Author Topic: Пътуванията ви с влак  (Read 117259 times)

Offline KRAKOMOBILA

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
Re: Пътуванията ви с влак
« Reply #80 on: 26.10.2007, 14:20:32 »
Quote from: LG_
Може ли да попитам от какво е това тракане в кабината, което се чува, със сигурност не е от релсите?
Скоростомерна система тип Хаслер РТ9 мисля.

НЕ НА КИЧА ПО ПРЕВОЗНИТЕ СРЕДСТВА В ГТ!!!

Offline CKD

• --=БМ-РК=--
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #81 on: 06.11.2007, 22:45:27 »
За някои пътуването с влак не е особено удоволствие:
http://vbox7.com/play:45f4f8d5
Най-ценният ресурс на капитализма са тъпанарите

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #82 on: 09.12.2007, 17:29:09 »
Вчера и в Петък бях в Карлово. На отиване пътувах с колеги от университета ми с влак 3621, който беше в състав от наскоро внесените вагони от Германия 43-та серия. Колегите останаха приятно изненадани от новите вагони-във влака беше чисто, лъскаво и топло, аз седях по къс ръкав вътре и пак ми беше топло. На тези вагони ми е много интересно как е направено парното,защото май е от тавана. За такива растояния тези вагони са перфектни. На карлово пристигнахме точно на секундата. Снимки на вагоните при пристигане на Карлово, може да видите и номерацията, вагоните са за 140 км/час.

А какво ще кажете за този влак?

На следващият ден реших да се повозя повече на влака, и да се прибера през Горна Оряховица по 3-та, 4-та и 2-ра линия. Отидох сутринта на гарата, където Чайката експрес пристигна на секундата, аз чакам влак 3621 да го хвана до гара Дъбово, обаче позакъсня малко-с около 50 минути. До гара Дъбово избихме около 10 мин, където ни чакаше влак 40104, който поради това, че прави връска с нашият влак също замина със закъснение. Пристигнахме на Дъбово и пътниците за северна България и за Балкана бързо се прехвърлихме на трансбалканският влак. Влакът беше в състав само от 3 вагона 47-ма серия в отлично състояние+фургон. Тази ж.п.линия зимата, особено при повече сняг е единствената връзка на централна северна с централна южна България,и единствената читава и удобна връска лятото. Недоумявам защо състава на влака е толкова малък, при положение, че няма друг начин да се прекоси Балкана и толкова много студенти, ученици и работещи хора разчитат на този влак, а следващият е чак следобяд към 17.00ч.
Заминахме от гара Дъбово и се понесохме нагоре през красивият Балкан. Пресичането на Балкана е приятно изживяване-има към 23 или 24 тунела, изкусвени коловозни развития под формата на 8-ца и 6-ца за преодоляване на височина, от високите части на линията се откриват величествени гледки като от птичи поглед. Влакът минава под с 2 тунела под град Велико Търново, като се вижда хълмът Царевец а тунелите са под самите сгради на града. На гара Кръстец имаше над половин метър сняг. Снимка на гарата от влака

Не можах да направя много снимки, защото имаше доста народ във влака. На места от много сняг клони бяха надвиснали над ж.п. линията и се удряха със сила в стъклата на вагоните, а снегът стигаше почти до коша на вагоните. В доста села из района беше спрял токът, заради много сняг.
Във вагоните парното беше на макс и беше отново жега, вагоните бяха чисти, със нова синя тапицерия на седалките. До Горна Оряховица изби малко закъснение, аз слезнах, влакът замина за Русе. Взех си билет за влак 2612, за да разгледам и град Горна Оряховица. От гарата до града се минава през хиляди в буквалният смисъл стъпала, високо горе на един хълм се виждат блоковете. От горе, където са блоковете се открива величествена гледка към Дунавската равнина и към гарата. Слезнах отново при гарата, и седнах да чакам влак 2612. Приятно впечатление прави, че в момента гарата се обновява, вече е с алуминиева дограма, правят нова модерна облицовка на навесите на пероните.
Влак 2612 пристигна на време, качих се в 4-тия вагон от общо 5, който беше ремонтиран вагон 74-та серия. Бях сам в Купето, на Плевен се напълни с хора прибиращи се от работа до Дъбниците и Телиш, после пак останах сам, на Червен Бряг в мойто купе се качи още един човек до София. Ето снимка на влака на залез слънце, малко след Горна Оряховица
« Last Edit: 09.12.2007, 17:36:22 by Ivo »
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline CKD

• --=БМ-РК=--
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #83 on: 09.12.2007, 22:02:12 »
Последната снимка е от междугарието Поликраище-Ресен.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #84 on: 26.01.2008, 23:07:19 »
Днес бях в Перник да погледам международният кукерски фестивал. На връщане имаше огромна тълпа на гарата в Перник за София, повечето туристи, измежду тях и от други държави дошли да гледат. И всички чакаме влак 50110, който пристига от Благоевград пълен в състав от...2 вагона 45-та серия. Как се наблъскахме вътре не е истина, имаше хора дори в пространството между вагоните, при тръгване хората едвам успяха да затворят вратите. Аз едвам успях да слезна на Горна Баня.
На отиване с влак 5611 пак беше бая тъпканица, но поне беше в състав от 6 вагона. Това заради фестивала.
« Last Edit: 26.01.2008, 23:08:28 by Ivo »
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #85 on: 27.01.2008, 22:58:19 »
Quote from: Ivo
Днес бях в Перник да погледам международният кукерски фестивал. На връщане имаше огромна тълпа на гарата в Перник за София, повечето туристи, измежду тях и от други държави дошли да гледат. И всички чакаме влак 50110, който пристига от Благоевград пълен в състав от...2 вагона 45-та серия. Как се наблъскахме вътре не е истина, имаше хора дори в пространството между вагоните, при тръгване хората едвам успяха да затворят вратите. Аз едвам успях да слезна на Горна Баня.
На отиване с влак 5611 пак беше бая тъпканица, но поне беше в състав от 6 вагона. Това заради фестивала.
Просто недоумявам тия от БДЖ защо толкова малко вагони закачат напоследък? Влаковете за Бургас в събота и неделя също са с по 4-5 вагона, което е крайно недостатъчно.

Offline KRAKOMOBILA

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #86 on: 27.01.2008, 23:33:45 »
Quote from: ozzy
Просто недоумявам тия от БДЖ защо толкова малко вагони закачат напоследък? Влаковете за Бургас в събота и неделя също са с по 4-5 вагона, което е крайно недостатъчно.
При липса на вагони какво да закачат ?  

Offline 701

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #87 on: 27.01.2008, 23:48:21 »
В тоя влак с едното вагонче и преди съм пътувал в посока Карлово. Може би просто няма хора за повече вагони. Преди години имаше и повече влакове по тая дестинация, а сега са само 3-4 за деня. На мен най-много ми харесват влаковете с автоматичните врати. Тях ги пускат от София до Копривщица.
lo chupen todos a los que no les guste 701

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #88 on: 28.01.2008, 01:48:25 »
Quote from: KRAKOMOBILA
При липса на вагони какво да закачат ?  
Хубаво де, преди толкова вагони имаше... защо са ги бракували, след като няма с какво да ги заменят? А и нали купуват нови мотриси, така че би трябвало да се подобри положението със влаковите състави.

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #89 on: 28.01.2008, 05:39:25 »
Quote from: ozzy
Хубаво де, преди толкова вагони имаше... защо са ги бракували, след като няма с какво да ги заменят? А и нали купуват нови мотриси, така че би трябвало да се подобри положението със влаковите състави.

Щото са си били за брак. По-лошото е, че доста вагони са спрени от движение за ремонт или смяна на чаркова. Но БДЖ е тежка машина и съответните чаркове просто няма кой да ги поръча - дори не става въпрос за пари.

Offline CKD

• --=БМ-РК=--
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #90 on: 28.01.2008, 10:56:12 »
Ами само на гара Илиянци на гараж са над 200 вагона от всички серии - фургони, А, В, АВ-вагони, има от френските, ГДР-ски, наши - абе всякакви.

Offline KRAKOMOBILA

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #91 on: 28.01.2008, 12:40:52 »
Quote from: CKD
Ами само на гара Илиянци на гараж са над 200 вагона от всички серии - фургони, А, В, АВ-вагони, има от френските, ГДР-ски, наши - абе всякакви.
Да не говорим на централна гара, на гара Драгоман, в депо Надежда и на още колко места как седят по 5-6 коловоза дълги по 600-700 метра пълни с вагони.  

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #92 on: 28.01.2008, 12:59:10 »
Quote from: etnies
Щото са си били за брак. По-лошото е, че доста вагони са спрени от движение за ремонт или смяна на чаркова. Но БДЖ е тежка машина и съответните чаркове просто няма кой да ги поръча - дори не става въпрос за пари.
Не могат ли от бракуваните вагони да вземат части?

Offline KRAKOMOBILA

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #93 on: 28.01.2008, 13:40:35 »
Вагони има много, не са бракувани, просто чакат ревизия която не може да бъде премината ако има даден проблем, а пък като не оправят вагона не минава ревизия и така си седят по гарите и се влошават докато не станат негодни за възтановяване и тогава ги бракуват.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #94 on: 28.01.2008, 14:22:45 »
А помните ли, че в началото на 2006-та някъде в периода Януари-март бяха започнали да изчезват някъде вагоните 74-та серия? Имаше случаи влакове 8611, 8614 да са съставени само от вагони 47-ма серия, без първокласния(тогава състава беше с по 12-тина вагона) бързите влакове по 5-та, 2611, 2612, 3621, 3622 и други бяха преобладаващо с 47-ма серия. Но някъде през лятото на 2006-та някакси изведнъж всички тези влакове отново взеха да се композират с вагони 74-та серия.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline CKD

• --=БМ-РК=--
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #95 on: 28.01.2008, 14:25:12 »
Еми бяха на ревизия вагоните затова. Най-обезпокоителното е че в ВР Надежда има десетина 74-ки изтърбушени и готови за нарязване. А това са вагони на няма и 20 години, при положение че се внасят такива на по 30 и нагоре.

Offline vasko456

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #96 on: 28.03.2009, 17:06:18 »
Днес бях стажант (както и още 3-ма от класа ми) по линията София - Перник. Начи нагледах се на Факултетски и Овче Купелски боклук - цигани, каруци, боклуци и много овце точно срещу блоковете на кв. Овча купел - около линията...Намалението при Факултета е 25 км/ч. Иначе пътя от Владая натам беше хубав...На Владая видях 0 305 Г, в Перник видях тролейбусното депо - имаше няколко сини ЗИУ и 4 ДАК Чавдара от които единия с реклама. 

Offline todorow_211

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #97 on: 07.05.2015, 21:23:09 »
Като цяло в България съм пътувал с влак само от Враца до София и от София до Бургас. Във Франция съм пътувал от Марсилия до Тулон (и обратно), както и от самата Марсилия до летището (Marignane), което се намира на 30 километра. Тук в Германия за първи път през тази година пътувах с влак от Хановер до някакво село (забравих му името). Не ми харесва обаче, че билетите се купуват от автомати, а не от касите на самите гари (демек от хора), както е във Франция и България например.

Offline qwerty95

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #98 on: 09.05.2015, 19:10:33 »
На мен пък вече два пъти ми се случва да пътувам от София до Айтос с Чайката и да съм сам пътник в целия вагон първа класа по време на целия път (с изключение на неграмотните цигани, които се намърдват там преди да бъдат изгонени от превозната бригада, и аз помагам).  :)

Offline dobriii123

• Маниак
  • Фен на железопътния и градския транспорт! :)
    • View Profile
    • Email
« Reply #99 on: 16.08.2015, 15:21:54 »
Малко да съживя темата
Да разкажа за пътуването си на 15.08 с влак 2627 от Мездра до Варна. Закъснението беше 30 минути. Влакът бе приет на трети коловоз, а на втори беше пристигналият по-рано КПВ София-Мездра с ЕМВ 30 серия. Както и да е, пристигна нашият влак в уреченото време, като спалните вагони бяха твърде далеч. Тъй като имах място за спален вагон, изтичах до него и се качих. Настаних се в кабината, в която ме изпрати шафнера. Мога да кажа, че завивките миришеха учудващо приятно. Контактите в кабината работеха. Всичко беше добре, но на прелеза на спирка Струпец изненадващо намалихме до 10 км/час и веднага ускорихме. Не можах да спя добре и се събудих на Плевен, където по неясни за мен причини седяхме 5-10 минути. После заспах и се събудих след Шумен и се отдадох на зяпане през прозореца. Освен предишните две, други особености поне аз не забелязах по време на пътуването. В крайна сметка пристигнахме в 07:07 на гара Варна, 52 минути закъснение. Съставът на влака беше 9 вагона- фургон, две 74-ки, А40-ка, 74-ка, В63-ка и трите спални. От влака слязоха дооста хора, не ми се мисли какво е било в седящите вагони, в нашия спален даже имаше свободни легла. Изчаках да дойде и 3637, който беше само с 4-5 вагона, за да направя обща снимка на двата влака. Видях и състава на Златните 2602- общо три 63-ки и инвалиден вагон. След това се отправих към автобусната спирка, въпреки че до следващия 39 имаше доста време. И така мина моето пътуване. :)
« Last Edit: 16.08.2015, 15:24:32 by dobriii123 »