Има ремонт в участъка.
... който, по мои скромни наблюдения, започна някъде между 2. май и 11. юни миналата година. Тогава пътувах за последно и правих записи там и на този от 11. юни вече има намаление от около 25 км/ч и бяха изработени в БРП последните около 2-3 километра от междугарието Казанлък - Дунавци. Любопитно ми е докъде са стигнали и дали са решили да го изкарат цялото, или пък да почнат участък от следващото (Дунавци - Сахране)?

edit: Между другото, ако трябва да правя рекапитулация... изработят ли всичките междугария в участъка Казанлък - Калофер, то от цялата подбалканска линия ще останат само няколко с наставов релсов път:
1. Чинтулово - Гавраилово;
2. Бинкос - Чумерна;
3. (някъде след сп. Сборище) - Твърдица;
4. Тулово - Черганово;
5. Черганово - Казанлък;
6. Макоцево - Чеканчево.
Може би е за другата тема, но някой има ли актуална информация за участъците наставов релсов път по втора главна линия? Последно имам информация, че Славяново - Асеново беше капитален ремонт, така че всичко между Славяново и Зверино ли беше... съм го отписал с БРП. От Варна до Шумен останаха неизработени Тополи - Белослав (без гара Тополи и гара Езерово), около километър след изхода на гара Синдел и участъкът Тракия (Шумен) - Шумен. Та, въпросът ми е относно Шумен - Славяново.
По лични впечатления от пролетта на миналата година, всичко (без един много къс участък) между малко преди гара Кочериново и гара Генерал Тодоров плюс Генерал Тодоров - Петрич е запазено. Запазени са и отделни участъци преди това, особено около Драгичево - Перник.
Освен това, неизработено беше и Бели извор - Видин товарна, с изключение на първата половина от Медковец - Брусарци.