Author Topic: Разписания  (Read 1549843 times)

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
Re: Разписания
« Reply #7040 on: Yesterday at 08:56:16 »
Работата на градския транспорт е да вози хора, а не да ги зарязва някъде по маршрута и да не се знае кога ще си завършат пътуването. Иначе съм виждал и 111 по Климент Охридски да шорткътва част от маршрута в посока Люлин и без пътници разбира се и от начална спирка.

Offline Niko.G

• Наистина съм луд
  • ⁠A heresia das heresias era o bom senso.
    • View Profile
« Reply #7041 on: Yesterday at 09:37:24 »
Работата на градския транспорт е да вози хора, а не да ги зарязва някъде по маршрута и да не се знае кога ще си завършат пътуването. Иначе съм виждал и 111 по Климент Охридски да шорткътва част от маршрута в посока Люлин и без пътници разбира се и от начална спирка.

Така веднъж едната закъсняваща кола дойде от Дървеница на спирката при Ринг мол, посока Люлин. Така се напълни, че не можах да се класирам и аз и изчаках следващия, защото имах и багаж. Иначе 88, 204, 304, 404 минават покрай блоковете с пътници в Дружба 2, когато има задръстване към Горубляне по Д.Пешев.

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #7042 on: Yesterday at 11:19:05 »

Вярно е, но работата на МГТ вече се плаща на време а не на качване, значи трябва да я свърши тази работа в рамките на 30 или 90 минути колкото е билетът на пътника, ако ще и да го прехвърля от возило на возило, крайната цел е да стигне докъдето е тръгнал без или с минималното възможно закъснение.
« Last Edit: Yesterday at 12:02:35 by fafan »

Offline radk0_99

• Маниак
    • View Profile
« Reply #7043 on: Yesterday at 21:59:23 »
Работата на градския транспорт е да вози хора, а не да ги зарязва някъде по маршрута и да не се знае кога ще си завършат пътуването.
Реално погледнато в зимните месеци пътниците действително биха предпочели да се намират в превозното средство колкото и бавно да се движи то, но е редно да има някаква оперативна гъвкавост или тези съкратени маршрути да се упоменат на сайта на градски транспорт.
Не вярвам да е супер невъзможно да има съобщение от типа "При тежки пътни условия и трафик част от колите ще минават по маршрут Х".

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #7044 on: Yesterday at 23:52:10 »
Ами хубаво, ще вървят съобщения. Къде ще се пускат тези съобщения? По ел. таблата на спирките, които половината не работят и сигурно никога вече няма да тръгнат? В превозните средства как ще се уведомява? Имаме ли работещи уредби във всички возила, по които водачите да правят анонси че напускат маршрута? Имаме ли смислени ел. табла в салоните на които от диспечерския пункт могат да се пуснат централно бягащ текст с актуално съобщение? Скопеното приложение на ЦГМ може ли да уведоми пътниците с пуш-съобщение за актуално затруднение някъде и да им покаже съобщение на екраните на смартфоните?

Има как да се прави да е хубаво и удобно и ефективно, ама не по нашите географски ширини. Затова да не рискуваме да насилваме неща, които е ясно че не можем да свършим и да го караме както сме свикнали по-добре.