Author Topic: Юнион-Ивкони  (Read 66899 times)

Offline dimi

• Наистина съм луд
  • сбогом 2622
    • View Profile
Юнион-Ивкони
« on: 05.03.2011, 09:18:55 »
Странно е, че няма тема за междуградските линии на Юнион-Ивкони. А това е превозвачът с най-мнного линии в страната. Какво ви е мнението за услугите на фирмата?
  Аз нямам особенно добро мнение за тях. Често пускат некомпетентни и груби водачи, а стюардесите им ( в малкото случаи в които съм попадал на такива ) през целия път си  губят времето и не вършат нищо  ;)  .
    Чувал съм много пъти за забавянията ( или направо неплащането) на заплати, прекаленото текучество на шофьори и др. Не можеш да си сериозна фирма, която има претенции да е лидер в бранша, след като нямаш добър и мотивиран екип.  Но у нас всичко е възможно  :angry: .
« Last Edit: 03.05.2011, 23:54:30 by difian »
R.I.P  Ikarus 280

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
Re: Юнион-Ивкони
« Reply #1 on: 05.03.2011, 11:40:54 »
На междуградските шофьори май се плаща, на градските вече е друг въпрос..

Offline 2828

• Защо пиша толкова много?
  • 506
    • View Profile
    • Email
« Reply #2 on: 05.03.2011, 11:53:00 »
Аз съм доволен от Юнион Ивкони, но от МТК съм много по-доволен.

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
« Reply #3 on: 05.03.2011, 15:34:10 »
Юнион-Ивкони плащат 6 лв. на час на градските, когато плащат де .
Спрете си просташките мнения !

Offline dimi

• Наистина съм луд
  • сбогом 2622
    • View Profile
« Reply #4 on: 05.03.2011, 17:09:04 »
На междуградските се плаща командировъчни ( от порядъка на 30-40 лева на курс). Но това не е заплата, макар че почти винаги това са единствените доходи на шофьорите. 
R.I.P  Ikarus 280

Offline Stahlgewitter

• Наистина съм луд
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #5 on: 05.03.2011, 17:17:13 »
Преди им плащаха 400 лв заплата,така че от командировъчни взимаха повече от нея.А те не са 30 лева със сигурност защото стюардесите взимаха 30.
« Last Edit: 05.03.2011, 18:01:04 by Stahlgewitter »

Offline я л т а

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #6 on: 05.03.2011, 17:58:59 »
Ивкони е такъв батак, да се чуди човек как съществуват, а най редовно си работят градските по ДВЕ СМЕНИ,-два дни , и после 2 почивки, а на края на работния двусменен ден-КЕШ-плащане ! Как един шофьор ще ви вози 16-18 часа- той е потенциален УБИЕЦ, но така стоят нещата !

Offline dimi

• Наистина съм луд
  • сбогом 2622
    • View Profile
« Reply #7 on: 05.03.2011, 21:03:40 »
Според мен, ако не бяха дебелите връзки на фирмата с политическите кръгове, щяха да видят линия на кукуво лято     :bb: . Те печелят не благодарение на добро обслужване, доволни клиенти и съответно добър имидж, а на пари под масата и далаверки. Но както казах, у нас всичко е възможно.
R.I.P  Ikarus 280

Offline Stahlgewitter

• Наистина съм луд
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #8 on: 05.03.2011, 21:22:48 »
Е то това е публична тайна-ДПС.

Offline mitakis

• над нещата
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #9 on: 05.03.2011, 22:24:01 »
Покрай последните избори подкрепяха ГЕРБ, не Доган. Но както и да е, отношението на фирмата към служителите й е под всякаква критика. Няма градски, междуградски, диспечери, чистачи, техници, стюардеси - кой както може преживя.
От време на време чета мнения за Ивкони в bgrabotodatel.com. Влезте и вижте за какво става въпрос.
Трудно е да направиш нещо както трябва, вместо как да е.

Offline dimi

• Наистина съм луд
  • сбогом 2622
    • View Profile
« Reply #10 on: 06.03.2011, 16:46:16 »
Покрай последните избори подкрепяха ГЕРБ, не Доган. Но както и да е, отношението на фирмата към служителите й е под всякаква критика. Няма градски, междуградски, диспечери, чистачи, техници, стюардеси - кой както може преживя.
От време на време чета мнения за Ивкони в bgrabotodatel.com. Влезте и вижте за какво става въпрос.
Важното е да има келепир.  А коя партия подкрепяме, няма никакво значение. И така, спазване принципите на Бай Ганьо     :fan: .
R.I.P  Ikarus 280

Offline НИШИКЛИ ТРАВЕЛ

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #11 on: 21.03.2011, 01:16:52 »
[/QUOTE]
« Last Edit: 28.01.2012, 19:33:55 by НИШИКЛИ ТРАВЕЛ »

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #12 on: 21.03.2011, 03:21:23 »
Масово по линията към Бургас минават през Карнобат и Айтос съм забелязал. Иначе не съм особено доволен от междуградските им линии и аз. Доста от шофьорите/хостесите са много недружелюбни.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #13 on: 03.05.2011, 23:53:38 »
Вчера видях сребриста очукана Темса Сафир с логота на Ивкони и като че ли с остатъци от лепило по задното стъкло. В този си вид изглежда да са я взели от Етап.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #14 on: 22.06.2011, 21:31:58 »
Горяха 3 автобуса на "Юнион Ивкони"
22.06.2011, News.bg

Горяха три автобуса в столицата в гараж на „Юнион Ивкони", в квартал Малашевци, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Огънят е пламнал в единия автобус, след което е обхванал и другите два, паркирани в непосредствена близост, уточняват пожарникари.
Няма жертви и ранени.
Три коли на пожарната са гасили огъня. Причините за инцидента са в процес на изясняване, уточниха разследващите.
Не звучи като да са тотално изгорели, но може да е до журналистически изказ. Докато дойде пожарната, може и да са вече тотал щета. Остава да уточним наистина как са и какви са- градски или междуградски...

Offline я л т а

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #15 on: 22.06.2011, 21:48:10 »
Градски, междуградски няма значение, вече са скрити, това е ! А сега да ги инспектират от ДАИ !

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #16 on: 22.06.2011, 22:16:04 »
Автобусите са били оставени за скрап в гараж на фирма Юнион Ивкони. При разрязването на един от автобусите се е получила искра, която е предизвикала пожар. Огънят е обхванал и другите два автобуса.

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
« Reply #17 on: 06.09.2011, 19:37:09 »
Днес една Бова на "Ивкони" беше аварирала близо до къмпинг "Каваци" в посока от Приморско към Бургас. Не стига, че беше сгънала на място, където има само по една лента на платно и липсва къде да отбие, ами и шофьорът не беше пуснал аварийните светлини, нито беше сложил онзи светлоотразителен триъгълник, който се слага на няколко метра разстояние зад аварарило ПС. Аварията издаваха единствено кутии с инструменти зад автобуса.
Quote from: Анонимен мераклия
искам да започна работа като проверител към Бургасбус имам више образувание!

Чакам, чакам, останах си с чакането...

Монолог, ама всички скришно го четат и обсъждат!

Offline yogimax

• Ограничени права
  • Маниак
    • View Profile
« Reply #18 on: 08.09.2011, 00:46:42 »
Ивкони е възможно най-гадната фирма за международни превози. :angry:Пътувал съм с тях до Германия. Още при отпътуването закъсня с 25 минути, шофьорите пушат в автобуса, стюардесата нагла и нахална. Караше ни да сядаме на предните седалки, въпреки, че билетите нямат номера и при това положение би трябвало да седнем където си изберем. Тоалетната не работи. После направи 5 часа закъснение, хората се изнервиха, гонят връзки и за други градове. Една жена се възмути, а стюардесата дойде и вместо да й се извини за закъснението, нагло й отвърна "абе ти няма ли да си затвориш устата, я млъкни". Отврат. Автобусът стар, мръсен, студен. Беше зима. Ужас беше. Оттогава никога не пътувам с тях, само с Евролайнс. Вече повече от 5 пъти. Тоалетните винаги работят, отношението на стюардите европейско, уважително, шофьорите никога не пушат вътре. Не пътувайте с Ивкони по международни линии!
„Едва когато започнете да плувате срещу течението, осъзнавате колко много мръсотия идва към вас.“

Offline dimi

• Наистина съм луд
  • сбогом 2622
    • View Profile
« Reply #19 on: 27.09.2011, 15:56:17 »
Ивкони е възможно най-гадната фирма за международни превози. :angry: Пътувал съм с тях до Германия. Още при отпътуването закъсня с 25 минути, шофьорите пушат в автобуса, стюардесата нагла и нахална. Караше ни да сядаме на предните седалки, въпреки, че билетите нямат номера и при това положение би трябвало да седнем където си изберем. Тоалетната не работи. После направи 5 часа закъснение, хората се изнервиха, гонят връзки и за други градове. Една жена се възмути, а стюардесата дойде и вместо да й се извини за закъснението, нагло й отвърна "абе ти няма ли да си затвориш устата, я млъкни". Отврат. Автобусът стар, мръсен, студен. Беше зима. Ужас беше. Оттогава никога не пътувам с тях, само с Евролайнс. Вече повече от 5 пъти. Тоалетните винаги работят, отношението на стюардите европейско, уважително, шофьорите никога не пушат вътре. Не пътувайте с Ивкони по международни линии!
Аз бих препоръчал да не се пътува с Ивкони изобщо по никакви линии. Но за голямо съжаление имат дестинации които в нямат конкуренция :(
R.I.P  Ikarus 280