Author Topic: Инфраструктурата в "Надежда"  (Read 80897 times)

Offline donkostadin

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
Re: Инфраструктурата в "Надежда"
« Reply #100 on: 07.06.2011, 13:23:02 »
Имам познат който има магазин на ломско шосе(от дясната страна посока надлез Надежда) имат срок до петък да опразнят павилионите.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #101 on: 07.06.2011, 13:58:40 »
Имам познат който има магазин на ломско шосе(от дясната страна посока надлез Надежда) имат срок до петък да опразнят павилионите.
Чудно ми е защо. Няма да правят сега разширение на булеварда (точно от тази страна ще е по-голямото събаряне), аварийният изход е изграден, те даже тротоарите вече са наредили.

С оглед бъдещия габарит на булеварда, малко ме притесняват стълбищата за подземния гараж при Бели Дунав, намиращи се около автостанция Връбница. Сега са направени съвсем близко до борюра. Като разширят булеварда, в най-добрия случай биха попадали между главното платно и локала, но ми се струва, че директно биха си останали и върху бъдещето главно южно платно.

Offline Kuonyy

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #102 on: 07.06.2011, 14:49:07 »

И за коя част на ломско става дума?

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #103 on: 07.06.2011, 15:41:21 »
Най-вероятно Христо Силянов - Кубрат - там масово затваряха магазини наскоро.

Offline snaker

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • DIEL TOURS
« Reply #104 on: 11.06.2011, 02:19:39 »
Не знам за какви разширения се говореше, но ми се струва че на места дори е по-тясно от преди...

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #105 on: 11.06.2011, 02:50:35 »
И с тези дървета, този булевард наистина ще го видим на куково ала Цариградско.  :(

Offline xxxtoshev

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #106 on: 11.06.2011, 08:11:23 »
Това отзад е търговско-развлекателен център. Доколкото разбрах ще има всичко без кино.

Аз като ходих да си плащам данъците в данъчното,което в момента е в Илиянци служителката ми каза,че тази сграда е за администрацията на Надежда. Там щели да се помещават Община "Надежда" , Данъчна служба "Надежда" , 02 РПУ и още нещо,което го забравих.

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #107 on: 11.06.2011, 11:19:06 »
Това отзад е търговско-развлекателен център. Доколкото разбрах ще има всичко без кино.

Аз като ходих да си плащам данъците в данъчното,което в момента е в Илиянци служителката ми каза,че тази сграда е за администрацията на Надежда. Там щели да се помещават Община "Надежда" , Данъчна служба "Надежда" , 02 РПУ и още нещо,което го забравих.

Може да са наели офис частта, но под нея има търговски център.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #108 on: 11.06.2011, 20:21:36 »
В момента район Връбница и район Надежда са на едно място.

Offline AROS

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #109 on: 11.06.2011, 22:44:21 »
Район Връбница в момента се помещава в единия от входовете на блока при Лидл, Фантастико и Кауфланд при бившата бакърена фабрика. Май и в другия вход няколко апартамента бяха администрации на район Връбница.

Offline assen55

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #110 on: 12.06.2011, 01:08:39 »
Подготовка за стъпката на МС Ломско шосе и рампата след нея

Това е изграждаща се канализационна шахта и станцията е свършила преди приблизително 100 м. Тука някъде ще е последният стълб на естакадата след това на 24м е устоя от който започва подхода за свързване с тунела.
« Last Edit: 12.06.2011, 15:20:01 by difian »

Online Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #111 on: 12.06.2011, 08:40:03 »
И с тези дървета, този булевард наистина ще го видим на куково ала Цариградско.  :(
Що бре много си е красиво така. Красиви тротоари, зеленина, дървета, градинки, иначе всичко щеше да е залято с бетон и асфалт. Както се вижда от снимките, района се облагородява, а преди каква кочина беше там. Ако направят и едни преграждения, около трамвайната линия(по новото трамвайно трасе), да не влизат коли върху нея, и да и да не спират върху линията, тогава ще изглежда съвсем по европейски. Освен това под Ломско шосе, ще минава метрото, което ще поеме голяма част от пътникопотока, за това няма нужда булеварда да е по-широк(това на принципа на логиката на някои хора, че щом минава метро на близо, няма нужда от еди какъв си транспорт, по същата логика щом има метро, няма нужда да се дублира от замърсяващи и задръстващи автомобили, хората ще ползват метрото)
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #112 on: 12.06.2011, 09:03:55 »
Велоалея... да видим маркировката какво ще каже
Честно казано, не си представям да се спазва забраната за спиране по Ломско шосе. Също колкото се спазва по Сахаров в Младост-1...
И аз като Иво си представям в перспектива не супершироко "Ломско шосе", а отвеждане на транзитния трафик по Северната тангента и по "Хан Кубрат".
« Last Edit: 12.06.2011, 09:06:42 by blagun »

Offline tonyyyy

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
« Reply #113 on: 12.06.2011, 13:39:12 »
Ломско шосе беше и слава богу ще си остане най-голямата в София търговска улица. Браво и за решението на общината да премахне трамвайте, хем излезе по-евтино хе е и по-практично. Габаритите и сега са напълно достатъчни няма никаква нужда от разширяване или локални платна. Безумно е да има забрана за спиране на търговска улица, при една лента за спиране остават две за движение, достатъчни са. Дърватата са прекрасно решение, преди бяха много малко. Сега и собствениците на имоти на първа линия ще могат вече да ги преустройват и ремонтират нещо от което преди се въздържаха.

Offline DidoGO

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #114 on: 12.06.2011, 13:43:30 »
Ломско шосе беше и слава богу ще си остане най-голямата в София търговска улица.....

:blink: Точно такива "търговски улици" на София не са й нужни. Чакам светлия ден, когато ще видя цялата тази цигания срината до основи.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #115 on: 12.06.2011, 15:23:00 »
Нямам нищо общо дърветата, единствено, че по-трудно ще ги преместят ако се стигне до разширяване.

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #116 on: 12.06.2011, 15:30:15 »
Ломско шосе беше и слава богу ще си остане най-голямата в София търговска улица.....

:blink: Точно такива "търговски улици" на София не са й нужни. Чакам светлия ден, когато ще видя цялата тази цигания срината до основи.

Няма да го дочакаш - всички сгради по първа линия се строят с търговски площи на ниво партер.

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #117 on: 12.06.2011, 15:57:50 »
Няма да го дочакаш - всички сгради по първа линия се строят с търговски площи на ниво партер.
Той не визира новата първа линия, а по-скоро баракообразните магазини и гаражи на сегашната първа линия.

Offline tonyyyy

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
« Reply #118 on: 12.06.2011, 18:05:41 »

И ти ли ще платиш ОГРОМНАТА сума за отчуждаването и защо за безамислено разширение. Да не говорим и колко хора работвт в обектите там. Какво Цариградско бълнувате като от Кубрат до Бели Дунав за няма и 1.5 км. са 4 светофара. На колко над 10м. ли ще вкопаят напречните улици или ще направят 4 моста.
А в момента вида на първа линия е такъв понеже никой нямаше законно право не само да строи, но и да преустройва вече над 30 г.
Хората ще си ги оправят сами, без да има нужда да изриваш нищо. На това мнение са поне 80% от надежденци.
« Last Edit: 12.06.2011, 18:14:55 by difian »

Online Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #119 on: 12.06.2011, 22:48:50 »
Твърдо против съм Ломско Шосе да става широк булевард като Цариградско или повече.  Това ще задръстви всичко-ще вкара много коли в надлез Надежда, в района на Централна гара и като цяла в централната градска част, а целта е точно обратното-колите да се изтеглят възможно най-много по перифериите и извън града. Хората спокойно могат да си оставят колите някъде по Ломско шосе и оттам имат 3 възможности за придвижване към централните райони-кеф ти метро, кеф ти трамваи, кеф ти и и автобуси
« Last Edit: 13.06.2011, 00:58:26 by Ivo »
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР