Author Topic: Виртуални табла чрез SMS  (Read 15511 times)

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
Re: Виртуални табла чрез SMS
« Reply #20 on: 06.02.2012, 02:37:11 »
Защо пробваш с несъществуващ номер на спирка? Колкото и да се опитваш, така няма да получиш информация.  :D

Преди малко пробвах и на 1780,но пак получих смс с текст на латиница-"Неразпозната заявка!Моля,спазвайте точно указанията!Кирилица не се поддържа!"А пратих "TXTSPIRKA0000",където 0000 са цифри с кода на спирката!Какъв е проблемът?Да не би да греша нещо?

Явно има някакъв проблем, освен ако не е сгрешил номера.
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline xЗm

• Наистина съм луд
  • www.spirka.org
    • View Profile
    • spirka.org
    • Email
« Reply #21 on: 06.02.2012, 11:03:15 »
Преди малко пробвах и на 1780,но пак получих смс с текст на латиница-"Неразпозната заявка!Моля,спазвайте точно указанията!Кирилица не се поддържа!"А пратих "TXTSPIRKA0000",където 0000 са цифри с кода на спирката!Какъв е проблемът?Да не би да греша нещо?

Проблемът е, че в ЦГМ не се е понравила идеята да съществува и поради тесните си връзки с мобилните оператори (SMS паркиране в Синя зона), са издействали при нерегламентирани обстоятелства (незаконно) да бъде спряно обслужването на SMS-ите на ниво мобилен оператор. С две думи - ЦГМ няма да допусне да съществува SMS известяване, ако те не са собственик на кода.

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #22 on: 06.02.2012, 11:17:03 »
[С две думи - ЦГМ няма да допусне да съществува SMS известяване, ако те не са собственик на кода.
В което има известна логика. Остава ЦГМ да представят качествена услуга, т.к. идеята има смисъл

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #23 on: 06.02.2012, 11:31:36 »
От няколко дни вече при проверяване през телефона на разписанието искат да въвеждаш и код от картинка :/

Offline xЗm

• Наистина съм луд
  • www.spirka.org
    • View Profile
    • spirka.org
    • Email
« Reply #24 on: 06.02.2012, 11:35:29 »
[С две думи - ЦГМ няма да допусне да съществува SMS известяване, ако те не са собственик на кода.
В което има известна логика. Остава ЦГМ да представят качествена услуга, т.к. идеята има смисъл

Няма логика и почтеност в начина им на действие обаче.

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #25 on: 06.02.2012, 13:57:22 »
За начина им на действие не съм запознат. Нормално е обаче при положение, че всичките интерактивни услуги за пътниците са под тяхната шапка, да искат и тази да е

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #26 on: 08.02.2012, 02:43:20 »
Aко действаха с еднкаъв аршин би трябвало и tix.bg да не може да ползва информация. Със смс-ите разликата обаче е, че услугата се заплаща.

Offline xЗm

• Наистина съм луд
  • www.spirka.org
    • View Profile
    • spirka.org
    • Email
« Reply #27 on: 08.02.2012, 12:24:04 »
Реално се заплаща стойността на двата SMS-а - един към сървъра и обратния с отговора на сървъра.
За съжаление безплатен вариант няма в момента на пазара.

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
« Reply #28 on: 08.02.2012, 14:25:07 »
tix.bg не печелят нищо от това, а и разбработката вероятно е съвместен проект. В случая някой печели, разпространявайки информация, за която няма разрешение. Това е като използването на снимки от сайта и форума в разни клипове.
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline dhamitak

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #29 on: 04.06.2012, 00:30:30 »
Дали в момента има възможност да се праща смс с цел информация за дадена спирка и дали има приложение за мобилен телефон,подобно на mTrans,защото май в момента не работи,с което да се проверява часовете на пристигане на превозните средства на дадена спирка?Благодаря!

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #30 on: 04.06.2012, 00:47:58 »
Аз използвам m.sumc.bg

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #31 on: 04.06.2012, 02:14:08 »
Aз пък за още по-бърз и безпроблемен достъп съм си добавил в favorites на телефона двата линка:

http://gps.skgt-bg.com/Web/SelectByStop.aspx - по код на спирка
http://gps.skgt-bg.com/Web/SelectByLine.aspx - по линия

Мобилната реализация на сайта е леко дебилна.

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #32 on: 04.06.2012, 11:45:49 »
Кое и е дебилното, единственият минус е, че показва само 3 возила, а не повече. Лично на мен ми е много по-удобна и дори, когато съм на компютър, понякога пак проверявам с мобилната версия.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #33 on: 04.06.2012, 12:00:34 »
Мен ме дразни, че почнаха да искат да се въвеждат символи за потвърждение, което е доста досадно, когато бързам. И не виждам смисъл защо го въведоха.

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #34 on: 04.06.2012, 13:36:43 »
Кое и е дебилното, единственият минус е, че показва само 3 возила, а не повече. Лично на мен ми е много по-удобна и дори, когато съм на компютър, понякога пак проверявам с мобилната версия.

1. Ако искаш да провериш кога ще дойде ПС минаваш през 1 екран повече (по-бавно и повече трафик)
2. Изисква код, което е досадно и забавя операцията
3. Показва само следващите 3 пс
4. Няма опция да търсиш по тип/линия/спирка, което пък пречи да си планираш маршрут от две или три прекачвания.

Единственият плюс е че при избор на спирка показва всички линии, минаващи от там.
« Last Edit: 09.06.2012, 20:54:16 by etnies »

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #35 on: 04.06.2012, 13:58:52 »
С моя телефон проверявам по-бързо по този начин.
На телефона на приятелката ми не изисква код, нали е смарт  :D Моят явно не е чак толкова умен, но след едно въвеждане на код при следващи търсения вече не ми иска.
По 3-та точка вече писах и съм съгласен, че е минус, но късно вечер, когато возилата са разредени, не ми пречи.
Нещо не разбирам какво имаш предвид по 4та точка, но на мен това не ми пречи да си планирам всеки път прибирането от Красна поляна до Младост, например при това по няколко начина.

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
« Reply #36 on: 04.06.2012, 14:24:01 »
Не знам колко хора са обърнали внимание, но в мобилната версия има и разписание и спокойно можеш да търсиш по вид/линлия/спирка. Там има и линк за точно време на пристигане.
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #37 on: 05.06.2012, 02:33:37 »
С моя телефон проверявам по-бързо по този начин.
На телефона на приятелката ми не изисква код, нали е смарт  :D Моят явно не е чак толкова умен, но след едно въвеждане на код при следващи търсения вече не ми иска.
По 3-та точка вече писах и съм съгласен, че е минус, но късно вечер, когато возилата са разредени, не ми пречи.
Нещо не разбирам какво имаш предвид по 4та точка, но на мен това не ми пречи да си планирам всеки път прибирането от Красна поляна до Младост, например при това по няколко начина.

Имам предвид, че не трябва да помня наизуст номера на спирката на която ще се прекачвам.