Напълно си прав Емо, премахването на трасето по "Витоша" зароди всички тези проблеми. През 1962 година наистина е имало повече трамвайни трасета в центъра, но трамвайния транспорт е бил приоритет за градската управа. Днес, не само, че не е приоритет на общината, но и много граждани се обявяват против неговото развитие. Това е по жалкото, че след 115 години трамвайно движение "столичаните в повече" са напът да унищожат този транспорт. В страницата на "Спаси София" един господин беше написал, че ако от "Спаси София" са решили да предложат варианта с трамваи по Патриарха, живущите там щели да съберат много повече подписи против това. Аз не мога да си обясня, как може да живееш в центъра на града и да ти пречат трамваите. Всички кореняк софиянци са свикнали с трамвая и на никой не му пречи, а напротив. Ако се изгради трамвайно трасе според всички норми и със съответната шумо и виброизолация, с шума проблеми не би трябвало да има.
За мен на-доброто решение при тази ситуация, е двоен коловоз по Патриарха за 1 и 7, което ще създаде много по-добър достъп до метростанция "НДК", защото настоящото не е трансфер, а си е жив преход.
Андрей, не мисля че тук има човек, който не оценява вашите усилия да запазите ТМ6. Всички ги оценяваме, просто Благун ти даде съвет, а ти реагира доста остро. Но това е мое мнение, не задължавам никой с него. Аз също писах до някои общински съветници и наивно очаквах да обърнат внимание, но си останах само с очакването.