Има съдебно решение, че се вдига прекалено много шум, който пречи на живущите
Незаконността заради въпросните 4 метра ли е или заради шума?
прекалено много шум, който пречи на живущите
А горните примери, които аз дадох, няма шум - така ли?
Защо хората от графа, Алабин, Пиротска и на други места не се оплакват от шум? А само тези се оплакват?
Според мен най-доброто решение е да се върнат трамваите по бул. Витоша. Нищо не пречи да има трамвайно трасе по пешеходната част. Както например са нещата по ул. Граф Игнатиев.
Трамвай по Витошка няма да има заради кафетата и заради доста високата стойност на възстановяване на трамвая.
Какво значи заради кафетата? Ще си разкарат масите от
общинската собственост и ще приемат клиенти само вътре.
Какво значи висока стойност? Отсечката не е кой знае колко дълга. И освен това влагането на такива пари ще е много полезно за гражданите. Особено като се има предвид, че оттам ще минават едни от най-натоварените линии в София - тези, които обслужват бул. България.
Също така да се върне трамвая през тунела НДК до басейна Спартак (а защо не и да се възстанови трасето по баира между Хемус и Японския хотел - което да не е за редовна употреба, ами за когато има ремонти и аварии).
Ти сериозно ли мислиш, че си струва инвестиция в изграждане на трасе "за всеки случай".....
Да.
Аз смятам, че трябва да се възстановят колкото се може повече от връзките между различните трасета.
А пък може и да се помисли за редовна линия. Например 10 от Западен парк - директно от Възраждане, през петте кьошета, тунела и нагоре до Хладилника. А трамвай 12 се удължава от Журналист през Баучер до Хладилника.
Аз искам да се възстанови и трасето до Дървеница.