Author Topic: Тема за вагони  (Read 179422 times)

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Re: Тема за вагони
« Reply #240 on: 29.07.2013, 14:20:32 »
Това са вагони 44-та и 63-та серия, произведени са върху стари рами в Дряново и в Септември. Напълно модерен подвижен състав, климатизирани, имат контакти за зареждане и на ГСМ и включване на лаптопа, масички, автоматични врати с падащо стъпалце. 44-та серия ги има някъде от 2009-та или 2010-та година, а 63-та са някъде от 1996-та или 1997-ма. Разликата почти няма, освен в стъклата, в 63-та серия не съм сигурен дали имаше контакти.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline CKD

• --=БМ-РК=--
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #241 on: 29.07.2013, 14:21:19 »
Първият вагон на влака (след фургона) беше от старите рециклати - серия 63. Останалите са от по-новите 44 серия и са с 2+1 конфигурация на седалките.
Най-ценният ресурс на капитализма са тъпанарите

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #242 on: 29.07.2013, 14:36:41 »
Ето това на снимката е салон на вагон серия 44, снимката е от 2010-та година, когято имаше много удобен експрес уикенд, от Бургас до София, само с едно-единствено спиране в Пловдив. Бяха по 6-7 такива вагона и по спомени се пътуваше по-малко от 6 часа. Не знам защо спряха после този удобен влак. Вагоните бяха чисто новички тогава и още миришеше на ново.

Това на твоята снимка според мен е вагон 63-та серия, но междудругото съм виждал и 44-та серия в конфугирация 2+2 места.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
« Reply #243 on: 29.07.2013, 15:09:15 »
Дряновските 44-ки са 2+2, но те са май само две или три.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #244 on: 29.07.2013, 15:37:52 »
http://demo.neq4.ru/rzd/

А ето и нещо интересно, едни от най-луксозните влакове както знаете са в Русия. Това е виртуална разходка във Москва-Владивосток, можете да разгледате вагоните отвътре, спалните, купейните, ресторанта, както и 6-те дена път виртуално.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline Fantomas

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #245 on: 29.07.2013, 19:05:23 »
Тези вагони (44-та серия) излязоха големи боклуци. Още като ги пуснаха през седмица ги връщаха обратно за рекламации в заводите, но в крайна сметка така и не им оправиха проблемите. Най-редовно уж автоматичните врати не се отварят, ако не им помогнеш, а после не искат и да се затворят. Есента дори попаднах на вагон, чиято задна врата не спираше да се отваря сама, без никаква причина! С климатиците имаше също проблеми, а и се оказаха малко слабички. Отделно че също като 63-та серия имат склонност да се тресат при по-висока скорост.

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
« Reply #246 on: 29.07.2013, 19:31:29 »
На мен като цяло ми харесаха, защото седалките им са удобни и са безкупейни, макар и да се учудих, че на тови влак са пуснали безкупейни вагони. Вратите са изключително неудачни, защото от отварянето явно се броят някакви секунди и следва автоматично затваряне, което е доста неприятно при големите гари - удрят пътниците, явно нямат фотоклетка. Мен ме затисна на Централна гара. Ако беше някое дете, може да се нарани. За осветлението ви казах - задните вагони, които бяха от по-новите с 2+1 седалки, бяха много светли, но този, в който аз пътувах, беше със слабо осветление - 3-4 лампи светеха, останалите не можеха да се запалят, а както казах, накрая бяхме съвсем на тъмно. Возията беше доста приятна особено по безнаставовите участъци.
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline happy

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #247 on: 29.07.2013, 20:01:43 »
Нима харесваш безкупейните повече? Аз пък точно обратното - смятам, че това е хубавото на влака - да има купета. Иначе е като автобус или трамвай, хората ти минават над главата, а и когато си с гадже не може да се гушнете един в друг както в купе.
« Last Edit: 29.07.2013, 20:08:17 by happy »

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
« Reply #248 on: 29.07.2013, 21:04:34 »
При купетата влезе ли ти някой смърдел, те очаква много лошо пътуване. Същото е и с миризмата на крака, защото там доста по-често се случва някой да се събуе, за да му подишат краката. Ако на един му стане студено, прозорецът се затваря и още няколко души се издушават, докато при салонните надали има нахалник, който да тръгне да затваря прозорците на цял вагон. Чувствам се по-добре в салонни вагони, въпрос на вкус.
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #249 on: 29.07.2013, 21:26:24 »
То в безкупейния вагон има по-голяма вероятност да попаднеш на неприятна миризма, тъй като в салона има поне 30 места, докато в едно купе са максимум 8. Освен това винаги на някой му духа, докато в купейните може да излезеш в коридора и да се проветряваш на воля.

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
« Reply #250 on: 29.07.2013, 21:39:10 »
Аз също предпочитам да пътувам в общите салони, винаги пътувам в такива салони във влаковете. По-просторно е някакси.

Offline happy

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #251 on: 29.07.2013, 23:22:54 »
Когато съм в настроение в което искам простор и светлина и аз ги харесвам. Обаче ако вагонът е претъпкан целия чувството за простор се губи така или иначе и става неприятно. Дори съм виждал и хора, които сядат по пътеката в общите салони или си слагат куфарите и чантите там. Имало е и случаи някои да седят прави (защото всички места са заети), хванали се за седалките баш като в някой фрашкан автобус на ЦГМ, че и по-гадно, защото няма дръжки като в тях.. :laugh:

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
« Reply #252 on: 29.07.2013, 23:48:45 »
Последния ми такъв случай беше влакът Хамбург-Копенхаген  :) Не е приятно, но пък все пак и тези хора са си платили, поне да има къде да се държат. А определено в такъв случай няма да е комфортно да ти нахлуят в купето още 5 души.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #253 on: 30.07.2013, 00:35:35 »
Аз не съм виждал никога правостоящи в купе, обикновено всички се блъскат в коридора. Преди, като имаше колички на вагон-ресторанта, се налагаше временно правостоящите да вилзат по купетата, докато мине количката...

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #254 on: 30.07.2013, 10:40:37 »
Нарочно няма дръжки, защото попринцип вагоните не са предвидени да возят правостоящи, а са разчетени да возят само седящи. Понеже не достигат вагони не винаги може на всеки да му се осигури седящо място и се получава да пътуват правостоящи. Ама това го има навсякъде по света, където има влакове.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline did_ko

• Нямам спирка
  • гигантски радиоактивен термит - мутант
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #255 on: 30.07.2013, 14:42:29 »
Не е приятно, но пък все пак и тези хора са си платили, поне да има къде да се държат.
Що за логика е това "платили, за да има къде да се държат"? Нали качвайки се във влака идеята е да се настаниш удобно и да пътуваш комфортно, а купейните вагони предлагат точно това за разлика от салонните (безкупейни).
Мразя да пиша и говоря за автобусите с марка "Чавдар" в минало свършено време.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

В ГТ Бургас НЕ ДОСТИГАТ АВТОБУСИ

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline nasko84

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #256 on: 31.07.2013, 00:33:18 »
когато и ако взимат някакви вагони за ПП, да се замислят да вземат някой двуетажен за дългите дестинации, така че да няма правостоящи, хем по-малко вагони, хем двойно повече седящи места!

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #257 on: 31.07.2013, 12:29:39 »
Те двуетажните не са с двойно повече места, а има тунели, през които няма да могат да минат.

Offline KRAKOMOBILA

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #258 on: 31.07.2013, 13:10:46 »
Двуетажните вагони са основно за къси разстояния и обзавеждането им е направено за такива. Иначе няма да има проблем с тунелите в България е имало двуетажни вагони и преди.  :)
НЕ НА КИЧА ПО ПРЕВОЗНИТЕ СРЕДСТВА В ГТ!!!

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
« Reply #259 on: 31.07.2013, 15:21:28 »
Двуетажните и всякакви други вагони се вписват в габарита на подвижния състав, съответно могат да минават през всички тунели.