1.Първата група блокове на заден план (зад Мусагеница) очевидно са около Окръжна болница - самата болница добре се вижда. Втората група с големия бял блок според мен са до пазара в Младост-1. 2.След него високият блок трябва да е този на Ляпчев/Малинов. Тогава за последната група вдясно не остава нищо, освен да са блокове от Младост-2.
По т.1 съм съгласен, но с т.2 - не! Високият блок не е на Ляпчев/Малинов, а един от двата високи от южната страна на пазара. Погледнете внимателно последната група вдясно, тя дори изглежда по-близо от високите блокове. Това в никакъв случай не може да са блокове от Младост-2, това са блоковете от Младост-1, в частта по 313 срещу посолствата. Мисля доста добре се очертават и виждат. А Младост-2 е полето вдясно след тази група блокове. Ако не си представяте добре района, ще трябва да се качите в сградата на техноекспорт, откъдето е правена снимката. Тогава сигурно ще се убедите.
Според мен снимката е правена през втората половина на 70-те. Има блокове не само в Младост 1, но и в 2 и 3. А знам, че баба ми и дядо ми като са дошли през 1971-а, от нашия блок до Окръжна не е имало нищо друго, освен полета. Трудно ми е да си го представя, но тогава на мястото на Младост 1А е имало само ниви.
Няма как да е правена през втората половина на 70-те, напротив правена е в началото (1972 както вече допуснах), може би дори веднага след откриването на трамвайното трасе до Дървеница и след построяването на сградата на Техноекспорт. Всъщност може би този, който е издирил снимката знае!
Старият трамвай (№14 както предположих) достатъчно много ни подсказва. Въобще няма блокове от Мл.2 и Мл.3, всичките са от Мл.1! Мл.2 започва да се строи през 1973 г., Мл.3 през 1977 г. Кой е Вашият блок ozzy? Мл.1 се строи усилено точно в 1970, 1971, 1972 г. Дори обсъждахме как през 1971 г. и тролейбус № 5 е стигнал до Младост (преди ремонта на Цариградско шосе). Даже някъде стигнахме до извода (след разсъждения и помощ от Благун най-вече), че вероятно за 09.09.1971 г. е открито както трамвайното трасе до Дървеница, така и тролейбусното трасе до Младост-1. Все пак 1971 г. е годината на 10-тия конгрес на БКП, тогава е приета програмата за развитото социалистическо общество. Нима не са били невероятен актив за партията ново трамвайно трасе и ново тролейбусно трасе! Дори снимката може и да е от септември 1971 г. (най-рано!).