Author Topic: ПОЛИТИКА=?  (Read 247155 times)

Offline IKAR

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3348
  • View Profile
  • Email
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #3420 on: 03.12.2019, 17:19:08 »
Благо, то и Васко понякога ги пише едни, дето не му подхождат на годините. Скоро се преместих в района на Торонто и се убедих как в България шофьорите на рейс само реват и мрънкат.....Хванах се за главата, като видях как 20-годишна мадама пердаши по магистралата и по БРТ трасетата с двуетажен автобус с три моста, нестандартна дължина, пълен с хора, с поне 130, а вънка вали дъжд като из ведро....Същото е и при обикновените градски автобуси, когато са на магистралата, а има такива линии бол...На изпита едно от нещата, за които късат, е бавно каране на магистрала и бавене на трафика. А долната граница за каране на автобус е 18 години....Нали вече е айляк, визите ги махнаха, да дойде да види....В крайградския влак се запознах с един, който се оказа заместник-министър и ежедневно с влака така ходи на работа. Отделно колите на министри, Трюдо и т.н. не са със специален режим на движение и не затварят никакви улици заради тях....
Миналата година си дойдох за една седмица в България, от която половината мина на поклонение в Света Гора, и веднага хвонах светилата обратно - толкова непоносима ми се стори София....
« Last Edit: 03.12.2019, 17:53:44 by IKAR »
Less travel by car! (използвайте по - малко лични автомобили за сметка на обществения транспорт, независимо от финансовите Ви възможности - препоръка на Европейската Комисия)

Да се отнеме незабавно лиценза за пътнически превози на БДЖ, тъй като изключително неадекватните разписания и опасният амортизиран подвижен състав водят до особено лошо транспортно обслужване.

Offline V.Peichev

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 5635
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #3421 on: 03.12.2019, 18:43:14 »
Да се кара автобус със 130 е безрасъдно - спирачният път е огромен, има опасност от от хлъзгане на мокра настилка при дъжд. Спокойно може да се кара с 90-100 в крайна дясна лента заедно с камионите особено на по-къси градски и крайградски маршрути, където спестеното време е минимално.  :rolleyes:

Offline я л т а

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 4702
 • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
  • View Profile
  • http://www.wix.com/tcvetanov/wood-carving#!__portfolio
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #3422 on: 03.12.2019, 21:06:35 »
В крайградския влак се запознах с един, който се оказа заместник-министър и ежедневно с влака така ходи на работа. Отделно колите на министри, Трюдо и т.н. не са със специален режим на движение и не затварят никакви улици заради тях....

Ми елементарно и простичко е- нямат комунисти и комунистически възпитаници, не са правили простотии, естествено и страх от ответни действия срещу тях. Би трябвало да го знаеш и да не те учудва.
"Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща"!
-----------------------------------------------------
"На 18 нашите убеждения са хълмовете, на които се изкачваме и от които гледаме. На 45 те са пещерите в които се крием". /Фр. Ск. Фицджералд/

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3158
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #3423 on: 03.12.2019, 23:54:41 »
Айде сега комунистите.
Ако един комунистите е бил нещо значимо към 89та значи е бил около 30 годишен минимум. Сега значи е на 60.
Не е въпросът в комунистите хора, а в комунистите манталитет. Там няма измиргане.
Ей то Деница Сачева си е комунистка по манталитет. Писала ги едни верни през 2013та за ГЕРБ като кандидат за народен представител и хоп както нарича с основание ГЕРБ комунисти 6 години по-късно е министър в правителството на ГЕРБ.
Приземяване Другари!

А да питам чичо Васко що лидерите на ДСБ не ги е страх от комунистите и ползват метрото?!
През 2017та пътувах от Джеймс Баучер до Сердика с Атанас Атанасов. Седяхме през една седалка в почти празен вагон. Радан го гледах как си чопка телефона преди година и нещо. Стоя прав и не си вдигна главата от телефона.
На Румен Гечев от БСП сина пък е рядко възпитан и приятен човек. Засичали сме се с кубчетата и чак като го видях след време да мие колата пред къщата се сетих, че е син на Гечев. Т.е. движат се с кола, но също и пеш. През няколко къщи има хора, на които кучетата ги разхождат хора навярно дето им плащат за това. Така изпъкват добрите политически примери.
Да виждал съм в един магазин веждичката, Сидеров, земеделската шефка, чак се чудя как пък точно него го налитат управляващите без опозиция, обаче извън магазина ги чака колата.

По принцип гората извън София имат много по-мистична представа за политиците щото е оформена само от медиите и нямат никакви сетивни усещания.

Например като се говори за унищожените досиета от Семерджиев в началото на 1990та е едно, друго е като чуеш как с камиони са носени около Бистрица и изгорени и видени от обикновени хора.
Изпратено от моят Moto C с помощта на Tapatalk
« Last Edit: 03.12.2019, 23:59:42 by ooleg »

Offline я л т а

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 4702
 • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
  • View Profile
  • http://www.wix.com/tcvetanov/wood-carving#!__portfolio
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #3424 on: 03.12.2019, 23:56:39 »
Абе и аз съм возил в моя рейс Елена Поптодорова, ама.............
"Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща"!
-----------------------------------------------------
"На 18 нашите убеждения са хълмовете, на които се изкачваме и от които гледаме. На 45 те са пещерите в които се крием". /Фр. Ск. Фицджералд/

Offline я л т а

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 4702
 • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
  • View Profile
  • http://www.wix.com/tcvetanov/wood-carving#!__portfolio
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #3425 on: 04.12.2019, 13:28:24 »
Гешев в Европарламента, и за охраната му пише.............:
===================================================
ГешеФт в Европарламента от първа ръка

Операцията по легитимиране на Гешев в Европейския парламент се провали с гръм и трясък. Тя беше замислена и пусната в ход от герберския евродепутат Емил Радев под формата на изслушване в комисията по граждански свободи по темата за координирана борба с корупцията, с участието на Гешеф и Кьовеши. Замисълът беше прост. Специално докараните телевизионни вувузели на властта показват Кьовеши, показват Гешев как авторитетно чете реч, показват ръкостискания, демек, в един отбор сме и новият главен прокурор е добре приет в Европа.
Да, ама не!
Кьовеши стана и си тръгна докато обявяваха, че ще говори Гешев. Това предизвика смут в редиците на вувузелите, но той беше нищо в сравнение с последвалото показно развенчаване.
Румънката Рамона Стругариу директно подпука Гешев с въпросите, които бях пратил на 120 евродепутата от комисията и публикувал на стената си: Докъде е стигнал Апартаментгейт и за ролята на самия Гешев в него. Да припомня, че жената до Гешев държи ненадминат рекорд по евтиния на имотна придобивка. Последното Рамона му го спести, но смисълът беше ясен: Как ще разследва като е до гуша в тинята.
Вторият въпрос беше за либийската авантюра на Емил Радев. Разследва ли се отвличането на танкера БАДР и вярно ли е, че Радев е ходил в Либия с оръжейния търговец Николайчо Гигов да предлага откуп от 4,5 милиона. Зам.шефът на комисията през това време се потеше седнал на президиума.
Плесниците обаче продължиха. Ирландката Клеър Дейли каза, че присъствието на Гешев подрива авторитета на Европейския парламент. Тя поиска той да обясни как е бил избран на фона на масови протести. Дейли попита и за Апартаментгейт, и за това дали като прокурор е договарял извънсъдебни споразумения с групата "Недосегаемите".
Отговорът на Гешев беше по опорките, с които засипва българските послушни медии. Апартаментгейт нямало престъпления, а евентуално «морално укорими действия». Корупцията спадала, срещу него протестирали засегнати от действията на прокуратурата, отвличането на танкера било гражданско-правен спор, а по Недосегаемите имало влезли в сила присъди.
Все пак му се наложи да признае, че за танкера има и разследване за фалшиви документи. Не каза, обаче, че то е инициирано от Гърция. Не каза за евтиния апартамент на жена си, не каза за мижавите присъди по Недосегаемите и за изчезването на един обвиняем от списъка с обвиняемите, както и за невъзстановените милиони ДДС благодарение на неговото споразумение.
А Радев не отговори изобщо, а изчете на български скучна заключителна реч.
След това пред залата двамата застанаха пред камерите и обвиниха Биволъ и мен лично, че сме им развалили празника. «Видяхте ли Стругариу как отиде да докладва на Чобанов...» почти се разплака Радев.
Вувузелите не проявиха интерес към моята всемогъща особа, но аз проявих интерес към Радев, догоних го, показах му една снимка с Гигов и го питах какво е правил в Либия с него. Отговорите са интересни и ще ги изложа в отделна публикация.
След това догоних Гешев, показах му снимката и питах дали ще проверят твърденията за Радев. Питах и за рекордно евтиния апартамент. Отговорът беше: «публикувате неверни неща» (за да каже «фейк нюз» май не му стигнаха познанията по английски).
Всичко това беше заснето от вувузелите, но нито една от тях не го излъчи.
Даже после разбрах, че Силвия Атипова се е спречкала с една от асистентките на Радев, която се опитвала да й попречи да снима като избутвала телефона й с папка. Другата асистентка на Радев пък е дъщеря на Николайчо Гигов.
Моите въпроси бяха прекъснати с деликатно избутване от горилата, която охраняваше нашата радост Гешев. Даже бяха двама, предполагам от НСО. От какво го пазят Гешев в Европарламента? Не видях край Кьовеши да тичат гардове.
Та така, не им се получи банята. Гешев ходи все по-омазан, а сред некъпаните лъсна и Радев.
Изслушването може да се изгледа тук:
https://www.europarl.europa.eu/streaming
Интересните неща са от 17:44
Атанас Чобанов
"Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща"!
-----------------------------------------------------
"На 18 нашите убеждения са хълмовете, на които се изкачваме и от които гледаме. На 45 те са пещерите в които се крием". /Фр. Ск. Фицджералд/

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3158
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #3426 on: 04.12.2019, 22:01:42 »
Дори да се беше из@кал в европарламента според нашето криво право няма институция дето да го барне.

Изпратено от моят DRA-L21 с помощта на Tapatalk


Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3158
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #3427 on: 13.12.2019, 15:36:46 »
Веднага има какво да му предложа!
Според Изборния кодекс на нашата мила татковина, избирателят!!! с малко "и" не е от кръга субекти, които се водят пряко засегнати от изборния процес. Това са политически партии (напр. ГЕРБ), Инициативни комитети и представляващите ги (даречем Бонев, Манолова). И тъй като там нашите народни представители (според мен в нарушение на Конституцията , ама нали нямаш право да питаш Конституционния съд) не са сметнали за нужно да упоменат избирателя, то излиза, че той не може да ходи да обжалва в бълхарски съд решенията за нарушение на изборното право на ЦИК. Т.е. съдът казва, че ти нямаш правен интерес да го правиш, защото от това, че някой не ти е преброил гласа не могат да последват преки вреди срещу теб (демек ежедневието ти не е свързано с избори).
Ха сега да познаем дали като ОИК-ЦИК знае, че не минават обжалвания в съда срещу техен отказ от право, дали ще си даде зор да ги гледа?!
Познахте - хич няма и да пробва! Арменския....

Така вие в качеството си на избиратели за институциите и най-вече за съда сте едни ходещи неща, които пускат едни хартии в едни кутии. Изобщо няма нужда някой дори да ви ги брои повече от това, да не стане за срам.

Offline stankos

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3090
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #3428 on: 13.12.2019, 20:09:08 »
........ Т.е. съдът казва, че ти нямаш правен интерес да го правиш,.....

Съдиите от този съд дали са чели Конституцията на Република България и по-точно чл. 1 ал. 2 и 3 ?

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3158
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #3429 on: 13.12.2019, 22:51:56 »
Ами лошото, че е показателно, че на изборите се гледа като интервю за работа. Демек се свеждат до пресоване на някакви кандидати за някаква бройка свободни места. Имам право да оббалвсм пред ВАС, обаче мислих и аз да се позова на Конституцията. Обаче, се опасявам, че ще си измият ръцете, че те гледат законите, а друг съд следи дали законите не противоречат.
Иначе не съм изненадан, защото преди почти месец говорих с адв. Велислав Величков, който ме предупреди, че има голяма вероятност да излезе, че избитаелят няма правен интерес от резултата дори в неговата секция. Демек ми се доповръща щото ми стана ясно, че всъщност е без значение дори да спечеля някаква битчица, няма никаква причина да се броят верните гласове. Абсолютно никой не се опита дори да поправи грешно преписания протокол в системата на ЦИК, какво остава нещо друго! ЦИК дефакто е едно нещо дето съществува само да го дават по телевизията и не прави нищо. Преди това съда върна делото щото ЦИК ги домързя да излязат с решение. Демек след като съда им каза, че не може без решение да им гледа дело щото се явява трета инсталация, а иначе го правят на втора, те решиха да му изпълнят волята и да отхвърлят жалбата,, че просто пак да си стигне до същия съд, където пък да излезе, че не ме грее.

Изпратено от моят DRA-L21 с помощта на Tapatalk


Offline я л т а

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 4702
 • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
  • View Profile
  • http://www.wix.com/tcvetanov/wood-carving#!__portfolio
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #3430 on: 15.12.2019, 16:25:09 »
Спаси София от Борис Бонев! Да управляваш град, не е като да играеш на стражари и гейове-апаши
7 Dni Bulgaria13.12.20196150
борис бонев
Кризата с опасно мръсния въздух продължава, но мерки не се взимат. Ние предлагаме 4 ефективни мерки, които могат да дадат резултат още тази зима:
1) контрол с дронове върху това какво се гори в частните домове, което да даде основание за проверка и глоба….
Това проповяда наскоро пасторът на Столична община Борис Бонев. Беше ясно, че е хвърлен в изборите, за да отнеме гласове. От кого, няма значение. Преглътнахме го. С всичките му глупости, които наговори. Те издаваха, че компетентността му стига дотам да обикаля с банда гейове из столицата и да брои дупки. Или да мери павета…
Откакто стана фактор, е все в издънка. А постне нещо, а от Столична община го опровергаят като лъжа. Още на първото заседание на СОбС пък стана част от статуквото, подкрепяйки Елен Герджиков за шеф. Нищо, че малкият Борис цяла кампания беше срещу голямото Статукво.
Но това с дроновете вече бие всякакви идиотии! Ще летят те, ще надничат в апартамент 41 на 7-ия етаж на блок 256 в „Надежда“, за да проверят баба Здравка какво гори в печката си!?

Боре, Борко, гледай си „Междузвездни войни“, момче, играй си с бандата амбриажчета на стражари и апаши в столицата, но повече не се показвай. Не и като алтернатива! Нито ставаш, нито можеш!


Източник:
http://7dnibulgaria.bg/archives/79736?fbclid=IwAR1-uNXpSnP-Pp58PPMcde7pQgsgI7ajfmCrf3icRZlxPWRHIxOciH05pT0
"Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща"!
-----------------------------------------------------
"На 18 нашите убеждения са хълмовете, на които се изкачваме и от които гледаме. На 45 те са пещерите в които се крием". /Фр. Ск. Фицджералд/

Offline Kaiser Kar

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 4629
 • НЕ! на мърльовците
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #3431 on: 15.12.2019, 18:48:09 »
Още щом видях “Пулсът на Родината” под заглавието на сайта, получих остри позиви да отида по голяма нужда. Щом е в името на Родината, всякакви анонимни пасквили са позволени.
"На кровове Београда слетела су нова јата телевизијских антена. Оне кљуцају невидљиве телевизијске таласе и носе црно-бела и шарена јаја"

Offline я л т а

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 4702
 • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
  • View Profile
  • http://www.wix.com/tcvetanov/wood-carving#!__portfolio
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #3432 on: 15.12.2019, 21:23:35 »
Още щом видях “Пулсът на Родината” под заглавието на сайта, получих остри позиви да отида по голяма нужда. Щом е в името на Родината, всякакви анонимни пасквили са позволени.

Па некой да те пита от кво ти се сере. Като няма какво да напишеш,- не пиши нищо ! Защо трябва да се изповръщаш където ти хрумне.
"Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща"!
-----------------------------------------------------
"На 18 нашите убеждения са хълмовете, на които се изкачваме и от които гледаме. На 45 те са пещерите в които се крием". /Фр. Ск. Фицджералд/

Offline Kaiser Kar

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 4629
 • НЕ! на мърльовците
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #3433 on: 15.12.2019, 21:28:03 »
Написаното в “статията” може да бъде коментирано само и единствено по този начин.
"На кровове Београда слетела су нова јата телевизијских антена. Оне кљуцају невидљиве телевизијске таласе и носе црно-бела и шарена јаја"

Offline я л т а

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 4702
 • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
  • View Profile
  • http://www.wix.com/tcvetanov/wood-carving#!__portfolio
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #3434 on: 15.12.2019, 23:04:31 »
Написаното в “статията” може да бъде коментирано само и единствено по този начин.

Дай ги под съд.............., освен ако
"Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща"!
-----------------------------------------------------
"На 18 нашите убеждения са хълмовете, на които се изкачваме и от които гледаме. На 45 те са пещерите в които се крием". /Фр. Ск. Фицджералд/

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3158
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #3435 on: 16.12.2019, 10:22:38 »
За мен Бонев на този етап е в ситуация "под особен надзор". Ту е в едната крайност - положителна - например отиде в дъжда на протеста по време на второто избиране на Гешев - ту отрицателно. Тука няма да сложа Герджиков, а по-скоро това, че математически допълнителни мнозинството за да има 50%+1. Ти с твоите избиратели като осигуриш мнозинство на тези, срещу които си ги повел - вече и Конкорд да лети над София ще си става каквото досега.
На практика ДБ си е патила най-много от Бонев, а ГЕРБ изобщо, освен Крусев.

Изпратено от моят Moto C с помощта на Tapatalk


Offline stankos

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3090
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #3436 on: 16.12.2019, 11:10:07 »
Източник:
http://7dnibulgaria.bg/archives/79736?fbclid=IwAR1-uNXpSnP-Pp58PPMcde7pQgsgI7ajfmCrf3icRZlxPWRHIxOciH05pT0

Този сайт е "умрял" на 25.10 и не мисля, че е сериозно да ни го даваш за източник на 16.12 ! Очевидно е създаден с пропагандна цел и е свършил, каквото е свършил !

Ялта, имах мнение за теб, че не "кълвеш" на "голи кукички" !  :D

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3158
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #3437 on: 16.12.2019, 18:25:50 »
Май е Пик2. Даже речника е същият "ДеБъ", гейове, ВМРО е супер и т.н.

Изпратено от моят Moto C с помощта на Tapatalk


Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3158
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #3438 on: 30.01.2020, 10:25:15 »
Положението в страната почва да става  твърде интересно, за да се размине безбошезнено.
Божков, борда, Президента - общият знаменател е:
« Last Edit: 30.01.2020, 10:42:01 by ooleg »

Offline я л т а

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 4702
 • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
  • View Profile
  • http://www.wix.com/tcvetanov/wood-carving#!__portfolio
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #3439 on: 30.01.2020, 10:46:30 »
Този сайт е "умрял" на 25.10 и не мисля, че е сериозно да ни го даваш за източник на 16.12 ! Очевидно е създаден с пропагандна цел и е свършил, каквото е свършил !
Ялта, имах мнение за теб, че не "кълвеш" на "голи кукички" ! 

Бе той и Вазов е умрял отдавна, ма.............
Ина че всички на нещо си кълвят, но от време на време, някои пък и назнайват по нещо.
"Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща"!
-----------------------------------------------------
"На 18 нашите убеждения са хълмовете, на които се изкачваме и от които гледаме. На 45 те са пещерите в които се крием". /Фр. Ск. Фицджералд/