Author Topic: Инфраструктурата в "Надежда"  (Read 80887 times)

Offline LG_

• Строител
  • Moderator
  • Нямам спирка
  • for a better infrastructure
    • ICQ Messenger - 354966774
    • View Profile
    • Email
Re: Инфраструктурата в "Надежда"
« Reply #60 on: 08.04.2011, 10:11:42 »
... плътенасфалтобетон и износващ пласт ...

Това означава едно и също нещо!
Лично аз мисля че с едно платно на първо време (5-10 години) няма да е трагично положението със задръстванията. Както каза и @zulum от Обеля до Бели дунав ще е по-широко.

Всъщност да попитам - това не е ли малко широко за платно от 3 ленти? Или като дойде време за второто платно сегашното ще се стесни!?
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.(Марк Твен)

Quote from: geogregor
Underground trains already resemble more of the cattle transports than transportation system for humans.
Actually cattle could never be transported in such awful conditions due to animal welfare regulations. But no one gives a damn about how Londoners travel!

Offline Северен мраз

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #61 on: 08.04.2011, 10:51:58 »
Нищо чудно да ти изглежда малко по-широко, тъй като кмета на Връбница това е казал - няма пари за отчуждаване и затова разширението ще бъде около 60 см. Обеля - Бели Дунав е друг случай, но пак май не както по план широко. Струва ми се, че при адекватен довозващ транспорт до метрото, засега това стеснено положение след Бели Дунав ще бъде поносимо (няма и трамваи вече). Но защо не можаха да се съгласуват нещата, а не след 4-5 лазарника като (ако) намерят пари да затварят пак (същото както през лятото на 2007 - мъки, за да го затворят генерално 2010)...?

Offline monte carlo

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #62 on: 08.04.2011, 11:00:08 »
Едва ли ще бързат толкова да го правят по регулация, след като са го направили сега така. Според мен минимум 15-20 години в този вид не му мърдат, а за това време настилката си изпява песента.
Ние знаем, че те лъжат.
Те си знаят, че лъжат.
Те знаят, че ние знаем, че лъжат.
Ние знаем, че те знаят, че ние знаем, че те лъжат.
И все пак те продължават да лъжат.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #63 on: 08.04.2011, 12:15:53 »
Всъщност да попитам - това не е ли малко широко за платно от 3 ленти? Или като дойде време за второто платно сегашното ще се стесни!?
От северната страна според мен трябва да го стеснят, за да има място и за двете локални ленти.

Offline zulum

• Писател
  • **
    • View Profile
    • Email
« Reply #64 on: 08.04.2011, 12:45:24 »
Аз не знам какво се учудвате. Само искам да припомня, че Ломско беше ремонтирано за 2 млн. лв. малко преди да го разкопаят за метрото. А рампата към кръговото получи ремонт САМО на платното, което след това изкопаха.

Преди малко направих малко снимки на новия асфалт пред 345 и въпросните стърчащи шахти.

Offline elbi

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #65 on: 08.04.2011, 12:47:05 »
Едва ли ще бързат толкова да го правят по регулация, след като са го направили сега така. Според мен минимум 15-20 години в този вид не му мърдат, а за това време настилката си изпява песента.
Ако до 10 години не се извърши отчуждаването то отпада. Сега се очаква да влязат в силан новите планове за Надежда 1 и 2., но за 3 и 4 няма нови планове. В момента всеки сoбственик в Надежда 3 на Ломско шосе може да промени плана за регулация и застрояване, който е от 19.03.2001 година и още сега да сложи кръст на разширението на Ломско шосе между Христо Силянов и Бели Дунав завинаги.
« Last Edit: 08.04.2011, 12:57:01 by elbi »

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #66 on: 08.04.2011, 13:11:38 »
Ако до 10 години не се извърши отчуждаването то отпада. Сега се очаква да влязат в силан новите планове за Надежда 1 и 2., но за 3 и 4 няма нови планове. В момента всеки сoбственик в Надежда 3 на Ломско шосе може да промени плана за регулация и застрояване, който е от 19.03.2001 година и още сега да сложи кръст на разширението на Ломско шосе между Христо Силянов и Бели Дунав завинаги.

А нима Цорко не направи точно това?
А нима Шампиони не направиха същото?
Изнесоха сградите си максимално напред и в последствие премахнаха локалните от плана за Ломско между Силянов и Бели Дунав.

Offline dhamoudi

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
« Reply #67 on: 26.04.2011, 11:03:04 »
Имам питане относно Ломското посока излизане от София. До къде ще е разширението на булеварда. Асфалтираха отбивка веднага след моста, което ме навежда на мисълта, че всичко ще преключи до там, а и спряха със събарянето и си мисля, че до там ще е разширението. Някой с повече инфо, моля да сподели

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #68 on: 26.04.2011, 13:15:25 »
Асфалтираха отбивка веднага след моста, което ме навежда на мисълта, че всичко ще преключи до там, а и спряха със събарянето и си мисля, че до там ще е разширението.
Много ясно, че ще е дотам. По принцип при изграждането на метрото се действа по метода на най-малкото съпротивление и даже Панчо Владигеров няма да бъде разширена (засега), въпреки че е непосредствено под метроестакадата, какво остава за Ломско шосе между Обеля и СОП.
Вероятно по ОП Транспорт възразяват към даден одобрен проект (в случая - за МД2) да бъдат прекарани и други инфраструктурни проекти. Да си спомним, че на Марко Семов "забравиха" да направят отклонения към Мусагеница и Дървеница. Все още под въпрос е кръстовището на 2 нива на Лъвов мост и ако стане, то надали ще се изпълнява от Доуш. Съмнително е, че в Младост ще изпълнят връзка между бул.Ляпчев и Копенхаген. Пак от оперативните програми, АМ Люлин приключва "изведнъж" при СОП и нито метър повече връзки.

В Надежда/Връбница/Обеля има необходимост от изпълнение на доста инфраструктурни проекти - втори мост към Люлин, разширение на Ломско между Бели Дунав и Хан Кубрат, връзка между Ломско шосе (моста Какач) и моста за Люлин, разширяване на Панчо Владигеров от МС Обеля до Ломско шосе. Не трябва да се забравя, че и магистралата от Калотина ще излиза на Костинбродския път, а оттам - на Ломско шосе, т.е. след нейното приключване входящо/изходящият трафик силно ще се увеличи.

Offline gogo

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #69 on: 26.04.2011, 21:35:52 »
Само една забележка. АМ Люлин е по предсъединетелните фондове, а не по ОП Транспорт. Всичко друго е така, за съжаление.

Offline slap86

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
« Reply #70 on: 26.04.2011, 22:38:10 »
АМ Калотина изобщо няма да излиза на костинбродския път. Калотина ще минава над този път при с.Волуяка. Там ще има някаква детелина тип диамант и ще се слиза на тоя път. Калотина продължа към ССТ и ще се свързват с нея след пътя за с.Мрамор.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #71 on: 26.04.2011, 22:47:26 »
При Волуек няма да има връзка с II-81 за Костинброд/Петрохан, а магистралата ще минава с надлез.

Offline Kuonyy

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #72 on: 27.04.2011, 17:24:23 »
Продължава асфалтирането на Ломско..

Offline AROS

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #73 on: 27.04.2011, 20:04:13 »
Това е половин километър.Да го направят 2х2 От Обеля до СОП, втория мост може и по нататък да го строят. Същата история като заходът от АМ Люлин към Люлин и 200 метровата връзка с Люлин 5 и П.Дертлиев.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #74 on: 27.04.2011, 20:16:21 »
Това е половин километър.Да го направят 2х2 От Обеля до СОП, втория мост може и по нататък да го строят. Същата история като заходът от АМ Люлин към Люлин и 200 метровата връзка с Люлин 5 и П.Дертлиев.
Няма как да стане тази. Без да има очуждения и изплатени суми, никой нищо няма право да прави. Проектирането също не е да опънеш един конец и по него да асфалтираш още ленти и платна.

Offline monte carlo

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #75 on: 28.04.2011, 18:29:52 »
Малко снимки от Ломско шосе:
Ние знаем, че те лъжат.
Те си знаят, че лъжат.
Те знаят, че ние знаем, че лъжат.
Ние знаем, че те знаят, че ние знаем, че те лъжат.
И все пак те продължават да лъжат.

Offline AROS

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #76 on: 28.04.2011, 19:08:57 »
Първата направо ни връща 100 години назад ако изключим лампите стълбове и паркиралите коли, все едно бомбандировките от втората световна война.

Offline snaker

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • DIEL TOURS
« Reply #77 on: 28.04.2011, 19:31:48 »
Последно знае ли някой със сигурност по колко ленти ще има в посока? На мен ми изглежда абсолютно стария габарит, но без трамвайните линии.

Offline kashone

• Писател
  • **
    • View Profile
    • Email
« Reply #78 on: 28.04.2011, 21:28:18 »
Ми той си е точно стария габарит.
Иначе днеска минах по Ломско и приятно впечатление ми направиха големия брой засадени дръвчета и от двете страни

Offline Северен мраз

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #79 on: 29.04.2011, 09:51:21 »
Във връзка с дърветата по ломското, бих искал да попитам извън темата - като ще се садят дървета, някакво технологично препядствие ли представляват да се предвидат местата предварително и на тях да не се поставя тротоар? Защото сега се разбива (правят дупки за дърветата) сложения преди седмица тротоар.