Author Topic: Изоставени ТМ трасета  (Read 250064 times)

Offline Ilian

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Сервиз за лаптопи
Re: Изоставени ТМ трасета
« Reply #480 on: 20.04.2017, 15:33:58 »
Гражданските организации вече се интересуват много повече от паркоместа, отколкото от трамваи.

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #481 on: 20.04.2017, 15:38:24 »
То по начало в ЦГМ е заложен тоя комфликт на интереси - хем печелим от градски транспорт, хем от паркоместа. Къде отива тогава желанието да развиваш градския транспорт като ако не го развиваш парите ще се върнат обратно пак при тебе от синьо-зелени зони. И като се има предвид, че и Общината ще се облажи с местни данъци от ватомобилите - тогава чакай да се появи желание за развиване на ГТ. Само едно глопи за замърсяването с ФПЧ, когато вземе да плаща всяка година ще и дойде акъла в главата. Щото трамвая освен, че няма ауспух и не вдига прай като при движението по път. Тая сутрин имаше при Парадайз супер голямо задръстване което стигаше някъде доста наблизо до околовръстното. Обаче дреме му на някой че 10 линии са седели и да димели 10 допълнителни минути. Тая тема пък с автобусите до Витошката яка никой не я и мисли на сън. Щото е втасала мара в централната част, та да седне някой да мисли за райони извозващи се основно на джипове.
Та гражданските организации колко са граждански и колко са селски седенки с първично мислене?!...
« Last Edit: 20.04.2017, 15:45:41 by ooleg »
Украйна, победа!

Offline Dimyat

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
« Reply #482 on: 20.04.2017, 15:53:46 »
Здравейте,

Регистрирах се в този форум, за да споделя отговорите на мое запитване по ЗДОИ до Столична община относно премахването на трамвайните релси между телевизионната кула и руското посолство. Питането ми бе провокирано от намерения изказани в медиите за превръщането на въпросното място в паркинг. Ако мястото се превърне в паркинг, това бързо ще нанесе непоправими последствия върху тази част на парка.

http://borisova-gradina.org/zdoi/

Моля да споделите дали имате някаква друга информация за въпросното място.

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #483 on: 20.04.2017, 16:43:49 »
Последната информация за там гласеше велоалея. Но от тогава доста вода изтече, може и друго да са решили  :crazy: :neznam:

Offline Bad_Bobby2009

• Маниак
    • View Profile
    • https://www.youtube.com/channel/UCzFqjFrdCRpLtZEEAHM1AEw/featured?view_as=subscriber
    • Email
« Reply #484 on: 20.04.2017, 20:03:04 »
За вело алея се гласеше и "бутафорната ЖП линия" зад Арена Армеец. Нямам данни да се е случила. Явно е удобно оправдание да се пращат разни трасета по дяволите...

Offline Ilian

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Сервиз за лаптопи
« Reply #485 on: 20.04.2017, 20:55:38 »
Тя стана велоалея. Ама нарисувана на края на пътното платно, за което нищо не се споменаваше.

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #486 on: 20.04.2017, 21:44:30 »
За лозенец тм6 дублира метрото и 102.Тръгнали да събират подписи за едно трасе което може да остане като резервно, защо, защото лъжат хора как ЦГМ закрива множество трамвайни трасета.
За хората от Надежда кучетата ги яли. Що не дойдат един път със мен да видят ако съм в центъра някъде какви планове правя за да се прибера, и постоянно търча от трамвай на рейс, защото следващия е след 20 минути и винаги шофьорите чакат мен и други хора. Не може трамвая от триъгълника за хан кубрат да се тутка 2 минути и така се изпуска връзката и се налага висене на спирката на метрост. ХАН Кубрат където един навес няма, нито табло. Седи се на изхода на станцията само да е завед.
Заповядайте един път с мен от центъра до надежда да видим за колко време се прибирам(най–малко 30–40минути)
Колкото по-малко е сърцето , толкова повече злоба носи.

Offline CNN

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #487 on: 20.04.2017, 22:00:55 »
За лозенец тм6 дублира метрото и 102.Тръгнали да събират подписи за едно трасе което може да остане като резервно, защо, защото лъжат хора как ЦГМ закрива множество трамвайни трасета.
За хората от Надежда кучетата ги яли. Що не дойдат един път със мен да видят ако съм в центъра някъде какви планове правя за да се прибера, и постоянно търча от трамвай на рейс, защото следващия е след 20 минути и винаги шофьорите чакат мен и други хора. Не може трамвая от триъгълника за хан кубрат да се тутка 2 минути и така се изпуска връзката и се налага висене на спирката на метрост. ХАН Кубрат където един навес няма, нито табло. Седи се на изхода на станцията само да е завед.
Заповядайте един път с мен от центъра до надежда да видим за колко време се прибирам(най–малко 30–40минути)

Искаш да кажеш, че ако от Триъгълника до Хан Кубрат дават на трамваят 1 минута ще си хващах рейса така ли?

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #488 on: 20.04.2017, 22:14:36 »
Възможно е стига рейса да не мине  на –2. В Надежда транспорта според мен е най–зле. По хан Кубрат където има нужда от редовен транспорт има рейс на 20 и 40 минути. А по Ломско лъдето пак е населено има рейс на 10 минути но има различни спирки от метрото.
Колкото по-малко е сърцето , толкова повече злоба носи.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #489 on: 26.07.2017, 13:01:37 »
Остатъците от подпорните стени и дънна плоча за траншейното трасето на трамвая в Овча купел 2. Дължина на стените около 300м.
Я някой да припомни, за какво става въпрос! Благодаря предварително!  :)

Offline janko

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
« Reply #490 on: 31.07.2017, 10:54:38 »
И няколко години по-късно вече има такава крива, която ще се използва при ремонти и закъснения на същото място. :) Това е повод за почерпка, няма много снимки на старата крива, но и новата ще върне спомените от старата. Аз също я помня, всеки ден минавах от там за училище.
Според мен не трябваше да махат теснолинейната крива от Кракра към паметника Левски при ремонта на бул. Янко Сакъзов. Не беше разбита, че да пречи на автомобилите, а не пречеше и на пешеходците. Какво пречеше да я запазят като историческа находка за бъдещите поколения че някога там е свивал трамвай? Да не говорим, че и асфалтът в и около кривата беше сравнително запазен и не се нуждаеше от подмяна, като останалата част на булеварда. Къде-къде по-абсурдни неща не се пипат, като например редица опасни сгради, а и улици целите в кратери и релси, които висят във въздуха както се видя в една съседна тема, а тази крива толкова им вадеше очите. http://mi6t0.no-ip.biz:8080/spirka/?action=gallery_file&file_id=9669 И после искат да не емигрират хората, ами щом градът, в който си израснал толкова се промени, че вече не е същият какво да правиш в него вече?  :huh: Всеки ден минавах за училище по тази крива в продължение на години.

Offline mobiles

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
« Reply #491 on: 10.11.2017, 16:22:05 »
Колко км изоставени трамвайни трасета има в София?
Колко скъпо е изграждането на трамвайни трасета в днешно време?
че да ги превръщаме в паркинги за автомобили - примерно пл. Велчова завера откакто Лозенец стана зелена зона....

Offline TheBulgarianRail

• Наистина съм луд
  • 👍👍👍
    • View Profile
    • Email
« Reply #492 on: 18.01.2018, 15:12:54 »
Ето едно видео, което направих на скоро за състоянието на трасето Семинарията - Дървеница.

Sa6o babeka
YouTube канал:
https://www.youtube.com/c/TheBulgarianRail

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #493 on: 19.01.2018, 10:53:05 »
На видеото - в началоно се вижда нещо много интересно - наваряване на главата на релсата с новата машина, която на практика я възстановява. Аджеба - защо там , като има много други места на които трябва да се извърши тази процедура?!

Offline btr95

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
« Reply #494 on: 19.01.2018, 23:15:09 »
Имаш грешка, ТМ18 беше спрян след пускането на новото кръстовище на Семинарията, а не след пускането на метрото.
Тм депо:Банишора
Тм мотриса: 713
Тм линия: 4

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
« Reply #495 on: 19.01.2018, 23:17:51 »
С началото на строежа на новото кръстовище на Семинарията, което беше 19-ти октомври 2013 г., последният ден на 18 до Руското посолство беше 18-ти октомври 2013 г.

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Offline btr95

• View Profile
    • Email
« Reply #496 on: 19.01.2018, 23:49:00 »
С началото на строежа на новото кръстовище на Семинарията...
Аз съм убеден, че ти не си сбъркал датите, но строежът на кръстовището започна и известно време трамваите се движеха по единичен коловоз, след което трамваят беше спрян.

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
« Reply #497 on: 20.01.2018, 00:04:26 »
Единичния коловоз беше заради кръстовището при ТВ кулата, а след това трамваят отпадна заради това при Семинарията.

Offline btr95

• View Profile
    • Email
« Reply #498 on: 20.01.2018, 15:16:32 »
Единичния коловоз беше заради кръстовището при ТВ кулата, а след това трамваят отпадна заради това при Семинарията.
Добре, съгласявам се.

Offline elbi

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #499 on: 20.01.2018, 21:33:09 »
И двамата сте в грешка трамвай 18 бе спрян след строителството на кръстовището при телевизионната кула. Там за да се направи влизането към кръговото от сраната на семинарията се разшири пътното платно върху трамвая и релсовия път беше прекъснат. Вижда се и на самото видео.  Кръстовището на Семинарията беше правено след това, а при пускането на метрото трамвая не е спиран.