От моя гледна точка на варненец ми направи впечатление друг интересен момент в този проектографик - БВ 3636 вече няма да вози спалния вагон от Добрич и ще пътува от 22:10 до 05:50 часа. В същото време БВ 2626 вече ще има две прикачвания на вагони. Едното от предходното изречение и второто в гара Горна Оряховица на вагоните от Силистра. Не разбирам защо е тази "несиметричност", ако мога така да се изразя. Предполагам, че има някакъв замисъл, за който аз не се досещам. Респективно, времепътуването на този влак отива над 9 часа. Да добавим и факта, че ще продължава панорамната обиколка около София. Така 2626 получава две прикачвания на вагони плюс заобикаляне през гарите Яна и Казичене, докато 3636 ще пристига, едва ли не, по първи петли. Освен това, 3636 (както е било през 2019 година - първият ми аудиозапис от 30.08.2019) вече няма да спира нито на Дъбово, нито на Тулово, но тогава все още пътуваше през Балкана чифт БВ 4656/7, с който се правеха връзки. Апропо, любопитно през 2019 година защо не е спирал? Не съм запознат влакове 4656/7 от коя година датират, за да мога да си отговоря... На гара Казанлък има едно по-продължително спиране от 7 минути, вероятно за среща по разписание с БВ 3637, която не могат да организират в гара Тулово, гара Дъбово, или междугарието помежду им. Около 2020-2021 година двата влака си се разминаваха успешно някъде по Дъбово - Тулово (тогава спираха заради връзките с четвърта главна жп линия, но сега можеше и без спирания пак да стане).
Забелязвам и, че се отказват от (явно) неуспешния експеримент с БВ 4611 и 4661, които не присъстват. Като цяло, четвърта главна жп линия е орязана откъм бързи влакове. За момента намирам налични единствено чифтът международни МБВ 464/465. Всичко останало са пътнически.
Пример за мощна деградация - вярно е, че не е както през 2021 година да се сменя категорията на влака, но за БВ 5611 е по-лесно да изброим на кои места няма да спира. Само подвеждат пътниците и им взимат малко повече пари за влак, който по същество е пътнически още от София... добре, нека му добавим етикета "ускорен". През 2021 не спираше на спирки като Метал, Даскалово, гара Горна баня.