Ясно, че било дублирано, но това води до малоумни съкращения и идеи. Факт е - няма алтернатива на Витоша. Всичко ще е компромис. Малоумно е да пуснеш трамвай по П.Евтимий, малоумно е да го пуснеш по Прага и П.Славейков, малоумно е и това по Скобелев.
Но не можеш да клъцнеш тм6, защото се дублирали там 2 спирки, не можеш да кастрираш тм1 или 7 до НДК, защото се стигало до метрото, не можеш да осакатиш трамвайния транспорт.
Дъвкано и предъвквано - метрото не може да огрее всички и не е пенкилер. Ми тогава да махнем и цялото трамвайно движение по Ботев - метрото е на има-няма спирка от него. Ми да го махнем и това по Константин Величков - има там тм10, има го и на Сливница тролея.
За тм11 и 12 може и тях преспокойно да ги махнем - из Илиенци живеят мангали. Да го махнем и до Обеля - и оттам минава метро, там някъде близко.
Що пък да не махнем и трамваите през гората - на крайната спирка на тм10 има метро, на крайната на 18 има метро.
Забравихме го тм7 - има 204, той ще довозва до метрото на НДК. Ами тм1 - има-няма 5 спирки, ходенето пеш е здравословно. Останаха тм5, 20 и 22. Ми нека тогава да направим тм5 нормалнорелсов, щот на мен ми е кеф.
Ми нека сложим и тъпкачи по метростанциите. Нека да набутаме и колите по метротунелите. Нека изтрепем и населението - няма да има нужда от метро. Готова работа, свършена. Нека като кажем метро да не сме готови да премахнем трамвайния транспорт, защото по същата логика можем да махнем и тролейния и автобусния. Пак казвам - метрото не е пенкилер и не може да обслужва града адекватно без подкрепата на наземния.
Адекватната подкрепа.