Author Topic: Премахване на ТБ 2 и 4 от жк. "Хаджи Димитър"  (Read 37067 times)

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
Quote from: difian
И това сме го гледали   В Сеул у същата работа, като реката е покрита, защото се е била превърнала в клоака.Но сега е оформена страхотно като поток и място за отдих, каквото място според мен сега е нашият канал.Затова не знам NiGhtPiSH за какво осиране говори.Могат да дадат мястото за поддръжка от фирма, но и сега има изнесени скулптори, прилично залесено е...
истината е че в момента там можеш да се разхождаш с противогаз и бухалка,първото заради миризмата, второто заради плъховете (лично съм ги съзерцавал) и типовете които се навъртат там. Но погледнато в перспектива би могло да се оформи като приятно местенце (преди 1я мост след орлите посока НДК е имало фонтан с пейки, ако се възстанови ще стане красиво ама няма пара

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Quote from: Repcho
би могло да се оформи като приятно местенце (преди 1я мост след орлите посока НДК е имало фонтан с пейки, ако се възстанови ще стане красиво ама няма пара
Това остава в миналото, с шума и това движение наоколо градинката едва ли би могла да стане много приятна...  

Offline conecto

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 303555835
    • View Profile
    • Email
Quote from: ozzy
Това остава в миналото, с шума и това движение наоколо градинката едва ли би могла да стане много приятна...  
[/size] За тази цел са измислени шумоизолиращите прегради.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Quote from: conecto

За тази цел са измислени шумоизолиращите прегради.
Да ама тези прегради ги слагат в по-други условия.Тук храстите не служат за изолация.За мен най-добрите прегради за шума и газовете ще са стените на тунела отдолу!

Offline Eliano

• Приятел на ГТ
    • View Profile
Всичко добре, ама темата е за трамвай до Хаджи Димитър! Мисля, че един теснорелсов поне става!

Offline Eliano

• Приятел на ГТ
    • View Profile
Аз съм за премахване на ТБ 2 и 4 от жк. "Хаджи Димитър" и преместването им в жк. "Левски". "Хаджи Димитър" е по-добре да има трамвай по ул. "Острово". Може и пендел.

Offline Eliano

• Приятел на ГТ
    • View Profile
Бе да го махат тоя тролей. Той, tatoo си го е казал за квартала:
Аз живея в Хаджи Димитър и честно да ви кажа въобще не съм очарован.Квартала си е мизерия и хората наоколо не са от тези с предпоставки за социални контакти , а от тези тип "белот и троянска сливова рано следобед".Не мога да разбера защо срещам мнения че има смисъл да се купува след като наблизо имало магазин "Билла". Ами мога да се оплача че в този тъп квартал цените скочиха само защото го построиха,а повечето от хората нямат и коли да ходят до него. И защо в тази шибана държава построяването на магазин за хранителни стоки кара цените да скачат с по 100-200 евро, а до теб продължават да минават влакове ,да паркират тирове, да летят самолети,да срещаш цигани навсякъде, и накъдето и да се обърнеш да е пълно с промишлени сгради. Да не говорим че няма централно топла вода и ако ти се повреди бойлера ще си умреш от мизерия.Щели да ги съборят промишлените постройки някой ден,да ама това са глупости на хора които не са чували за застроителен план и за промишлени зони. Било на 20 минути от ЦУМ. Да ама с такси и то защото има 2 тролея които ходят в посока 5 кьошета и никакъв транспорт които да ходи натам.Да не говорим че вечер да се прибереш пеша е абсурд.
Мамка им на всички брокери изедници които лъжат хората, и ги карат да искат цени които са обусловени само че в близост до имота ти имало магазин за хранителни стоки. Ако може да се нарече наблизо 1-2 км.
Хубаво е направил човека че се е ориентирал към друг квартал а не Суха река или наоколо. И аз в най-скоро време се изнасям от тук. Въобще няма да ме интересува дали ще има хипермаркет наоколо или не.Останалото ми е достатъчно.Искам да срещам покрай себе си интелигентни физиономии и като кажа на приятелите си къде живея да ми идват на гости с удоволствие, а не да правят физиономии и да казват"Стига бе няма ли от коя банка да вземеш кредит че да си купиш нещо нормално"?
Не знам дали разсъждението ми е снобско,но повечето от хората мислят така а аз все пак живея сред тези хора .

Offline Eliano

• Приятел на ГТ
    • View Profile
4 свързва две предградия, а по всички закони на логиката предградияте НЕ трябва да се свързват помежду си, а трябва да имат директна връзка с центъра.

Offline NiGhtPiSH

• Защо пиша толкова много?
  • Sofia Hardcore
    • View Profile
Ех Елиано, и аз искам да се построи ново ТМ трасе, но няма как. Аз доста съм гледал улиците с възможност за ТМ иии има доста улички способни да приютят нормалнорелсови трасета (по Чавдар и натам...)
"Бирата е най-великото изобретение. Колелото също не е зле, но не върви с пържени картофки."

Offline Eliano

• Приятел на ГТ
    • View Profile
Що па нормално релсови. Има си чар в 1009 мм. Все пак това е типично българско... нещо.

Offline CKD

• --=БМ-РК=--
  • Нямам спирка
    • View Profile
Предлагам администраторите да заключат темата, тъй като тя се изчерпа.
Най-ценният ресурс на капитализма са тъпанарите

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Така е, това вече сме го обсъждали безброй пъти, няма смисъл пак  
Елиано, на теб каквото и да ти каже човек, все ще си искаш трамвай в Хаджи Димитър и пендел до СУ, и то при положение, че транспортът в Х.Д. е доста добър и не виждам изобщо какво се оплакваш!
« Last Edit: 03.02.2007, 00:16:57 by ozzy »

Offline CKD

• --=БМ-РК=--
  • Нямам спирка
    • View Profile
Предлагам след пускането на трамвай, метро, градска железница и още 14 автобусни линии до Х.Димитър да преселим другаря Елиано в жк.Ботунец-2 докато не се нормализира и там транспортното обслужване. След това същият ще обиколи и останалите столични квартали с транспортни проблеми.
« Last Edit: 03.02.2007, 00:19:11 by CKD »
Най-ценният ресурс на капитализма са тъпанарите

Offline NiGhtPiSH

• Защо пиша толкова много?
  • Sofia Hardcore
    • View Profile
Елиано няма как да се направи теснорелсов  Няма смисъл. Най-близкия ТМ е нормалнорелсов. Дори в сферата на фикцията е абсолютно невъзможно да се направи такава глупост дори и в БГ. Ако е ТМ да е нормалнорелсов, да се отклонява след подлеза при Подуене тоно на Ботевградско шосе, и да завива по Острово (май се води) до промишлената зона да ходи и да върти там. Но има ли смисъл. До там има ТБ1...

По-конструктивно е да се свържат трасетата на 7 да се трансформира в нормалнорелсово, да се движи по канала през "кафяво-зелените площи, и след това да се резервира място за трасето по бъдещата естакада на Цариградско и да се качва по Иван Асен 2. Така ще се елиминра нуждата от поне две линии автобуси, и ще има много по-голям капацитет от автобусите. И малките деца знаят че ТМ транспорта след Метрото може да поема най-гоелми пътникопотоци. Чудно ли е че ТМ транспорта в София, е на второ място след Автобусите (просто автобусите са мнго повече и има много повече линии). Всеки си има мнение и го защитава, но моя вариант ще предложи едно добро решение. Ще прави връзка с поне 2 метростанции дори 3 (НДК) Юнак, СУ и ще има голям пътникоооборот.
"Бирата е най-великото изобретение. Колелото също не е зле, но не върви с пържени картофки."

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
На мен ми е интересно как въобще ще мине трамвай по Иван Асен  Там само мен ме няма....
Според мен тази идея не може да се реализира!

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Както Ози посочи, Хаджи Димитър е с доста добър транспорт. Колко квартали могат да се похвалят с 5-6 минутен достъп до Дондуков, пам.Левски и СУ, и то без фрапантни задръствания като по Сливница или бул. В.Левски между Гурко и СУ. Плюс връзка с южната рингова дъга (ТБ2), северната (А85 и 86).

Да не говорим, че "идеята" да се закриват съществуващи ТБ трасета и да се строи несъществуващо ТМ трасе е, меко казано, неоптимална.
« Last Edit: 04.02.2007, 03:29:27 by blagun »

Offline conecto

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 303555835
    • View Profile
    • Email
Момчето иска да се отърве от гадните тролеи и да се уреди с теснолинеен трамвай  

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
Ех, Елиано, моля ти се спри с простотиите.... Освен това, Хаджи Димитър не е предградие, нито бедняшки квартал, че така да гледаш на него.
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline Eliano

• Приятел на ГТ
    • View Profile
Quote from: Kaiser Kar
Ех, Елиано, моля ти се спри с простотиите.... Освен това, Хаджи Димитър не е предградие, нито бедняшки квартал, че така да гледаш на него.
Първо, онова мнение не е написано от мен, а от потребител tatoo.
Второ, вече съм съгласен с него. "Хаджи димитър" е беднотия, чалга, мизерия и простотия до шия. Ебаси бедняшкия квартал. По нищо не може да се сравнява с "Лозенец" или центъра.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Quote from: Eliano
По нищо не може да се сравнява с "Лозенец" или центъра.
Ти Лозенец не ми го хвали  Х. Димитър въобще не е толкова зле, но има и по-добри квартали