли заем и да купува, вместо да плаща наем. Да, ама същите цигании - течове навсякъде, мухъл, лефтерни стени - ремонтите му излязоха направо златни. Тръгна да се съди със строителя, но загуби - по документи всичко е изрядно, "минала е комисия, обектът е приет, не са направени забележки." А съдът гледа само и единствено документите. И в Торонто се опитват да дават под наем и продават страшни мизерии - като го видиш и "не ти хареса", почти веднага идва някой друг и го наема/купува - просто има много желаещи.