Poll

Искате ли опция “харесвам” на пост от участник ?

Да
37 (66.1%)
Не
19 (33.9%)

Total Members Voted: 55

Author Topic: Харесване на мнение  (Read 11295 times)

Offline jonckheere

• Маниак
  • Батаклиев го заБатачи
    • View Profile
    • Email
Re: Харесване на мнение
« Reply #20 on: 06.06.2011, 22:52:46 »
Аз лично нямам нищо напротив да има и бутон “Съгласен съм”, и бутон “Благодаря”, и двете едновременно, като в единия случай си съглáсен с изказването на участника, докато в другия случай благодариш ако някой ти е помогнал с нещо. Определено смятам, че тъй като тези два случая нямат еднакво значение, няма да бъде излишно да има две отделни функции. И, страхувайки се, че може да има сърдити които да напускат форума, детинщини и тъй нататък, не е задължително да има минус, по-добре ако не ни харесва съобщението да не гласуваме и да отидем да четем другаде, просто няма смисъл да гласуваме за съобщения които не ни харесват, ако мнението е свързано с темата, и може да бъде полезно за много хора, смятам, че ще бъде излишно да го осѝраме. За злоупотреби и съобщения които са извън рамките на правилата или не отговарят на темата или изискванията си има вече модератори, наказания и изгонвания, което го смятам за достатъчно.

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
« Reply #21 on: 06.06.2011, 23:05:08 »
Бутон "докладвай" до голяма степен играе ролята на "не харесвам", така че няма смисъл от такъв дублаж. Излишно напрежение във форума няма нужда да има.
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Online ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #22 on: 07.06.2011, 11:09:16 »
И аз мисля, че трябва да има бутони Харесвам / Не харесвам. Това ще е удобно и за темите със снимките, където досега имаше мнения от типа "и мен ме кефи". Не би трябвало никой да се сърди, то е ясно, че не може дадено нещо да се хареса на всички.

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
« Reply #23 on: 07.06.2011, 11:34:11 »
Не знам дали може да се изпълни моята идея, но може само в темите за снимките да се поставят подобни бутони. Така всеки който харесва снимките ще гласува за самите снимки и няма да се пишат коментари под снимките. :)

Offline dimi

• Наистина съм луд
  • сбогом 2622
    • View Profile
« Reply #24 on: 07.06.2011, 11:36:48 »
Не знам дали може да се изпълни моята идея, но може само в темите за снимките да се поставят подобни бутони. Така всеки който харесва снимките ще гласува за самите снимки и няма да се пишат коментари под снимките. :)
Снимките може да ги оценяш в галерията на сайта със звездички  :) .
« Last Edit: 07.06.2011, 11:39:03 by dimi »
R.I.P  Ikarus 280

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
« Reply #25 on: 07.06.2011, 11:45:02 »
Да, но не всички снимки отиват там!
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
« Reply #26 on: 07.06.2011, 11:48:21 »
Да, но не всички могат да качват снимки там. :) За това беше предложението ми за самия форум.

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #27 on: 14.06.2011, 00:05:11 »
Харесва ми идеята  ;)
Само скоропостижното закриване на Столичен Автотранспорт ЕАД би гарантирало на софиянци ежедневно комфортно и безаварийно пътуване с автобус в градски условия, което априори би увеличило дялът на превозите на обществения транспорт и би повлияло положително на трафика в столицата!

Offline Sofia

• Нямам спирка
  • R.I.P. 1511 (1985-2015)
    • View Profile
« Reply #28 on: 14.06.2011, 11:14:04 »
Тая глупост никой няма да я гледа. Само ненужно натоварва разглеждането на форума. Въпреки това гласувах с "да". Общо взето ми е все едно.

Offline transtriumf

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #29 on: 24.06.2011, 22:17:19 »
Харесва ми идеята, има едно Да от мен. :)

Човек не е ли засадил поне едно дърво и не се ли е возил на Икарус не е живял.

Offline jonckheere

• Маниак
  • Батаклиев го заБатачи
    • View Profile
    • Email
« Reply #30 on: 20.06.2012, 03:17:45 »
Общо взето ми е все едно.
Макар че и аз към там клоня, просто го пуснах като идея но не съм чак толкова запален, поради което не съм гласувал и си решавам да не гласувам, тъй като аз съм я пуснал идеята и оставям думата на другите участници.

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
« Reply #31 on: 20.06.2012, 11:36:21 »
Идеята е много хубава, защото вместо да се пише в отделен пост "Съгласен съм", "Много добре казано" може с едно харесване да се види. А дадох  идеята и с отрицателен знак, което би било полазено за пуснати снимки. Вместо да се пише "Отлични" или "Ужасни" в отделно мнение, да се използват тези + и -.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
« Reply #32 on: 20.06.2012, 12:19:40 »
http://transphoto.ru/
В руския сайт има "+" и "-" за коментари, само трябва да имате акаунт за да разберете за какво става въпрос.

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Offline Sixkiller

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #33 on: 20.06.2012, 12:24:38 »
Идеята за добавяне на такъв бутон под всеки пост е много хубава! Аз също съм "ЗА"! Ето как се реализира това нещо в един руски форум: http://store.picbg.net/pubpic/CA/08/d094c59713e8ca08.jpg

Друг вариант е добавянето под постовете на два символа (както е в Youtube например) - ръка в юмрук с палец нагоре (за одобряване на нещо) или ръка в юмрук с палец надолу (за неодобрение на конкретен пост).
В България си е най-хубаво и супер и всичко ни е страхотно. Единственото по-хубаво е България едно време, ама и сега си е най! ;)

Парно в салона само с печат в пътния лист.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #34 on: 20.06.2012, 21:50:18 »
Като цяло, мнения само от емотикони са против правилата и ги трием. В skyscrapercity се толерират идиотщини от рода на "+1", "+1000", но аз такива също ги трия... Ако има техническа възможност, нека се въведе, макар че ако участието ни се свежда до това да цъкнем един бутон, никакъв принос към дискусията не е това. Нито изразяваш ясно мнение, нито вкарваш нови аргументи... ;)

Offline did_ko

• Нямам спирка
  • гигантски радиоактивен термит - мутант
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #35 on: 21.06.2012, 14:52:11 »
По принцип самото противопоставяне "харесвам/не харесвам", ми бие малко на някакъв тип анкета.Според мен обаче с въвеждането на подобна опция съществува риск от нажежаване на атмосферата във форума. Има определен тип хора, които заклеймяват всяко мнение различно от тяхното.
Мразя да пиша и говоря за автобусите с марка "Чавдар" в минало свършено време.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

В ГТ Бургас НЕ ДОСТИГАТ АВТОБУСИ

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline T1000

• Защо пиша толкова много?
  • Ferrari S.p.A.
    • View Profile
    • www.diecast-utopia.com
« Reply #36 on: 21.06.2012, 15:34:05 »
Мен повече ме притеснява вероятността някои да започнат да колекционират плюсчета и да почнат постоянни молби "цъкнете по едно плюсче, ако са ви харесали снимките" или разправии "ама защо никой не ми дава лайкове, а пък аз толкова информация пиша" и други такива.
I'll be back®

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #37 on: 21.06.2012, 17:20:47 »
Мен повече ме притеснява вероятността някои да започнат да колекционират плюсчета и да почнат постоянни молби "цъкнете по едно плюсче, ако са ви харесали снимките" или разправии "ама защо никой не ми дава лайкове, а пък аз толкова информация пиша" и други такива.
За целта трябва брояч, които да събира всичките лайкове под мненията на даден потребител, аз лично няма всеки ден да си преглеждам 12-те хиляди мнения, дали под някое няма нов лайк!  :crazy:

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
« Reply #38 on: 22.06.2012, 10:41:47 »

Е сега пък има "защо никой не ми е отговорил на коментара", "вие какво ще кажете" и т.н. Пак казвам, понеже много тук се следи за оффтопик, много по-добре е като човек хареса дадено мнение, било то текстово или снимка, да даде един +, отколкото в отделен пост да напише "Напълно съгласен".
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Online ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #39 on: 22.06.2012, 12:19:53 »
Съгласен съм с Емо, добре е да има бутони за харесване/нехаресване на снимките, но това вероятно е свързано със смяна на платформата на форума, което не е май много лесно.