Author Topic: ПОЛИТИКА=?  (Read 248705 times)

Offline blagun

 • Модератор
 • Нямам спирка
 • ********
 • Posts: 14486
  • View Profile
  • Email
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #3340 on: 31.10.2019, 16:09:53 »
Говорим за избор на кмет, която е технократска длъжност, а не популистка. Т.е. не е важно мнението за Гешев, Сорос или Путин, а пригодността да се движат градски проекти. Замяната на градския профил с някакви общи абстракции нека оставим за парламентарните избори. Ако примерно обсъждаме два кандидата за кмет на село, по-важно е мнението им за нов водопровод на селото, отколкото за Гешев, Путин или Сорос. София е едно голямо село със специфика, различна от общодържавната, и е глупаво да се мешат. Все едно Фандъкова да обещае газопровод от Норвегия, а Манолова - атомна централа в Белене. Това не им е бизнесът и не затова ги избираме.

Не е важно, кой какви фенове има. Аз съм фен на Ман Юнайтед и никак не ми пука, че отборът вероятно има и фенове - хулигани и всякакви аутсайдери. Нито пък, ако бях фен на Левски, щях да се чувствам съпричастен с онези отпадъци, дето преднамерено спретнаха провокациите с Англия, нежели отговорен за тяхното поведение.

Фандъкова има много трески за дялане. При това с течение на мандатите насочеността се разводнява. В името да се угоди на строител, квартален комитет, креслив инициативен комитет и т.н.
Веднага няколко примера:
- трамвайното трасе по Скобелева: отворете темата, проектът е отпреди 2010 г. След дърпане и лашкане миналата година се стигна до нещо почти като първоначалното. Със завидна скорост тръгна изграждането на тролейното трасе. Да, ама - хоп, изникнаха нансенски автомобилисти, дето са толкова сакати, че не могат да си паркират трошките в гаража на НДК, а трябва голямогабаритен булевард да е паркинг, а тролеите да правят разходчици в София
- концесията на МГТ. Тук все пак тя наследи безумно подредените пакети, опитани да се прекратят (един - неуспешно в съда). Ще прекратим концесията (без налични по онова време - 2012-13 нито возила, нито водачи, нито пари за неустойки по договорите). После - ще я продължаваме и чак след доста време - кредити за нови общински возила. Все едно години да плащаш солен наем и чак тогава да теглиш кредит за твое жилище (при условие, че си наясно, че ще живееш в същия град).
- Графа: привидно слънчев проект. Да, ама - хоп, катаджиите казали, че трамвайното трасе трябва да е оградено с противотанкови съоръжения. Хоп - изскочил, меко казано, странен проект за черен монолит на Гарибалди и т.н.
- трамвай Дървеница: добра идея. Да, ама - загрижени за някакви мушмули пишман-еколози. И необяснима липса на гъвкавост за промяна на проекта
- Дондуков: очакван от години ремонт. Да, ама - изведнъж паветата се оказали музейна ценност, все едно са от Римския пантеон. При условие, че очевидно не разполагаме с читави павьори. После велосдруженията дръпват малко от баницата.
При все това не може да се отрече гъвкавостта ѝ (често прекомерна) и това, че се поправя, а не я кара напук. За разлика от прогресиращите в  недиалогичността си СОС, доминирани от ГЕРБ.

А Манолова няма и наполовина толкова организационни умения. Тя винаги е била силна със слагане на пръти в колелетата, а не в придвижване на каруца, образно казано. Всъщност какво е нейната гордост - закона за децата с увреждания: взеха се пари от пенсионерите-инвалиди и отидоха за децата-инвалиди, т.е. далеч от общосправедливо решение. А кметът трябва за 4 години да придвижва каруцата, наречена СО, по пътя, указан от СОС. Вече знаете мнозинството в СОС, нали (официализирано днес ГЕРБ+ВМРО = 31 съветника)? Манолова е далеч от уменията на Софиянски да нахранва общински съветници от всички цветове. А като експерт по нещата, свързани със София - кръгла нула.

За мен добър кмет би бил Мартин Заимов, Плевнелиев (набеждането му за президент беше провал, той си е инженер-строител, бизнес ориентиран), Вили Лилков. Че даже и злият гений Петър Диков повече би бил в час (архитект - добре, но изборът на конкретния архитект от страна на ДБ беше лош). Което желаеше, той го прокара (Лъвов мост), което не желаеше (трамвай Дървеница), го провали. Т.е. организационните му умения и тези за манипулиране на СОС са сериозни. Помислете си и друго: имаше ли сериозни обструкции по проектите от негово време - Метролиния 2, Лъвов мост, ТВ Кула, Семинарията? Имаше ли такива пародии на качество като по Графа на Лъвов мост или Южния парк примерно? Не, защото го е*аваха, докато това с безумните плочки, акулите и саркофага си беше подигравка с Данчето. Имаше ли такава лавина от щения за небостъргачи както при благия и кротък Здравков? Не, по горната причина. За съжаление Борисов с кеф се отървава от силни хора.-Друго си е Димитър Николов от Бургас (моя прогноза - ако не го махне, ще го избута за президент, което е същото. Веднъж не успя да го прецака, но, който не знае - повтаря) или Симеон Дянков (единственият политик в България, дръзнал да се опълчи на Лукойл и платил затова с поста си, но оценен от руснаците, които, както знаем, не вярват на сълзи и мазни), а друго си е Данаил Кирилов.

Доколкото гореупоменатите не са на балотаж, моята оценка е 0.5 : 0 в полза на Фандъкова. И още нещо - ако балотажът беше Диков срещу Фандъкова, без никакво колебание бих го избрал.
« Last Edit: 01.11.2019, 12:23:46 by blagun »

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3158
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #3341 on: 31.10.2019, 16:55:26 »
Ще прочета мнението на @Blagun след малко, че сега се изморих и не ми е свежа главата.
Само да кажа, че очисленията от софийските европроекти хранят ГЕРБ на национално ниво. Т.е. без София мяма пари за другите работи на партията и така индиректно местните избори влияят пряко на националната политика особено в светлината на 1 лв субсидия за глас.

Може да изглеждам безделник,ама се опитвам и да работя докато пиша от което може и да се смахвам както казват едни хора...

Съгласен съм с благун Но в тази държава много неща не са както за пред камерите. Не съм убеден, че Фандъкова организира нещо, а не някой зъл гений. И този зъл гений реди всичко за София, Пловдив, Враца колко % по коя оперативна програма да се заделят, колко % да се надвишат отгоре и колко да се върнат в партията, кмета, че дори и за Брюксел може да се заделят, че любовта на. ЮНКЕР към страната не изглежда да е заради Априлското въстание.
Кметовете навярно само конкретизорат нещата по места. Примерно кой водопровод точно да се направи по ОПОС и т. н.
Т. е. ГЕРБ имат разработена професионална система за преразпределение на парични потоци като цената е потъпкване на някакви гражданчета дето много четат сладки истории за демокрация.
« Last Edit: 31.10.2019, 18:19:26 by ooleg »

Offline V.Peichev

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 5648
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #3342 on: 31.10.2019, 17:04:57 »
Манолова се опита да спре произвола с хвърчащи листа и халваджийски тефтери по член 417, за съжаление накрая хвърчащите листа и халваджийските тефтери останаха в закона. :rolleyes:

Offline я л т а

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 4702
 • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
  • View Profile
  • http://www.wix.com/tcvetanov/wood-carving#!__portfolio
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #3343 on: 31.10.2019, 23:36:34 »
  :crazy:
"Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща"!
-----------------------------------------------------
"На 18 нашите убеждения са хълмовете, на които се изкачваме и от които гледаме. На 45 те са пещерите в които се крием". /Фр. Ск. Фицджералд/

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3158
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #3344 on: 01.11.2019, 12:53:05 »
Борис Бонев призова да се гласува срещу районните кметове на ГЕРБ на балотажа

“През годините имахме нещастието да комуникираме с много районни кметове от партия ГЕРБ. Общото между тях беше искреното нежелание да работят в полза на хората. Многократно сме коментирали фрапиращите действия на кметовете на Лозенец, Триадица, Красно село, Овча Купел, Люлин, Изгрев, Слатина, Възраждане, Надежда, Панчарево и кой ли не. Присъствал съм на срещи с тях или на обществени обсъждания и винаги съм се възмущавал на пасивността и пълното съобразяване с волята на "големия" кмет“, посочва Бонев.

 Той посочва, че иска нови районни кметове, при които ако отиде да им предложи създаването на нова автобусна линия, даваща удобни, бързи и редовни връзки на живущите, да срещне отворена врата. “Вместо да ми се задават глупави въпроси като

"Откъде сте сигурен, че в другия край на София няма нужда от по-важна линия?". Искам борци за районите си, а не прислуги на Московска 33. Защото на хората им омръзна партийната послушност да е по-важна от качеството на живот и доброто управление“, казва Бонев.

А сега да погледнем ОИК София:
https://oik2246.cik.bg/mi2019/decisions/1120/2019-10-31

Quote
РЕШЕНИЕ
№ 1120-МИ
Столична, 31.10.2019

ОТНОСНО: Жалба от Олег Шишманов, вх. № 1163/28.10.2019 г.

В ОИК Столична община, на 28.10.2019 г. в 18:03 ч. е постъпила жалба от Олег Шишманов – избирател. Жалбата е заведена под № 142 в Регистъра за жалби и сигнали на ОИК-СО.

В жалбата се излага твърдение, че той и майката на детето му са гласували в СИК 19 в район Панчарево, като двамата са гласували за листата на КП Демократична България – обединение (№ 66 в бюлетината). Жалбоподателят е отбелязал преференция за кандидат № 101, а неговата придружителка не е отбелязала преференция. В протокола на СИК за установяване на резултатите от гласуването за общински съветници не са отбелязани гласове без преференция или гласове с преференция за № 101.

ОИК-СО извърши преглед на приетия протокол с резултатите от гласуването в СИК № 254623019 и установи, че същият е по образец – приложение № 89-МИ от изборните книжа; фабричният номер 224600000011580 съответства на формуляра, предаден на СИК в предизборния ден; протоколът е подписан от пълния състав на СИК, попълнен е коректно; отварянето на избирателната кутия и установяването на резултатите от гласуването е извършено в присъствието на Румяна Василева, Анна Петрова и Гергина Василева – упълномощени представители и застъпници, като не са налични данни тези лица да са констатирали нередности в процеса на броене и отразяване на изборните резултати в секцията. Във вписаните в протокола данни не са налице несъответствия – за КП ДБО са установени 20 действителни гласа, което съответства напълно на отразените в т. 10 общо 20 преференции за кандидати на същата политическа сила.

ОИК няма правомощие да разпорежда повторно преброяване на гласовете при липса на несъответствия, както и след приемане на секционния протокол и предаване на изборните книжа и материали на общинската администрация.

Протоколът на СИК представлява официален свидетелстващ документ, съставен от длъжностни лица в кръга на службата им и до доказване на противното по надлежния съдебен ред, следва да се приеме, че отразеното в протокола отговаря на установеното и извършеното от членовете на СИК.

Предвид изложеното, ОИК-СО не установява нарушения на изборния процес, включително незаконосъобразни действия на членовете на СИК 224623019, поради което и на основание чл. 87, ал. 1, т. 22 от ИК, Общинска избирателна комисия в Столична община, област София-град (ОИК)

РЕШИ

ОСТАВЯ БЕЗ УВАЖЕНИЕ жалбата на Олег Шишманов.

Решението подлежи на оспорване в тридневен срок от обявяването му пред ЦИК по реда на чл. 88 от ИК.

Председател: Полина Василева Витанова

Секретар: Жана Бориславова Иванова

* Публикувано на 31.10.2019 в 19:17 часа

Много здраве ще имат от кьоравия зет тъщите от Оик по чл. 88 от ИК
« Last Edit: 01.11.2019, 13:39:14 by ooleg »

Offline V.Peichev

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 5648
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #3345 on: 01.11.2019, 13:58:46 »
Очертава се много сериозен проблем в почти цяла България -  няма да има кой да приема и разглежда жалби. Визата на компетентния служител в Бургас свещеник Похос Микаелян изтича следващата седмица, протойерей Храч Мурадян в Пловдив и свещеник Дирайр Хадавян в Русе са подали оставки, Варна няма компетентен служител повече от три месеца. Дано Епархийски съвет и духовенството се разберат по-бързо и предотвратят още по-сериозни проблеми - много лошо ще е следващия туристически сезон да няма кой да приема и разглежда жалбите на туристите по Черноморието. Няма да има и адекватна възможност за обжалване на резултатите от балотажите. https://novini.bg/bylgariya/obshtestvo/564930 :(

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3158
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #3346 on: 01.11.2019, 15:01:44 »
Ама не бе, много са справедливи! Всичко се пука от справедливост! Няма избори, няма прокуратура има заглавия колко народа обича Бойко! Ама и аз го обичам много!

Интервю с Николай Гюров (за който явно ще гласувам в неделя):https://www.mediapool.bg/nikolai-gyurov-problemat-na-raion-pancharevo-e-vazstanovyavaneto-na-zemedelskite-zemi-news299725.html
« Last Edit: 01.11.2019, 17:10:33 by ooleg »

Offline dj_the_bus

 • Защо пиша толкова много?
 • ********
 • Posts: 2331
  • Skype Me™!
  • View Profile
  • Николай Попов
  • Email
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #3347 on: 01.11.2019, 17:39:58 »
Ок де- защо не си снимате бюлетините и не ползвате медиите, фейсбук и тн. Това би разбунило духовете. Направете скрита камера на момента на гласуване и тн...

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3158
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #3348 on: 01.11.2019, 18:00:03 »
Ок де- защо не си снимате бюлетините и не ползвате медиите, фейсбук и тн. Това би разбунило духовете. Направете скрита камера на момента на гласуване и тн...

1. Нарушение на закона е да се снима бюлетината, защото е форма на отчет за купуване на гласове.
2. Никъде не пише тая бюлетина дали съм я пуснал във вида в който съм я снимал. Трябва да си направиш пълно клипче до кутията, а както казах нямаш право да влизаш с телефон.
3. Ако трябва да се прави така "еб@л съм ти Конституцията, дето изборното право е основно право!". Май най-умно е да ти се преобразува акъла по следния начин: всеки си наема един Нотариус и отива да гласува с него! Ама те пък в неделя не работят , ама то излиза най-умно тогава да има секционни норариуси, ама те пък няма да са честни  :rolleyes: Ама изведнъж се сетих, че вота е таен и се връщаме пак на милостта на Бойко!
Извън горните коментари и принципите :
Днес обжалвах решението пред ЦИК. Тъй като адвокатската ми, която е общински съветник извън София не беше обжалвала решения на ОИК сметнах, че трябва като Мюнхаузен да се оправя сам за ушите , грабнах телефона и питах ЦИК ако ви го подам така и така върши ли работа?
« Last Edit: 01.11.2019, 18:56:19 by ooleg »

Offline UMSofia

 • Наистина съм луд
 • *******
 • Posts: 1356
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #3349 on: 01.11.2019, 18:59:47 »
Бях се отказал да пиша в тази тема, но предвид важността на избора и ширещата се от всякъде покрепа за Фандъкова, ще си позволя да направя коментар. Не съм голям фен и на Манолова, но тя е единствената възможност в момента да бъде свален моделът на управление на ГЕРБ. Те превърнаха страната в "бананова република" без никакви честни избори. Знаете ли, как се провеждат изборите в периферните райони на града - с купени гласове, сгрешени протоколи (винаги в полза на ГЕРБ), торбички с храни с ниско качество за социално слабите, пресиране и натиск върху всички хора работещи в администрацията, училищата, читалищата. Ако продължаваме по този път, съвсем скоро изборите съвсем ще се обезсмислят и "вождовете" ще определят кой да ни бъде кмет. И това с опита е опорка на Герберите, взаимствано от техните учители от БКП, "Ако не сме ние, няма кой да управлява". Какви познания за работата на Столична община имаше Фандъкова, преди да стане кмет, като е работила цял живот в образователната система? То по тоя логика, дайте да не избираме нови хора, да са едни и същи до гроб, че имат управленски опит. Идва нов човек, започва да се учи в хода на работата, ако е умен и има качества се справя. Районни кметове с купени дипломи и нула професионален опит в някоя сфера, сега се изтъкват като много успешни управленци, щото били еди колко си мандата кметове от ГЕРБ. Не искам да живея в държава, в която най-простите хора ме управляват и моя глас на избори няма никаква стойност, щото партийте си напазаруват необходимите гласове и си преизбират едни и същи некадърници мандат след мандат! Но като гледам начина по който дества опозицията, може спокойно да ни управляват тези още 30 години. Единственият вариант е сами да се свалят.   
« Last Edit: 01.11.2019, 22:42:13 by UMSofia »

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3158
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #3350 on: 01.11.2019, 21:41:59 »
Аз само ще кажа на многото, които ще пускат за Фандъкова, ако имат деца да ги вземат със себе си, тези дето нямат да си направят селфита пред секциите, защото навярно са едни от последните нормални в приемливи размери избори. Както се казва в един анализ, ако преди 4 година бяхте избрали Татяна Дончева, сега нямаше да се мусите на Мая Манловв. Ако я карате така след 4 години спасението да не стане Владо Кузов? И на който не разбрал - един прекрасен свят, в който вместо Лозан Панов шеф на ВКС е Данаил Кирилов....

Цитат:
"Спасяват ли ви от комунистите? Спасяват ви като в онзи черен виц с момиченцето, чието семейство загинало в катастрофа, а тя отишла разплакана за помощ при тираджията. Той започнал да си сваля колана и й казал, че не й е ден. На всички, които ще бъдат спасени от комунизма тази неделя - няма да ви е ден."

Изпратено от моят DRA-L21 с помощта на Tapatalk
« Last Edit: 01.11.2019, 22:02:36 by ooleg »

Offline blagun

 • Модератор
 • Нямам спирка
 • ********
 • Posts: 14486
  • View Profile
  • Email
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #3351 on: 02.11.2019, 00:02:06 »
Темата отново се заключва в деня на размисъл до 20:00 ч. в неделя.
Политиканстващите в други теми ще получат едноседмична почивка.

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3158
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #3352 on: 04.11.2019, 00:40:38 »
София изтича от ръцете на Борисов. Ако някакъв чар на  Фандъкова я закачи с десетина хиляди за 4 години, от които не се знае колко живеят в гета, то изтича с пълна сила район по район.
И така - пирова победа на Борисов, където общинския съвет го имат от Бонев, кмета от Красна поляна, а районите ги позагубват, но да видим дали няма да ги спечелят по някакъв друг си начин до утре сутрин.
Борисов успя да отврати кореняк софиянци от себе си и да накара софиянеца да се плаши от екзит пол и да се крие!
Честит ни софт диктатор дето има и софт икономика, а не като на хард унгареца и турчина!

Окончателно от 24 района на София, ГЕРБ има 12, 8 има ДБ, 1 на БСП - Изгрев от първи тур и 3ма независими - Кремиковци, Младост и Панчарево.

Изпратено от моят DRA-L21 с помощта на Tapatalk
« Last Edit: 04.11.2019, 06:56:51 by ooleg »

Offline poly911

 • Маниак
 • ******
 • Posts: 692
  • View Profile
  • Email
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #3353 on: 04.11.2019, 09:21:00 »
София изтича от ръцете на Борисов. Ако някакъв чар на  Фандъкова я закачи с десетина хиляди за 4 години, от които не се знае колко живеят в гета, то изтича с пълна сила район по район.
И така - пирова победа на Борисов, където общинския съвет го имат от Бонев, кмета от Красна поляна, а районите ги позагубват, но да видим дали няма да ги спечелят по някакъв друг си начин до утре сутрин.
Борисов успя да отврати кореняк софиянци от себе си и да накара софиянеца да се плаши от екзит пол и да се крие!
Честит ни софт диктатор дето има и софт икономика, а не като на хард унгареца и турчина!

Окончателно от 24 района на София, ГЕРБ има 12, 8 има ДБ, 1 на БСП - Изгрев от първи тур и 3ма независими - Кремиковци, Младост и Панчарево.

Изпратено от моят DRA-L21 с помощта на Tapatalk
За нещастие Фандъкова отново е кмет на София

Изпратено от моят B1-790 с помощта на Tapatalk


Offline viktorlc

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 6258
 • www.bgtransport.org
  • Skype Me™!
  • View Profile
  • Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура"
  • Email
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #3354 on: 04.11.2019, 10:10:12 »
Независимият в Младост е реално БСП
храна за мозък - http://www.banitza.net/

Offline poly911

 • Маниак
 • ******
 • Posts: 692
  • View Profile
  • Email
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #3355 on: 04.11.2019, 10:12:12 »
А в Люлин отново ГРОБ

Изпратено от моят B1-790 с помощта на Tapatalk


Offline asdasd55

 • Запален по ГТ
 • *****
 • Posts: 257
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #3356 on: 04.11.2019, 10:25:45 »
При положение, че предишният кмет на Младост беше независим и не направи почти нищо за квартала, не знам защо пак избраха такъв.

Offline RADOCVET

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 9070
 • http://bgtransport.org/
  • View Profile
  • Email
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #3357 on: 04.11.2019, 10:33:57 »
През цялата кампания, както и по време на двата тура не съм взимал отношение, но ето че дойде и този момент. Аз лично не съм изненадан от резултатите. Голяма заслуга за тях имат т. нар. демократи - издигнаха неизбираем кандидат за кмет, не се разбраха с Борис Бонев и съответно гласовете се разпиляха и вкараха в СОС още общински съветници от ГЕРБ, призоваха на балотажа да не се гласува. Това е сигурен знак че купеният вот ще играе по-значима роля, подкрепиха един от архитектите на модела КОЙ, бързо забравиха декларираните си принципи. Аз на тези хора сърдечно "благодаря" и ги уверявам че това бяха последните избори, в които гласувам за тях. Сега могат да се приберат вкъщи да продължат да обвиняват целия свят и да не видят че зад провалът им стоят самите те. За последните 10 години т.нар "статукво" изгради мощна империя от пропаганда и похватите за нейното сваляне не се ограничават само затварянето на Орлов мост. Това вече не работи. При "ранния Борисов" можеше и да мине, но днес реалността е друга.

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3158
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #3358 on: 04.11.2019, 11:12:58 »
Не съм убеден, че нещата са толкова лоши, колкото на някой им изглежда.
Просто при такова броене на гласовете се получи такъв резултат.
Да, наистина Манолова направи максималното възможно, но го направи в последния момент, в последните дни, по възможно най-тих начин!
Какво са призовали десните лидери има значение само за въсрастните кандидати от ДБ - тези над 60 години.
На хората им светна какво могат данаправят и го направиха. Дефакто масово не се подкрепи Фандъкова и има съмнения за пипнати резултати, за което аз нямам наблюдения все още от 2-ри тур.
Аз предвидих, че ако се смени кандидата с Бонев нещата ще се случат и щяха да се случат, но това трябваше да е предвидено и подписано като правила преди началото на предизборната кампания.
Игра се твърде честно и неподготвено срещу брутален, хитър и нечестен противник. И при това половин София я изпусна на части. Младост е един от най-населените квартали, а Панчарево с най-голяма територия и те бяха изпуснати.

Нямам списък с всички цигански секции. Но намерих за 10 секунди номерът на тази: 224611075 https://results.cik.bg/mi2019/tur2/protokoli/2/2246/224611075.html
Разгледайте ги по-внимателно от мен иколните назд от тази.  https://results.cik.bg/mi2019/tur2/rezultati/2246.html#
Гласуване в тях в полза на Фандъкова 10:1! Сега ако тртгна да търся ще намеря списък на всички цигански. Ще извадя разликата и ще получа една "хубава" бройка изкуствен резултат.  При разлика от 20366 смятам, че 10 000 броя са купени цигански гласове, а останалите 10 000 броя са реално съществуващи по скеции и протоколи. Въпросът е дали са истински. Нямам отговор дали 10 000 гласа разлика е истинска или набавена.
Във всеки случай ДБ има минимална вина за всичко, защото аз не съдя с 4 сила свестните, а да прощавам на кривите с лека ръка. Щом можем да сме благосклонни към изгряващата диктаторска звезда със същия аршин ще мерим и на другите.

Тази сутрин ползвах такси.
Шофьорът ми каза, че не е попадал никога на фенове на ГЕРБ, дето да ги харесват, освен веднъж на активистка на партията.
Масово всички се чудят, откъде се намериха толкова хора избиратели, които никога не можеш да срещнеш в реалния живот.

Успокоението ми е, че поне ги има във форума.
« Last Edit: 04.11.2019, 11:37:33 by ooleg »

Offline viktorlc

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 6258
 • www.bgtransport.org
  • Skype Me™!
  • View Profile
  • Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура"
  • Email
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #3359 on: 04.11.2019, 11:43:44 »
През цялата кампания, както и по време на двата тура не съм взимал отношение, но ето че дойде и този момент. Аз лично не съм изненадан от резултатите. Голяма заслуга за тях имат т. нар. демократи - издигнаха неизбираем кандидат за кмет, не се разбраха с Борис Бонев и съответно гласовете се разпиляха и вкараха в СОС още общински съветници от ГЕРБ, призоваха на балотажа да не се гласува. Това е сигурен знак че купеният вот ще играе по-значима роля, подкрепиха един от архитектите на модела КОЙ, бързо забравиха декларираните си принципи. Аз на тези хора сърдечно "благодаря" и ги уверявам че това бяха последните избори, в които гласувам за тях. Сега могат да се приберат вкъщи да продължат да обвиняват целия свят и да не видят че зад провалът им стоят самите те. За последните 10 години т.нар "статукво" изгради мощна империя от пропаганда и похватите за нейното сваляне не се ограничават само затварянето на Орлов мост. Това вече не работи. При "ранния Борисов" можеше и да мине, но днес реалността е друга.

Аз ще бъда кратък - вина и от двете страни има. Колкото по-бързо и двете страни я осъзнаят, толково по-добре за София и за промяната на следващите избори.
Нито Слави ще може да спечели София, нито някоя друга месия. Левите като цяло едва ли ще проимат друг по-ярък псевдограждански кандидат за следващите избори.
А ГЕРБ каквото и да правят - знаем, че няма да се променят и ще имаме още 4 години от същото, което ще изяде главата на Фандъкова по-натам.
Едно е постигнато обаче - столичани започнаха много повече да се интересуват от проблемите на София. На следващите избори този интерес ще предопредели според мен следващия кмет, а не партийните пристрастия. До тогава, единствената приоритетна задача за ДБ + Борис Бонев в СОС е да покажат заедно какво е изгубила София от това, че предпочете статуквото пред промяната и да покажат, че те са алтернативата заедно.

А за подробности - можем да се видим на бира, за да разказвам.  :)
храна за мозък - http://www.banitza.net/