Author Topic: Тема за вагони  (Read 179414 times)

Offline xr1st0

• Наистина съм луд
    • View Profile
Re: Тема за вагони
« Reply #840 on: 22.06.2024, 20:14:06 »
Много хубаво видео от преди да ги облепят с гадното фолио  :rolleyes:
Видеото е наистина информативно, но фолиото в никакъв случай не е гадно. Какво със старата ливрея и логото на DB ли да ги оставят. Изглеждат си доста приятно с фолиото, дори да не е адски творческо хрумване

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #841 on: 22.06.2024, 23:13:04 »
.. със старата ливрея и логото на DB ли да ги оставят...

Не са ги оставили с логото на DB, вижда се във видеото че под фолиото са сложили БДЖ на мястото на DB.

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
« Reply #842 on: 22.06.2024, 23:15:56 »
Логото на DB е заличено още в Германия.

Offline yogimax

• Ограничени права
  • Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #843 on: 23.06.2024, 11:33:48 »
Никъде ли още няма нормално видео от вчерашния влак, да е заснет как тръгва или как пристига и да се видят всички вагони? Никой ли не е снимал? Репортажите от телевизиите са боклук. Стои по един репортер пред един от вагоните, или има снимка със старата шкода, но няма всички вагони в движение на видео.
„Едва когато започнете да плувате срещу течението, осъзнавате колко много мръсотия идва към вас.“

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #844 on: 23.06.2024, 11:37:49 »
Със сигурност ще има просто от първия ден може би не всеки има възможност да ги пробва и снима. За мен по интересни са информативни снимки на салон, талиги, врати, означения и др. каквито вече се появиха достатъчно.

Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #845 on: 23.06.2024, 11:45:20 »
Никъде ли още няма нормално видео от вчерашния влак, да е заснет как тръгва или как пристига и да се видят всички вагони? Никой ли не е снимал? Репортажите от телевизиите са боклук. Стои по един репортер пред един от вагоните, или има снимка със старата шкода, но няма всички вагони в движение на видео.

Чудесни са репортажите, няма нищо боклучаво. Ето един цели 7 минути, пълен с важна информация, и един след края на пътуването в което Гвоздейков слиза от влака и научаваме от един пътник че "не видял място за поставяне на трансформатори за зареждане". Накрая  на първия има половин минута на която се виждат всички вагони, вижда се и че информационната система не работи и са залепени листове хартия на вратите.

« Last Edit: 23.06.2024, 12:27:11 by fafan »

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #846 on: 23.06.2024, 12:41:00 »
… Накрая на първия има половин минута на която се виждат всички вагони, вижда се и че информационната система не работи и са залепени листове хартия на вратите.
Марио се е заканил да ги оправи! ;)

Offline yogimax

• Ограничени права
  • Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #847 on: 23.06.2024, 13:30:40 »
Доколкото виждам електронните табла на вагоните не работят, стоят тъмни безжизнени, да са ги побългарили, слагайки обикновена табелка. Що така? Няма ли да работят и да показват електронно маршрута никога? В Германия винаги си показваха.
„Едва когато започнете да плувате срещу течението, осъзнавате колко много мръсотия идва към вас.“

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #848 on: 23.06.2024, 13:31:56 »
Доколкото виждам електронните табла на вагоните не работят, стоят тъмни безжизнени, да са ги побългарили, слагайки обикновена табелка. Що така? Няма ли да работят и да показват електронно маршрута никога? В Германия винаги си показваха.

Два реда по-нагоре е написано какво ще се случи с таблата  :neznam: :help:

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #849 on: 23.06.2024, 14:00:15 »
Ух пък и ти, как грубо прекъсна диарията на човека.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
« Reply #850 on: 25.06.2024, 14:02:49 »
БДЖ прекрати търга за ремонт на 133 пътнически вагона
Три участници подадоха оферти през март:

• българската „Коловаг“ АД,
  • словашката „ЖОС Врутки“ АД
  • ДЗЗД „Евроремонт“. В консорциума участват две български компании - „РВП София“ ЕООД и „Евроинженеринг“ ЕООД, както и три турски - „Медел Мюхендислик Ве Електроник Санайи Тиджарет“ АД , „АК Челик Ешя Ималат Тааххют Тиджарет Ве Санайи Лимитед Ширкети“ ЕООД и „Йозбир Вагон Арач Макина Ималат Ве Иншаат Тиджарет Ве Санайи“ АД.
Привидно от подаването на офертите досега движение по поръчката нямаше. Протоколите от работата на Комисията не са качвани своевременно в ЦАИС, въпреки че от обобщен доклад с дата 6 юни става ясно, че заседания са провеждани през март, април, като дори се е стигнало и до класиране на победител.

В Протокол от 15 март е отразена работата на Комисията по отваряне на постъпилите оферти. Тогава са констатирани липси и несъответствия в информацията от ДЗЗД „Евроремонт“, които впоследствие са отстранени. В друг Протокол от 17 април пък е отразена работата на комисията по разглеждането на ценовите предложения на участниците. Тогава е взето решение за отстраняване от процедурата на „Коловаг“ АД.

От обобщения доклад от 6 юни се разбира, че дори се е стигнало до класиране на участниците, като по всички 15 обособени позиции Комисията е определила на първо място ДЗЗД „Евроремонт“ и е предложила сключването на договор.

Като гледам кой е бил победител - по-добре така.
« Last Edit: 25.06.2024, 14:05:14 by Dragon »
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline yogimax

• Ограничени права
  • Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #851 on: 28.06.2024, 11:29:12 »
Вече има отзиви на хора, които са се возили в новите вагони на БДЖ и са разочаровани, не ги препоръчват. Било много задушно, въпреки че климатиците криво ляво били работели, а тоалетните били разочароващи. :neznam:

Online Ilian

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Сервиз за лаптопи
« Reply #852 on: 28.06.2024, 11:35:09 »
Разочароващите тоалетни са част от пребрандирането. Не може читави тоалетни да имат нещо общо с БДЖ.

Offline Chezare

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #853 on: 28.06.2024, 11:36:00 »
:D :D :D Да си ползват старите дупки тогава, те сигурно са много по-хубави! :D :D :D
« Last Edit: 28.06.2024, 11:37:52 by Chezare »

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #854 on: 28.06.2024, 13:11:07 »
На мен точно климатика ми се видя доста добър, навън беше голяма жега а вътре доста хладно. Даже жените мрънкаха че бил твърде силен.  Ако е било задушно или топло може да е нещо от настройките. Действително седалките и отстоянията са една идея по-тесни от 63-та и 44-та серия, не отричам, но климатика и изработката на тези вагони според мен е много по-добра.

Иначе не знам пътниците някакъв лукс ли очакват...нормален салонен пътнически вагон за среднодълги пътувания каквито се ползват в цяла Европа, включително и у нас вече 25 години, но малко по-луксозно изпълнение заради мокетите и дървените ламперии.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline AAA

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #855 on: 28.06.2024, 19:40:47 »
Пътниците очакват като се каже, че даден влак е с климатици, той наистина да е.
Или ако мога да обобщя - БДЖ да започне да предлага постоянство на услугата, а не тука има, тука нема.

Толерирането на мърлявщината е причината БДЖ, а и не само, да са на това ниво.

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #856 on: 28.06.2024, 19:45:41 »
Чистачките на летището са виновни. Техни роднини от депо Недежда саботират вагоните, за да има пътници в самолетите и да не останат без хляб...  :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #857 on: 28.06.2024, 21:56:16 »
Чистачките на летището са виновни. Техни роднини от депо Недежда саботират вагоните, за да има пътници в самолетите и да не останат без хляб...  :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

И автомафията, и автомафията, и тя е в кюпа!  8)

Offline AAA

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #858 on: 29.06.2024, 08:30:16 »
И автомафията, и автомафията, и тя е в кюпа!  8)

Нямаш си на идея колко си прав.  :D
Съсипването на една фирма не е нужно да стане с умишлен саботаж - просто назначаваш и поощряваш некадърници, и демотивираш можещите.
Тия дни като слушам изказванията на директора на БДЖ около новите вагони и ми се плаче.

Offline тролей №164 линия 2

• Защо пиша толкова много?
  • Моят любим "Snacks" - тролей №164. R.I.P.
    • View Profile
    • Email
« Reply #859 on: 29.06.2024, 16:57:52 »
Здравейте! За лични цели ми е нужно да науча 2-3 специфични размера (с точност до половин метър е достатъчно). Потърсих и намерих ето тук един чертеж с размери на основните параметри в милиметри. Основно се интересувам от числата 2500 (разстоянието между геометричните центрове на колоосите на дадена талига) и 3650 (разстоянието между средата на талигата по дължина и края на вагона). Всъщност, те не са много числата, а и май само височината над релсите няма да ми е нужна. Всички останали размери ми представляват интерес. Въпросът ми е има ли съществени разлики в размерите спрямо този чертеж (разминаване с повече от 500 мм) на останалите серии пътнически вагони, които се експлоатират в момента у нас? Интересувам се преди всичко за серии 74 и 97, докато за серии 43, 50 и 63 би било допълнителен бонус, ако споделите. Или може би това са стандартни размери, валидни за всичките?
« Last Edit: 29.06.2024, 17:03:11 by тролей №164 линия 2 »
Никога не шофирай по-бързо, отколкото може да лети твоят ангел-хранител!