Author Topic: Старопланински пътища и проходи  (Read 98541 times)

Offline RADOCVET

• Moderator
  • Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
Re: Старопланински пътища и проходи
« Reply #100 on: 30.03.2015, 18:38:54 »
Най-добре I-1 /E-79/ -> A2 -> II-18 /СОП/ -> A1.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline tiristor

• Нямам спирка
  • За пускане на БГ-1300 по линии 4 и 11!
    • View Profile
    • Email
« Reply #101 on: 03.05.2015, 14:27:23 »
Колеги, някой да сподели впечатления ако скоро е минавал през Дюлинския проход. Понеже всеки ден в рамките на 1 седмица ще имам пътувания Поморие - Варна и хич не го обичам пътя през Обзор, даже имам гадни спомени, и се опитвам всячески да го избегна. Та въпросния път през Дюлино - става ли, в какво състояние е, може ли лека кола от 2008 г. да минава безаварийно :)

Offline Metan

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #102 on: 03.05.2015, 14:41:30 »
Ремонт не е правен от доста години, има на места тесни участъци, комбинирани с огромни ями. Пътят е тесен, асфалтът е разбит на доста места. Жива кола може да не видиш (освен някоя и друга Ифа на дървената мафия). Не може да се кара с по-висока скорост от 60 км/ч (и то на някои участъци, иначе се държи и 40 км/ч). Ако не бързаш и караш бавно става за минаване, но ако гониш време и не искаш на всяка цена да не минаваш през Влас-Обзор, карай си по І-9.

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
« Reply #103 on: 04.05.2015, 12:52:11 »
Спред този сайт http://www.roads-bg.eu/# е в добро състояние, но не съм минавал от там и не мога да кажа нищо повече.
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #104 on: 04.05.2015, 14:10:51 »
Спред този сайт http://www.roads-bg.eu/# е в добро състояние, но не съм минавал от там и не мога да кажа нищо повече.
Май ще се окаже партенка този "зелен" дюлински проход: http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=122925012&postcount=1210

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #105 on: 26.05.2015, 22:21:25 »
Беклемето в учудващо добро състояние !

Offline marto193

• Маниак
    • View Profile
« Reply #106 on: 23.06.2015, 10:34:37 »
"Вратник" вече е в доста лошо състояние откъм "Стара река", има доста пропадания, храстите превземат пътя, иначе от Елена до влизане в Стара река пътя е перфектен.

Незнам по какъв начин се определят общините, но има някои доста странни решения,  Стара река да е в Сливен, а не в Елена, както и Обзор да е към Несебър. Сигурно има и други такива случаи.

Offline RADOCVET

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #107 on: 23.06.2015, 10:57:07 »
Миналата година в края на август минах от там беше горе-долу добре. Явно след зимата нищо не са правили.

Offline vasko

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #108 on: 26.04.2016, 19:08:35 »
Може ли да помоля за съвет? :)

Братовчед ми в момента е във Варна и утре ще се прибира. Неговите домакини там са му предложили навръщане да мине по АМ Тракия. Замислих се, че това е добра идея.

Но сега се чудим през кой проход да премине през Стара планина? - Поморийски или Ришки?

Ако може някой да даде съвет откъде е по-добре?

Благодаря!  :)
vasko - оригиналът! :)

Offline RADOCVET

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #109 on: 26.04.2016, 19:31:33 »
Само искам да вметна че аз бих минал по А2, I-4 и пак A2. Не виждам смисъл от разходката до Тракия.

Offline vasko

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #110 on: 26.04.2016, 19:39:07 »
Само искам да вметна че аз бих минал по А2, I-4 и пак A2. Не виждам смисъл от разходката до Тракия.
Благодаря Ви за отговора!

Но, той е минал по този маршрут, когато отиде до Варна и никак не е доволен от качеството на пътя, от натовареността на трафика и от джигитите.

Неговите домакини от Варна са му казали, че когато пътували до София и обратно използвали само АМ Тракия, откакто е отворена цялата и били много по-доволни. Те използвали както Поморийския, така и Ришкия проход (другите проходи в района изобщо не ставали) и не знаят какво точно да му препоръчат сега. Затова, той се обърна към мен.

Offline RADOCVET

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #111 on: 26.04.2016, 19:52:06 »
Трябва да се има предвид ремонта на Аспаруховия мост и неприятните задръствания около него.

Offline mitakis

• над нещата
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #112 on: 26.04.2016, 20:35:21 »
С колегите по командировки също предпочитаме пътя Варна - Сл.бряг - София, но сега с варненския ремонт ще е неприятно, освен ако не тръгне през нощта.
Трудно е да направиш нещо както трябва, вместо как да е.

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #113 on: 26.04.2016, 22:35:00 »
Извън сезона би трябвало през Обзор/Поморие да е най-добра връзката на Варна с АМ Тракия.

Offline btr95

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
« Reply #114 on: 27.04.2016, 22:44:18 »
Малко късно пиша, но аз си мисля, че ако не бърза човек твърде много, по-добре да слезе до Слънчев бряг и да мине по Подбалканския път. Първо е много живописен и е приятен за шофиране, защото има разнообразен релеф и това не ти позволява да се заблееш в пътя и да се зомбираш. Второ това е път на 4-5 години и е направен от София до Бургас в идеално състояние. Проблемните места са след Айтос- около 2-3 км.; дупка след Казънлък, но в посока Бургас, точно на циганската махала; участъкът между Анево и Иганево, иколо 2-3 км. и посока София, при изкачване на Гълъбец, миналата година се свлече няколко сантиметра от пътя и няма кой да го направи, но има знаци, Като цяло пътя е в прекрасно състояние за България. Трето, пътя в по-голямата си част е много широк и съм имал случай на изправарване срещу мен, при което се разминахме тримца, без проблеми.
Тм депо:Банишора
Тм мотриса: 713
Тм линия: 4

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
« Reply #115 on: 28.04.2016, 11:13:59 »
Аз редовно пътувам по този маршрут и най-леко и може би най-бързо е през Ришкия проход. Пътя е ремонтиран, трафика е слаб целогодишно, участъка със завои е малък, лесно се изпреварва и за около час и половина се стига от едната магистрала до другата. Ако се спазват ограниченията се стига с около 30 мин. по-бързо отколкото от север. Аз дори и извън туристическия сезин избягвам да мианвам през Обзор, защото винаги е по-натоварено, завоите са повече, местата за изпреварване на камионите - по-малко и дори пътя е в малко по-лошо състояние.
Моят съвет е ако човек иска да пътува бързо и по-ненатоварващо да избере пътя през Ришкия проход, а ако иска да му е икономично - през Велико Търново. През Обзор - ако иска да гледа морето и има време за губене.
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline vasko

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #116 on: 28.04.2016, 21:55:39 »
Благодаря на всички отзовали се! :)

В крайна сметка, братовчед ми избра Поморийския проход (през Обзор) и е много доволен. По негови думи пътят през този проход е бил с доста добро качество, слаб трафик и е имало невероятна гледка от мястото, където планината среща морето.  :)

Единствената отсечка, от която не е напълно доволен е прекият път през градчетата Каблешково и Българово. Като цяло тази отсечка била поносима и приемлива, но имало няколко участъка, където трябвало да се преминава доста бавно, заради много влошена пътна настилка. Най-проблемният участък бил в град Българово. Може би алтернатива на този участък е главният път І-6 до кв. Ветрен на град Бургас и оттам качване на магистралата.

Като цяло, братовчед ми е много доволен от този маршрут, тъй като пътуването му на връщане е било с ~40 минути по-бързо, спрямо времето на отиване (по А2 + І-4 + А2), при еднакво време отделено за почивки и без нарушаване на ограниченията на скоростта. Също така, той твърди, че трафикът е бил много по-спокоен и не е имал нито една извънредна ситуация (предизвикана от джигит), каквито е имало няколко по път І-4.
« Last Edit: 28.04.2016, 21:58:56 by vasko »

Offline abs111

• View Profile
« Reply #117 on: 29.04.2016, 17:33:00 »
Кажи на братовчеда,следващият път да си кара направо до Бургас на влизане при първото кръгово да вземе първият изход и на следващто кръгово отново първият.Така ще си спести преминаване през Каблешково и Българово.

Offline btr95

• View Profile
    • Email
« Reply #118 on: 29.04.2016, 20:42:01 »
Кажи на братовчеда,следващият път да си кара направо до Бургас на влизане при първото кръгово да вземе първият изход и на следващто кръгово отново първият.Така ще си спести преминаване през Каблешково и Българово.
Зависи от сезона, принципно през сезона най-бързо е през Тънково, именно заради лошата настилка
Тм депо:Банишора
Тм мотриса: 713
Тм линия: 4

Offline mitakis

• над нещата
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #119 on: 22.11.2016, 17:25:27 »
Златишки проход - преасфалтиран
(Published on Aug 15, 2016)
Трудно е да направиш нещо както трябва, вместо как да е.