Author Topic: ПОЛИТИКА=?  (Read 160674 times)

Offline IKAR

 • Защо пиша толкова много?
 • ********
 • Posts: 2107
  • View Profile
  • Email
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #2400 on: 26.11.2017, 00:37:06 »
АОНСУ не само диктатори, ами и почти толкова станали в последствие "новоизлюпени честни бизнесмени" създаде, дето си разделиха куфарчетата с парите на хората и започнаха бизнес "от нулата" продавайки си я панелката, я вартбурга....И сега всичко е на тях.Там можеха да отидат да учат само определени хора, да завършат я някаква политикоуправленска специалност, я мениджмънт, пък будалите нека се натискат да учат политикономия на комунизма във ВИИ Карл Маркс. Колкото дете без връзки можеше да отиде да учи в онова даскало на последната спирка на рейс 260 малко по-нагоре...

Като казвате Аспаруховият мост, специален "гост"на ДС и високоплатен консултант по неговата взривоустойчивост е бил Илич Рамирес Санчес, известен още като Карлос Чакала, който по това време е бил терорист номер едно в света! Баща му е бил върл комунист и кръстил първия си син Владимир, втория Илич, а третия -Ленин. Та този вторият се явяваше терорист номер едно и сега излежава доживотна присъда във Франция. От същото котило са и венецуелските мекерета Уго Чавес и Николас Мадуро.  Знаете какво става там сега, а Венецуела има повече нефт от Канада.
« Last Edit: 26.11.2017, 00:47:46 by IKAR »
Less travel by car! (използвайте по - малко лични автомобили за сметка на обществения транспорт, независимо от финансовите Ви възможности - препоръка на Европейската Комисия)

Да се отнеме незабавно лиценза за пътнически превози на БДЖ, тъй като изключително неадекватните разписания и опасният амортизиран подвижен състав водят до особено лошо транспортно обслужване.

Offline ooleg

 • Защо пиша толкова много?
 • ********
 • Posts: 2266
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #2401 on: 26.11.2017, 10:37:47 »
Целия номер на комунистите, е че умеят да създават ореол на всичко тяхно. Най-хубавите, най-справедливите убийства и престъпления, най-любовните изнасилвания, най-хуманния геноцид!...
Ето вчера имаше годишнина от Гладомора в СССР от 30те при Сталин. Нашите русофили и руснаци се хванаха за тезата, че то не било геноцид срещу украинците, защото измрели и руснаци. Няма значение, че милионите са повече от бъдещата световна война - всички "здравомислещи" обожават Сталин, заради спечелената война. Сякаш освен милионите лично погубени от него ги няма, но и сякаш някой друг е подписвал пакт с Рибентроп, сякаш някой друг е гледал безучастно сеира на Лондон..

Изпратено от моят XT1700 с помощта на Tapatalk


Offline я л т а

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 4324
 • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
  • View Profile
  • http://www.wix.com/tcvetanov/wood-carving#!__portfolio
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #2402 on: 01.12.2017, 20:43:24 »
Най срамната страница от Българската история :

http://socbg.com/2017/09/%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D1%82-%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D1%81%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-
%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8-%D0%B2-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80.html

============================================================
Сценарият е писан в Кремъл: за да подчини Тито, Сталин е искал да му подари Пиринския край. А марионетното правителство на Георги Димитров е било готово да му я даде и така да извърши едно национално предателство
През есента на 1944 г. българите в Пиринския край и Вардарска Македония са подложени на нечувани репресии и гонения. Целта: да бъдат приобщени към признатата от Москва „македонска нация“. Датиращите още от 20-те години на миналия век решения на Коминтерна и неговата Балканска комунистическа федерация за създаване на „македонска“, „тракийска“ и „добруджанска“ нации са част от социалното инженерство на Кремъл. То цели да реставрира влиянието на бившата империя върху изгубените територии и сфери на влияние в Източна и Югоизточна Европа зад маската на решаването на националните въпроси.
Паралелно с работата по изобретяването през 20-те и 30-те години на миналия век на молдовската, белоруската и ред други нации на територията на СССР, на ръководения от Г. Димитров български филиал на комунистическото движение е поверено уреждането на „националния въпрос“ в България – по каноните на болшевизма. Съветското настъпление към Балканите в края на Втората световна война дава зелена светлина за чудовищния експеримент със съдбата на народите от близкото „зарубежие“ на съветската империя.
Покерът между Сталин и Тито
Историкът от Белоруския държавен университет Анатолий Салков смята, че за Съветска Русия единственият механизъм за влияние върху Балканите до края на 1944 г. са били само структурите на Коминтерна. В труда си за проблемите в българо-югославските отношения, ученият цитира редица непознати за българската публика документи и факти, посветени на една от най-срамните страници в българската история – подготовката за доброволното предаване на Пиринския край на Югославия от марионетното правителство на Г. Димитров. Салков подробно се спира на гнусния покер, разигран между Сталин и Тито непосредствено след 9 септември 1944 г. Залогът в него е съдбата на изконния български Пирински край, а и на цяла България.
За да задържи непредсказуемия югославски диктатор в лоното на съветската империя, Сталин залага капана на проектираната в Кремъл – със съгласието на Тито и Димитров – федерация между Югославия и България. Още по време на първата си среща с британския пратеник Антъни Идън в Москва в края на 1941 г., Сталин изразява позиция, че българо-югославската граница след войната „трябва да пострада“ в ущърб на България. През 1943 г. създадената в Москва комисия „Литвинов“ за ревизия на следвоенните граници в Европа предлага създаването на „единна македонска държава“.
Любопитното е, че първата негативна реакция срещу безцеремонната намеса идва от посланика на Кралство Югославия в Москва Станое Симич. Дипломатът е смаян от натрапването на идеята за македонска нация. Пред заместник-комисаря по външните работи Александър Корнейчук, Симич заявява, че самостоятелен македонски народ не съществува, а хората, които населяват Вардарска Македония, са основно българи и сърби. Според представителя на югославския крал, претенцията, че македонците били „особен народ“, е известна на Белград като българска теза.
Замисълът – поглъщане на цяла България
В Москва обаче не мислят така – съветската позиция повтаря старата мантра на Коминтерна за „разединената македонска нация“, чието единство може да бъде осъществено в рамките на замислената федерация на южнославянските народи. Димитров и неговото обкръжение приемат безусловно и с обичайното въодушевление наставленията на Сталин. Покерът му за удържането на Титова Югославия в съветския лагер започва буквално в първите дни на окупацията на България от Червената армия. Идеята за поглъщането на Пиринския край от обявената през август 1944 г. нелегална Македонска народна република се харесва и на Тито. Диктаторът обаче е наясно с истинските намерения на колегата си в Кремъл – директната анексия на Пиринския край и поглъщането на остатъка от България като седмата югославска автономна република цели впрягането на Югославия в колесницата на Сталин.
Тито решава да играе вабанк: иска от Сталин и Димитров поглъщането на България от Югославия да бъде свършен факт още до 31 декември 1944 г. Кремъл обаче не желае закачената на въдицата България и нейния Пирински край да бъдат похарчени без ясен ангажимент от Белград за вярно служене на Москва. Междувременно заграбилите властта комунисти в София осъществяват предателската си политика: българите в Пиринско са заставени да учат прясно изпечените македонски език и азбука. Във Вардарска Македония неимоверно нарастват гоненията и жестоките репресии срещу всякаква проява на българско самосъзнание.
София не само не реагира, но и предоставя оперативна помощ на титовите сатрапи в Скопие за установяването и разправата с „фашистите“ – хората, които не са пожелали да станат македонци. Подготвя се и изтеглянето на всички български институции от Пиринския край. Строят се нови казарми за дислоцираната в Благоевград 7-ма дивизия, която трябва да се изтегли зад границите на замисленото от Сталин и Димитров жертвоприношение. Глас в пустиня остават протестите на все още намиращата се в Народното събрание обединена опозиция. Нейният лидер Никола Петков в много от речите си срещу очертаващото се невиждано в световната история национално предателство нарича алкохолизиралия се премиер Георги Димитров „червен гаулайтер“, който безмилостно разпродава България. Обесването на Петков през септември 1947 г. слага край на всички дебати по темата. Единствено Великобритания е категорична, че няма да признае никакви насилствени сливания и федерации на Балканите.
Тито и Сталин продължават покера си за Пиринския край до настъпилия тежък разкол между Югославия и СССР през юли 1948 г. Преди това Димитров и шайката му успяват да извършат още няколко национални предателства. Сред тях изпъкват насилственото „преброяване“ на цялото население на Пиринския край през 1946 г. като „македонци“, подписването на позорния Бледски договор от 1947 г. за превръщане на България в югославска периферия и изграждането на „единна Македония“ с български материал. Тито е категорично против конфедерация между двете държави, защото това щяло да отприщи хърватския и словенския национализъм, пише белоруският историк Анатолий Салков.
Белгийският специалист по история на България Раймонд Детрез сравнява с „махмурлук“ не съвсем адекватните нагласи към съвременна Македония на редица български историци, а и на значителна част от българите. В публикувания тази година в Берлин сборник „Македония – близка и непозната“ Детрез пише, че мненията на македонските и българските учени по отношение македонската нация всъщност много не се различават. Вместо да представят съвсем убедително – от гледна точка на съвременната наука – обяснение за възникването на македонската нация през последната третина на XIX век, македонските „историчари“ развиват същия тип аргументация като тази на българските им колеги. Българите казват за македонците, че щом преди са били българи, то сега и завинаги ще останат българи. В Македония пък твърдят, че щом по-голямата част от населението се самоидентифицира като македонци, значи бреговете на Вардар и преди, а и от както свят светува са били населени от македонци.
Още ли са българи?
„Все пак, не може да се отрече изобилието от изкривявания и премълчавания на факти в македонската историография. Но такива не липсват и в българската историография. Вярно е, че до 60-те години на 19-ти век населението на Македония винаги се е наричало „българско“. Но ако оттогава някои са започнали да се наричат македонци, пак ли са българи?“, риторично обобщава белгийският учен споровете между историците и политиците от двете съседни балкански държави.
« Last Edit: 01.12.2017, 20:48:14 by я л т а »
"Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща"!
-----------------------------------------------------
"На 18 нашите убеждения са хълмовете, на които се изкачваме и от които гледаме. На 45 те са пещерите в които се крием". /Фр. Ск. Фицджералд/

Offline IKAR

 • Защо пиша толкова много?
 • ********
 • Posts: 2107
  • View Profile
  • Email
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #2403 on: 01.12.2017, 21:51:04 »
Абсолютно вярно е. Майка ми и баща ми са от точно едно от тези села покрай Сандански, в което са дерибействали югославски учители и са карали насила хората да се пишат "македонци". На дядо ми във военната книжка, издадена от комунягите, пише националност "македонец", имали са и "македонски" паспорти. А целият пирински край е изключително недоразвит плътно до 1976-та поради все още тегнещата опасност да бъде присъединен към Югославия. Благоевград замяза на нещо едва преди бай Тошо да заведи там дипломатите 88-а година. А ако се беше осъществил мекерелъка на това келеме Г. Димитров (неслучайно Димитровград в Сърбия се казва така) със сигурност и у нас щяха да станат патаклами като в бивша Югославия. А после нека децата да учат глупости и хората да говорят за "братя освободители", "майка Русия"  и т н.
Less travel by car! (използвайте по - малко лични автомобили за сметка на обществения транспорт, независимо от финансовите Ви възможности - препоръка на Европейската Комисия)

Да се отнеме незабавно лиценза за пътнически превози на БДЖ, тъй като изключително неадекватните разписания и опасният амортизиран подвижен състав водят до особено лошо транспортно обслужване.

Offline blagun

 • Модератор
 • Нямам спирка
 • ********
 • Posts: 13557
  • View Profile
  • Email
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #2404 on: 02.12.2017, 10:52:01 »
Можем да сме благодарни на таваришч Джугашвили, че бързо се скара с Тито и така Пиринско остана в България.
А пограничните райони не се развиваха не само в България, а и в другите балкански страни. Заради противопоставянето НАТО-Варшавски договор нямаше и метър електрифицирана линия северно и източно от Солун, западно от Истанбул, югоизточно от Пловдив, западно от София, южно от Дупница, източно от Ниш. Че даже и в пограничните райони на Румъния с другите "братски" държави - България, СССР.
И сега в европейската част на Турция не се развива туризъм, ако и да се мие от три морета, да има магистрали, жп линии и летища. Северна Гърция до края на 80-те е твърдо на опашката в Гърция. Мизерия е и в Пиротско, Княжевацко и Вранско в Сърбия. През 80-те бай Тошо започна сближаване с Гърция (Папандреу) в противовес на обтягането на отношенията с Турция. Та тогава се разкрасиха Благоевград, Смолян и Кърджали.

Offline ooleg

 • Защо пиша толкова много?
 • ********
 • Posts: 2266
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #2405 on: 03.12.2017, 11:08:42 »
Можем да сме благодарни на таваришч Джугашвили, че бързо се скара с Тито и така Пиринско остана в България.
А пограничните райони не се развиваха не само в България, а и в другите балкански страни. Заради противопоставянето НАТО-Варшавски договор нямаше и метър електрифицирана линия северно и източно от Солун, западно от Истанбул, югоизточно от Пловдив, западно от София, южно от Дупница, източно от Ниш. Че даже и в пограничните райони на Румъния с другите "братски" държави - България, СССР.
И сега в европейската част на Турция не се развива туризъм, ако и да се мие от три морета, да има магистрали, жп линии и летища. Северна Гърция до края на 80-те е твърдо на опашката в Гърция. Мизерия е и в Пиротско, Княжевацко и Вранско в Сърбия. През 80-те бай Тошо започна сближаване с Гърция (Папандреу) в противовес на обтягането на отношенията с Турция. Та тогава се разкрасиха Благоевград, Смолян и Кърджали.
Я разкажи за твоята теза за електрифицирането на жп линиите и противопоставянето.
Аз помня следните факти:
- Около 84-86 линията до Сандански беше електрифицирана, но ми правеше впечатление поради липсата в Димитровград в България на такава линия въпреки централния и стратегически жп възел с товарни влакове от по 1 км, които отпред и отзад имаха локомотив.
След Пловдив по 1ва линия нямаше електрифициране до преди 10 години грубо. Електрифицирането беше до Първомай и едва последните години е до Димитровград. Май се изгражда до Симеоновград в момента. По линия 4 стигаше от Стара Загора до гара Гита, където беше едноименния рудник, който беше част от Марбас Димитровград и е до Меричлери община Димитровград и на около 30 км разстояние. През 93та мисля продължиха електрификацията до Димитровград-Север, а около 94та изградиха и до Димитровград.
Чудил съм се, как Тодор Живков щеше да пусне без малко тролейбуси в Димитровград, а нямаше да има нито един електрически локомотив. И как в най-бедните години тая работа я свършиха по 4 линия, дето не я беше започвал Живков въпреки, че се товареха въглища, амониева селитра, циемнт и др.

Изпратено от моят XT1700 с помощта на Tapatalk


Offline bdz43r

 • Защо пиша толкова много?
 • ********
 • Posts: 2680
  • View Profile
  • http://bgrail.info/photos.php
  • Email
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #2406 on: 03.12.2017, 11:19:16 »
Quote
- Около 84-86 линията до Сандански беше електрифицирана
Някой те е излъгал. Електрификацията до Сандански/Петрич/Кулата е от 2001 г като продължение на тази до Симитли от 2000 г.
Quote
След Пловдив по 1ва линия нямаше електрифициране до преди 10 години грубо. Електрифицирането беше до Първомай и едва последните години е до Димитровград. Май се изгражда до Симеоновград в момента.
До Първомай е от 4-5 години, до Свиленград/Турция от миналата година.
« Last Edit: 03.12.2017, 11:21:23 by bdz43r »

Offline ooleg

 • Защо пиша толкова много?
 • ********
 • Posts: 2266
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #2407 on: 06.12.2017, 23:21:50 »
Quote
- Около 84-86 линията до Сандански беше електрифицирана
Някой те е излъгал. Електрификацията до Сандански/Петрич/Кулата е от 2001 г като продължение на тази до Симитли от 2000 г.
Quote
След Пловдив по 1ва линия нямаше електрифициране до преди 10 години грубо. Електрифицирането беше до Първомай и едва последните години е до Димитровград. Май се изгражда до Симеоновград в момента.
До Първомай е от 4-5 години, до Свиленград/Турция от миналата година.
Спомням си за Сандански, че в София се качвахме на влак теглен от електрически локомотив. Все пак съм бил в 1-ви 2-ри клас и може да ми се губи някоя смяна на дизел по пътя. Но си спомням от София не тръгваше дизел.
Пуснали са чак до Свиленград ли? Кога успяха?! Едва лани пуснаха захранването на ВКМ в Димитровград...

Изпратено от моят XT1700 с помощта на Tapatalk


Offline blagun

 • Модератор
 • Нямам спирка
 • ********
 • Posts: 13557
  • View Profile
  • Email
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #2408 on: 07.12.2017, 10:25:09 »
През първата половина на 80-те смяната на локомотива ставаше на Радомир, после - на Дупница.

Offline IKAR

 • Защо пиша толкова много?
 • ********
 • Posts: 2107
  • View Profile
  • Email
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #2409 on: 07.12.2017, 21:33:39 »
По-точно, София-Радомир влезе в експлоатация на 1-ви май 1985-та. Преди това влакът беше с виещ австрийски дизелов локомотив още от София. Радомир-Дупница тръгна на 9-ти септември 88-а. Почнаха на юг, стигнаха до моста след края на града и дойде 10-ти ноември, едва след повече от 10 години Адтранц електрифицираха останалото.
Less travel by car! (използвайте по - малко лични автомобили за сметка на обществения транспорт, независимо от финансовите Ви възможности - препоръка на Европейската Комисия)

Да се отнеме незабавно лиценза за пътнически превози на БДЖ, тъй като изключително неадекватните разписания и опасният амортизиран подвижен състав водят до особено лошо транспортно обслужване.

Offline ooleg

 • Защо пиша толкова много?
 • ********
 • Posts: 2266
  • View Profile

Offline V.Peichev

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 4577
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #2411 on: 20.12.2017, 21:17:16 »
В ЧК е имало страхотни професионалисти пианисти, които са съчетавали разстрелите с отлична алкохолна подготовка на професионално ниво и редовно са се прибирали нощем с чужда помощ като Пьотр Маго. :fan: Неслучайно умира от цироза с усложнения. :fan: :) Дотолкова е бил отдаден на работата, че за малко да разстреля свой началник. :) :fan:
« Last Edit: 22.12.2017, 22:02:30 by V.Peichev »

Offline ooleg

 • Защо пиша толкова много?
 • ********
 • Posts: 2266
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #2412 on: 21.12.2017, 10:21:39 »
Абе лошото е, че пропагандата в България е свършила куп неща за тези години в промиването на "съзнанието".
Българина не си задава изобщо въпроса как така, хем тези руснаци дето са били много  хубави и са освободили България от турците са хубави, хем са също толкова хубави, че и повече даже тези комунисти от СССР, ЧК и т.н. дето са избили като кучета в гражданската война и преди това онези другите руснаци освободители!!
Хем са много хубави руснаците, хемм тези избили първо няколко стотин хиляди, после няколко милиона са също прекрасни!
Къде трябва да ти е акъла да са всички руснаци прекрасни, независимо дали избиват други руснаци или не?!

Ама то това е роторичен въпрос. Като погледнем в момента, как излиза, че все едно някой е нападнал Русия, а не обратното какво да се чудим?! Все едно някой от Украйна е нападнал и нахлул на руска територия , ами не обратното.
Все едно в миналото не СССР е нападал Полша, Финландия, Литва, Латвия, Естония - ами СССР си е седял като мома на чешмата с кобилицата и само злия Хитлер я е изненадал зад гръб (по-точно изотзад май е правилно да се каже).
Не, че момата СССР е ходила преди това да помага на старата мома Великобритания, ама .... пропагандичка!

Offline ooleg

 • Защо пиша толкова много?
 • ********
 • Posts: 2266
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #2413 on: 05.02.2018, 10:31:10 »
Понеже не бях чел "Задочни репортажи за България" от 1990-та година и сега като си почивам вместо да гледма тъпотии често прочитам някоя глава. Няма да изпадам в реклама за да не отвратя някой от книгата, която припомням я има онлайн и се намира с Гугъл, но полезността и с оглед да обясни всички митове и легенди за социализма, които се носят навред в момента е много-добра. Ето и няколко откъси касаещи престъпността:
https://chitanka.info/text/2898/62#textstart главата се нарича "КРАЖБИТЕ":
Quote
Тя отново запалва цигара и продължава:

— Ако искате да пишете за истинските крадци в тая държава, нямате работа при мене. Губите си времето. Те са на друго място. Но на вас не ви стиска да идете там. Пък и едва ли ще ви пуснат. Много ви е по-лесно да дойдете при мене или при такива като мене! Кажи, другарю писател, как в тая държава при горе-долу не много различни заплати някои хора имат луксозните апартаменти, вилите, колите, разходките по чужбина, любовниците, кучетата и много други работи, а такива като мене нямат нищо. Питам те! Дали тези работи си ги купиха с честните заплати, които им ги плащат по ведомствата, или пък някъде има специален магазин, където тия работи се продават по-евтино? Кажи ми де? Ако излезеш на улицата, не можеш да преброиш мерцедесите? Казват, че един струва между 15 и 20 хиляди лева. Как се икономисват тия пари? Откъде са дошли?… Когато следователят ми задаваше този въпрос на мене, аз му върнах въпроса и му казах, че ще му отговоря, когато той ми отговори. Същият въпрос. Задавам го и на тебе! Откъде всички тия високопоставени и полувисокопоставени граждани взеха богатството си? Изкараха го с труда?

Сега разбирам, че Ирина нито се оправдава, нито се защитава. Тя напада. И тъкмо нападателният й тон още веднъж ми подсказва, че тя вероятно не е участвувала в никаква кражба и че всъщност плаща чужди грехове. Никога преди гласът й не бе звучал с такава остра злъч и може би омраза.

— Всяка връзка в тая държава е кражба — декларира тя, — защото ощетява невинни хора! Всяка привилегия е кражба, защото е за сметка на непривилегированите! Всяко бутане по службите, пререждане, нагласяване на нещата — всичко това е кражба. Знаеш ли какво ми каза една книжарка, с която бяхме заедно в килията? Системата краде от нас, затова ние трябва да крадем от нея!

— Но кой е системата? — питам аз.

— Системата — това е организацията на големите крадци! Тия, дето нито ти, нито твоят приятел смеете да анкетирате! И съдът принадлежи на големите крадци, които съдят нас, малките крадци, загдето им намаляваме откраднатото! — казва тя с категоричност, която ми напомня на ремсистки декларации от преди войната.

и още:
Quote
Ако съдебните власти и милицията публикуваха точни данни за откритите кражби из страната, на човек ще му се завие свят. При това те са малък процент от неоткритите, неоткриваемите и законно прикритите кражби. Кражбите са едно от най-типичните явления, придружаващи строителството на социализма или комунизма в цяла Източна Европа. Онова, което важи за България, важи в още по-голяма степен за СССР и другите източноевропейски страни. Не може да се избегне заключението, че комунизмът научи (или тласна) цели народи с различна култура, различна религия, различна национална трагедия, различен национален характер — към едно и също нещо — ДА КРАДАТ. Би могло да се каже, че КРАЖБАТА е обединителен, интернационален елемент в живота на народните демокрации.

Но нека веднага кажа, че аз не говоря за всякакъв вид кражба, а за най-типичния и най-популярния — КРАДЕНЕ ОТ ДЪРЖАВАТА.

Всички богатства в България и другите подобни страни принадлежат на държавата. Така че дълго време преди възникването на новобогаташовата обществена върхушка човек можеше да краде само от едно място — държавата. Дори законодателството по мое време отразяваше това положение. Ако един човек ограбеше друг човек, вземайки му всичко, което можеше да му се вземе, наказанието беше до три години затвор (първия път условно). Но ако човек откраднеше от държавата нещо на стойност над 50 лева, големи присъди от по 5, 10 или 20 години затвор се произнасяха като добро утро. Пък и какво ли човек можеше да открадне от друг човек, да кажем, през 50-те години, когато сякаш всички бяха еднакво бедни. Впоследствие това равенство доста се измени и днес може да се каже, че докато една част от населението си остана бедна, друга, макар и неголяма част, успя да натрупа доста работи за крадене.

Е как е според вас раят на социализма, в който не е имало престъпност? И нима сегашната ситуация не е логическо следствие от всичко описано тук?
И дали не е прав Божидар Димитров, който казва, че комунизмът в България е саборен от комунистите, на които ограниченията да притежават кола, жилище и вила в края на 80-те години се е сторил голямо ограничение и са се нуждаели да притежават и други неща - като работна ръка и предприятия и последвалите видове приватизация не са продължение на главата за краденето по извънсоциалистически приоми?!

Offline Magirus deutz

 • Защо пиша толкова много?
 • ********
 • Posts: 2362
 • Почитател на Мерцедес - Бенц, Магирус и Икарус.
  • Skype Me™!
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #2414 on: 05.02.2018, 12:49:48 »
Интересна работа, мине се не мине и пак някой започва дискусията за положението в България преди и след 1989г. и края на социализма, като обикновено едни и същи хора, започват дискусията,  едни и същи участват в нея и се изказват едни и същи доводи в полза на някой от двата периода и така вече безброй пъти, съответно всичко става меко казано банално. Направо може темата да се преименува на "Соц срещу сега" или нещо подобно и да се заключи за всички други потребители, освен тези водещи станалата вече банална дискусия...
« Last Edit: 05.02.2018, 16:02:55 by Magirus deutz »

Offline ooleg

 • Защо пиша толкова много?
 • ********
 • Posts: 2266
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #2415 on: 05.02.2018, 13:23:47 »
Така е, обаче погледни в новинарските сайтове напр. Днес.бг и др. каква пропаганда се състои в коментарите. Тази събота или неделя гледам по тв. Алфа как президентът на Молдова ни обяснява, че те бямало да допуснат същата грешка като над да влезе ли в ЕС и ни гледа тъжно-тъжно.
Викам си - "егати пропагандата!" тоя ще се разреве, все едно някой ни е поробил. И обяснява, че те шели да бъдат заедно с Русия и дърн-дрън. Викам си - егати и националния предател! Щото мястото на Молдова не е в ЕС, ами е в Румъния! Това е за тях както за нас Македония и все едно техния президент (на Македония) да ни обяснява това на нас!
И тамън си викам тоя какво си мисли лощо, че ни е направил и ЕС и оня го изръси - бил спомогнал да ни заминело производството! А сега де! Къде ти е 1996 година, къде ти е 2007-а и след това?!
И понеже се вижда как плиткоумно и целенасочено се промиват мозъци е нужно да се покаже, когато има доводи в обратна посока. За съжаление не пиша в кой знае колко форума и затова поствам тук.
Освен това косвено моята статия има връзка с темата - кражбата от държавата ==> кражбата от еврофондовете ==> кражбата от обновяване в градски транспорт ==> кражбата от градсия транспорт във Варна ==> дискусията ето тук за липсата на БРТ и трамваи извън София. http://forum.gtsofia.info/index.php?topic=7861.msg100172302#new

Иначе може да предложип някоя друга политическа тема.

« Last Edit: 05.02.2018, 13:32:16 by ooleg »

Offline ooleg

 • Защо пиша толкова много?
 • ********
 • Posts: 2266
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #2416 on: 06.02.2018, 23:42:36 »
ГОЛОДМОР made in СССР:
http://www.faktor.bg/bg/articles/politika/na-vseki-kilometar/85-godini-ot-gladomora-savetskata-retsepta-za-genotsid-chrez-glad


Изпратено от моят XT1700 с помощта на Tapatalk
« Last Edit: 06.02.2018, 23:45:15 by ooleg »

Offline я л т а

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 4324
 • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
  • View Profile
  • http://www.wix.com/tcvetanov/wood-carving#!__portfolio
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #2417 on: 10.02.2018, 12:00:01 »
Ще успее ли планът за унищожение на Българите
=====================================================

В края на Втората световна война съюзниците от Антихилеристката коалиция вече започват да се замислят за предстоящото уреждане на международното положение на Германия, след като тя бъде принудена да капитулира.
Като най-инициативни се проявяват американците, които още през септември 1944 г., т. е. 8 месеца преди краха на Хитлер, разработват специална стратегия, известна като „План Моргентау“ – по името на американския финансов министър Хенри Моргентау.

Планът предвижда ликвидация на германската тежка промишленост, демилитаризация и превръщането на цялата страна в аграрна, като населението ѝ се преориентира към развитие на селското стопанство.


Според Моргентау Германия трябвало да произвежда само картофи, а всичко друго да купува от САЩ и Великобритания. За реализацията на плана се предвиждало броят на германците да намалее с 25 милиона (от общо 80 милиона немци тогава в цяла Европа), тъй като били „прекалено много“, а това щяло да унищожи завинаги техния агресивен дух.

Само блоковото противопоставяне след 1945 г. спасява германския народ от тази участ, защото броени месеци след края на войната започва Студената война, и на западните сили немците започват да им трябват като съюзници срещу СССР. Въпреки това, „по инерция“, някои от мерките са приложени в американската и английската окупационни зони, и дават удивителни резултати. Ето какви са една малка част от мерките:
разрушена е единната производствена система, като са осъществени демонтаж и изнасяне на много индустриални предприятия (разрушени са 918 германски предприятия, от които военни са само 368);
забранена е външната търговия;
забранен е морския риболов, производството на азот за минерални торове, демонтирани и унищожени са 13 химически заводи, в резултат от което производството на торове пада с 82%, а на храни — с 65%;
всички подземни и надземни богатства са поставени под чужд контрол. Започнато е масовото обезлесяване на страната, заради протестите на французите и руснаците е спряно;
наложена е сурова данъчна политика, позволяваща отнемането на 58% от германския БВП.
В резултат от това жизненото равнище рязко пада, дори в сравнение с военния период, като две трети от населението страда от недояждане, а половината от германските работници са на ръба на пълното изтощение. Това се случва само за една година – от 1945 г. до 1946 г., и след това тази политика е прекратена. Както вече стана ясно, макар и парадоксално, само Студената война спасява немците от тоталния геноцид.

Същото нещо се случва и на другия край на света, в Япония, където американците, за разлика от Германия, нямат „колеги“ в окупацията. Тяхната администрация, начело с ген. Дъглас Макартър, не само че прилага същите мерки, но стига и още по-далеч.

Американците си поставят за цел не само да „намалят“ количеството на японския народ, но и да го лишат от национално самосъзнание. Учебниците по история са пренаписани от окупаторите, които забраняват за срок от 10 години изучаването на японска история в училище. Забранено е например дори споменаването на думата самурай, която е превърната в синоним на бандит и убиец.

Идеята е била да израсне едно поколение без знание за своя произход, история и култура, и така да превърне младите японци в аморфна маса, податлива на чуждото американско влияние. И тук Студената война и съветската заплаха принуждават САЩ да отслабят примката над бившия враг, за да привлекат Япония на своя страна вече като съюзник.

След поражението на нашата страна в Студената война през 1989 г. нашата страна също се „сдоби“ със свой план – „Планът Ран-ЪТ“. Да не спекулирам излишно, затова нека отчетем някои резултати в развитието на България от тогава до сега:

разрушена е единната производствена система, като са осъществени демонтаж и изнасяне на много индустриални предприятия. България е деиндустриализирана – през 1989 г. промишлеността осигурява 65% от БВП на страната, а през 2014 г. едва 11%;
външната търговия е почти ликвидирана;
морския риболов е напълно ликвидиран като самостоятелен отрасъл. Производството на азот за минерални торове е съкратено в пъти, а селското стопанство е почти напълно ликвидирано. В резултат от всичко това за първи път в своята история България започва да внася храни, за да изхранва населението си;
всички подземни и надземни богатства са поставени под чужд контрол. Започнато е масовото обезлесяване на страната, което продължава и в момента;
наложена е сурова данъчна политика;
в училищата българската история е напълно подменена, а младите българчета са възпитавани като аморфна маса без самосъзнание;
населението на България намаля с 2 млн души, или с близо една трета от общия си брой – безпрецедентно явление в световната история досега;
Разбира се, има някои малки разлики и нюанси, но като цяло картината на Германия през 1945 г. и на България през 2014 г. е същата. С една огромна разлика – на германците им позволиха само след една година да започнат възстановяването на страната си, докато при нас процесът на унищожение трае повече от четвърт век! И неслучайно за това време всеки трети българин или умря, или емигрира. Впрочем, „Планът Моргентау“ предвиждал действията му да траят до 2000 г., т. е. 55 години! Ако българският му еквивалент, митичният според доста хора „План Ран-Ът“, е предвиден да трае също толкова, в краят на изпълнението му българи просто няма да са останали.

След това изложение всеки сам може да си направи изводите и да си прецени – да живее робски и скотски, или да се бори за свободата си. Очевидно е каква съдба ни е подготвена, за това няма нужда да гадаем.

Какво ще се случи обаче в битката, никой не знае. Свободата, както е добре известно, е на върха на копието. Дали ще го вдигнем и ще се борим за България, зависи само от нас, българите! / Костадин Костадинов

http://bulnews.info/%D1%89%D0%B5-%D1%83%D1%81%D0%BF%D0%B5%D0%B5-%D0%BB%D0%B8-%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D1%8A%D1%82-%D0%B7%D0%B0-%D1%83%D0%BD%D0%B8%D1%89%D0%BE%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%B3/
« Last Edit: 10.02.2018, 12:02:12 by я л т а »
"Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща"!
-----------------------------------------------------
"На 18 нашите убеждения са хълмовете, на които се изкачваме и от които гледаме. На 45 те са пещерите в които се крием". /Фр. Ск. Фицджералд/

Offline blagun

 • Модератор
 • Нямам спирка
 • ********
 • Posts: 13557
  • View Profile
  • Email
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #2418 on: 10.02.2018, 13:13:39 »
^^ Пълна фантасмагория. Стремежът на САЩ не е да унищожат Германия, а да я използват като троянски кон, за да променят целият европейски модел. Западните съюзници не са идиоти и далеч преди 1945 им е ясно, че след Германия ще се противопоставят на СССР. Те са наясно с това и през 1939, но опитите им да насъскат Хитлер и Сталин към взаимно унищожение, а те да си пасуват, се провалят. До 20 юли 1944 все още е имало шанс Хитлер да бъде свален с генералски пуч и новото правителство да сключи сепаративен мир на запад. За тяхно съжаление и за радост на СССР пучът се проваля (не без помощта на Щирлиц вероятно), следват разкритията на концлагерите и нататък се отива към Ялта.

До началото на 1СВ европейските неща са се решавали от "концерта на Великите сили", в който САЩ не са влизали. Парижките мирни договори от 1919 (Версайски, Трианонски, Ньойски и Севърски) са отново под абсолютната доминация на европейските сили от Антантата. Те не зачитат мнението на президента Уилсън, в резултат на който той напуска конференциите и Конгресът така и не ратифицира договорите. Само че американците си правят изводи от това и в новия конфликт не подаряват нищо на воюващата сама до 1941 Великобритания, а и дават под наем или назаем нужното. Цената - Атлантическата харта, която практически е погребална песен за колониалните империи на Англия и Франция. През 1945 нищо не може да спре САЩ и СССР да наложат нов чисто двуполюсен модел. И докато Сталин си решава териториални проблеми за сметка на немски земи, от запад Германия не губи нищо спрямо границите през 1939. Мрънканията на французите за граница на Рейн не са зачетени и само Саар е откъснат временно до назначаваме на референдум, който, както и този през 30-те, категорично решава обратно присъединяване към (Западна) Германия. Планът Маршал е изключително щедър към Германия, докато до 1960 западноевропейските уж победители във войната Англия и Франция губят колониите си, а с това - и доминацията си в Европа. Практически колониите се пренасят към сферите на влияние на САЩ и СССР, като периодически си сменят ориентацията с някой друг преврат.
Освен това САЩ дърпа лъвския пай от мозъчния потенциал на нацистка Германия начело с Вернер фон Браун. Така че американците ни най-малко не са искали унищожение и прекомерно отслабване на Германия, за разлика от Англия и Франция, които вече са сърбали немска попара.
« Last Edit: 10.02.2018, 13:26:54 by blagun »

Offline vesko76

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 4281
 • Van Hool & Citaro G - fan
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #2419 on: 10.02.2018, 13:41:21 »
Американците засилват западна Германия, защото цялостно Европа след ВСВ те най-много се плашат от разпространението на комунизма в Европа. А тези предпоставки са налице - разрушена напълно Германия, полуразрушен континент, никаква социална сигурност, ниска продължителност на живота.

За разлика от западна Германия, източната част е напълно оглозгана от репарациите на СССР през първите години на мир. В провинция Саксония-Анхалт не е останала до 50-те години почти нито една индустриална линия - всичко е изнесено към СССР. И до ден днешен има много трасета в бившия източен Берлин, които са едноколовозни или изцяло закрити, защото линиите са били частично или изцяло изнесени - например трасето между Frohnau и Hohen Neuendorf, Buch и Bernau, изоставеният Wannseebahn се сещам за момента.