Не бяха ли 9 районите?
Аз се осъмних за сградата на "Културен дом Красно село". Тя е също толкова внушителна и е завършена '89.Може първоначалното и предназначение да е било същото,както и на двореца.В нея има ритуална зала(както е и известна сред хората) което ме води към подобно заключение.
До 1984 районите бяха 6:
1 - Ленински
2 - Коларовски
3 - Димитровски
4 - Благоевски
5 - Левски
6 - Кирковски
плюс селския 7-ми район Девети септември. Шестте района захапват парчета от центъра, това райониране е отпреди 1944, не с тези имена, естествено. По тези райони бяха зоните на спортните дружества: 1 - ЦСКА, 2 - Локо, 3 - Септември, влял се в ЦСКА, 4 - Спартак, влял се в Левски, 5 - Левски, 6 - Славия.
После от Ленински се отцепи район Христо Ботев - със сегашните райони Студентски и Младост, а от Димитровски се отцепи р-н Люлин, така че преди разделението на малки общини те наистина бяха 9.
Културни и младежки домове има по комплексите, това на К.Величков и Стамболийски си е основно предназначен за районен партиен дом, за никакви пионери, комсомолци и т.н. Вероятно 3-ти РК на БКП не е имал хубава сграда дотогава, все пак и тогава, и сега западното парче от центъра е най-мизерното. Нямам спомени за сградите на другите РК, само Ленинският (1-ви РК) беше на Стамболийски/Леге - сградата откъм Стамболийски, а Ленински РНС с обредната зала беше в съседната сграда откъм Леге.