Author Topic: Re: Недобросъвестни шофьори и ватмани  (Read 17121 times)

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
А защо някой ще ми декламира къде и как да се престроявам, след като аз съм професионалистът тук ?
То отстрани изглежда друго .

Това и аз щях да попитам, т.к. нали знаете, че нямам книжка и да ви попитам къде е описано как се престроява и най-вече къде в ЗДП има термин "засичам".
в случая 9078 е действал много професионално, за разлика от случая, когато беше отворил вратите на спирката в най-лява лента.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
Не засича, а отнема предимство.

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
Като е непрекъсната маркировката нямаш право да се престояваш. Същото важи и при преминаване на кръстовище. В останалите случаи престояването е напълно допустимо.

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
А защо някой ще ми декламира къде и как да се престроявам, след като аз съм професионалистът тук ?
То отстрани изглежда друго.
Това и аз щях да попитам, т.к. нали знаете, че нямам книжка и да ви попитам къде е описано как се престроява и най-вече къде в ЗДП има термин "засичам".
в случая 9078 е действал много професионално, за разлика от случая, когато беше отворил вратите на спирката в най-лява лента.
Човек, какво професионално има в това, да набиеш спирачки в средата на кръстовището, да спреш всички зад теб и да ги караш да ти свирят и псуват, после да засечеш някой в дясно като го пратиш в бордюра, иска-неиска ще спре? Вече обясних, че по този начин задръстването става още по-голямо, а в него висят и други автобуси, даже погледнато глобално, този същият, като се върне при следващия курс ще си носи последствията от маймунджалъка преди това, тъй като задръстването там е през целия ден. Това е точно за старото име на темата НЕКАДЪРНОСТ с елементи на наглост.
Що се отнася до изказването на потребителя Ялта, сезирал съм модератора, тъй като не му е за първи път. Аз лично от неговото "професионално" присъствия във форума несъм получил никаква "професионална" информация и несъм придобил никакви познания. Ролята на форума е, освен да дискутираме (грамотно и културно) е и да се обогатяваме взаимно, всеки с личния си опит или с информацията, с която разполага. Поведението на потребителя Ялта не се вписва в тези ценности, тъй като освен да раздава квалификации и да нервничи из темите, аз друго несъм забелязал.
Само скоропостижното закриване на Столичен Автотранспорт ЕАД би гарантирало на софиянци ежедневно комфортно и безаварийно пътуване с автобус в градски условия, което априори би увеличило дялът на превозите на обществения транспорт и би повлияло положително на трафика в столицата!

Offline Gordon

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Не си прав. Карал е в лявата лента защото по нея се минава най-бързо. Това е така заради идващите от Хр.Смирненски, които докато се включат в движението прецакват много повече от един зелен цикъл на светофара. Като цяло в тази ситуация трябва да се подхожда със снизхождение към автобусите и маневрите им т.к. това се прави с цел спазване на разписание, каквото колите нямат :)
Винаги съм се чудел защо няма санкции за шофьорите на автобуси, които карат в лява лента на кръстовището на Евлоги Георгиев и Драган Цанков. Та те после с престрояването си забавят много повече други коли и следващите автобуси и точно те създават задръстването.
За сравнение мога да посоча поведението на шофьорите по Сливница - откакто спряха да шарят между лентите, минават много по-бързо и те, и всички други автомобили.
Според мен трябва категорично да се забрани на автобуси да влизат в лявата лента по Евлоги Георгиев посока Стадиона.

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
Със същата сила според мен пък трябва и на леките автомобили да се забрани да използват дясната лента.

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile

Според мен трябва категорично да се забрани на автобуси да влизат в лявата лента по Евлоги Георгиев посока Стадиона.

ОК, ама нека дясната да се обособи като буслента и в нея да нямат право да припарват коли.
И аз имам наблюдения, че от лявата лента се минава по-бързо и едно престрояване преди спирката пак се стига по-бързо. Същото важи и за следващите кръстовища. Ако от спирката на Стадиона се престрои в най-лявата лента и кара така до 20 метра преди Орлов мост и оттам ако се престрои ще изпревари минимум един светофар, а може и два. А все пак шофьорите на автобуси возят пътници, които искат да стигнат по-бързо. 50 човека в автобуса сигурно са бройка колкото има в 30 коли. като никой не дава предимство на автобусите, така и те ще търсят начин да се предвижват по-бързо.

А в посотовете на ялта не виждам нищо обидно.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline Gordon

• Маниак
    • View Profile
    • Email

ОК, ама нека дясната да се обособи като буслента и в нея да нямат право да припарват коли.
И аз имам наблюдения, че от лявата лента се минава по-бързо и едно престрояване преди спирката пак се стига по-бързо. Същото важи и за следващите кръстовища. Ако от спирката на Стадиона се престрои в най-лявата лента и кара така до 20 метра преди Орлов мост и оттам ако се престрои ще изпревари минимум един светофар, а може и два.
Тоя един светофар се спестява заради другите неправилно престрояващи се преди него, които забавят дясната лента с включването си. Ако всички спрат да го правят, няма дясната лента да е по-бавна.
А, Knoxville, очевидно булеварда няма габарит за самостоятелна бус лента.

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
,,.[/quote]
Човек, какво професионално има в това, да набиеш спирачки в средата на кръстовището, да спреш всички зад теб и да ги караш да ти свирят и псуват, после да засечеш някой в дясно като го пратиш в бордюра, иска-неиска ще спре? Вече обясних, че по този начин задръстването става още по-голямо, а в него висят и други автобуси, даже погледнато глобално, този същият, като се върне при следващия курс ще си носи последствията от маймунджалъка преди това, тъй като задръстването там е през целия ден. Това е точно за старото име на темата НЕКАДЪРНОСТ с елементи на наглост.
Що се отнася до изказването на потребителя Ялта, сезирал съм модератора, тъй като не му е за първи път. Аз лично от неговото "професионално" присъствия във форума несъм получил никаква "професионална" информация и несъм придобил никакви познания. Ролята на форума е, освен да дискутираме (грамотно и културно) е и да се обогатяваме взаимно, всеки с личния си опит или с информацията, с която разполага. Поведението на потребителя Ялта не се вписва в тези ценности, тъй като освен да раздава квалификации и да нервничи из темите, аз друго несъм забелязал.
[/quote
Защо не се конкретизираш в детайли, за да ти се обясни точно, защото си го описъл много общо, пък после, друг ти бил виновен.
Набиване на спирачки, какво е ?
В средата на кръстовището, какво е ?
Иначе шофьора на 9078 и аз не го харесвам, поне единия, но не съм имал проблеми с него,-професионални де.
Айде питай .
P.S. Съжалявам за спама .
Спрете си просташките мнения !

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
Gordon, като няма достатъчно място за обособяване на бус-лента, защо да се ограничава движението на автобусите. Освен ако не искаш да станат още по-отблъскващи за обикновения пътник.  На Цариградско и Сливница например, където има бус-ленти, на автобусите не им е позволено да се движат в лявата лента, но на Евлоги Георгиев това е неприложимо, още повече пък след кръстовището с Др. Ц.

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email

И аз имам наблюдения, че от лявата лента се минава по-бързо и едно престрояване преди спирката пак се стига по-бързо. Същото важи и за следващите кръстовища. Ако от спирката на Стадиона се престрои в най-лявата лента и кара така до 20 метра преди Орлов мост и оттам ако се престрои ще изпревари минимум един светофар, а може и два.

А, Knoxville, очевидно булеварда няма габарит за самостоятелна бус лента.

Евлоги Георгиев от 6-ти септември до Драган Цанков е 3 лентов и обособяване на бус лента до кръстовището с Хр.Смирненски е напълно приложимо и ефектът ще е голям

Offline pepi1997

• Нямам спирка
  • 9060
    • View Profile
    • Email
Според мен, не бус лента е нужна, а доста сериозна манипулация на светофара, защото на Черни връх излизаш на -2, а на стадиона си на +22. Т.е. разстоянието ти отнема 30 мин. Същото е и за участъка м/у пл. Орлов мост и стадиона.

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
Според мен, не бус лента е нужна, а доста сериозна манипулация на светофара, защото на Черни връх излизаш на -2, а на стадиона си на +22. Т.е. разстоянието ти отнема 30 мин. Същото е и за участъка м/у пл. Орлов мост и стадиона.

Няма как да стане, т.к бул.България/Евл.Георгиев е с предимство пред всички улици и булеварди, с които се пресича до Орлов мост. Там обаче Цариградско е по-натоварено и, разбира се, светофарите работят така, че да отпушват него. Действително е доста неприятен участък.
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline я л т а

• Нямам спирка
    • View Profile
Задръстването става заради идващите от Римска стена, а на стадиона от навлезлите от Гурко, и спряли в кръстовището пред стадиона.Няма нищо лошо когато си в лявата лента, да си се престроиш в дясната, НО преди двойната непрекъсната линия, която е преди светофара на Ц.шосе.

Offline vesko76

• Нямам спирка
    • View Profile
Е как ще се обособи бус лента от 6 септ до Драган Цанков, колите в 1 лента ли ще ги оставите? Какви са тия врели-некипели, на двулентов булевард не може да има бус лента!

Offline я л т а

• Нямам спирка
    • View Profile
Не става с БУС-лента защото тя все някъде свършва, а в случая свършвайки ще затвори дясния завой за Др. Цанков+ идващите от Римска стена, и пак става същото ! Изхода,-светофар за идващите от Римска стена, но пък два светофара през 10 метра, и пак не става ! Много е сложно, пък и на кой му пука .

Offline vesko76

• Нямам спирка
    • View Profile
Предлагам последните 10-тина мнения да се преместят в съответната тема за пътната инфраструктура на София.

Иначе Благун имаше едно подобно предложение - да се премести стоп линията преди излизането от Хр. Смирненски, съответно и светофар да се сложи. Колите, идващи от Лозенец, ги пускат заедно с трамвайната фаза, за да няма сегашния конфликт с потока по Канала. Не знам обаче дали би било успешно, защото тогава трябва цялостно фазата на кръстовището с Драган Цанков да се увеличи, иначе идващите от НДК ще се редят доста зад Милин Камък.

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Е как ще се обособи бус лента от 6 септ до Драган Цанков, колите в 1 лента ли ще ги оставите? Какви са тия врели-некипели, на двулентов булевард не може да има бус лента!
Колите ще са в ДВЕ ленти, както са и на Цариградско шосе, Сливница и т.н. Поразходи се малко

Offline vesko76

• Нямам спирка
    • View Profile
И къде е другата лента за колите? Или може би смяташ лентата, дето се отделя за завой към Драган Цанков????????

Аз имам предвид, че посока Орлов мост продължват 2 ленти! Къде намери тия две ленти за колите + бус лента, не знам, в УНСС учите интересна матиматика  :D

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Не се изисква да си велик математик за да видиш, че от Черни връх до Драган Цанков лентите за движение са три !!! Също не трябва и да си в ТУ за да прочетеш, че аз предлагам бус-лентата да е до кръстовището с Хр.Смирненски, където и 3-те ленти са за направо, разделението за десен завой е след това ;)