Author Topic: Re: Недобросъвестни шофьори и ватмани  (Read 17118 times)

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Не се изисква да си велик математик за да видиш, че от Черни връх до Драган Цанков лентите за движение са три !!! Също не трябва и да си в ТУ за да прочетеш, че аз предлагам бус-лентата да е до кръстовището с Хр.Смирненски, където и 3-те ленти са за направо, разделението за десен завой е след това ;)
Десен завой към Христо Смирненски също е разрешен. Следователно бус-лентата може да бъде на достатъчно разстояние преди това кръстовище, което да позволи безпроблемно престрояване. Но пък от Черни връх до подстъпите на Хр.Смирненски преминаването е безпроблемно и без бус-лента. Единственият и нерешим при този габарит на булеварда проблем е свиването от 3 на 2 ленти.
Малко подобрение според мен би имало, ако светофарът и стоп-линията в посока Стадиона се изтегли назад преди Христо Смирненски. Така хората от Римската стена ще имат шанса да се включат, без да препречват по няколко ленти от Евлоги. А тези, които вървят направо, ще преминават без да им се вклиняват коли отдясно.

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
Не се изисква да си велик математик за да видиш, че от Черни връх до Драган Цанков лентите за движение са три !!! Също не трябва и да си в ТУ за да прочетеш, че аз предлагам бус-лентата да е до кръстовището с Хр.Смирненски, където и 3-те ленти са за направо, разделението за десен завой е след това ;)
Десен завой към Христо Смирненски също е разрешен. Следователно бус-лентата може да бъде на достатъчно разстояние преди това кръстовище, което да позволи безпроблемно престрояване. Но пък от Черни връх до подстъпите на Хр.Смирненски преминаването е безпроблемно и без бус-лента. Единственият и нерешим при този габарит на булеварда проблем е свиването от 3 на 2 ленти.
Малко подобрение според мен би имало, ако светофарът и стоп-линията в посока Стадиона се изтегли назад преди Христо Смирненски. Така хората от Римската стена ще имат шанса да се включат, без да препречват по няколко ленти от Евлоги. А тези, които вървят направо, ще преминават без да им се вклиняват коли отдясно.
Абсолютно не е така. Задръстването често започва още от Милин камък. Това с изместването на светофара е другото решение освен мойта бус-лента, което би подобрило може би нещата, но трябва да се отчете факта, че между Евлоги Георгиев и платното на трамваите пред Строителния има място за не повече от 6-7 коли
« Last Edit: 27.03.2011, 23:58:08 by Repcho »

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
Не е точно така. На светофара с Милин Камък също продължават 2 ленти за направо, най-дясната е за завой към Лозенец. Друг е въпросът, че след нея се влива друга лента пък от Лозенец, така че на практика стават 3 ленти.

Но какъв би бил смисълът от тази бус лента до Христо Смирненски? Рейсовете ще стигнат до там и пак ще трябва да се бутят и то този път ще е доста по-опасно, защото едновременно трябва да отидат от крайна дясна в средна лента и отделно трябва да ги пропусне идващия от Хр. Смирненски трафик. Според мен ще се чака доста повече, още повече когато някой от Хр. Смирненски запуши половината кръстовище, правейки лява завой към Графа  ;)

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Не е точно така. На светофара с Милин Камък също продължават 2 ленти за направо, най-дясната е за завой към Лозенец. Друг е въпросът, че след нея се влива друга лента пък от Лозенец, така че на практика стават 3 ленти.

Колега от ТУ, иди моля те да видиш как са лентите, че така не става. Лентите са 3, преди кръстовището с Mилин камък, и след него пак са 3, стават 4 с лентата за десен завой по Милин камък, след него са си пак 3

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
Добре, моя грешка, сега видях снимка оттам, тогава указателят на лентите е сбъркан, той е само с 3 ленти, от които едната е за завой. Както и да е, моя е грешката.

И все пак съм на мнение, че и да има бус лента там, няма да се подобри положението, а дори може да се затрудни. За справка - и на бул. България имаше в началото бус лента от НДК до Гешов двупосочно (по-нататък също може и да е имало, не съм сигурен), на после я изтриха.

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
Махнаха я, защото почти не подобряваше нещата за ГТ кардинално - винаги големите закъснения се трупат между НДК и Орлов

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile

Тази идея ми се струва доста добра.
Но аз пак си настоявам за некомпетентно управление на светофара на Граф Игнатиев. Днес ватманката, която караше трамвая, с който пътувах каза, че 4 мин. я е държал светофарът, изпускайки и цикъл за трамвая.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Кръстовище България/Граф Игнатиев
« Reply #27 on: 28.03.2011, 12:44:50 »
Но аз пак си настоявам за некомпетентно управление на светофара на Граф Игнатиев. Днес ватманката, която караше трамвая, с който пътувах каза, че 4 мин. я е държал светофарът, изпускайки и цикъл за трамвая.
Специално трамвайната фаза е добра - там няма основание да се фаворизират трамваите. Автобусните линии по канала превозват немалко пътници.
А това, че някои ватмани придремват и не могат на една фаза да минат двете платна, оставям без коментар.

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
Ватманите ли придремват или има някоя кола, която пречи за преминаването на втория светофар?
И прочвети какво съм написал. Полицаят е изпуснал цикъл за трамвая.
А за себе си само ще кажа - не ми се сърдете, че минавам откровено на червено на това кръстовище. Първо нямам нерви да чакам 2-3 мин. да ме пусне и второ тия, които правят ляв завой от Евл. Георгиев по Драган Цанков са страпно нетолерантни - завиват без да дават път на пешеходците и същевременно запречват трамвайната линия точно по време, в което на трамваите им е разрешен сигналът. Този завой създава най-големите проблеми - задръствания по Евл. Георгиев, пречки за трамваите, пречки за пешеходците.
А в някои случаи е възможно трамваите пропускат светофари нарочно, защото ако са -3/-4 на тази спирка няма закъде да бързат, т.к. от Руското посолство/Кораб планина дават престъпно много време и дори и да се влачат, пак ще са с аванс на УАСГ дори и делник.

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Ватманите ли придремват или има някоя кола, която пречи за преминаването на втория светофар?
Първо нямам нерви да чакам 2-3 мин. да ме пусне и второ тия, които правят ляв завой от Евл. Георгиев по Драган Цанков са страпно нетолерантни - завиват без да дават път на пешеходците и същевременно запречват трамвайната линия точно по време, в което на трамваите им е разрешен сигналът.

Когато колите правят десния завой от Евл.Георгиев по Драган Цанков пешеходния светофар свети червено, така че никой никакво предимство на пешеходци не трябва да дава. Запречването на трамвая се получава от нахални пешеходци, които не изчакват колите, завиващи към ТВ кула да се изтеглят, препречват им пътя и съответно колата няма къде да отиде и запречва трамвая ;)

Offline pepi1997

• Нямам спирка
  • 9060
    • View Profile
    • Email
Първо нямам нерви да чакам 2-3 мин. да ме пусне и второ тия, които правят ляв завой от Евл. Георгиев по Драган Цанков са страпно нетолерантни - завиват без да дават път на пешеходците и същевременно запречват трамвайната линия точно по време, в което на трамваите им е разрешен сигналът.

Когато колите правят десния завой от Евл.Георгиев по Драган Цанков пешеходния светофар свети червено, така че никой никакво предимство на пешеходци не трябва да дава. Запречването на трамвая се получава от нахални пешеходци, които не изчакват колите, завиващи към ТВ кула да се изтеглят, препречват им пътя и съответно колата няма къде да отиде и запречва трамвая ;)
Същото се получава и на Красно село.
Заради релсите и паважа всички намалят скоростта и последните минали на зелено остават на релсите, защото се пуска движението по Цар Борис и съответно пешеходците по Г. Делчев.

Трябва да има няколко секунди повече време между превключването на тези 2 фази.

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
Да, грешно написах. На пешеходците им е зелено тогава, когато на трамваят му е "зелено". Тогава защо всеки път, когато свети на пешеходците ЗЕЛЕНО има завиващи коли от Евл. Георгиев? Очевидно са в нарушение - или са тръгнали на забранен сигнал, или не са преценили, че не могат да се изтеглят и остават на трамвайната линия.

Offline Borkata

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
...нахални пешеходци...

Уахахахахахахаха :) Стига моля ви се. Във всички цивилизовани държави, на зелено пешеходците са с предимство! Да са му мислили колите като са минавали на тъмножълто.

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
...нахални пешеходци...

Уахахахахахахаха :) Стига моля ви се. Във всички цивилизовани държави, на зелено пешеходците са с предимство! Да са му мислили колите като са минавали на тъмножълто.

Точно това е проблемът там. Имам много лични наблюдения. Но все пак не отричам и кефът например 15 човека да слязат от трамвая и групово да пресекат на ярко червено :P :P :P

Offline GTUser

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Това ще е до първите отнесени групово. Като остане от червената 'боя', интересът към подобни спортни прояви рязко ще намалее.

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
Гениално умно!
А аз много бих се радвал ей така от небето да дойде наказание за всички шофьори на леки коли, които не дават път на пешеходци на пешеходни пътеки.

Offline GTUser

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Гениално умно от страна на пешеходците да минат на червено при такъв поток от автомобили? А, да - спор няма.

От небето - крайно невероятно.
От камери - крайно препоръчително.
Само, че както сигурно не се сещаш, подобна изпълнителност трябва да се иска и от пешеходците като липсата и трябва да се наказва (и то не с текущите 10 лева).
« Last Edit: 28.03.2011, 15:04:06 by GTUser »

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
Пешеходците са милион пъти по-дисциплинирани от шофьорите на леките коли. Ако в последните 20 г. им се даваше път на пешеходни пътеки, на светофари, не се паркираше по тротоари и т.н., то пешеходците нямаше да минават като стадо.
А аз минавам на зелено само, защото така пише в закона. иначе с удоволствие бих си минавал на червено с повишено внимание или да правя разни нарочни стъпки, за да стряскам тия на леките коли.

Offline GTUser

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Колко дисциплинирани са и едните, и другите се вижда прекрасно като застанеш да гледаш какво правят.  :rolleyes: Ако не вярваш, специална покана имаш да видиш как се движат камикадзетата в района на Аптека в момента. Неориентираните в автомобилите вече намаляха.

Аз не бих правил нарочни стъпки, за да стряскам шофьорите, понеже ти като пешеходец ако се стреснеш, най-много да се контузиш, докато стреснатият шофьор може и при теб на тротоара да се окаже. Различни хора има, виждал съм различни изходи на ситуации, породени точно от уплаха.

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
На тотално различно мнение съм и не виждам почти нищо смислено в постовете ти. не, че аз съм написал нещо такова в последните два, ама ти нарочно скачаш само с единствената цел да се зяждаш и да оспамваш темите с глупости. да, тъпо е, че аз като шаран ти се хващам на простотиите, но за Аптека ще ти кажа, че сгазиха момиче, която умря на място, защото някой олигофрен работещ за МД2 не я видял. Та с какво беше виновна жената? Може би с това, че не си е седяла у тях.