Author Topic: Изоставени ТМ трасета  (Read 250063 times)

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
Re: Изоставени ТМ трасета
« Reply #420 on: 26.10.2016, 20:06:17 »
Аз бях там в петък. Трасето не е премахвано. Премахнат е само триъгълника на Руското посолство и всички стълбове, които държаха контактната мрежа, които бяха между коловозите. Всичко останало си е същото, не е пипано.

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Offline bonbon

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #421 on: 26.10.2016, 20:16:50 »
Аз бях там в петък. Трасето не е премахвано. Премахнат е само триъгълника на Руското посолство и всички стълбове, които държаха контактната мрежа, които бяха между коловозите. Всичко останало си е същото, не е пипано.

Релсов път няма след спирката на телевизионната кула на 413 и 67 посока Интерпред. Тоест по протежението на Драган Цанков е почти изваден.

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
« Reply #422 on: 26.10.2016, 20:20:10 »
Аз слязох от 413 и не видях в близост край на трасето, а работата ми беше към гората за трамваи, затова не тръгнах към посолството.

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #423 on: 21.02.2017, 17:23:15 »
Тези изоставени линии кога са се използвали и за какво https://goo.gl/uWFsa5 . интересното е, че нататък са линиите на 20 и 22, които доколкото знам са широки . Т.е. чудно ми е ако са се отклонявали трамваите от бул. Христо Ботев какво са правели по посока линията с по-голямо междурелсие?
Украйна, победа!

Offline pavel75

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #424 on: 21.02.2017, 17:33:50 »
Тези изоставени линии кога са се използвали и за какво https://goo.gl/uWFsa5 . интересното е, че нататък са линиите на 20 и 22, които доколкото знам са широки . Т.е. чудно ми е ако са се отклонявали трамваите от бул. Христо Ботев какво са правели по посока линията с по-голямо междурелсие?

Тук минаваха ТМ 4 и 10. След строежа на метрото, кръстовището беше променено и това трасе отпадна.

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #425 on: 21.02.2017, 17:44:49 »

Тук минаваха ТМ 4 и 10. След строежа на метрото, кръстовището беше променено и това трасе отпадна.

А къде са отивали после тези релси и какво са правели като са стигали до релсите на 20/22? По онова време като са се движили не съм ходил в този район при редките си идвания в София, който пък сега ми е втръснал ужасно да го гледам 3 месеца всеки работен ден...
Украйна, победа!

Offline pavel75

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #426 on: 21.02.2017, 17:53:01 »

А къде са отивали после тези релси и какво са правели като са стигали до релсите на 20/22? По онова време като са се движили не съм ходил в този район при редките си идвания в София, който пък сега ми е втръснал ужасно да го гледам 3 месеца всеки работен ден...

ТМ 4 и 10 се движеха по Стамболийски. Тогава нямаше бул. Т.Александров и кръстовището беше с Ботев и Ст.Стамболов. От Възраждане тръгваха по тези линии и на пресечката с Пиротска се събираха с ТМ3 - сега са ТМ 20 и 22. Трите трамвая продължаха по сегашния маршрут на ТМ20 и 22 до бул. В.Левски. Средата на 80-те завиваха надясно към пам.В.Левски и там се разделяха. ТМ 3 тръгваше наляво към Подуене, а ТМ 4 и 10 направо към СУ, по Иван Асен към Гео Милев.

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #427 on: 21.02.2017, 18:10:15 »
А кога са се появили 20 и 22?
Украйна, победа!

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #428 on: 21.02.2017, 18:15:32 »
20 - 1987, 22 - 1995.

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #429 on: 21.02.2017, 19:25:47 »
Тук е редно да се каже че посоченото трасе се е ползвало до 1998, когато 20 и 22 стигаха до Младежки театър. Теснорелсово с нормалнорелсово трасе там не са се засичали.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #430 on: 21.02.2017, 19:32:09 »
Да питам за трасето по ул.Царевец до кога се е ползвало защото съм бил малък и не помня :eek: :eek:
Колкото по-малко е сърцето , толкова повече злоба носи.

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #431 on: 21.02.2017, 19:36:17 »
Е явно си много нов. Трасето се ползваше до преди да разкопаят Ломско шосе заради метрото през май 2009та.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline viktor_bdz

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #432 on: 21.02.2017, 20:58:55 »
По ул.Царевец го спряха началото на февруари 2010г. Скоро станаха 7 години. Май 2009г. спряха 7-цата до кръговото на сегашната метростанция "Бели Дунав" и вървеше автобус на негово място.
« Last Edit: 21.02.2017, 21:02:14 by viktor_bdz »

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #433 on: 21.02.2017, 21:57:25 »
А по едно време пък замалко 7-цата ли беше 17-ката ли имаше доста екстравагантен маршрут. От Надежда по Ломско шосе, по Скопие, Константин Величков, Стамболийски, наляво по Ботев, Ц.гара, надясно по Мария Луиза-Витошка -Борово  :D С пътуване сигурно над 1 час. Не им завиждам на тези които им се е случила смяна на тази линия, това беше пак този период 2009-та -2010-та.

Друго интересно, пак някъде 2010-та пък 7-цата беше само до НДК с вързани задница със задница модернизирани Т6М700 :D Общо взето тоя период 2009-та-2011-та прецакаха много линии.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #434 on: 21.02.2017, 22:11:06 »
Царавец е на не повече от 400 метра от Ломско Шосе с метро и 86, още по-близо е до Хан Кубрат с по-редкия 285. Не съм убеден, че е оправдано да се възстановява трамвайното движение по тази улица. :rolleyes:

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #435 on: 21.02.2017, 23:07:02 »
А по едно време пък замалко 7-цата ли беше 17-ката ли имаше доста екстравагантен маршрут. От Надежда по Ломско шосе, по Скопие, Константин Величков, Стамболийски, наляво по Ботев, Ц.гара, надясно по Мария Луиза-Витошка -Борово  :D С пътуване сигурно над 1 час. Не им завиждам на тези които им се е случила смяна на тази линия, това беше пак този период 2009-та -2010-та.

Друго интересно, пак някъде 2010-та пък 7-цата беше само до НДК с вързани задница със задница модернизирани Т6М700 :D Общо взето тоя период 2009-та-2011-та прецакаха много линии.
1 - Иван Вазов - Витошка , централна гара - Христо Ботев - Стамболийски - К.Величков - Ломско шосе - Обеля 2 - курс 164 минути.
7 - Борово - Витошка , централна гара - Христо Ботев - Стамболийски - К.Величков - Ломско шосе - Надежда 3 - курс , около 150 минути - не помня .
17 Борово- Витошка -Алабин - Стамболийски - К.Величков - Ломско шосе - Обеля . Курсът не помня колко е бил .
След скъсяването на 1 и 7 до Струга , 17 беше с маршрут - Обеля - Никола Жеков - К.Величков - Христо Ботев - Струга.

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #436 on: 22.02.2017, 00:32:50 »
Не му е тука мястото, обаче не знам къде точно да питам та затова тук. Не мога да разбера кога дадено трасе е изграждано като трамвайно и  кога като тролейбусно? Т.е. защо примерно до Хладилника има трамвай  10 или 7-цата е до Борово пък примерно покрай Топлофикация в Борово има тролейбуси и да речем по Сливница. Защо примерно са искали до Дървеница да възстановят трамвайната линия, а не са искали тролейбусна? Каква е логиката?

Изпратено от моят XT1700 с помощта на Tapatalk

Украйна, победа!

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #437 on: 22.02.2017, 00:59:16 »
Трамваите са изграждани по трасета където очаквано има най-голям пътникопоток и трябва бързо да се придвижат най-много хора(макар че парадоксално у нас най-бързия транспорт е автобусния е не железопътния) но попринцип е обратното.

За това основните направления са с трамваи, за Борово, Дружба, Люлин и др. Изключение прави Младост, където не знам защо е решено основния транспорт да е автобусен, за втория по големина квартал в София. Вярно, по Цариградско бързо и удобно, но с твърде ниска превозна способност, което до преди строежа на метрото създаваше много проблеми, от рода да не можеш на Орлов мост да се качиш 2-3 автобуса подред от народ.

Друго предполагам на принципа където е по-лесно. Например много по-лесно е да се изгради ТБ трасе по Цариградско отколкото трамвай. За трамвай трябва да се обособи изцяло като по бул.България например, докато за тролей само се монтира мрежата над бус-лентите.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
« Reply #438 on: 22.02.2017, 01:31:40 »
Тролейбусите като цяло са патент на държавите от бившия соц. лагер. В Западна Европа на доста места са закрити поради повишените разходи на ел. енергия най-вече след 70-те години. На тях им е по-евтино да експлоатират автобуси на тяхно място, още повече че тролейбусите имат същият капацитет като автобусите. Трамваите са по-скъпи, но там вече говорим за превозен капацитет на 2-3 автобуса и е оправдано. Докато в Източна Европа цените на ел. енергията (все още) са поносими. Аз например плащам ток с цена от 30 цена на кв.час в Берлин, единна тарифа независимо дали е ден или нощ, като правя уточнение, че нямам идея как стои въпроса с тока за бизнеса, но 100% разликите отново са огромни спрямо България или която и да е държава от Източна Европа.

Offline elbi

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #439 on: 22.02.2017, 08:52:05 »
...
Аз например плащам ток с цена от 30 цена на кв.час в Берлин, единна тарифа независимо дали е ден или нощ, като правя уточнение, че нямам идея как стои въпроса с тока за бизнеса, но 100% разликите отново са огромни спрямо България или която и да е държава от Източна Европа.
Интересна мерна единица квадратен час :laugh: