Author Topic: Изграждане на бул. Копенхаген с трамвайно трасе до Младост  (Read 498631 times)

Offline bonbon

• Наистина съм луд
    • View Profile
В синьо - супермаркет, до него ляво - обръщало.

Offline xr1st0

• Наистина съм луд
    • View Profile
А това къде го гледате? Аз в ОУП нещо май не мога да се ориентирам къде и как точно да се видят нещата
« Last Edit: 31.03.2023, 19:36:32 by xr1st0 »

Offline Mizchiev_Dev

• Запален по ГТ
    • View Profile
А това къде го гледате? Аз в ОУП нещо май не мога да се ориентирам къде и как точно да се видят нещата
Най-вероятно е в ПУП-а на Младост там.

Offline xr1st0

• Наистина съм луд
    • View Profile
В синьо - супермаркет, до него ляво - обръщало.

Може ли линк към това и към целия проект за трасето

Offline Dimitar155

• Маниак
    • View Profile
    • Email
 :arrow: https://nag.sofia.bg/OpenMap/Zones

Пълният проект за булеварда, трамвайното трасе и новия ТИС е достъпен на сайта на АОП (https://app.eop.bg/today/221097). Има несъответсвие между проекта и картата на НАГ - обръщалото в проекта е между двете пътни платна, докато на сайта на НАГ е южно от булеварда. Не знам кой е актуалния вариант.

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
Последно мисля че обръщалото на трамвая го проектираха между пътните платна.  За съжаление на мен не ми харесва така, даже защото няма втори коловоз.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
В Чехия слагат и по трети коловоз на обръщалата, само при нас е тази мизерна простотия. На Месарницата място бол, също е само с един коловоз… от оперативна гледна точка са си полезни!

Offline xr1st0

• Наистина съм луд
    • View Profile
Пълният проект за булеварда, трамвайното трасе и новия ТИС е достъпен на сайта на АОП (https://app.eop.bg/today/221097). Има несъответсвие между проекта и картата на НАГ - обръщалото в проекта е между двете пътни платна, докато на сайта на НАГ е южно от булеварда. Не знам кой е актуалния вариант.
Благодаря за цитираните схеми. Сега се справих и със схемите на НАГ. Обаче интересното е че този трамвай е плануван да свърши там над текущата метростанция без продължение на никъде. А с това еднопътно обръщало не знам как го виждат. Има ли някаква идея кога мислят да се случи строителство

Offline Mizchiev_Dev

• Запален по ГТ
    • View Profile
Благодаря за цитираните схеми. Сега се справих и със схемите на НАГ. Обаче интересното е че този трамвай е плануван да свърши там над текущата метростанция без продължение на никъде. А с това еднопътно обръщало не знам как го виждат. Има ли някаква идея кога мислят да се случи строителство
В другия форум мисля, че беше писано, че чакат съдът да се произнесе по последни два имота за отчуждаване... Иначе имаше обявена ОП за избор на изпълнител

Offline xr1st0

• Наистина съм луд
    • View Profile
В другия форум мисля, че беше писано, че чакат съдът да се произнесе по последни два имота за отчуждаване... Иначе имаше обявена ОП за избор на изпълнител
Нещо  ми се струва че това са ония автокъщи или паркинзи до Цариградско на недовършеното кръстовище. А трасето интересно как ще разбият под Цариградско за трамвая

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Под Цариградско си е предвидено под моста да минава трамвая. Нищо няма нужда да разбиват. Друго е притеснително - поне да го направят не само до станция Младост - 3, ами както едно време беше планирано - през Младост - 4 до новия Малинов и тамошната станция преди бизнес - парка.
По рейс и по жена не се тича!

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
Не само е предвидено, но дори релсов път имаше.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline Mizchiev_Dev

• Запален по ГТ
    • View Profile
Нещо  ми се струва че това са ония автокъщи или паркинзи до Цариградско на недовършеното кръстовище. А трасето интересно как ще разбият под Цариградско за трамвая
Точно те са, само те останаха мисля да се махнат и вече пречки не мисля, че ще има

Offline xr1st0

• Наистина съм луд
    • View Profile
Дано по-бързо се справят с тях. За разбиването имах предвид изградените и направени асфалтови улици без релси през тях. Последно като минавай през този възел не видях под Цариградско да има положени релси. Те свършват на двете бетонни преграждения на качващата се улица в Дружба мисля Копенхаген се води там. А към Младост 4 не съм чувал да има положен трамваен път

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
На времето си имаше, после се премахна, сега пак ще сложат, това е най-малкият проблем…

Offline Стререомонокъл

• Запален по ГТ
    • View Profile
Нищо няма да разбиват, то даже имаше и положени релси.
Нация от лошо гледащи директори

Offline тролей №164 линия 2

• Защо пиша толкова много?
  • Моят любим "Snacks" - тролей №164. R.I.P.
    • View Profile
    • Email
Може би е малко рано, но има ли вече слухове маршрутът от МС Младост 3 докъде се планира да стига? Дали ще бъде под номер 23 до Младежки театър, или под номер 21 до Автостанция Изток?
Иначе и аз съм за двуколовозно обръщало. Колкото и да е само една линия, пак може да се наложи някой трамвай да пропусне следващия зад него, поради някаква повреда - да остане в колелото да чака авариен.
Никога не шофирай по-бързо, отколкото може да лети твоят ангел-хранител!

Offline xr1st0

• Наистина съм луд
    • View Profile
Поне на картата няма означено нищо - единствено от това място видях някакъв проект за път в посока Младост 4 и СОП, ама това само идея ли е, проект ли е - нямам представа.
То реално трябва да е минимум двуколовозно - за разминаване, изчакване, аварийни и всякакви възможни случаи - всички почти обръщала са двуколовозни
Предвид схемата май би трябвало да е продължение на 23 ама накъде ще върти - дано да стига поне до Младежкия

Offline bonbon

• Наистина съм луд
    • View Profile
Може би е малко рано, но има ли вече слухове маршрутът от МС Младост 3 докъде се планира да стига? Дали ще бъде под номер 23 до Младежки театър, или под номер 21 до Автостанция Изток?
Иначе и аз съм за двуколовозно обръщало. Колкото и да е само една линия, пак може да се наложи някой трамвай да пропусне следващия зад него, поради някаква повреда - да остане в колелото да чака авариен.

20 Опълченска - Младост 3
23 Гео Милев - Гара Искър

Това се коментираше последно.

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email

23 Гео Милев - Гара Искър

Това се коментираше последно.

Това ще е доста безсмислена линия.